Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Svårt att komma på nåt att äta!

2013-05-27 18:26 #0 av: Atta-sthlm

Har i alla år varit en potatis och pasta-tjej, men har nu valt att plocka bort kolhydrater, eller eg socker men det är väl samma typ?

Det har funkat bra råkade gå ner 8kg på 2 månader så nu är jag ju såklart inspirerad att fortsätta.

Tyvärr är jag inte värsta kocken utan det blir mest kyckling och nån grönska jag gillar, typ tomat, broccoli och paprika.

Vad äter ni andra? Det ska ju alltså vara lätt att göra!

tacksam för tips! :-)

Anmäl
2013-05-27 18:48 #1 av: MimLan

Traggla trådarna om vad vi ätit, så finns det många tips.

https://www.google.se/search?hl=sv&q=vad%20har%20vi%20%C3%A4tit%20idag?%20site:kolhydrater.ifokus.se

Anmäl
2013-05-27 19:08 #2 av: Mooniq

tja, vi äter ju kött, fisk, fågel, ägg och skaldjur

lägger till grönsaker -våga prova sånt du inte testat tidigare

lägger till lite mejeri - kryddsmör, bea-sås, steksky, etc

testa asiatisk matlagning om du gillar det. jag kan inte äta mejerier så jag äter relativt mycket asiat-inspirerad mat. finns färdag såsbasburkar att köpa på affären, typ Mrs Cheng. 

nu under sommaren är det lätt - grilla och servera med blandad sallad.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-05-27 19:12 #3 av: Lilltilda


Tipsar om dagens kvällsmat:
baconinlindad bratwurst (med hög kötthalt) tillsammans med smörstekta champinjoner och en bit paprika.

Anmäl
2013-05-27 23:43 #4 av: Medlem

Att laga lchfmat är det enklaste som finns. Min lunch idag var köttbullar i tomat-chilisås. Jag la i någon msk kokosfett för att höja fettet. Ikväll åt jag arabisk middag, det blev arabisk omelett och arabisk timjansallad (färsk timjan, tomater, lök, pressad citron, salt, röstade pinjenötter och olivolja)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.