Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Vilken äter ni?

2013-06-27 18:25 #0 av: Essaka

Det händer lite då och då att jag äter yoghurt el kvarg tex. Men vilken turkisk yoghurt äter ni? Jag har tittat på turkisk yoghurt i spann med "gubben" på men den har ju 5,5 k per 100g och ICA:s kvarg har 4,5? k per 100g. Skyrs naturell har 3,5k överkomligt kan jag tycka...


Den jag använder nu är Alpro naturella yoghurt den har 2,1 k per 100g.... Finns det ännu bättre alt?

Anmäl
2013-06-27 18:49 #1 av: JMW

Jag äter/använder Lindahls turkiska (den med gubben). Då är jag inte heller så strikt så jag jagar kolhydrater så hårt. Tycker den är god.

Anmäl
2013-06-27 19:19 #2 av: Amrit


På Lidl finns en turkisk yoghurt på 1l hink, Eridanous tror jag den heter, som bara innehåller 3g kolhydrater /100g.

Anmäl
2013-06-27 20:01 #3 av: misty09

Laktosfria mejeriprodukter har ofta lägre kolhydrathalt men påverkar blodsockret/insulinproduktionen mer. Detta pga att man tillsätter ett enzym som "slår" sönder laktosen. Funkar för allergiska men ger högre insulin.  Så man får inte låta sig luras av det lägre kolhydratinnehållet. Informationen fick jag på bloggen 56kilo.se

Anmäl
2013-06-28 08:46 #4 av: Lchfman

Har ni kollat in rysk yoghurt?
Samma goda smak men 17% fett istället. (Har jag för mig)
Mums.

Anmäl
2013-06-28 11:20 #5 av: Anders-S

Bäst är Wermlandsmejeriers yoghurt 10%, hink 1 kg, gjord på mjölk från Nysäter i Värmland och grädde från Arla i Jönköping.

Norrmejeriers yoghurt 10% är gjord på norrländsk mjölk.

Willys Garant turkisk yoghurt 10% 500 g är gjord av Arla i Linköping på svensk mjölk.

Arla Meze 10% 1 liter måste man se upp med. Den i brickförpackning är OK om den kommer från Linköping. Kolla först att den är gjord på svensk mjölk. Den i hink är gjord på dansk mjölk.

Danska och tyska mejeriprodukter avstår jag från.


Anmäl
2013-06-28 12:57 #6 av: SpurtAnne


Jag åt lidls i början men nu äter jag inte yougurt längre. Känns som onödig bukfylla och jag blir bara uppblåst och konstig av det. Äter grädde eller creme fraiche istället.

Anmäl