Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Rabarber-och kardemummakaka

2013-06-10 21:35 #0 av: nospnt

Nu när det finns så mycket rabarber funderade jag över hur man kan göra något lchf-aktigt med dem. Mixade lite olika recept och fick fram den här, enligt mig o familjen, mycket goda kh-snåla kaka:
4 ganska stora stjälkar rabarber hackas i små ca halv-cm bitar (det blev ca 4-5 dl) o blandas med 1msk kanel samt 1msk sötning ( har sukrin blandat med stevia-typ Mariannesocker, så det är 3x sötare än socker) och lägg i smord, ev lätt pofiberströdd, pajform.
100 g smör smältes (30 sek i mikron). Blanda i 1msk kardemumma o 1/2 dl sötning(se ovan). Knäck i 4 ägg. Jag tog även i 1 dl kesella/kvarg. Handvispa.
Blanda ihop 1dl mandelmjöl,1 dl kokosmjöl,1msk fiberhusk, 2tsk bakpulver. Vispa ner i ägg/fettblandningen. Kleta med blöta händer ut smeten över rabarberna i formen. Grädda 175 grader 30-35 min. Severa med vaniljgrädde. Gott och mättande utan att skapa sug(på mig iaf)..1/10 av kakan = 1portion ger ca 160 kcal, 2,5 g kolhydrater, 5g protein och 15 g fett.

Anmäl
2013-06-10 22:14 #1 av: konichiwa

ska testas!

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2013-06-11 21:43 #2 av: Lilltilda

Coolt! nästan identiskt med min favoritrabarberkaka fast i mitt recept trycker man ner rabarberna i smeten innan gräddningen istället för att lägga dem under och så brukar jag ha ½ dl gräddfil eller turkisk yoghurt istället för kvarg. 3 stora ägg är det i mitt recept och endast ½ msk husk (brukar jag dock utesluta. Kakan blir lite smuligare bara). Dessutom gräddas min kaka i 200 grader i ca 25 min.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.