Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

En tjockis bland alla andra!

2013-05-18 13:36 #0 av: [Baiyoke]

Ja-haa, Okay och min tur att skriva lite på denna plats i etern, KolhydraterIFokus!
Låt mig presentera mig:
Jag är 52 år (man) och väger 137 kilo. Jag fördelar min vikt på 193 cm. Kanske är det ett påståene som ger en skev bild för det mesta av detta finns lite under navelen och uppåt! Mina ben och armar ser normala ut, skinkorna också! Jag är bredaxlad och har smalt bäcken. I deffad form ser jag bra ut. Mitt BMI idag lyder c:a 37 vilket säger en del! Jag har nog en övervikt på c:a 45 kilo.

Jag tränade mycket förut och allt verkade fugera bra med min diet som jag höll då. Nu tränar jag för husbehov men med samma hunger på mat. Jag vet att detta har lett mig dit jag är nu med övervikt och allt det negativa som finns med det.

Jag har läst mycket här på detta forumet och jag har läst boken Matrevolutionen. Jag har många gånger blivit imponerad av alla er som efter ha läst denna bok och som sedan började med denna kosthållning. Det är svårt att säga hej då till sina vänner... Kolhydratena.

Vad jag förstår så kanske dom främsta patrioterna till denna kost kommer från dom som behövde den allra mest. (Barn epilektiker och diabetes typ 2)

Jag har inget sötsug och har alltid tyckt illa om allt som smakar sött, helt uppriktigt! Har aldrig haft socker i kaffet och tycker inte om kakor eller bullar odyl. Konstigt, nää... vill inte påstå att jag har blivit en tjockis utan detta. Jag gillar öl och pasta! Och som vi alla vet så har det samma spiral i ens beteende... jag vill ha mer av detta vid varje tillfälle, dagligen!

Jag har läst så många posetiva inlägg här om hur du/ni tar er ur sockerträsket och själv så känner jag att jag måste också hoppa på detta tåg.

Jag vet inte hur många av er som läser eller skriver här som också har läst på Ann Fernholms blogg... jag har inte läst hennes bok ännu. Men bara av att ha läst hennes blogg ger mig nu kraft till att sluta upp med detta giftet som kallas socker och vad det ställer till med. Jag är nu inne på min andra dag på LCHF!... och alla problem som denna kostomläggning ger i början är mödan värt! Man måste gilla läget och att läget blir bättre snart. Just nu skulle jag kunna mörda för en Carbonare eller en Pizza.


Jag har inga frågor och jag  ville bara skriva av mig lite!

Baiyoke

Anmäl
2013-05-18 14:11 #1 av: odjuren

Matrevolutionen är en av de bästa böcker jag har!! har dock inte läst klart ännu!


Anmäl
2013-05-18 14:35 #2 av: Wildrat

Välkommen hit!

Anmäl
2013-05-18 17:01 #3 av: Mooniq

Välkommen! Du har motivation och nyfikenhet och en önskan om förändring - du kan se fram mot en underbar matresa ... när du väl sagt hejdå till pastan och ölen GladSol

Kör i vind!!

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-05-18 17:21 #4 av: Lchfman

Välkommen!

Jag är ny här med.
Många trevliga och kunniga människor.
Lycka till på din resa!

Anmäl
2013-05-18 18:18 #5 av: [Baiyoke]

Tack  Mooniq!
Att ta farväl från dessa är och kommer att bli det mest utmanade jag någonsin har ställts inför!
Jag har varit med om dom mest tarvliga förhållanden man kan tänka sig men aldrig har någon ifrågasatt vad vi fick i oss då! Jag kan inte tänka mig hur det hade varit att bryta detta ätmönster om det inte hade varit under lugnare förhållanden. Vi som fria människor som har friheten att ta ansvar för oss själva utan stress... måste kunna ta ansvar för oss själva! Var och en av oss är skyldig sig ett bättre liv utan förmynderi aka Livsmedelsverket!

Sorry, skriver.. vill inte trampa någon på tårna!

Baiyoke


 

Anmäl
2013-05-18 19:02 #6 av: Mozzarellan

Hej där,
Trevligt att få följa din resa. Det går och leva utan pasta 😃 har inte ätit pasta sen 30/1 och har då mumsat rejält innan,då jag bor i Italien sen 20 år.

Skynda långsamt och lycka till.

