Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Medlemmar -

Kaisakavatologiskt

2013-05-14 00:22 #0 av: kaisakavat

Det blir ännu en tråd. Behöver ju ego-boosten och jag har ibland lust att skriva om käket och om hälsoexperimenten och annat relaterat och orelaterat som dyker upp i mitt huvud. Behöver också inspirera mig själv till lite mer engagerad matlagning. Tror tråden kan bidra med det.

Men kanske inte så flitigt skrivande som förut.. vi får se.

Trådnamnet.. Kan utläsas olika, beroende på den som läser: Kaisakavato-logiskt eller Kaisakavat-ologiskt. Ni får bestämma själva. 

Low carb förstås. Och även HF, men tenderar att allt mindre använda LCHF-begreppet. Alla de förutfattade meningarna som hänger vid LCHF (allt från att jag förstås äter en halv ko per dag till att folk tror de vet vad jag tänker, vilka olika 'extrema' åsikter jag bekänner mig till - sånt jag inte känner igen mig i) får mig att backa. Det är mer produktivt - vare sig man har med 'normalt folk' eller 'de andra' att göra - att säga lågkolhydrat- eller antiinflammatorisk kost (om man vill bli mer speicifik-medicinsk-nördig med nån lika nördig). Det öppnar dörrar - mer än stänger dem.

Och low carb är den vardagsslarviga (mer internationella) beteckningen - inte mer precis än jag vill ha den.

Äter sen några veckor typ 8-15 g kh per dygn, de allra flesta dygn. Och av någon anledning går det här bara bra just nu.

Går inte länka till förra tråden, då sista rutan gick åt. Men ni som vill hittar mig nog, hoppas jag. Så hej svejs - vi kör! Partajar

Anmäl
2013-05-14 00:39 #1 av: kaisakavat

Min meny består i dagarna av kött, ägg.. lite mejeri och grönsaker, samt diverse piller (Levaxin, mg, B12, D-vit..). Lipar

Nyss fick jag lust för en utsvävning a la mejeri och bär (..inspirerad av Carte d'or- reklamen på TV..) tog en extremrågad msk mascarpone, en extremrågad msk cf, en dutt vaniljsocker samt några björnbär och mixade ihop, lite sådär knappt - så färgen blir ojämn från vit till blårosa.

Skedade upp i skål, strödde grovhackade nötter på - ett par björnbär till dekoration - och MUMS!!!

Avnjutes nu, till SVTplay och kvällens avsnitt av The Newsroom!

Anmäl
2013-05-14 22:25 #2 av: kaisakavat

Börjar ha hämtat mig från FörkylningenFrånHelvetet. Trött i hjärnan på fm, ett par ögonblicks 'tilt' under eftermiddagen, men totalt sett har det varit en ganska bra dag. 

Räknat matte, gjort prov som jag fick högsta betyget för. Trots den trötta hjärnan.. Pysslat med akademiskt arbete i em - hjälpt en kvinna jag just lärt känna med en opponering på pedagogikuppsats. Och vi liksom fann varann även i annat - hur mkt som helst att prata om, från alvar till kul och mittemellan. En vettig, normal, klok och bra person. Lite glad i hjärtat är jag över den lindrade UFO-ensamhetskänslan.

Imorgon mera matte. 

*

Sen bär det av till parenteserna och service på min bil - McBettan. Hon ska också städ-/tvätt-/putsgullas med - allt inför måndagens kontrollbesiktning då mina stackars tummar kommer hållas så hårt att de riskerar bli tummemos. Lite som hos tandläkaren..

Blir även en tur i helgen till IKEA i Haparanda-Torneå, med pappa.

Och om man ska åka bort i flera dagar är det ju måttligt smart att handla hem en massa mat, vilket jag gjorde idag. Suck.. Men det får väl åka ner i frysen. Tilt i logistiken. Fast iofs, så har jag ju kylbag..

Anmäl
2013-05-14 22:45 #3 av: Effie

Härligt att se att det blir en ny logisk tråd. Och härligt att det verkar bättre, med matte och förkylning mm. Har inget mer att tillägga ikväll (borde sova istället) men jag får ju markera att jag vill hänga med.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-05-14 23:30 #4 av: Kajak11

Bra att du förtsätter och får inspiration.

Flott med matte prov! Du kan vara glad:-)

Ja, jag skrivar nog fel ibland som den dansk jag trots allt är. Jag borde nog ha gått skrivkursus, men jag är optimisten som bara skrivar och lär och skrivar. Inte att jämnföra med matte men.....

Ja, ja, det går ju på något sätt.....Din Carte Dór typ glass later ochså intressant.

Hoppas att du mår bättre efter förkylningen...

Sov gott.

Anmäl
2013-05-15 06:39 #5 av: Septima

Väldigt roligt att du fortsätter! Jag går in varje morgon för att se om det blivit någon ny kaisakavatologisk rapport. Jag njuter av dina formuleringar och vändningar och blandningen mellan det mycket personliga och de stora samhällsfrågorna. En formulering som "extremrågad matsked" kan få mig på gott humör i flera timmar! Har inget att kommentera i allmänhet utan ser dina noteringar som spirituella och meningsfulla kåserier som jag skulle ha läst oavsett om de varit publicerade här eller  i en dagstidning. (Men jag tror att de får ett särskilt värde av att de inte är professionellt producerade och en aning "interna".) Min egen association till din rubrik är mer "logen" - alltså typ "dekalogen". Det finns säkert fler tolkningsmöjligheter!

