Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - Radio/TV

The food hospital

2013-05-14 14:35 #0 av: Ary

I en engelsk serie på "The food hospital" behandlar man en lång rad av sjukdommar med kost, ganska framgångsrikt om man ser hela säsong 2. Antiinflammatorisk kost etc. Inte lchf kanske men iaf att det gör folk uppmärksamma på att kosten spelar roll.

Det här avsnittet handlar bland annat om ketogen kost för epilepsi samt att en grupp barn får sätta i sig hur mycket snask och snacks de vill och jämförs med en grupp som fått nyttig mat. Minns inte vem som sade att barn inte blir hyperaktiva av godis men jag uppfattar det som rena rama sk!tsnacket. De här ungarna var definitivt hypade. 

http://www.youtube.com/watch?v=ZnhXM_T06s4

Anmäl
2013-05-14 20:49 #1 av: Ary

Rössner var det som konstaterade att barn inte blir hyperaktiva på socker i hans senaste bok där han "avlivade matmyter".


 

Anmäl
2013-05-14 23:54 #2 av: Wildrat

De gjorde en studie i England (har jag för mig) där de testade om barn blir hyper av socker där de konstaterade att de inte blir det. Men alla föräldrar som gett ett barn socker vet ju att det inte är sant.

Anmäl
2013-05-15 07:22 #3 av: MimLan

Det beror väl lite på vad man lägger i begreppet "hyper" antar jag?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.