Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

kokosnötoljefasta

2013-05-24 22:05 #0 av: Ary

Snubblade över det när jag letade efter något annat och det fångade mitt intresse.

Det jag reagerade på var hur det kommer sig att en typ 2 diabetiker kan få så lågt blodsocker som 3 mmol/l utan att behandla med insulin eller någon annan medicin. Borde inte kroppen klara av att reglera blodsockret själv? Har jag missat eller missförstått något?

Här är länken:

http://www.diabetes-warrior.net/2011/04/22/coconut-oil-fast-is-over/

Anmäl
2013-05-25 02:37 #1 av: stepside88

är det inte så att med diabetes så har man svårt att reglera sitt blodsocker? Liksom både högt och lågt.

Ska kolla länken med ifall jag missförstått...

Anmäl
2013-05-25 07:46 #2 av: Ary

Lågt blodsocker uppstår väl oftast när man tillfört insulin? Sedan bör väl levern kunna tillverka glykogen även om inte kroppen tillförs protein även om den kanske måste bryta ner muskler för att få byggmaterial?

Anmäl
2013-05-25 12:34 #3 av: Zepp

Som regel så har typ2 för mycket insulin, (hyperinsulinemi).. men iomed att cellerna inte svarar på det så krävs det ännumera.

Och till slut så kan produktionen kollapsa, då har man fått dubbel diabetes.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-26 08:32 #4 av: [Caroline92]

Men gud vad intressant, det här skulle jag vilja pröva! Men man kanske blir lite trött på att bara dricka te (dricker inte kaffe) i en hel vecka? Att lixom inte få tugga på något? D: å andra sidan.. vad är väl en vecka av ett helt liv? :3

Någon som vet om det här skulle kunna vara dåligt på något sätt? Är väl kanske inte specielt mycket protein och vitaminer (?) man får i sig, men är som sagt bara en  vecka..

Anmäl
2013-05-26 11:58 #5 av: Wildrat

#4 Du kan alltid komplettera med en multivitamintablett och lite extra salt för att vara på den säkra sidan... Protein har du ju lagrat i kroppen och det räcker nog mer än en vecka...

Anmäl
2013-05-26 12:06 #6 av: Zepp

#4

Om du är frisk för övrigt så är det mer att betrakta som en veckas fasta.

Finns de som betalar multum för att åka till sk hälsohem och fasta, men man kan göra det hemma oxå, för en betydligt billigare penning!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-26 12:06 #7 av: Ary

Jo det kan nog ta lite på musklerna kan man nog räkna med annars skulle jag inte tro att det är direkt farligt, om man inte är underviktig redan.

Jag fettfastar just nu och det är bara att konstatera att jag efter 2 dagar har noll energi och inte orkar motionera så man får nog planera in när man inte har massa måsten.

Att man skulle kunna bli av med candida på en vecka med detta som somliga säger tvivlar jag på - men vem vet.

Anmäl
2013-05-26 12:08 #8 av: Zepp

#7

Det är väl det som är fördelen med att åka till hälsohem.. då har man bara sig själv och sin fasta att tänka på?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.