Anmäl
2013-05-18 19:06 #7 av: Mooniq

Baiyoke

Det är bara att skriva, ibland behöver man fråga, ibland bara synas o få stöttning, ibland blir det en dikeskörning och ibland är man bara glad.. jag lär mig fortfarande nya saker inom lchf - och jag har ätit så här i över 5 år nu... Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-05-18 19:15 #8 av: Siggebus

Jag säger också välkommen! Glad
Precis som Mooniq, så säger jag att en krokig "resa" väntar dig - men när det kroknar lite väl mycket - upp i sadeln igen och framåt!
Mitt bästa tips är: "du har inte misslyckats förrän du slutat att försöka!"

Anmäl
2013-05-18 21:50 #9 av: Kajak11

lycka till på resan. Har ätit enligt LCHF sedan nyåret 2012. Det har varit spännande. Tror inte jag läggar om. Det finns så många fördelar på denna kost. Men man kan bli matkritisk och det hör väl kanske också med. Har läst en del olika böker också om träning och LCHF. Det funkar att träna utan massor av kolhydrater. Men det bästa är nog att hitta sina mat favoriter sedan och äta så man inte går hungrig. Sedan ka n man ju experimentera med kosten om man önskar. Det bästa är att det inte är behov för 5-6 måltiden om dagen på LCHF.

Anmäl
2013-05-19 06:35 #10 av: [Baiyoke]


Tack för alla era påhejande! Ja, kanske kommer jag att skriva lite här då och då. Känns redan bra med alla vänliga ryggdunkningar.


Till Mozzarellan och alla andra som är nyfikna, så vill jag nämna att jag bor också, sedan 4 år, utanför Sveriges gränser. c:a 14 timmars flygresa öster ut i en välkänd huvudstad. Gissa vilken?... nåja, ville bara nämna det så att ni som vill följa min resa får en klarare bild av hur dom element jag kommer att stöta på, ser ut. Och vad det kan ställa till med och kanske framförallt hur befolkningen häromkring ser på mitt kommande ätbeteende :) Och hur jag ska kunna förklara för dom som jag har stannat till vid förut för att köpa med mig några öl, att det kommer inte ske längre. Jag har gångväg på c:a 350 meter, från huvudvägen, fram till min lägenhet. På dom metrarna finns inte minre än 7 småbutiker som säljer sprit, öl, cigaretter m.m. fram till klockan 23! 7 dagar i veckan!!
Så, ser en del av mina förutsättnigar ut.


Mitt första mål är minus 30 kilo fram till den 17 desember. Fixar jag det så ska jag tatuera in LCHF någonstans på kroppen :) :)

I skrivande stund nu på Söndags morgonen den 19 maj-2013 kl. 11:29 pip, så ser jag fram emot en stadig brunch med 3 kokta ägg och 4 skivor bacon... yummy!

En trevlig Söndag till er alla!

Baiyoke

Anmäl
2013-05-19 23:15 #11 av: Anders-S

Tycker du ska prioritera att bevara din muskelmassa och metabolism istället för att hårdbanta.  Det är svårare och svårare att få tillbaka muskler ju äldre man blir. Träna styrka!

Max 1 kg viktförändring per månad är rimligt.  Viktigt att få tillräckligt med näring, vitaminer, mineraler och spårämnen, inte bara energi.  Näringsbrist orsakar hunger och då är du strax tillbaka i samma vikt igen om du förlorat din muskelmassa, fast nu som bukfett!

Undvik helt gluten, stärkelse från spannmål, soja, a1-kasein (mejeri), socker, omega-6-rika vegetabiliska oljor och tillsatser. Ät vildfångad fet fisk från friska hav. Ät grönsaker av olika slag och färg.


Anmäl
2013-05-20 02:36 #12 av: [Baiyoke]

Tack för din input Anders-S.

Jag tror nog att jag kan tappa mycket mera än så per månad med mina överviktskilon. Det cirkulerar ju diskutioner på många forum om hur mycket som är realistiskt att tappa lagrat fett, här bl.a.:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=178949

Enligt deras sakkunskap i ämnet så uppfattar jag att med min övervikt så skulle jag kunna förlora 3 kilo i veckan nu i början utan att riskera så mycket muskelprotein. Det kommer jag inte vilja ha som avsikt men det känns ändå tryggt att veta och framför allt nu när börjar känna hungern börjar försvinna.
Igår blev det en brunch och jag var inte hungrig igen förren vid 20 tiden. 200 gram nötkött och rejält med en gräddig gorgonsola sås.

Jag har avsikt att äta mycket ägg som ger bra med viaminer och samtidigt tar jag kosttillskott iform av Magnesium, Zink, Kalcium, Omega-3 och att jag saltar med mineral salt för Kalium.

