Tillsatt citronsyra och allergier
Råkade på en intressant artikel om hur citronsyra som tillsätts i mat kan orsaka allergier mot andra ämnen, t ex pollen, kvalster, damm mm. Den tillsatta citronsyran är gjord av en sorts mögel och många reagerar på denna men inte på den naturliga citronsyran i färsk frukt. Artikelförfattaren har upptäckt att det finns citronsyra i väldigt många produkter, t.o.m. bacon. Så har du inte blivit av med dina allergiproblem med kostförändringen så kan det vara värt att kika lite på detta ämne.
"Every point of view is a view from a point."
Fy attan! Många får rådet att ta citronsyra i vatten för att få i sig c-vitamin! Och det vanligaste surhetsreglerande medlet är ju citronsyra och det har man ju trott är helt ok!
#1, citronsyra har ingenting med c-vitamin att göra. Det är askorbinsyra som är c-vitamin.
Ah, jag blandar alltid ihop det där!
Det verkar i alla fall finnas i många produkter. Själv har jag alltid tänkt att citronsyra måste vara okej på alla sätt. Inte för att jag har några direkta allergier men det kanske inte är så hälsosamt för någon?
"Every point of view is a view from a point."