Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Glassmaskinsfunderingar

2013-06-05 18:54 #0 av: annanybbe

Jag har länge funderat på att köpa en glassmaskin då det ser så enkelt ut att göra glass med dem. Och nu när jag dessutom gått ned det jag önskat i vikt så tänkte jag att jag kunde kanske unna mig lite lchf-glass emellanåt.

Sagt och gjort, jag gick in på elgiganten och köpte en glassmaskin, läste exakt hur man skulle göra och har nu provat att göra glass tre gånger med glassmaskinen. Det blev en stor besvikelse kan jag säga.

Det blev exakt ingen skillnad mot när jag gör utan glassmaskin - stenfruset - och när man väntar så blir det helt flytande. Enligt instruktionerna så ska det bli "krämig" konsistens på 5-15 min. Jag får det verkligen inte det minsta krämigt. Runt kanterna i bunken fryser det på nolltid, och i mitten är det antingen flytande eller stenfruset, absolut inget mellanting.

Jag har ju med andra ord lagt ut pengarna helt i onödan. Det blir ju samma resultat att bara vispa ihop ingredienserna och hälla i en vanlig bunke och slänga i frysen. Vad är vitsen med en glassmaskin? Nån som lyckats?

Denna glassmaskin är det jag har:

http://www.elgiganten.se/product/hem-hushall/koksapparater/OBH6623/obh-nordica-glassmaskin-ice-cream-maker-6623

Anmäl
2013-06-05 19:54 #1 av: Zepp

Det är för folk som redan har allt.. och vill ha mer!

Jag tycker du har kommit fram till rätt slutsats!

Det är ju mixandet och frysen som gör jobbet.. maskinen är väl mest för att man skall få mer disk?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-06-05 20:16 #2 av: [Petronella Pip]

Äh struntprat Zepp! Måste vara nåt fel på apparaten, syrran har en glassmaskin och det blir jättebra!

Anmäl
2013-06-05 21:12 #3 av: byggarn30

Jag köpte en på loppis och resultatet blir underbart. Måste vara fel på förberedelserna och receptet. 

Jag brukar göra glass på en halvliter vispad grädde, tre äggulor, sukrin och några krossade Lakritsal. Ger en underbar lakritsglass med försummbart med kolisar.

vispa alltihop till en konsistens som är för lös för tårta. In i glassmaskinen. När den är klar är den som mjukglass ungefär. Servera i skålar från frysen så smälter det inte så fort. Går med fördel att addera lite citronskal (det yttre gula). Är det för löst så skicka i satsen i en grekisk youghurthink och in i frysen en stund.

Anmäl
2013-06-05 21:32 #4 av: Lilltilda


Har en Krups GVS2 glassmaskin.
Min glass blir då som krämig lite tjockare mjukglass, men om jag sedan ställer in överbliven glass i frysen blir den såklart hård.
Vet inte hur din maskin är, men i min ska man absolut INTE vispa ingredienserna för hårt innan. Gör jag det blir det så som du beskriver.
Jag brukar vispa ihop ingredienserna (äggulor, grädde, sötning, smaksättning) med en vanlig handvisp så att allt blandat sig och blivit ungefär som en fluffig välblandad pannkakssmet.

Anmäl
2013-06-05 22:16 #5 av: fellfrosch

Det är många som har haft klagomål om just den glassmaskinen annanybbe Ledsen

Anmäl
2013-06-06 09:50 #6 av: hemul

Man får vad man betalar för kanske? Jag har Philips och glassen blir bra, den kostar dock lite mer. Men jag tror inte någon av de här små hushållsmaskinerna kommer upp i samma klass som en professionell maskin, men då snackar vi tyvärr några tusenlappar till.


Anmäl