Mina fetter kommer att komma ifrån kokosolja, smör, grädde och feta livsmedel. En näve nötter då och då.

Den enda grönsaken jag har ätit hittills på 4 dagar är en konserv kylskåpskall surkål på 400 gram. Otroligt fräscht att få i sig efter ett fet måltid!

Hoppas du Anders-S och alla andra får angenäm LCHF- måndag!

Baiyoke

Anmäl
2013-05-20 05:15 #13 av: [Baiyoke]


He-he, just nu har jag 6 stycken guldmedaljer! Det ploppar upp en skylt i rutan som ger mig medaljer.. huum... vaffödåå! Partajar

Anmäl
2013-05-20 08:12 #14 av: Rasken90

Kul att de går bra för dig!

Själv började jag med lchf i mitten av februari eller om det var slutet av januari...Aja struntsamma, vägde då 112kg. Nu idag vägde jag mig och står på 93.8, att tillägga är att jag är man och är 22 år(fast 23 år i nästa månad). Tror nog det är dags för frukost nu iallafall. Tror det blir något enkelt, ägg och mayo :-)

Anmäl
2013-05-20 09:27 #15 av: kaisakavat

Välkommen hit Baiyoke! 

Härligt klok och motiverad du låter. Roligt att läsa. Och beredd på omställningsbesvären, också bra. Det kan gå lite segt på träningen ett tag, som du nog vet. Kanske ta det lite lugnare medan det känns som värst. Sen kommer det gå hur bra som helst igen.

Jag är ingen expert på just träning, men som jag uppfattar saker - och märker på min egen kropp: Så länge man äter ordentligt så behöver man inte tappa muskler. När man äter rätt, så går energi och näring dit det hör hemma och bygger upp kroppen på friskt vis.

Varmt lycka till!

Rapporera gärna vidare hur det hela framskrider.

Anmäl
2013-05-20 10:12 #16 av: nyborjare08

#13 Det är nån grej som ifokus kör med. Man får fler guldmynt ju mer aktiv man är och man får t o m medaljer (!) när man gör särskilda aktiviteter (startar en ny tråd för första gången, gett resp. fått ett visst antal "bra inlägg", med mera). Tanken är visst att man ska kunna byta in guldmynt mot olika saker/tjänster, vet dock inte vad än.

Anmäl
2013-05-20 10:24 #17 av: [Baiyoke]

nyborjare08, lite av vad du skriver känner jag av också. Jag tror dock att dom som konstruerade denna site var omordärna i sitt tänkande eller så är det bara välmenat och inget att bry sig om. Känns lite säljande dock.. det håller jag med om. Men ingen försöker pracka på oss någonting. Så, ett litet flimmer i en annars bra uttrycks-media!

Anmäl
2013-05-20 10:34 #18 av: Effie

#17 Varken guldmynten eller medaljerna fanns med från början. Guldmynten kan man använda för att skicka små hälsningar till andra, med någon liten bild till (se guldmyntshoppen). Medaljerna är för att uppmuntra folk att vara aktiva och testa olika funktioner på ifokus. Det finns sextio olika (de går att se under fliken medaljer på Inställningar). Jag fick en del i höstas, men nu har jag glömt att de finns; de har ingen praktisk funktion.

Det där med öl och pasta - jag trodde inte att jag kunde leva utan bröd och potatis. Efter några veckor på LCHF existerade inte bröd och potatis - jag visste liksom inte vad jag skulle ha det till, och varför de sålde det i affären Glad

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-05-20 11:19 #19 av: [Baiyoke]

#18 skrivet av Effie

Tack för den förklarigen!

Hoppas jag kommer att kunna se på mina sk. fähundar på samma sätt som du snart!

Anmäl
2013-05-20 11:34 #20 av: [Baiyoke]


#14 skrivet av Rasken90, grattis... sätt inte äggen i vrångstruen bara!

Tack #15 skrivet av kaisakavat, Rapport kommer!

Tja, hur kul som helst! Ledsen att jag inte svarar alla. Ställ frågor! Då svarar jag bättre!... hoppas jag! Eller vaddå, ni vet säkert svaren bättre och det är jag som ska fråga dig/er. Jag är bara en olyckligt ovetande som svarar hellre än att hålla tyst!

Anmäl
2013-05-20 11:41 #21 av: Mozzarellan

#14,
Rasken, jag vill minnas att vi började samma dag 30/1,,,,,,
Vilket viktrally du haft...... Jag har gått ner 5.6 kg under samma tid.

