Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

LCHF - bästa solskyddet?

2013-06-07 18:53 #0 av: mysis

Jag har alltid bränt mig i solen. Jag har dock blivit brun så småningom, men aldrig utan att först bränna mig, ibland mer, ibland mindre. Men sen denna kost gjort intåg i mitt liv, så märker jag att jag inte bränner mig längre! Visserligen kan jag vara lite röd i skinnet, men utan den hettande, brännande känslan som förr. Är det denna kost som skapat detta? Det verkar ju logiskt att när man inte har socker i kroppen så bränner man sig inte! Jag har också ätit d-vitamin hela vintern och våren, kan det påverka motståndskraften mot solens strålar? Använder ingen solkräm.

Har någon samma erfarenheter som jag?

Anmäl
2013-06-07 18:55 #1 av: Gia91an

Nyfiken på detta! Fast på mig har det nästan visat mer att jag blir brun, istället för krabbröd. (Kan ju också bero på att jag är lite mindre, och pigmenten inte är så utspridda längre)

Anmäl
2013-06-07 19:26 #2 av: MimLan

Inget ovanligt fenomen, det har nämnts i forat förut. Skulle dock vilja hävda att det inte handlar så mycket om frånvaron av socker som tillkomsten av fett.

Anmäl
2013-06-07 20:29 #3 av: Tettan

Tidigare kunde jag inte visa mej i solen utan att få soleksem och bli röd. Med lite försiktig solning blir jag numera fint brun. Sol Kosten eller D-vitamin, tänker jag.

Anmäl
2013-06-07 21:38 #4 av: dufva

Jag tror att D-vitaminet på nåt sätt även skyddar huden mot solbrännan

Skillnaden är för stor för att det bara skulle vara en slump

Jag använder aldrig solskyddsmedel idag

Det behävs helt enkelt inte längre Cool

Anmäl
2013-06-08 00:00 #5 av: maxiq

Jag kör med solskyddsfaktor 72: I skuggan av en gran! Lipar

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.