Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Vill gå ner de sista 7 kilona är fakir lämpligt?

2013-07-04 19:46 #0 av: DaniellaL

Hej!
Jag är 1.83cm lång och har gått från 92kg till 77kg på 7veckor. Jag vet att det har gått väldigt snabbt men har inte svält mig själv utan dragit ner rejält på kolhydrater (legat under 20g KH/dag) och ätit ca 1000kcal/dag.

Jag har spenderat rätt mycket tid på gymet och gått 1 timmes morgon promenader innan frukost och hoppat mycket hopprep. Har under hela tiden förbränt alla kalorier jag fått i mig under dagen och har legat på underskott.

Nu vill jag gå ner de sista 7kilona snabbt gärna innan min födelsedag i början på Augusti. Kommer jag gå ner i vikt snabbare av att ligga på samma antal kalorier som innan (ca 1000/dag som jag förbränner) fast jag äter 0g KH/istället för max 20g KH/ dag?

Kan någon snäll själ dela med sig av lite fakir recept ( gärna fisk och kyckling)?

Någon som vill köra hårt med mig så kan vi pusha varandra här!!

Anmäl
2013-07-04 19:50 #1 av: Zureel

Jag hade fundering på att kickstarta mitt LCHF med en veckas fakir men när jag insåg att man inte kan dricka kaffe eller te på fakir så stöp det på det så tänk på det.

Anmäl
2013-07-04 20:19 #2 av: DaniellaL

@Zureel
Att inte dricka kaffe eller te gör inget för mig.
Har aldrig haft ett kaffe/te sug.
Dricker funlight istället :)

Anmäl
2013-07-04 20:41 #3 av: DaniellaL

Jag tänkte såhär:
Frukost: 1kokt ägg med 1multivitamin brustablett
Lunch: En halv grillad kyckling utan skinnet med 1 kokt ägg 1 msk Bearnaisesås Lohmanders
Middag: 2st ugnsstekta Alaska Pollock filé med citronsaft på och 1 stekt ägg.

OK?

Anmäl
2013-07-04 20:43 #4 av: Zureel

Bearnaissåsen och citronen blir ju lite kolhydrater så det blir omöjligt att nolla med dem.

Anmäl
2013-07-04 20:47 #5 av: Zureel

Men det är ytterst lite så det beror väl på hur noga du vill vara med att nolla kolhydraterna sen ser jag nästan inget fett och det finns en gräns för hur mycket protein kroppen kan tillgodogöra sig.

Anmäl
2013-07-04 20:49 #6 av: Zepp

Ja svält funkar nästan alltid.. 1000 Kcal är sannerligen inte mycket för någon som borde dra åtminstone 1800Kcal.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-07-04 21:04 #7 av: DaniellaL

Ojdå! Men om jag smälter smör ca 25g och har som sås istället för citronsaft till fisken och skippar bearnaisesåsen och halvkokar ägget och använder gulan som sås till kycklingen blir det bättre då? Borde jag äta skinnet på kycklingen? Det är väl ofta marinerat i socker?

Anmäl
2013-07-04 21:15 #8 av: MimLan

Det är inte bara kalorisnålt, det är också fettsnålt.

Undrar lite hur du tänkt bakom ditt upplägg?

Du är inte en minimänniska, samtidigt tränar du, så det finns en hel del att öka på.

Anmäl
2013-07-04 21:31 #9 av: DaniellaL

Om man tänker såhär:
1 Kokt ägg= 80kcal
En halv grillad kyckling med skinn (ca 200g kött minus alla ben?)194kcal/ 100g= 388kcal
25g smör (utan salt) = 180kcal
1kokt ägg= 80kcal
2st Alaska Pollockfile: 65kcal/filé= 130kcal
1ugnsstekt ägg= 80kcal
= ungefär 1000kcal som jag känner mig mätt på och det innehåller väl även en hel del fett och protein?

Anmäl
2013-07-04 21:43 #10 av: Zureel

Kcal halten du räknar på med kycklingen är med skinn utan skinn är det   närmare 134 kcal/ 100 gr bara och det blir mer än dubbelt så mycket protein som fett och det hamnar en bit under 1000 kcal totalt

Anmäl
2013-07-04 22:03 #11 av: DaniellaL

Tycker det är så förvirrande med alla dessa olika dieter. Inom vissa dieter ska man ligga på lite kalorier och på LCHF ska man äta mycket fett och mindre kolhydrater. På fakir detsamma bara det att man ska nolla kolhydraterna och bara äta smör, kött, ägg (fett och protein)

Har hört att det bästa är att alltid ligga på underskott i kalorier alltså att förbränna mer än vad man intar. I grund och botten är det väl ändå intaget av kalorier som gör att man går ner i vikt bara det att man håller sig mättare på mer fettrik mat och därför inte behöver äta lika ofta vilket leder till att man äter mindre och mer sällan= mindre kalorier/dag?

Jag tar en del vitamintillskott dagligen:
C-vitamin brus
Äppelcidervinäger
D-vitamin
Multivitamin Kvinna

Jag håller mig mätt på dessa drygt 1000kcal jag äter idag, men vill samtidigt inte utsätta mig själv för svält eller utsätta hälsan för fara. Därför jag ber om råd :)

Någon som kan ge ett förslag på hur näringsinnehållet ska se ut för mig?
Kvinna på 22år
183cm lång
Tränar dagligen
väger 77kg och vill väga 70kg.
Vill gärna gå ner så snabbt som möjligt.

Anmäl
2013-07-04 22:30 #12 av: Zepp

Jomenvisst, men svält och träning ihop blir bara skit i slutändan!

Med LCHF är själva tanken att kroppen själv skall ta av fettdepåerna och spara på muskeldepåerna.