Baiyoke, om du vill hittar du min tråd under namnet " Lchf i annat land"

Anmäl
2013-05-20 12:17 #22 av: [Baiyoke]


Jo, jag har kikat in i den tråden... mitt minne säger mig just nu att det var väldigt mycket pladder i den tråden, om du ursäktar!... inget som berör!... damer som snackar hit och dit, tjatter!

Annars är ju tanken bra med att ha en sådan länk.

Hoppas dom som styr över detta forum tar sig en funderare. Nu när 40-talisterna snart bombarderar hela världen!

Anmäl
2013-05-20 12:20 #23 av: Rasken90

#21 Mozzarellan det kan nog stämma bra :-) Jo, jag har ju haft lite utav ett rally ;-)

Anmäl
2013-05-20 12:51 #24 av: Mozzarellan

#22,

Tja, smaken är som baken- delad.

Förväntar mig en intelligent tråd att följa här.

Hur tycker du att det skall styras upp här då??

40- talisterna, tar dom över här??

Anmäl
2013-05-20 13:20 #25 av: [Baiyoke]


Mozzarellan... jag verkligen känner din Italienska ådra. Den vibrerar! Och jag tycker och känner den som något bra!

Jag är en humbel man men också samtidigt äventyrslysten... Vart denna tråd tar vägen vet bara framtiden. Kanske den tog slut nu?

Förvänta dig ingenting så blir du dessbättre förvånad om något gör dig lyckligare. Att förvänta sig något gott gör en oftast besviken! Allt beror på ett medvetet rollspel mellan individer och deras vilja att få nuuuet att rulla på i en bra rikning!

Allt beror på dig och mig och alla andra, just nu!

Anmäl
2013-05-20 13:36 #26 av: Zolunia

Hmm... "En tjockis bland alla andra" hoppas alla andra syftar på LCHF:are och inte tjockisar, då inte bara tjockisar går på LCHF. Hihi! Nedå, skämt åsido. Skämtar

Välkommen till forumet!Cool

Anmäl
2013-05-20 13:54 #27 av: [Baiyoke]


Tack #26 Det har du rätt i! Jag bara utgick ifrån mig själv vid denna rubriksättning. Jag hoppas kunna kalla mig för LCHF:are även vid ett slimmat tillstånd. Men på något sätt så hoppas jag att detta befinner sig på ett mycket högre plan då. LCHF är bara toppen på ett isberg!

Anmäl
2013-05-21 00:41 #28 av: [Baiyoke]

Mozzarellan
Tyvärr skrev jag som jag gjorde, och tack för din goda avsikt att ge din tråd. Jag menar inte att tråden är värdelös och för många säkert en bra tråd att följa! Ingenting för mig. Du vet förmodligen hur illa man kan betraktar sina egna inlägg ibland. Inga hårda känslor!

Anmäl
2013-05-21 02:25 #29 av: [Baiyoke]


Det finns många som skriver att en del tål kolhydrater bättre än andra och hos dom så triggar det inte igång något sötsug. Man ska tydligen kunna hantera ända upp till 150 gram kolhydrater per dag. Jag tillhör nog den gruppen. Men för mig att utesluta kolhydratena så gått jag kan finns en annan orsak, som det inte skrivs om någonting här.

Jag har tidigare försökt förklara varför man ska undvika dessa ur ett annat perspektiv för några månader sedan på en engelsk blogg.

Jag saxar ut lite av detta här, på svenska:

<<<<

Jag vill varna för att detta bidrag kan verka provocerande för det jag har att förmedla, om vad jag hittills har lärt mig, är milt sagt omtumlande. Är du beredd att få veta något om mat som totalt kommer att ädra din syn på allt du tidigare trott om födan du äter?! När jag försöker prata om detta till folk jag känner så ser jag chock i deras blickar och hur dom sedan reagerar med att fnysa och säga: Sluta upp med att prata på om det där. Var har du fått läsa/höra om allt det där... har du blivit knäpp eller? Jag har slutat prata om det nu och lever med vad jag vet.. enskilt! Tills nu kanske om någon där ute vill läsa vidare och senare på egen hand vill lyssna, läsa och se mera om detta nya som finns där ute på nätet.

Alla nya synsätt genom tiden har alltid fått skarp kritik. Vem var den modige man som påstod att Jorden är rund och inte platt?! Nicolaus Copernicus tvingades in i en fängelsehåla när han sa som det var: Jorden snurrar runt solen och inte tvärtom. Paradigm skifte är ordet för dessa fenomen när allt ställs i mosatt kontrast till vad man tidigare trott.

