Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Olika typer av PALEO

2013-06-07 08:47 #0 av: crikarlshamn

http://ultimatepaleoguide.com/types-of-paleo/

The Many Types of Paleo

Types of Paleo


 

Anmäl
2013-06-07 10:10 #1 av: Anders-S

Intressant hur man skiljer på seeds, yes, och grains, no.

http://www.differencebetween.net/science/difference-between-seeds-and-grains/

Själv undviker jag sädesslag, spannmål, som innehåller gluten eller liknande proteiner, men även majs, ärtor, bönor och en hel del fröer, t.ex. psyllium. 

Nightshades, nattskatta, potatisväxter dvs. potatis, tomat och aubergine är också ifrågasatta.  Att grön potatis är giftigt är välkänt. Annars slinker det ner en potatis per år vid midsommar och några tomater då och då.

En distinktion jag saknar i sammanställningen är hur man betraktar kasein. Mjölk från kor som sluppit kraftfoder finns inte att köpa i Sverige, inte A2-mjölk heller.  Ursprungligen inspirerad av Keith Woodford undviker jag a1-kasein. Jag som strävar efter att äta anti-inflammatoriskt betraktar kasein som en confounding factor i alla studier av mejeri, fett och hälsa.  Resultatet kan bli vad som helst när man inte tagit reda på om och vad för kasein som konsumerats.

Anmäl
2013-06-08 20:28 #2 av: crikarlshamn

Hej Anders,

Làtersom vi äter precis väldigt, om inte helt lika Glad

Strävar ocksà efter en anti-inflammatorisk kost samt undviker komjölk.

Tillàter fàrost i mindre mängd 2-3 gg/vecka.

är inte sà kolhydrats känslig, mer viktigt att jag ser till de "goda" kolhydraterna.

Vetemjöl samt socker uteslutet med undantag lite lönnsirap.

Mycket kryddor och örter som smakförstärkare samt för deras anti-inflammatoriska verkan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.