Vad man vill och vad kropps gener vill är ofta två olika saker, vill man bli underviktig lär man få svälta hela livet!

Alla är nu inte födda med gener för att bli fotomodeller, de får i stället se till att äta rätt och tillräckligt/lagom och forma kroppen med träning för resten.. dvs ofta öka i muskelvikt!

Då kan det hampa sig att man inte direkt hamnar på 70 kilo, men man får en snyggare kropp, som väger mer, men är mer proportiornerlig.

Vad man väger har väldigt lite med hur man ser ut att göra.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-07-04 22:47 #13 av: DaniellaL

@Zepp
Ok jo, förstår att svält inte är bra för kroppen på något sätt. Därför jag ber om era kloka tankar för hur jag ska göra för att öka kaloriintaget och samtidigt gå ner i vikt utan att äta allt för mycket mer (vill inte bli proppmätt och hamna i matkoma). Min tanke är att bygga lite muskler när jag har droppat det sista fettet på magen och höfterna, därför jag tränar dagligen. Kosten är 80% av resultatet därför vill jag vara säker på att jag gör på rätt sätt!

Anmäl
2013-07-04 23:19 #14 av: Lilltilda


TS: för det första är du normalviktig (bmi 23 om vi ska använda såna siffror) och ditt slutmål tycker jag verkar lite galet även om du fortfarande skulle ligga inom spannet "normalvikt" . 
Du tränar och rör på dig och behöver mycket bränsle för att kroppen inte ska börja konsumera sig själv, dvs bryta ner muskelmassa pga att den inte får nog med energi från maten.
Vem har fått dig att tro att 1000 kcal/dag på något vis är sunt?
Kanske någon liten inaktiv människa kan få ut nog med näring och energi ur den kost du äter, men inte du! 
Jag säger som Zepp, visst kan du gå ner i vikt genom träning och svält, men till vilket pris? Du riskerar att skada din kropp! 

Tillägg/edit:
Jag vet inte om allt detta stämmer, men en bekant till mig som är fitnesskille och äter lchf har lärt mig vikten av att tillräckligt med mat för att ge kroppen bränsle (i hans fall, enligt honom själv, ca 3000 kcal/dag ) och att det hos en frisk människa fungerar så att en strikt lchf-kost får kroppen att själv hitta sin idealvikt. Han säger att bra lchf-kost hos en aktiv människa får kroppen att använda sitt eget fett som en av energikällorna fram tills fettnivån nått en idealnivå (han pratade i procenttal, men jag minns inte siffrorna).
Försöker man tappa mer fett/vikt än så är det osund kaloriräkning som gäller och stora risker för att kroppen bryter ner sig själv istället för att skapa den sunda kropp som är eftersträvansvärd.

Jag vet bara att min bekanta verkligen inte har något onödigt fett på sin kropp. Han är vältränad och muskulös, äter BRA och MYCKET mat och började med lchf för att "deffa" kroppen från onödigt fett och det har han lyckats med UTAN att göra det på ett osunt sätt.
 

Anmäl
2013-07-05 02:16 #15 av: Mabrotnosh

Tycker du ska läsa på lite merom lchf för tror du missuppfattat hela grejen. Det är liksom inte lite fett, lite kolhydrater, lite kalorier lite av allt dieten vi snackar om. Jag gick ner 42 kilo på att trycka i mig en mugg turkiskyoghurt och tre ägg med majonäs till frukost, en hel grillad kyckling med skinn som jag doppade i bernaisesås, till middag åt jag ett helt torskblock med sås gjord på fet creme fraiche och grönsaker. Och jag gick ner 42 kilo räkna kalorier i det och försök få ihop det för det får inte jag

Anmäl
2013-07-05 02:16 #16 av: Mabrotnosh

Allt detta åt jag utan koma....

Anmäl
2013-07-05 06:20 #17 av: Inkanyezi

Och jag har under en längre tid gått på kolhydratreducerad kost, alltså inte strikt LCHF, och från att jag började för omkring sex år sedan, har jag tappat ett kilo om året, från 62 kg till 56 (163 cm lång). Självklart är det inte lika för alla, men om din kropp gärna tappar några kilo till, kan det ta ett tag.

Anmäl
2013-07-05 08:38 #18 av: MimLan

Och varför hetsen? 2 kg/vecka för någon som inte är extremt överviktig är ...jättemycket. Inte självklart en hållbar viktnedgång.

Det räcker inte att du säger att du vet att det gått snabbt och att du vill bli smalast till din födelsedag. Har du accpeterat de konsekvenser som kan följa? Är det värt det?

Lite undrar jag varför du inte verkar vara glad och trivas med att ha gått ner så oerhört mycket på så kort tid. Kan du inte njuta av det? Är ditt fokus så starkt på viktnedgång att du har tunnelseende?

Ta det lungt! Börja äta så att kroppen får tillräcklig näring!

Anmäl
2013-07-05 09:15 #19 av: Mozzarellan

När du kommer i mål till din drömvikt, hur tänker du äta sen?

Om din kropp är van vid så lite och du börja med vanlig mat(kolisar) vad händer med din kropp då?
Du är ung men om 25 år hur ser du dig då och hur äter du då?

Jag är 48 och det blir svårare ju äldre jag blir för att gå ner i vikt.
Äter numera lchf och mellan 1500-2200 om dagen. Inte för jag glor mig blind på siffrorna, de kommer ju upp när jag reggar i dumbell.

Sakta men säkert går det nedåt. Har inte bråttom.
Tränar inget och är inte aktiv.

Hellre att det tar lite mer tid att gå ner och kroppen mår bra och hänger med i svängarna.det är ju jag som skall lyssna på min kropp o lära mig dess signaler, inte tvärt om.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.