Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

LCHF på Rasta

2013-05-22 12:10 #0 av: CasaRamon

Nu har Rasta vägrestauranger börjat med LCHF-rätter på menyn.

Det blir perfekt när vi ska ut med husbilen och köra runt i halva Sverige.

Dom finns från Gävle och söderöver med totalt 23 resatauranger.

Anmäl
2013-05-22 12:13 #1 av: Siggebus

Låter bra men man får vara uppmärksam ändå - många "rider" nu på lchf-vågen och kallar vad som helst för lchf Lipar

Anmäl
2013-05-22 12:33 #2 av: therese.b

Spännande att höra vad dom erbjuder för alternativ.

Anmäl
2013-05-22 12:49 #3 av: Paukku

jag var förbi en rasta för ca 1 månad sedan och frågade om detta eftersom de hade en "dagens lchf" och personalen kunde inte svara på vad det var, de hade ingen koll eftersom den personen som lagat det hade gått för dagen...eeeh jo nej tack då åker jag nån annanstans då! Och det var INTE min första negativa upplevelse på just rasta! Aldrig mer!

Anmäl
2013-05-22 12:56 #4 av: CasaRamon

#1

Självklart får man hålla koll på rätterna och kolla innehåll. Men förhoppningsvis är det ändå bättre än deras tidigare menyer.

 Vi har en gång bott på Rasta då frukost ingick i rumspriset. Det var under all kritik. Det som fanns var mjölk, flingor, bröd, margarin och sylt. Inte ens yoghurt fanns med. Det blev bara kaffe för oss då.

Återkommer längre fram  efter test.


 

Anmäl
2013-05-22 19:46 #5 av: Zepp

Jag tror det varierar från ställe till ställe?

Bland annat på hur mycket det efterfrågas och hur angagerad personalen är.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-22 19:50 #6 av: Kajak11

#5. Zepp har rätt. Har upplevt olikt mat och service på Rasta ställen också inför information om LCHF.

Anmäl
2013-05-23 08:43 #7 av: Dicobayo

Låt oss vara glad för att de försöker i alla fall, sen kan vi svänga inom och kolla om de gör rätt och bidra med lite kunskap om de gör fel. :)

Anmäl
2013-05-23 14:00 #8 av: CasaRamon

#7

Precis så tänker jag också. Och ju fler ställen som annonserar om LCHF på menyn, ju fler kommer att ta efter.  Om då rätten inte  motsvarar vad vi är vana vid, så säger man det. Det kommer jag göra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.