Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - tidningar/hemsidor

Metformin inte ofarligt

2013-06-27 07:42 #0 av: MimLan

"Sedan millennieskiftet har tio gånger fler diabetiker förgiftats av den vanligaste diabetes­medicinen, enligt över­läkare på Giftinformationscentralen. Det handlar om helt normala doser av medicinen som kan leda till livshotande tillstånd. Men alternativ till medicinen saknas.

....

Medicinen ökar påslaget av mjölksyra i kroppen, och kan orsaka en brist i syrebalansen som i värsta fall alltså kan leda till livshotande förgiftning. Men det här är något som få diabetiker känner till. Problemet är att symtomen är så diffusa att diabetikern själv kan ha svårt att upptäcka dem, så som vag omtöckning och förvirring."


http://www.dn.se/nyheter/sverige/diabetiker-riskerar-att-forgiftas-av-sin-medicin/Anmäl
2013-06-27 09:00 #1 av: Margareta

Jag såg också artikeln och har lärt mig att "metformin är ett väl beprövat och säkert läkemedel lättare att dosera än insulin".

LCHF verkar ju smartare när an läst DN.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2013-06-27 14:27 #2 av: MimLan

#1 I synnerhet när man läser att et inte finns alternativ till Metforminet..

Tror det är få som behöver det om de äter lågkolhydratnivåer.

Anmäl
2013-06-27 14:49 #3 av: Annakut

Läs gärna Kostdoktorns inlägg om det.

http://www.kostdoktorn.se/dn-diabetiker-riskerar-att-forgiftas-av-sin-medicin

Ibland behövs Metformin, även om man äter lchf.

Anmäl
2013-06-27 15:03 #4 av: MimLan

#3 Jag citerar mig själv: "Tror det är få som behöver det om de äter lågkolhydratnivåer."

Att en del behöver det ändå är inte okänt i forat. 

Att medicinera i onödan är ett reellt samhälls- och hälsoproblem och något som behöver arbetas bort. Det blir bara än mer tragiskt när det finns allvarliga konsekvenser på köpet.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.