Jag kan inte föreställa mig en värld som helt plötsligt slutar upp med att äta pasta, ris, potatis, bröd och betraktar dessa livsmedel som jag och många med mig i scandinavien som orsaken till alla sjukdomar och besvär människor runt om i världen har idag. Det skulle inte fungera!

Att ha högt Kolesterol vid ett test är inte avgörande utifall du löper hälsorisker. Att äta Kolesterol sänkande preparat, Statiner, är däremot förenat med hälsoriker! Vad som inte är bra är Kolhydrater (socker). Kolesterol består av LDL och HDL partiklar. Kolhydrater förminskar LDL partikeln från att vara fluffig så att den lättare fastnar i inflammerade kärlväggar. LDL- Kolesterol är till för att bl.a laga inflammerade områden i våra ådror. Att då ha små LDL partiklar som ska göra jobbet gör den till Det dåliga Kolesterolet. Boven är Kolhydrater! Nu skriver jag något som jag själv inte har hittat på, ÄT HUR MYCKET ÄGG DU VILL!! Det finns inget samband mellan att ha höga Kolesterol- värden och hjärtinfarkt! Och om du drastiskt drar ner på Kolhydraterna och ökar intaget av animliskt fett så ökar det goda HDL- Kolesterolet och Det dåliga Kolesterolet LDL blir ofarligare eller till och med helt ofarligt. Om en person har låga Kolesterol värden vid ett test så säger det ingenting. Förmodligen skulle en nogrannare APO-blodtest snarare bevisa ett riktigt dåligt Kolesterol dvs. en dålig LDL profil. Animaliskt fett höjer alla värden till det bättre!

Se på Tom Naughton självfinasierade film Fat Head där han i slutet bara äter mättat fett och proteiner. Från normala värden till excellenta värden och till slut outstandig värden på en månad!

Kolhydrater är inte essentiella för människan. Vi behöver dom inte.

Vad orsakar inflammationer i vårt blodomlopp som senare leder till stroke och hjärtinfarkt? Inte helt oväntat så är rökning med på denna lista. Vidare så är i princip alla växtoljor rena rama giftet för våra kroppar. Det är då Omega-6 syran som oxiderar i våra ådror och hettar man upp denna typ av olja så blir den dessto värre. Stress orsakar inflammation. Transfetter står i en klass för sig.

Med alla dessa inflammationsfrämjande orsaker så måste ju dessa skadade kärlväggar repareras. Vem kommer till undsättning? Just det... LDL! Och med en diet som bygger på Kolhydrater så vet du nog säkert själv vad som händer. I hela värden rekomenderas vi att äta mer än 50% av vårt totala näringsbehov ska bestå av Kolhydrater. När man obduserar en blodpropp i hjärtat på någon som dött i hjärtinfarkt så består den av Omega-6 olja och LDL partiklar. En annan sak, den första rapporten om en hjärtinfarkt hos en patient i USA kom 1921 ett par år efter Margarinet intåg in i dom amerikanska kylskåpen! Då hade man inget namn på fenomenet... det var bara en ytterst sällsynt dödsorsak.

Vetemjöl är en annan historia i sig som jag inte tänker skriva om här. Jag bara säger, UNDVIK! (bröd, pasta, pizza aso.) Jag själv älskar bröd och allt det andra men numera kan jag inte slänga bort mina pengar på sånt som min kropp betraktar som giftigt. Ibland är det tråkigt att bli upplyst och till och med lite depprimerande.

Nu är det bara jag som har en egen hypotes. Om man är rökare och äter små mängder Kolhydrater så står man antagligen på säkrare grund. Bara som jag personligen tänker. Jag är själv en rökare fast bara sedan några år men vill ändå dela med mig av denna tankeställare för jag tror den stämmer!

Ät på Burger King så mycket du vill men undvik drycken, pommes och bugarbrödet eller behåll brödet på om du är som jag! (en Dubbel Wooper chees innehåller 49 gram kolhydrater) Ta Omega-3 supplements och du kommer att leva för evigt! Det som gör burgaren så illa omtyckt och kallad för junk food är alla dessa djävla kolhydrater. Inte fettet, som många tror. Det mättande mättade guddomliga fettet!

Släng ut dina Viagra och Statin tabletter. Ät bacon och ägg med smör och grädde om du vill!

Hear Me Now And/Or Believe Me Later.

