Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - tidningar/hemsidor

Vinden vänder sig ... sakta men säkert?

2013-05-29 20:23 #0 av: gun92884


http://advances.nutrition.org/content/4/3/294.full

Anmäl
2013-05-29 20:50 #1 av: Zepp

Ja.. det är en ny generation professorer som tar över.. utan att ha något med de fettskrämda kostråden att göra!

http://myweb.brooklyn.liu.edu/lawrence/

lawrence image

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-29 21:51 #2 av: yvonnel

Jag orkade inte ta mig igenom hela artikeln men reagerade på detta om temperatur i matlaggningen - man anser ju ofta idag att mikrougnen dödar maten- kan detta vara vad som menas med det?::

---( 53 , 54 ). Hög temperatur matlagning kan också oxidera kolhydrater, som producerar en rad toxiska oxidationsprodukter som främjar oxidativ stress, typ 2-diabetes, och CVD ( 55 ). Den beredning och matlagning metoder som används för livsmedel som traditionellt klassificeras som mättat fett livsmedel kan producera ämnen från PUFA och kolhydrater i dessa livsmedel som främjar sjukdomen.   

--------------

Och i övrigt alla "nya" sjukdomar vi har fått eller upptäckt och bara satt namnet på, det finns ju utrymme till funderingar. Bara önskar att jag var lite friskare för jag skulle väldigt gärna vilja vara med nu när det börjar hända saker på allvar.

                  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.