Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Lite råd

2013-06-19 22:37 #0 av: sparrisen

Hej! Jag är nybörjare på det här, ätit LCHF i 4 v.
På ett sätt mår jag mycket bra, inget sötsug som jag haft jämt förut, får inga blodsocker dippar, magen är fin och inte uppsvullen mm
Känner att det här är en kost min kropp trivs och mår bra av =)

Däremot är jag väldigt svag och klen i kroppen och även lite som bomull i huvudet emellanåt... Är frustrerande att inte orka på samma sätt som jag gjorde innan

har senaste veckan kollat kalori intag i minmat och ligger oväntat på bara 1000-1300 kalorier/dag ändå äter jag när jag är hungrig och till jag är mätt, känns som jag äter hur mycket som helst på en dag.

kan min orkeslöshet bero på för lite kalorier eller är det fortfarande omställnings besvär?

Är inte ute efter att gå ner i vikt direkt utan mer må bra.
Väger ca 64kg och är 162cm lång, har ingen våg så jag vet inte om jag har gått ner nåt tyvärr.
/frida

Anmäl
2013-06-19 22:55 #1 av: sparrisen

påtänkt lite senare...
en fråga till: jag har gjort ett par hårmineral analyser som visar låg ämnesomsättning och rekommendationen är att begränsa intag av fett till 20% av dagsintaget, alltså inte LCHF-aktigt alls. Någon som fått liknande svar och har erfarenhet av det?

/frida

Anmäl
2013-06-19 23:33 #2 av: patriknn1

Kan vara nån form av standardsvar du fått. Knappast nåt att bry dig om.

Dina besvär kan bero på en kombination av lite kvardröjande omställningsbesvär, lite för lite mat, samt ev salt/mineralbrist.

Prova att lägga till tex ett ägg, en matsked smör/kokosfett, och rikligt med mineralsalt.

Anmäl
2013-06-20 10:13 #3 av: Lchfman

Avvakta och skit i besvären (om du äter ok dvs.) det rättar till sig efter ett par veckor.

För mig rättade det till sig efter 4-5 veckor kanske.
Fick bra info och hjälp här när jag misströstade.

Anmäl
2013-06-20 10:43 #4 av: Halvdansken

Annika Dalqvist skrev att just saltbrist kan vara en anledning til "gröthjärna". Så lite extra salt på äggen kan vara ett tips.

Övriga problem kommer att försvinna med tiden. Det tog 3 månader för mig att ställa om kroppen helt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-06-20 12:46 #5 av: Wildrat

Tröttheten i musklerna beror på omställningen. För hjärnan tar det ett par veckor att ställa om sig men för musklerna tar det längre tid. Men det blir bättre och oftast bättre än innan kostomläggning. Men det är under förutsättning att man äter ordentligt.

Äta till mättnad funkar bara om man äter tillräckligt. 1000-1300kcla är för lite. Själv mår jag dåligt om jag får i mig mindre än 1500kcal per dag. Tänk på att rekommendationen för en kvinna är 2000kcal per dag, alltså nästa dubbelt så mycket som du äter! Det kanske inte är så konstigt att du känner dig svag...

Jag har en bra lista att gå efter när jag känner mig luddig i hjärnan och allmänt svag. När du mår dåligt så tänk efter, har jag:

  1. Ätit? Ätit för lite eller var det länge sen? Äta bör man annars dör man och innan det mår man dåligt.
  2. Druckit? För lite vatten gör kroppen orkeslös och hjärnan dimmig.
  3. Saltat? För att vattnet ska stanna kvar behövs salt. Salt används också överallt i kroppen och för lite av den varan gör att man mår dåligt både i kropp och huvud.

Testat allt ovan och fortfarande mår lite kymigt? Testa multivitamintablett. Särskilt i början är det lätt att det blir lite obalans och då kan man behöva lite tillskott. För de flesta räcker det med en burk, sen funkar allt som det ska igen.

Anmäl
2013-06-21 08:19 #6 av: sparrisen

Tack för alla bra svar!

ska äta och salta lite mer helt enkelt

känner mig peppad att hålla ut

trevlig midsommar

/frida


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.