Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Tillsatt citronsyra och allergier

2013-05-19 10:47 #0 av: Internettan

Råkade på en intressant artikel om hur citronsyra som tillsätts i mat kan orsaka allergier mot andra ämnen, t ex pollen, kvalster, damm mm. Den tillsatta citronsyran är gjord av en sorts mögel och många reagerar på denna men inte på den naturliga citronsyran i färsk frukt. Artikelförfattaren har upptäckt att det finns citronsyra i väldigt många produkter, t.o.m. bacon. Så har du inte blivit av med dina allergiproblem med kostförändringen så kan det vara värt att kika lite på detta ämne.

http://www.allt2.se/fri-fran-allergi/

Anmäl
2013-05-19 11:20 #1 av: [Petronella Pip]

Fy attan! Många får rådet att ta citronsyra i vatten för att få i sig c-vitamin! Och det vanligaste surhetsreglerande medlet är  ju citronsyra och det har man ju trott är helt ok! 

Anmäl
2013-05-19 12:51 #2 av: [tick]

#1, citronsyra har ingenting med c-vitamin att göra. Det är askorbinsyra som är c-vitamin.

Anmäl
2013-05-19 14:06 #3 av: [Petronella Pip]

Ah, jag blandar alltid ihop det där!

Anmäl
2013-05-19 19:25 #4 av: Internettan

Det verkar i alla fall finnas i många produkter. Själv har jag alltid tänkt att citronsyra måste vara okej på alla sätt. Inte för att jag har några direkta allergier men det kanske inte är så hälsosamt för någon?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.