>>>>>

 

Så, hoppas det jag har saxat in ger en någosonär bild av hur jag vill resonerar.

Jag vill bara  påstå att ingen tål Kolhydrater!!

 

Baiyoke

 

Anmäl
2013-05-21 06:18 #30 av: [Baiyoke]


Våra kroppar är inte konstruerade för elitträning där man måste fylla på med glokogen för att kunna prester mera och bättre. Det finns inga depåer att fylla det fixar kroppen självt till den nivå som krävs utan Kolhydrats intag. Att behöva äta kolhydrater för att kunna motionera är mer destruktivt för hälsan än pruduktivt... kontrapruduktivt!

Eller nått! Se inte mig som någon halelulia-välsignad. Jag bara skriver så som jag ser det och har uppfattat det. Kommentera djärna!

 

 

 

 

Anmäl
2013-05-21 09:30 #31 av: Mozzarellan

Det är lugnt, är allätare när det gäller trådarna här och läser alla, även kul och plöja bland gamla trådar.
Du verkar vara en frisk fläkt 😃
Skriver ju mest av mig i mitt ensamrace då ingen äter på detta sätt i min omgivning.

Väldans bra forum tycker jag då man snabbt får respons på det mesta.

Har precis köpt boken ett sötare blod som är väldigt bra samt följer hennes blogg.

Nä nu väntar playan.....

Anmäl
2013-05-21 14:48 #32 av: [Baiyoke]


Tack Mozzarellan! Du verkar vara en frisk stormfläckt du också. Jag tror att alla här är utspridda som söker sig till en gemenskap som inte finns i ens närhet... i alla fall jag! Finns inte en gnutta av det jag just nu är intreserad av någonstans! Alla bara tutar och kör... kan jag få en snabbmacka och cola... brruuum! Inte riktigt så men typ.

Hoppas du haft en bra dag på playan!

Anmäl
2013-05-21 15:55 #33 av: [Baiyoke]

Du skrev: Har precis köpt boken ett sötare blod som är väldigt bra samt följer hennes blogg.

Hennes blogg är så totalt genomgripande och jag bara undrar när hennens vetskap når ut på riktigt eller framför allt blir översatt till många språk. Vad kommer att hända då?? Jag gillar Kostdoktorn och tycker han är som en riddare som samlar ihop det som pågår till en och samma plats. Men om det som Ann Fernholm skriver är korrekt, vilket allt tyder på, så är paragdimskiftet ett faktum!

På ett sätt skrämmande.

Har inte läst boken... men jag kan ana allt!

Anmäl
2013-05-22 09:06 #34 av: [Baiyoke]


Lägesrapport...

Börjar känna mig lite skakig och fummlig, svårt att fästa blicken. Dåsig. Sover ganska bra. Mina tankar innan jag somnar skenar djärna iväg på struntsaker. Var just ute och gick en sväng för den dagliga D-vitamin dosen och det gick trögt och endast med viljans kraft kunde jag lyfta benen. Lite överdrivet kanske men helt klart att jag börjar sina på glycogen.

Klocka är 14:08 och ska nu äta mitt första mål för dagen. En halv grillad kycling med skinnet på!

Anmäl
2013-05-22 10:55 #35 av: SpurtAnne


Och bearnaisesås eller nåt annat fett till hoppas jag. Du behöver bränsle i form av fett! :-)

Jag tror du kommer lyckas kanon, du låter jättemotiverad och det verkar som om du har förstått varför man ska äta lchf. Det handlar ju inte bara om att gå ner i vikt. För mig handlar det om att vara frisk, glad och pigg och förhoppningsvis vara det länge!

Anmäl
2013-05-22 11:31 #36 av: [Baiyoke]


Jo, kanske jag behöver mer fett. Just bearnaisesås som e så gott. Inte så lätt att hitta men jag vet ett ställe här i Bangkok som säljer det i pulverform av märket Knorr. Ligger långt borta från där jag bor. Men jag ska ta mig dit snart för att storhandla. Tanken på att göra det själv är uteskutet för min del. Mitt kök är på balkongen (dirt kitchen) med få facilliter men med mycket charm.

Mer fett ska dett bli!

Anmäl
2013-05-22 12:11 #37 av: Siggebus


#36
kan du få tag i Bea-sås på burk? En del av dem innehåller inte så mycket kolhydrater Ler
Här hemma i Sverige finns lite olika märken och Icas har väldigt lite kolisar men själv föredrar jag Lallersteds även om den innehåller något mer.

