Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

After Work - lite restaurangfunderingar

2013-05-16 13:59 #0 av: Loria

Jag ska på After Work med mina kollegor imorgon. Jag äter en relativt liberal LCHF (lite bär, nötter och rätt mycket mejeriprodukter), så när jag är ute så unnar jag mig ibland en "vanlig" efterrätt... och varje gång blir jag besviken för att den är för söt och inte alls så god som jag trodde... men det är en helt annan diskusion.

Det jag har en fundering på är om ni har några tips på nått annat än mineralvatten man kan dricka när man är ute och det är lite "festligt"? Jag undviker inte alkoholm pga mitt kolhydratintag (hade kunnat unna mig någon drink nu och då med tanke på min inställning till tex efterrätter) men jag är helt enkelt inte sugen på alkohol längre. Har nästan avstått helt från alkohol sen oktober då jag deltog i Sober October.

Så, har ni några förslag?

Brukar ni fråga om specialkompinerade efterätter till er? Tex att be om bär och lite grädde, eller om de har mörk choklad eller liknande? Hurdana reaktioner har ni fått på att begära sånt som ej finns i menyn?

 

Anmäl
2013-05-16 14:57 #1 av: MimLan

Att begära sånt som inte finns i menyn avgörs ju helt vad för restaurang det är. Ju bättre, desto mer självklart är det. Men då finns ofta redan bra saker från början.

Anmäl
2013-05-16 21:33 #2 av: Sindri

Det finns rätt goda alkoholfria öl, ex Störtebeker, Clausthaler om du inte undviker öl p.g.a kolhydrater.

Jag har inte provat men läst recensioner om alkoholfria viner där de får rätt bra betyg. Annars är det ju vatten med lite citron eller lime i som gäller. Rosévin med mineralvatten?

Jag har ibland (om jag varit sugen) frågat om det finns t ex vispgrädde utan socker. Titta på efterrättsmenyn helt enkelt och se om det erbjuds något med vispgrädde eller färska bär. Choklad brukar tyvärr vara tryfflar och det är ju socker i, men fråga vetja, ibland blir man förvånad! En ostbit kan vara ett alternativ också.

Jag upplever att restauranger blir väldigt glada när de kan tillmötesgå ens önskemål.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.