Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Istället för lasagneplattor?

2013-05-25 11:35 #0 av: annikanyfiken

Finns det något bra substitut för lasagneplattor, något som blir samma konsistens som pasta? Jag har använt rättika vilket genast genomskådades av pastaälskarna i den här familjen och det gick inte hem alls. Jag tyckte det var gott men finns det något som blir mer som pasta för de mer kräsna?

Anmäl
2013-05-25 11:42 #1 av: Skogshumblan

Vet inte om det finns ersättning men vänner till mig har hela vitkålsblad istället. Kanske funkar?

Anmäl
2013-05-25 11:48 #2 av: MimLan

Gör en sökning på "lasagne", har för mig att första tråden brukar leverera ett populärt recept.

Anmäl
2013-05-25 11:48 #3 av: annikanyfiken

Ja det ska absolut testas. Det skulle vara kul att kunna göra en "lasagne" som alla äter, även de som inte följer lchf.

Anmäl
2013-05-25 12:31 #4 av: joly

LCHF-pasta kanske?

http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4e4a1ce988f472549901dbb5-hemgjord-lchf-pasta

Anmäl
2013-05-25 12:51 #5 av: annikanyfiken

Aha tack! Då har jag en fråga till.

Den där lchf-pastan innehåller ganska mycket fiberhusk. Och fiberhusk använde jag en gång till något slags bröd jag bakade och jag blev riktigt besviken. Det blev så knastrig och riktigt obehaglig konsistens så jag kastade all fiberhusk och har inte vågat köpa det igen. Jag kanske gjorde något fel. Men vet någon om det blir knastrigt resultat av recept med fiberhusk?

Anmäl
2013-05-25 13:45 #6 av: Gia91an

Men har du provat med Zuccini? Jag har alltid det och visst, helt som lasagne är det inte men GUD vad gott. Mer tuggmotstånd än aubergine med!

Anmäl
2013-05-25 15:27 #7 av: JMW

Det blir inte knastrig "pasta" av det receptet. Jag gör ofta spaghetti med det receptet och det blir jättebra.

Anmäl
2013-05-25 15:35 #8 av: chilisalsa

Ett tips är väl att dra ner på mängden lasagneplattor och öka på fyllningen.... Per Morbergs Lasagne Bolognese är t.ex utmärkt diabetikermat... Gjorde den till min diabetikerfar för nåt år sedan och var tvungen att instruera honom att testa sockret efteråt... under 4 efter 1.5 timme mot normalt över 10... Lite pasta i en portion och väldigt fett och gott :-)

Anmäl
2013-05-26 08:03 #9 av: misty09

Jag gör alltid lasagne med LCHF-pastan man gör på philadelfiaost. Blir hur bra som helst. T.o.m min mycket, mycket kräsna son kände ingen eller mycket lite skillnad och lasagnen fick helt klart godkänt. Tycker pastan passar bäst i just lasagne, blir lite torr som vanlig pasta....liksom växer i munnen på något sätt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.