Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Hjääälp !!!

2013-06-04 13:06 #0 av: Liny1949

Vad gör jag för FEL ? 

Tror jag gör allt rätt vad gäller LCHF, men tyvärr händer inget positivt för mig.  Är lika utmattad och orkeslös som jag varit i flera år nu. Ingen effekt att börja med LCHF.

Ingen viktnedgång heller. Allt bara rullar på lika illa som förut. Ville ju så gärna bli lite piggare och även kanske lyckas gå ner ca 10 kg i vikt.

Har nu denna gång hållit på ca 3 månader allafall.   Äter enligt LCHF så som jag tycker och tror att det ska vara. Inte helt strikt kanske eftersom jag varje dag äter 2 st Low Carb brödskivor till lunch. Lämpligt pålägg till detta.

Ingen potatis, inget ris och ingen pasta. Ingen kaffebröd, inget godis, ingen glass.  Grönsaker som växer ovan jord. Ingen frukt.

Någon gång en skvätt grädde i en mugg kaffe till eftermiddagen.

Jag har läst om att man ska kunna återhämta sig efter utmattning. Beror kanske på hur länge den varat ?  Det är flera år dock. Är 64 år gammal.

Snälla någon som har liknande problem och som kommit på en lösning eller börjat må bra ?

Tacksam för tips.

Mvh Liny

Anmäl
2013-06-04 13:17 #1 av: [Petronella Pip]

Mitt tips är att försöka hålla ut ett tag till, utan att göra så mycket förändringar, (eftersom det ser bra ut, en grej SKULLE kunna vara brödet dock, det innehåller mycket gluten som många är överkänsliga mot utan att veta om det) du kan fortfarande vara i omställningsfas, där det är vanligt med orkeslöshet även för dem som varit pigga innan! Men det går över. Det KAN vara i flera månader, tre är vanligt. Så förhoppningsvis vänder det snart!

Anmäl
2013-06-04 13:17 #2 av: kaisakavat

Jobbigt vara trött och det inte vänder. Sympatier till dig.

Min första undran.. Hur mycket/lite äter du?

Själv hamnade jag i 'fällan' att LCHF gör mig så 'nöjder' att jag åt mindre och mindre och till slut hade jag ätit alldeles för lite alldeles för länge. Och för mig som var utmattningssjuk sedan innan var det INTE bra. Utmattning på utmattning..

När jag väl kom mig för att väga och registrera, visade det sig att jag som max kom upp i  ca 1200 kcal - sen länge alltså. Ofta mindre. Min viktnedgång gick klart trögt också, medan den gått radikalt mkt bättre innan, när jag åt mer. Möjligen berodde detta också på att jag inte var lika överviktig längre - samt att jag har underfunktion i sköldkörteln. Men ändå.

Det här behöver ju inte stämma in på dig, men jag frågar.

Är ens motor trötter är det viktigt att tanka ordentligt med bra drivmedel. Glad


Anmäl
2013-06-04 13:33 #3 av: Liny1949

Tack snälla ni två som redan svarat.

Kan vara så att jag äter för lite. Blir mätt väldigt fort nu har jag märkt. Känner mig som sagt sjuk pga. utmattningen. Fick den diagnosen för ca 3 år sedan, men det har pågått under ca 10 år.

Jag kan även ha underproduktion i sköldkörteln, är under utredning dock.  Har en massa konstiga symptom som stämmer in på detta.

Jag ska fortsätta med LCHF allafall, inget annat känns rätt för mig.

Hoppas dock att jag kan få mina krafter tillbaka om än i inte lika som förr.

Anmäl
2013-06-04 15:04 #4 av: dufva

Har du även tagit till dig HF-delen i Lchf i tillräcklig omfattning?

För lite fett kan ge dig energibrist = orkeslöshet

Anmäl
2013-06-04 15:09 #5 av: Liny1949

Möjligen även kanske för lite av det, fettet. Brukar dock försöka lägga till lite extra men så mycket är det nog inte.

Ska försöka lägga till lite mer rejält även av detta. Redan nu till middagen.   Tusen tack.

Anmäl
2013-06-04 16:35 #6 av: Kajak11

se upp för mjölkprodukter. Kanske och nötter ställer det till.

Anmäl
2013-06-04 17:38 #7 av: MimLan

Visst kan LCHF hjälpa mot sköldkörtelrelaterade problem, men då handlar det om att kosten inte motarbetar kroppen som hög kolhydratbelastning gör.

Är du sjuk så är du sjuk. Och då behöver du mer än en kostomläggning för att bli frisk. Även om kosten är en deli det som kan få dig frisk.

Anmäl
2013-06-04 21:47 #8 av: Dicobayo

Fort sätt med att ta bort de där två lowcarb-skivorna på morgonen, de är inte alls så lowcarb som de påstår.
Ät istället kanske två, tre ägg med majonnäs, eller fet rysk yoghurt med lite bär i eller liknande.
Vill du prompt ha bröd till frukost får du nog tyvärr baka själv än så länge om du skall få något som är lowcarb på riktigt.

Anmäl
2013-06-05 07:43 #9 av: patriknn1

Gluten ska du se upp med! Även om det inte är så stora mängder så får du i dig det varje dag och det kan för många ställa till med stora besvär.
Ät ägg eller nåt i stället.

Anmäl
2013-06-05 08:09 #10 av: Kajak11

jag har löskokt ägg på helgar och lite ost. På vardagar har jag kaffe med smör och det räcker till det blir lunch. Inget bröd. Då bättre med lite paprika till ost. Men annars är ägg bra.

Anmäl
2013-06-05 15:21 #11 av: Liny1949

Tack alla.

Jag äter ägg varje dag. Till frukost oftast. Så två skivor av brödet är till lunch om jag inte har något att värma.

Jag har ökat på fettet rejält sedan igår, bla. cocosfett i kaffet eller en kopp te som jag tog igår kväll.

Ska nu hoppa över brödet till lunch och ta något annat istället.

Tusen tack. Ska bli spännande att se om jag piggar på mig.

Anmäl
2013-06-05 18:51 #12 av: majsan76

Lycka till!!!

Anmäl
2013-06-06 10:43 #13 av: Tripod

Jag har länge bakat fröbröd. Men nu har jag ( i den mån jag över huvud taget äter bröd) övergått till stekpannebröd av ägg, lite mandelmjöl, lite fiberhusk, bakpulver och salt. Har inget recept utan kör på känn. Har heller inte räknat kh på det, men inbillar mig att det måste vara bättre sett ur kolhydratsperspektiv.

Anmäl
2013-06-06 13:32 #14 av: [Petronella Pip]

Mja det beror på vilka frön antar jag men mandel har nog mer kolisar än de flesta frön åtminstone linfrön har väl knappt några kh alls, men inte så farligt ändå förmodligen!


Enligt minmat har mandel mer än både linfrö (noll) sesamfrö 4,1, solrosfrön 12,6 och Pumpafrö ungefär samma, mandel då 13,4 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.