Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Off topic - (OT)

OT- frystabär finns inte mer...

2013-07-02 13:13 #0 av: Mozzarellan

Efter ha letat i några veckor i frysdisken efter hallon-blåbär ficknjag idag en förklaring. De är borttagna i alla affärer i hela Italien då risken för hepatit A finns.

Hoppas de snart har extrapris på de färska så fyller jag frysen med lite själv. 125 gr / 2 € kostar de numera.

Anmäl
2013-07-02 17:33 #1 av: Sindri

Vi hade samma larm här i Sverige för ett par månader sedan. Visade sig att det endast var jordgubbar det gällde.

Eller så får du ta ett plan till gamla Svedala...idag smakade jag årets första blåbär i skogen. Mums! Förra året var det rekordskördar, men i år verkar de ta igen sig.

Anmäl
2013-07-02 18:08 #2 av: Mozzarellan

Jo , jag minns den infon i någon tråd.
Förra året var ett otroligt bra frukt år speciellt aprikoser, men i år så är det rätt klent. Dels beroende det på vädret.

Mina rabarber tar sig inte alls längre, ser så bra och rejält ut när det börjar, sen blir de smala och ihåliga liksom.

Mums riktiga blåbär är supergott.

Anmäl
2013-07-03 22:38 #3 av: Zepp

Ica säljstoppar frysta jordgubbar


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17069119.ab

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-07-03 22:57 #4 av: yvonnel

#2 Mozzarellan.

Rabarber ska flyttas varje 5 år har jag läst någonstans och då ska man gödsla nya platsen ordentligt. Om det stämmer vet jag inte, jag har inte längre någon odlingsplats, men den plantan jag en gång hade, den tynade bort.

Anmäl
2013-07-04 05:22 #5 av: Åsa S


Nä det är snarare tvärtom rabarber trivs utmärkt på samma plats i väldigt många år de blir bara klena ifall man planterar om dem ofta. För att få riktigt stora och fina plantor ska man även låta bli att skörda de 3-4 första åren + ge rikligt med ko el hästgödsel jag slänger på nästan en halv skottkärra per planta (jag har 4 olika sorter).

 

Ifall plantan odlas i Italien kan det vara bra att veta att rabarber inte är så väldigt förtjust i värme och den går inte riktigt lika bra att odla i sydligare länder som det går i svenskt klimat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.