Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Äggmjölk?

2013-05-21 17:31 #0 av: majsan76

Vad är äggmjölk som så många skriver om och vilket recept e bäst? Är det istället för frukost el what? Kan det vara gott???

Anmäl
2013-05-21 17:47 #1 av: MimLan

Har du provat att använda sökfunktionen?

Anmäl
2013-05-21 19:14 #2 av: majsan76

Klart jag har sökt o hittat recept. Förstår bara inte grejen. Kan omöjligt likna mjölk och ägg o kokosolja får man ju i sig ändå...

Anmäl
2013-05-21 21:00 #3 av: Sindri

Äggmjölk naturell används av vissa istället för mjölk eller grädde i kaffe eller te.

Sedan kan man göra hur många varianter som helst efter tycke och smak. Själv tycker jag det är ypperligt som frukost ibland när jag inte känner för att äta, eller har bråttom. Passar bra som måltidsersättning när som helst, på språng eller medhavt eller så.

Det är ett bra sätt för mig att få i mig kokosfett. Ja - jag tycker det är gott. Jag blandar kokosfett och smör och lite fet kokosmjölk (ibland grädde), just nu är favoritsmaken kakao och lakritspasta.

För barn som inte gillar ägg är det en bra form - de flesta ungar gillar ju chokladdryck!

Anmäl
2013-05-21 21:13 #4 av: majsan76

Tack Sindri:) någon gång, när jag blir modig ska jag testa:)

Anmäl
2013-05-21 22:17 #5 av: [Petronella Pip]

Man ska nog inte uttala sig så tvärsäkert ("kan omöjligt likna mjölk")  om nåt som man inte vet något om Lipar eftersom du förmodligen sett den uppsjö av recept det finns borde du kanske kunna dra slutsatsen att många tycker det smakar gott....  och svaret på dina frågor finns ju i alla de där trådarna också! Svårt att komma på nåt nytt att säga faktiskt, jag drack en chokladäggmjölk senast i morse, men tar lika gärna en på kvällen om det blivit lite dåligt med mat under dagen.

Anmäl
2013-05-21 22:26 #6 av: majala

Jag förstår din skepsis. Ägg, smör och vatten låter ju äckligt. Jag tyckte det smakade skit första gången jag provade det, men det var för att jag försökte dricka det "naturellt". Nu gör jag äggmjölk ibland och gör en äggmjölkslatte och det är jättegott!

Anmäl
2013-05-22 05:04 #7 av: Trippelmormor

Min frukost: kokosfett, smör, ett ägg, 2 tsk nescafe och 3 dl kokande vatten körs med mixerstav! *suckar saligt *

Anmäl
2013-05-22 14:53 #8 av: wilmavecker

trippelmormor.... en fråga bara, har du smält smöret och kokosfettet innan eller smälter det med vattnet?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.