Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Ögonflimmer

2013-06-10 15:09 #0 av: Movieboy91

Jag har under många år upplevt att jag har ögonflimmer och när jag tittar upp mot en blå himmel så glittrar det som på ett glittrande vatten. Någon som har några förslag av detta kan vara? 

Anmäl
2013-06-10 15:20 #1 av: beso02

Hej jag har samma problem. Var till optikern som förklarade för mig att det är ögonmigrän googla på det.

Anmäl
2013-06-10 18:55 #2 av: Lisabet

Jag får det också, men inte så ofta numera. Dessutom har jag kommit på, sent omsider, att då har jag druckit för lite.

Jag tar ca en tsk salt, och dricker ganska mycket vatten, inte allt på en gång för att det inte bara ska rinna rätt igenom.

Det brukar hjälpa.

Anmäl
2013-06-10 20:14 #3 av: AndersAA

Ja, det finns något som heter ögonmigrän. Jag tror dock det kommer när det kommer oavsett vad man tittar på. Jag får det några gånger om året. Då börjar det flimmra för en del av synfältet, dock inte hela. Men tillräckligt för att man inte skall kunna läsa. Jag får inga andra symptom förutom flimmret. Det brukar trappa ner långsamt och försvinna helt på 15-45 minuter. Detta är ju mina erfarenheter, processen kan säkert variera från person till person.
Skall enligt vad jag läst vara ofarligt.

Anmäl
2013-06-10 20:53 #4 av: Wildrat

Det kan vara skräp i ögongloben. Vanligt hos yngre. Försvinner med åldern och är inget farligt.

Anmäl
2013-06-11 07:52 #5 av: Effie

Jag får också ögonmigrän ibland. Jag funderar på om det har något samband med att jag ätit kolhydrater jag inte skulle ha ätit, men det inträffar såpass sällan att det är svårt att avgöra. Det börjar med att jag märker att det jag tittar rakt på inte går att se; jag kan inte läsa. Sedan kommer ljusflimret, från den punkten, och går långsamt utåt, en cirkel som blir större och större, och försvinner efter någon halvtimme. Gör inte ont, men är obehagligt, känner mig tung i huvudet.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-06-11 08:44 #6 av: yvonnel


På mitt synfält kommer det något som kan liknas vid blomor/äppelblom när det är färdigblommat och dessa små flarn kommer liksom seglande I sommarvinden. Första gången jag besvärades var nog ca 2 år sedan men då var det mera liksom genomskinligt liknade de första dropparna sommarregn. Men trevligt att inte vara ensam om fenomenet, vilket jag trodde först och när jag ville försöka förklara det så uppfattades det nog gnälligt för då vart det alldeles blankt tvärt motstånd att : du bara inbillar dig.

Anmäl
2013-06-11 11:44 #7 av: Halvdansken

Om du får huvudvärk efteråt så är det migrän, om du inte får huvudvärk så skulle jag gissa på att det där glittert man kan se om man tittar upp mot en blå himmel, eller ett vitt papper, faktiskt är dina vita blodkroppar som man kan se vid speciella förhållande.

Helt normalt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2013-06-11 11:58 #8 av: Movieboy91

Tack för svaren. saken är att jag har ett flimmer hela tiden, när det är ljust ute så märker man inte av det. Jag kan läsa och så men flimmert är där ändå hela tiden. Någon som vet något som kan förebygga det? 

Anmäl
2013-06-11 12:35 #9 av: Movieboy91

Jag har vant mig vid det, men vill bara veta om det finns ett sätt att förebygga? :)

Anmäl
2013-06-11 14:16 #10 av: yvonnel

Skönt att höra att  det iaf inte verkar var särskilt farligt.

Anmäl
2013-06-11 14:55 #11 av: Seglarina

Jag känner också igen fenomenet. Jag tycker att det ser ut som små prismor. Jag hade en gång en kamera ( finns kvar någonstans och väntar på att bli ett auktionsfynd :-) ) Kameran gjorde spm en massa små prismor i sökaren över det man tittade på så länge som skärpan inte var bra inställd, det ser ut som det ingefär tycker jag. Jag funderar på om det kommer när jag är trött i ögonen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.