Anmäl
2013-05-22 12:19 #38 av: [Petronella Pip]

Knorrs beasås är inte bra alls! Massor med socker! (16 gram per 100 och total mängd kh 52 gram, i pulvret alltså) Kan du verkligen inte göra själv? Ägg smör dragon vinäger lök... finns ett bra recept bland artiklarna härinne! Räcker med en enda liten kokplatta och en kastrull...

finns tom nåt recept härinne där man bara mixar en sås utan att droppa och reducera och greja....

Anmäl
2013-05-22 12:32 #39 av: [Baiyoke]


Jo, jag vet... jag tror Knorr innehåller 20 gram kolhydrater och innehållet väger 25 gram! Så säg 1/3 av detta per mål pluss lite från smöret och mjölken som ska till... det plussar på! Jo, det finns enorma butiker med allt man kan tänka sig men jag känner obehag av gå omkring i dessa mega varuhus så visst Lallersteds finns säkert någonstans. Får väll dra på mig tropikhjälmen och vässa armbågarna och ge mig ut i cementskogen och se om jag inte kan fälla en burk med Lallersteds Bea-sås! Och hollandaise sås som är gott att ha till äggen och tonfisken på burk!

Anmäl
2013-05-22 12:46 #40 av: [Baiyoke]

#38 Visst är jag nyfiken på på att fixa själv. Har kollat på YouTube och verkar väldigt omständig att göra... tydligen kan man inte frysa in eller lagar en Bea i kylskåp och det får mig att backa helt! Men därimit har jag läst någonstan om någon fuskvariant som skulle likna en form av kryddsmör... ska googla det!


 

Anmäl
2013-05-22 13:03 #41 av: CasaRamon

Jag har aldrig varit förtjust i bea-sås utan föredrar smör till det mesta och inga kolhydrater alls. Kan varieras med olika kryddor. Igår blev det Entrecote med pepparrotssmör. Hur gott som helst.

Anmäl
2013-05-22 14:49 #42 av: SpurtAnne


Jag gör så här (och jag vet att det inte är helt rätt enligt all vetenskap men det blir jättegott och är jättelätt)

Smält 50 g smör och låt svalna lite.
Lägg 2 äggulor i en skål. Sätt på en stavmixer och ha en flaska rapsolja redo(eller smält smör, då får du smälta mer än 50 g).
Börja mixa samtidigt som du häller på oljan i en tunn stråle. Kör tills det blir tjockt.
Häll sen på smöret och fortsätt mixa.
Stäng av mixern. Häll i salt, peppar, vinäger(1msk), dragon(gärna på burk i vinäger(esdragon) eller färsk).
Blanda med en sked och smaka av efter ett par minuter när saltet löst sig.
Häll på mer av kryddorna eller vinägern om det behövs.

Anmäl
2013-05-22 15:11 #43 av: [Petronella Pip]

Vad bra SpurtAnne, det var ungefär den varianten jag for efter sist i # 38,  har letat och letat och inte hittat!

Anmäl
2013-05-22 15:15 #44 av: Lilltilda

#40 tips från den late person jag är, skippa alla hemmagjorda varianter av såser och kör på kryddsmör istället. Krydda själv så får du de smaker som passar till den mat du vill äta.
Gör dressingar baserat på majonnäs (och nej du behöver inte göra egen) som du smaksätter på det sätt som du vill.

Anmäl
2013-05-22 15:43 #45 av: [Baiyoke]

Jag återkommer... har en satans huvudvärk just nu! Brukar aldrig ha huvudvärk. Kom som en blixt och släpper inte.... f-n d-vla h-vete också!

Anmäl
2013-05-22 16:01 #46 av: Anders-S

Re: #45

Drick vatten!  I början förlorar du en hel del vätska.

Anmäl
2013-05-22 17:10 #47 av: Ary

#5 Haha du lär inte kunna "bo" här utan att trampa ngn på tårna förr eller senare men livsmedelsverket vågar sig nog inte hit iaf, så dem lär du inte behöva oroa dig för. Gapskrattar

Välkommen och lycka till

Anmäl
2013-05-22 17:23 #48 av: [Baiyoke]

#42 skrivet av SpurtAnne Nu mår jag bättre.. druckit mycket vatten. Tack för det Anders-S  Jag verkligen uppskattar detta recept på smör SpurtAnne
Ska bli kul och mixtra med alla indigienserna! he,he ... stavar som en blind ko utan klövar!

Anmäl
2013-05-22 18:08 #49 av: [Petronella Pip]

SpurtAnnes recept var på bea!

Anmäl
2013-05-22 18:36 #50 av: [Baiyoke]


#49... Jasså! Måste gnugga hjärnan och peta mig i näsan och harkla mig en kvart... så, oj hoppsan vad var det. Nu så är jag på planhalvan igen! Bea... ja,jo...nää. Jag kommer nog att hålla mig till halvfabrikatet ala pulver. Annars så tror jag att #44 skrivet av Lilltilda ideer vekar bra för en långsiktigt intag! Jag tacker er alla för eran välvilja, det värmer!

Anmäl
2013-05-22 18:56 #51 av: odjuren

För oss som inte orkar göra riktig bea sås så finns denna!
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1395
Smakar som bea, ser ut som bea och är gott som f*n!!

Anmäl
2013-05-22 19:05 #52 av: Ary

#51 Namnet var ju det bästa av allt: Titti pitti sås Lipar Försöker begripa hur en cf baserad sås kan smaka bea. Funderar Någon aning om hållbarheten?

#0 ber om ursäkt för att ha kidnappat tråden.

Anmäl
2013-05-22 19:17 #53 av: odjuren

Trodde inte på de heller, men den e god som attan!! :D
Har inte haft mer än några dagar så vet inte..

Anmäl
2013-05-22 19:22 #54 av: [Baiyoke]


#51... ser bra ut! skall provas snarast... tack för den länken!

Anmäl
2013-05-22 20:04 #55 av: odjuren

Så lite så! Jag har just nu en sådan på spisen! får se om svärisarna kanske vill grilla i morron så blir de att ta med ner dit! :D annars får jag äta stekt kött o bea hela helgen o de gör ju inget de heller iof! :D


Anmäl
2013-05-24 14:41 #56 av: [Baiyoke]


Typiskt mig och det var ju igentligen bara en tidsfråga innan jag skulle börja trampa folk på tårna i detta forumet... Jag hoppas jag kan Twittra i min egen tråd utan att få munkavel eller bli kallad Ankan i ankdammen. I tråden: Jag är ofta väldig hungrig, har gjort en del inlägg och gjort några anmärkningar. Jag använer mig av den vokabulär jag annars alltid brukar ha. Min avsikt är inte att vara taskig mot någon bara det att mina ordval bli som dom blir i brist på fantasi eller jag tycker det är kul med gammla uttryck. Det var ju trist att TS. tråd plev kapad pga av det och det var inte min avsikt och jag tror inte enbart det var mitt fel att det blev som det blev. När man blir jagad av vargar så måste man väll ändå kunna få resa sig upp skrämmas lite tillbaka!

Nåväl, hemma i min egen tråd kan jag ventilera mig. Skönt!

 

Anmäl
2013-05-24 15:00 #57 av: [Baiyoke]


Kolla in inlägget.. #34 skrivet av nyborjare08 i den nämna tråden! Hur skruvade inlägg får man själv göra innan någon med aukturitet kommer och drar en i örat. Den inlägssulan är på krigsstigen! Skrattar

Anmäl
2013-05-24 15:35 #58 av: majala

Bara för att man har en viss jargong irl kan man inte skylla på det när folk retar sig på vad man skriver. Jag drar en hel del skämt och slänger mig med ord jag aldrig skulle använda mig av i sammanhang där folk t ex inte kan uppfatta ironi. Eller har min sorts humor. Och det är nog där jag har svårt för ditt sätt att uttrycka dig. Jag tycker inte du är ett dugg rolig när du skämtar om kvinnors bakdelar eller ta till "Åh tjejer". Låter bara grisigt i mina öron.

Anmäl
2013-05-24 15:55 #59 av: [Baiyoke]

Jag tycker det är rooligt! Ska nog i fortsättningen ägna mig åt mitt projekt i fortsättningen och inte beblanda mig med er andra. Jag är den jag är....

Det var roligt... nöffele nöff i örat på dig :)

Vi får se om jag fortskrider här. Kändes bra ibörjan men nu har jag så mycket acceton och amoniak i tankarna att det börjar på att bli ett samhällsproblem och måste gå omkring med en skylt om halsen... riskavfall.


 

Anmäl
2013-05-24 17:49 #60 av: nyborjare08

Som sagt...

Anmäl
2013-05-24 18:05 #61 av: nyborjare08

Detta gäller för alla, överallt på forumet: http://kolhydrater.ifokus.se/articles/4d7177aeb9cb4622210884ea-skrivregler-pa-ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.