Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Off topic - (OT)

Någon som kan tyda?

2013-05-16 19:49 #0 av: Agnez94

Jag håller på att skriva ett arbete om diabetes just nu och kom över ett stycke som gjorde att mina hjärna slog bakut. Kan någon hjälpa mig dechiffrerar det?

Behandling diabetes typ 2:

Farmakologiskt behandlas sjukdomen med hjälp av perorala antidiabetika i monoterapi eller i kombination. Olika grupper har olika farmakodynamik och olika substanser har olika farmakokinetik. Dessa grupper indelas i biguanider (metformin) och sulfonureider (glibenklamid, glipizid och glimepirid), metiglinider (ripaglinid och natglinid), alfa-glukosidashämmare (akarbos) samt glitazoner (rosiglitazon och pioglitazon).


Snälla någon!

Anmäl
2013-05-16 21:27 #1 av: Sindri

Exakt vad är det du inte förstår - något speciellt ord eller?

Anmäl
2013-05-16 21:40 #2 av: MimLan

Tycker det förklaras bra om man klickar på länkarna?

Anmäl
2013-05-16 22:07 #3 av: Zepp

Farmakologiskt behandlas sjukdomen med hjälp av peroralaantidiabetika i monoterapi eller i kombination. Olika grupper har olika farmakodynamik och olika substanser har olikafarmakokinetik. Dessa grupper indelas i biguanider (metformin) och sulfonureider (glibenklamid, glipizid och glimepirid), metiglinider (ripaglinid och natglinid), alfa-glukosidashämmare (akarbos) samt glitazoner (rosiglitazon och pioglitazon).


Medecinskt behandlas sjukdomen med hjälp av läkemedel man tar via munnen, antingen enskilt eller i kombination med annat läkemedel.

Olika grupper av medeciner har olika verkningsfölopp och olika medeciner påverkar sjukdomen via olika biologiska mekanismer.


Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-05-17 09:48 #4 av: Agnez94

Räddaren i nöden Zepp! Tack!Skrattar

Anmäl
2013-05-17 18:08 #5 av: spirit

Varför inte behandling à la 1920 och dessförinnan?

Då tvingades de sockersjuka att äta stekt fläsk med gräddstuvad vitkål.  

Med andra ord åt man LCHF för att ha en chans att överleva eftersom det saknades insulin. 

Patienter med sockersjuka typ 1 har i en del fall en liten kvarvarande insulinproduktion som gör att de kan överleva så länge de äter en LCHF-kost.

Varför inte behandling i enligt med Socialstyrelsens beslut av 2008-01-16 där en lågkolhydratskost är i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet och därmed i enlighet med Patientsäkerhetslagens 6 kapitel 1 §.

Livsmedelsverkets kostråd underkändes helt av Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) i SBUs rapport 2010.

Så Livsmedelsverkets kostråd strider mot Patientsäkerhetslagens 6 kapitel 1 §.

Så den vårdgivare som rekommenderar Livsmedelsverkets kostråd bryter mot svensk lag.Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.