Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 9248 ggr
Mozzarellan
2013-06-19 15:23

Äggost/ ostkaka recept , Grazie.

Kollat runt och får ingen riktigt koll på't så nu önskar jag era recept på just ostkaka och äggost i en och samma tråd. Blev så supersugen……

Annons:
JMW
2013-06-19 15:28
#1

Jag brukar göra en ostkaka som jag hittat här på Kif. Fantastiskt god och nästan som "vanlig".

http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d716834b9cb46224407685c-riktig-ostkaka-gjord-pa-gradde?

emmastina
2013-06-20 10:58
#2

Åh äggost är nog det bästa jag vet!!! Med björnbärssylt till. Finns ju lika många recept som det finns tillagare ungefär, men såhär gör vi i vår familj. 3l standardmjölk 3% 6dl gräddfil 6-7 ägg Vispa ihop mjölk och gräddfil, vispa upp äggen och blanda i. Sjud till det tjocknar på låg värme. Det tar sin lilla tid. När ostklumparna är stora och vasslan börjar klarna allt mer lyft osten upp med hålslev och läggs i äggosteformen. Vill man kan man ha lite sötning mellan lagrerna av ost. I orginal receptet är det ca 0.5 dl socker. Men det glr man som man vill. Gör man den osöt kan man äta den med sill till som är en gammal gammal tradition i bohuslän. Jag har dock aldrig smakat, men kan tänka mig att det skulle vara gott. Typ till matjes med gräslök o gräddfil till.

[Petronella Pip]
2013-06-20 11:28
#3

och det är förmodligen inte mycket kh kvar när all vasslan försvunnit heller! Jag gör med ett par msk sukrin/strösöt som jag strör i ett par omgångar, blir perfekt! Med grädde och egna björnbär eller hjortron, ja hallon eller lingon går också bra! Jag gör med 6 ägg 3 l mjölk och 3 dl gräddfil. ELler om jag ingen gräddfil har så tar jag grädde och ättika att skära med.

Mozzarellan
2013-06-20 11:37
#4

Låter väldigt gott med era recept. Då här inte finns gräddfil. Vad har du för dos med grädde och ättika?? Äsch, finns ju inte ättika heller…..vinäger eller citron för att få det att skära sig??

[Petronella Pip]
2013-06-20 11:47
#5

Ja då allt surt. Finns det vinsyra? Tartar? Jag tar tre dl grädde och kanske en matsked ättika, det går att sätta till mer om det behövs.

[Petronella Pip]
2013-06-20 11:48
#6

Eller det heter kanske inte tartar… nåt sånt iallafall 😮

Annons:
patriknn1
2013-06-20 18:01
#7

Borde vara i princip laktosfritt, eller?

Kajak11
2013-06-21 08:37
#8

hur länka räddas ost kakan? trevlig midsommarfirande!

[Petronella Pip]
2013-06-21 08:40
#9

Hmmm nu får du nog förklara vad du menade Kajak11 för det där begrep jag inte alls?

[Petronella Pip]
2013-06-21 08:43
#10

# 7 Osäker på om det blir laktosfritt? 

Kolla här, där står färskost med som innehållande laktos, det gör man ju också genom att sila ifrån vasslan:

http://www.ica.se/ica-tar-ansvar/mat-och-halsa/allergi-och-intolerans/laktos/

Mozzarellan
2013-06-21 09:08
#11

Mannen gillar inte detta, kan ju inte trycka i mig en hel själv liksom. Kan man frysa eller ev halvera receptet. Hur länge håller den i kylen?? Ja Kajak denna fån kan jag inte lista ut vad du menar, din telefon spelar dig ett spratt??

Kajak11
2013-06-21 12:53
#12

ursäkta ja det gör telefonen. Kollar annars innan men…det skulle stå..hur länga gräddas ostkakan? nej min sambon vill helst också ha vanlig socker och mjöl i kakor. Så får äta oopsies själv i semestern. TREVLIG MIDSOMMAR.

JMW
2013-06-21 12:57
#13

Kajak

Om du undrar över ostkakan jag länkade till så gräddar jag min i ca 40 minuter och gör den i en vanlig pajform.

Annons:
Kajak11
2013-06-21 13:02
#14

tackar. Jag är förtjust i ostkaka. Har inte bra känsla i magen med keso och grädde i ris a la Malta version LCHF men tror om det blir gräddning att det går bättre. Får försöka detta. Hinner inte få tak i ingredienser i dag tyvärr.

[Petronella Pip]
2013-06-21 16:10
#15

# 11 Äggosten tror jag inte blir så bra fryst. Har iofs aldrig testat. Om det var den du undrade över? Men den håller flera dagar i kylen, när jag gör så äter jag det nästan morgon middag och kväll tills det är slut (tar inte såå lång tid hehe)

emmastina
2013-06-21 21:58
#16

#11 receptet är ju i alla fall enkelt att dela på tre. Borde ju funka lika bra kan man tänka. Bara att ta en mindre äggosteform, durkslag eller sil eller vad man nu har den i.

Mozzarellan
2013-06-22 14:21
#17

Fler varianter?? Har inhandlat lite av varje och skall prova i veckan, mums…. Misstänker det är inget hit och frysa utan jag får mula i mig den själv…

Medlem
2013-06-22 20:04
#18

Går det att göra äggost med smetana?

[Petronella Pip]
2013-06-22 20:15
#19

Det gör det säkert.

Medlem
2013-06-22 21:21
#20

Tack Petronella Pip!

Annons:
Upp till toppen
Annons: