Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - tidningar/hemsidor

Etiska skäl - argument för skolmatval

2013-06-12 16:21 #0 av: MimLan

Det är bröderna Nils, 12, och Albin, 10, och deras mamma Annette Gustawsson som står i fokus för nyheten som tidningen Land Lantbruk uppmärksammade först.

Efter en flera månaders lång kamp får nu Annettes söner gå in i köket när andra barn serveras thailändsk kyckling - och hämta svensk kyckling.

. Vi har länge tyckt att det var en himla dubbelmoral. Vi har en hård djurskyddslag i Sverige. Sedan sitter kommunpolitiker som ska besluta vad som köpas in till bland annat skolor och då är det svenska köttet för dyrt att köpa in. Då tar de oftast in att det billigaste alternativet, säger Annette Gustawsson.

http://www.expressen.se/nyheter/anettes-barn-lyckas-fa-battre-skolmat-an-andra/

Anmäl
2013-08-10 14:13 #1 av: savonit

Mycket bra borde klistras och göras av alla.

Anmäl
2013-08-10 15:06 #2 av: kaisakavat

Grejt tråd!! 

Bra att det finns folk som reagerar på det här. Det ÄR dubbelmoral. Och i viss mån okunskap..  eller otur i tänket.. eller oförmåga till tänk. Eller lite av varje. Men ändå!!

Anmäl
2013-08-10 21:24 #3 av: hemul

Jättebra! Hoppas det sprider sig.Ler


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.