Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Sluta röka

2013-06-03 23:06 #0 av: Medlem

Jag tänker så här "Kan jag sluta med socker så kan jag även sluta röka". Jag gick ner 31 kg med lchf och försöker gå ner några kg till för att trivas med kroppen. Nu vill jag ge mig på en annan sak, sluta röka.

För 6 år sen försökte jag sluta röka men jag fick värsta problem med hosta och en massa slem i halsen. När jag la mig i sängen för att sova hörde man hur mitt bröst trasslade och pep. Jag sökte tre läkare, den ena sa att jag hade kol, den andra sa att jag hade astma och den tredje misstänkte att jag hade cancer och tog röntgen. Jag fick medivin för astma och för kol, inget hjälpte. Det tog 3 månader tills jag blev bättre i halsen. Nu vill jag inte genomgå samma sak igen men samtidigt så måste jag ju sluta röka. 

Jag tänkte om nån här har tips och råd eller om det finns nån/några som vill sluta röka tillsammans med mig så får vi peppa varandra.

Anmäl
2013-06-03 23:54 #1 av: [WickedAlly]

Jag hakar gärna på, röker inte jättemycket men ibland tar suget över helt och jag tömmer lätt ett paket på ett par timmar. Nu försöker vi göra bebis och rökning är ju inte direkt något man vill pyssla med då så det är dags att sluta helt. Lite pepp är ju aldrig fel :)

Anmäl
2013-06-04 00:13 #2 av: Medlem

Hej WickedAlly - Vad roligt med att planera göra bebis! Visst är det inte bra med rökning under graviditeten. Jag slutade röka under alla mina graviditeter. Det var såklart urjobbigt men värt det.


När ska du börja?

Anmäl
2013-06-04 03:56 #3 av: yvonnel


Men hörrni -LYCKA TILL!

Jag har klarat det efter 50 år som rökare av nästan bara hemrullade starkingar.

Eller jag rökte Camel utan filter och något som hette Ritz extra long när jag bodde I USA tills Marlboro kom med filter, då när det var nytt så fick jag en lite "utskällning" av en karl som tyckte att : beautiful girls shouldn't smoke strong truckdrivers cigarrettes without filter.

Ungefär samma som min mamma sa : att fina flickor röker inte.

Här hemma hette dom billigaste Commerce och ungefär 1979-80 började jag rulla själv. Jag rökte dagligen 30-35-sä set var ju mycket men sista året minskade jag ner till slut var jag nere I  5/dag och det var nog mest för att det ju krävs ett engagemang att tillverka dessa ciggissar varje dag, en ytterligare aspect på det där att inte längre röka

Det var inte lätt men nu är det c a 3 månader som jag inte har rökt men någon gång ibland småpuffat på ett substitut.Och faktiskt jag noterade inte dagen som blev den sists vet bara att det var I början på mars 2013.

Så det går!

Anmäl
2013-06-04 07:00 #4 av: patriknn1

Klart att det går!
Det gäller bara att vara tillräckligt motiverad. Det är absolut det som avgör. Att man faktiskt har bestämt sig. Inget "ska försöka". Bara "ska!"

Ang din fysiska reaktion förra gången du ville sluta så vet jag inte, kan bara föreställa mig att det är någon form av avgiftning, och att det går över efter några veckor.

Anmäl
2013-06-04 08:46 #5 av: odjuren

Jag är gärna med och peppar/blir peppad!! Jag klarade att hålla upp i 4 veckor o sen va jag på fest (drack inte själv) och blev röksugen som attan o sen va jag fast :( Tyvärr blir iaf jag sugen på godis o liknande när jag röker.. en cigg o en cola tex mumma.....

Anmäl
2013-07-15 08:19 #6 av: chlj5@icloud.com

Hosta och slem när man slutar röka? Jajamen, de avdomnade flimmerhåren i lungorna börjar jobba för högtryck med att rensa skit! Rökte 2 paket om dagen i ca femton år och lyckades sluta för snart 30 år sedan, det GÅR men jag påstår INTE att det är LÄTT.

Massor med lycka till!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.