Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Kokosfett.....

2013-05-19 13:21 #0 av: Mozzarellan

Har lite funderingar på att köpa via denna länk lite kokosolja ,
http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_p_6_1?rh=n%3A340834031%2Ck%3Aextra+virgin+coconut+oil%2Cp_6%3AA3P5ROKL5A1OLE&bbn=340834031&keywords=extra+virgin+coconut+oil&ie=UTF8&qid=1363964273&rnid=419151031

Har redan provat coconoil , som är helt ok, men inte så man blir super sugen.
Dessutom testat Kung Markattas som är godare, men jag upplever en liten bismak efter att mer än halva burken är uppäten.

Bäst i smak är hittills Holistic som smälter som bomull när man tar en sked i munnen, men den är oxå dyrast.

Tycker numera kokosolja är godast direkt med en sked rakt av i mun.
Är uppe i cirka 30 gr om dagen. Är det för lite - för mycket??

I länken ovan undrar jag vilka ni testa toch hur de är i smak och intensitet. Vill prova Biona och Jarrow Formulas.

Ser ut som de skickar fritt om man köper över ett viss pris. Har inte lusläst och hajat alla detaljerna. Då det är inom Europa så är det väl inga problem med koll av tullen??

Nån som shoppat därifrån. Känner mig lite virgin och handla på nätet.

Anmäl
2013-05-19 14:51 #1 av: [Baiyoke]

Har inte shoppat därifrån ännu men lustigt nog så har jag precis shoppat på nätbutiken: Butiken Hemlängtan. En rulle Röda Lacket snus och två burkar inlaggd sill i lök. Och jag slipper momspåslaget för att jag bor utanför EU! Själv så använder jag mig av en kokosolja av märket ParisutCool

Anmäl
2013-05-19 15:50 #2 av: misty09

Har du testat Cocosa utan smak?

Anmäl
2013-05-19 16:02 #3 av: [Petronella Pip]

oj jag läste 30 ggr om dagen och funderade på hur jag lite fint skulle säga att det kanske var.... öh... liite väl mycket Skrattar och förvånades över att det inte gav diarré...

Anmäl
2013-05-19 16:29 #4 av: Mozzarellan

Har aldrig provat hemlängtan men vet att den finns. Ditt märke på kokos är helt främmande för mig , men kan ju vara så att du är nästan på andra sidan klotet.

Jo har provat cocosa utan smak, fett utan smak i kaffet ett par dagar.
Vill ha en fyllig smakrik utan osyntetisk bismak.

Haha. Jodu, det hade vart nåt med 30 gånger om dagen..hade ju fått sitta på privata kontoret hela dan....

Trodde det fanns en massa som provat de mesta i kokosolja under åren.

Får väl köpa på mig en av varje då o testa by myself.😜

Anmäl
2013-05-19 16:30 #5 av: Mozzarellan

Har aldrig provat hemlängtan men vet att den finns. Ditt märke på kokos är helt främmande för mig , men kan ju vara så att du är nästan på andra sidan klotet.

Jo har provat cocosa utan smak, fett utan smak i kaffet ett par dagar.
Vill ha en fyllig smakrik och osyntetisk smak.
Vill gärna ha en riktigt ren olja.

Haha. Jodu, det hade vart nåt med 30 gånger om dagen..hade ju fått sitta på privata kontoret hela dan....

Trodde det fanns en massa som provat de mesta i kokosolja under åren.

Får väl köpa på mig en av varje då o testa by myself.😜

Anmäl
2013-05-19 16:33 #6 av: majsan76

Jag kör biofoods ekologiska kokosolja. Inte dyr och jag kan ta en hel sked i munnen utan problem. Den smakar ingenting. Bara lent och mjukt. Jag har en tsk i kaffet på morgonoen och ibland i teet på kvällen:) Jag har även en burk cocosa i skafferiet men eftersom jag är nybörjare har jag inte hunnit testa den ännu! Heja Dig!!!

Anmäl
2013-05-19 16:45 #7 av: Mozzarellan

Majsan76, det är den man hittar i vanliga matbutiken? Skall be nästa besök ta med sig hit(Italien) i sommar.

Tänkte det kunde löna sig o handla från länken ovan då de skickar fritt vid en viss summa, då jag inte finner någon kokosolja här alls speciellt inte i vanlig affär, sett i en hälsokost som tog 160 kr för 250 ml. Lite väl dyrt.

Det går ju faktiskt åt en hel del !!!!

Anmäl
2013-05-20 10:53 #8 av: Ebbaba

Jag rekommenderar Cocosa.Den håller jag mig till numera. Kan köpas i nätbutiken Bodystore.com under rubriken  "2 x Cocosa Pure Coconut Oil EKO, 500 ml".

Dvs totalt 1 liter för 149 kr. Det tror jag är ett bra pris. (Oljan är i fast form i glasburkar, men anges ändå i ml.) Jag förvarar den öppnade burken i rumstemperatur eftersom kokosoljan blir stenhård i kylskåpet. Hittills har den ändå aldrig hunnit få smakförändringar innan jag gjort slut i burken , vilket brukar ta ca 3 veckor.


Anmäl
2013-05-20 21:53 #9 av: majsan76

Jag köpte biofoods kokosolja på bodystore.se, har inte sett den i vanlig affär. Tror den kostar 45 kr för 400 gr. Len o fin ingen bismak alls:)en vit plastburk, spelar ju ingen roll om det är glas el ej:)

Anmäl
2013-05-20 21:58 #10 av: majala

Jag köper biofoods för 45kr på Coop Forum. Den står framme vid kaffebryggaren så jag kan ta en sked i morgonkaffet.

Anmäl
2013-05-20 22:33 #11 av: ingemarekb

Cocosolja (Kung Markatta) finns på COOP Extra (i Ängelholm bl.a.) Bra när det kommer till vanliga butiker. Annan prisbild ju!

Tycker dock att den smakar rätt mycket cocos (i kaffe/the) jämfört med cocosfett från Alba Dalby (som inte är härdat). Finns också på flera butiker!

Anmäl
2013-05-20 23:16 #12 av: Wildrat

#11 Även kokosfettet från Alba Dalby är deoderiserat så det är inte så konstigt att det inte smakar nåt. Kung Markattas är inte deoderiserat...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.