Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

pizza utan ägg och ost i degen

2013-07-01 15:44 #0 av: Lilltilda


...detta har jag efterlyst bland vänner och bekanta i lchf-kretsar och fick till sist detta recept på mitt bord. Jag vet inte källan tyvärr, men om någon känner igen receptet och vet dess riktiga ursprung så hjälp mig gärna att ära den som äras bör!
Denna pizza passade mig perfekt! Naturligtvis går den inte att jämföra med vanlig pizzeriapizza, men bottnen blir tunn, saftig och elastisk, samt håller kvar fyllningen bra!

Pizzabotten:
1,5 dl pofiber
1,5 dl mandelmjöl
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl grädde
2 dl vatten

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt grädde och vatten. Blanda ihop till en deg och låt den svälla några minuter. Platta ut på bakplåtspapper (enligt receptet ska degen räcka till en hel plåt, men jag fick inte ut den riktigt till den storleken. Kanske går om man kavlar med ett bakplåtspapper eller plast mellan degen och kaveln).
Förgrädda bottnen i 175 grader i ca 15 min. Plocka ut den och lägg på valfri fyllning
(Jag hade lantsalami, bacon, färska champinjoner, rödlök, oregano, riven ost och tomatsås).
Ställ in pizzan i ugnen igen och grädda tills fyllningen verkar klar och osten smält och fått lite lagom färg.

 

Anmäl
2014-03-05 14:58 #1 av: [Jennifer71]

Hej,
Vilken bra ide med Pizza, det var länge sedan. Ska göra det också i helgen, här kommer mitt favritrecept:

Detta recept smakar inte ägg/omelett och har inget knaster. Nästa gång kommer vi att utveckla degen genom att pressa i några klyftor vitlök och ta i lite färska örter.
Att smeta ut degen var det svåraste med hela receptet eftersom den fastnade på bakplåtspapperet eller ”snålskrapan”. Gör istället såhär: Klicka ut degen på mitten av ett bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och pressa ut degen till rätt tjocklek och form, dra bort det övre papperet.

LCHF Pizza!

Gör så här istället för den gamla vanliga pizzadegen så får du en god och nyttig LCHF pizza för 3-4 personer på 20 minuter.

Ugn 225 grader, 10-15 min.

Pizzadeg

3 ägg

2 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

2 dl riven ost

1 tsk salt

Blanda alltsammans i en bunke. Smeta ut degen på en plåt, använd smörpapper.

Pålägg på pizzan (förslag)

1 burk Mutti tomatsås/pizzasås på burk (andra passerade tomater funkar men det är inte lika gott)

2 chorizokorvar i skivor (slanta korven)

Skivade färska champinjoner

Skivad färsk tomat

Lite purjolök

2dl riven ost (gärna med lite drag i ex västerbotten, lagrad greve el präst)

Anmäl
2014-03-05 15:40 #2 av: Lilltilda

#1 Oj va många recept på pizza det finns och alla tycks ha sina favoriter :-).
Jag sökte länge innan jag hittade ett utan ägg och ost. Jag tycker att det är svårt att undvika att proteinmängden blir för hög ifall man gör en lchfpizza med ägg och ost i degen och sedan lägger tex skinka, salami och ost på.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.