Bröd
Det här var det godaste "brödet" jag har ätit på alla dessa LCHF-år. Jag äter nästan aldrig "bröd" men ibland kan det vara gott. Såg ett recept här på saiten, vet inte vem som skrev det, men det såg så gott ut så jag tänkte att jag ville prova och det här kommer att bli mitt "bröd"när jag känner att jag vill ha mackor.
Smält 25g smör.
Vispa 3 äggvitor med 0.5kryddmått salt tills det blir hårt.
Riv i 200g halloumi & ha i 1.5msk fiberhusk, 2 msk sesamfrön och blanda i 0.5dl grädde och smöret.
Blanda ordentligt, låt det svälla i några minuter.
Klicka ut ca 12 klumpar på bakplåtspapper och platta ut.
Det ser väldigt gott ut.
Ska genast testa
Tina
Hur många grader på ugnen?
Hur många grader ska det vara på ungnen och hur länge ska de gräddas
Tina
Jag hade ingen uppgift på grader och tid, så jag hade runt 200 gr och kollade lite då och då. Tror att de var inne cirka 20 minuter.
De är absolut godaste att äta när de är "nygräddade". Men de är ok dagen efter också.
Tusen tack!