Anmäl
2013-05-15 06:50 #6 av: Septima

Jag vill passa på att tillägga att jag också ÄLSKAR din #4 (Kajaks) sjövilda behandling av svenska språket. Oerhört uppfriskande och fantasieggande - ibland anar man den bakomliggande danskan, ibland är det fullständigt obegripligt var stavning/form kan komma ifrån (kanske var det de automatiska stavningsprogrammen?). Underbart!

Anmäl
2013-05-15 08:39 #7 av: Aniara4

Helt logiskt med en ny tråd i Kaisakavatologen! Tummen upp

Anmäl
2013-05-15 09:48 #8 av: kaisakavat

En anspelning på 'kata(o)log' av trådar.. kom inte att tänka på den varianten förut. Och dekalogen - haha - fattas bara att jag börjar publicera kaisakavats budord... Skrattar

Mycket att göra idag. Men det känns överkomligt. Man 'bara' tar en sak i taget.

Frukost: Kycklinglårfilé i mustig cf-sås. Kaffe och grädde. X antal piller.

Det är inte vettigt att ta pillren med en dylik frukost. Levaxinet kan krocka med kalket i mejeriprodukterna och B12:et trivs dåligt ihop med kaffe. I båda fallen påverkas upptaget, enligt de vise. Måste få till en vettigare ordning där.

Mår hyfsat, känner mig oförkyld nu. Men halsen är inte ok. Ibland känns det som om skiten ska komma tillbaka, börja om från början. Hoppas verkligen inte!

Dags sticka iväg till matten. Bör man gå förbi spegeln och checka läget? Eller blir dan förstörd då? Hm..

Anmäl
2013-05-15 11:32 #9 av: KarinJ46

Jaaaa jag har saknat din tråd Kaisa!!! HjärtaBlomma

Anmäl
2013-05-15 14:52 #10 av: kaisakavat

Kul ni ansluter.. Glad

Jag har just gråtit i en mans armar. Haha! Det är sant. Tyvärr var det inte speciellt romantiskt - en av mina eminenta lärare råkade 'bara' träffa mitt i prick ifråga om hur jag känner inför mina ofärdiga studier på Universiträsket.. Och det var ju som att trycka på en knapp. Kaisakavat tappade coola fasaden och hej svejs.

Det var bara ett kort inför-det-egentliga-samtalet-samtal. Ägde rum i korridoren, i farten. Ämnet är typ studieteknik-rapportskrivning. Kan låta ofarligt, men han individanpassar kursen. Blev plötsligt obehagligt.. Gäller inte bara min helt oskrivna D-uppsats - som ju är en issue - utan pang på minnet av C-uppsatsens tillblivelse, när jag var som absolut sjukast. Klar och godkänd och lagd till handlingarna, men blev inte bra. JAG blev inte bra. Älskade att skriva, formulera problem, vända och vrida, trassla till och reda ut - nyfiken och kapabel. D v s innan. Men så plötsligt totalhaveri. Ett hav av oförmåga, frustration, ångest.

I efterhand kan jag se hur den lätt hade kunnat yxas till, till ngt av en pärla, men det gick bara inte då. Urk. Sorg.

Men också längtan. Hoppet lever men om det är korkat eller bra att hoppas vette 17. Hur avgör man det? VEM avgör det? Går det alls att mäta och isåfall hur..?

Att operationalisera problemet 'Är det korkat att hoppas?' Förslag på det?? Skämtar (Misstänker att jag inte längre befinner mig inom forskningsfältet political science..)

Vi ska ha en tvåtimmarssittning om ett par veckor. Jag KAN INTE sitta där och lipa! F*ck! Det är ändå ett privilegium att ha ett bra bollplank till förfogande. Han är inte ngn dumskalle precis, den läraren. Han till och med pallar för 'relaterade urspårningar' - alltså sånt de flesta tycker inte hör till saken när jag tycker det i högsta grad. Han é mé, dyker rätt in, ger respons - och verkar roas av det.

DET BLIR INGET MER LIPA AV!!! HÖR DU DET KAISAKAVAT!!!

*
Oj, nu måste jag dammsuga ur bilen, tvärpacka och sen ge mig ut på road trip.

Sköt er! Skämtar

Anmäl
2013-05-15 22:37 #11 av: Kajak11

#6. Ha den äran, eller:-)? Ja, tack, jag är visst rolig båda när jag skrivar på danska och på svenska. Hoppas det blir bättre när jag skrivar från datorn. Tackar Septima för komplimang. Och tackar til kaisakavat för nya funderingar.

Jag tyckar att Kaisakavat hade en helt fantastisk dag med matte läraren. Han har en konskap tydligen att påverka på ett sätt båda pedagogiskt och som medmänniska, tydligen.

Jag har provat stort sett samma men då var det inför en hög som var på en föreläsning före året. Ville bara tacka mannen för en bra bok han hade skrivit om att kämpa och förlora sin papa....hmm. inte var det utan tårar, som plötslig flöd, det känns konstigt och sedan ja, så är det ju så om man har själ.

Ja vi får språkliga funderinger, filosofi och massor av lärdom på LCHF, och det våras ochså i Danmark på detta fält:-) Men än finns det mycket fett förskräcknad i Danmark ochså.

Näh, nu vill jag läsa om rehablitering och 7 symptom på ilska, ja det är faktisk något som typ beroende har ett problem med. Jag jobber inte inom detta fält annat än ideelt med projekt i  Indien.

Anmäl
2013-05-15 23:16 #12 av: kaisakavat

Skrev just svar till dig kajak.. om lite av varje. Sen blippade jag på fel knapp och allt försvann.. Får försöka skriva om sen.

7 symtom på ilska - låter riktigt intressant.. för att nämna en av de saker du skriver.

*

Befinner mig norrut.. Det var vackert soligt och väldigt blått vatten i Bottenviksfjärdarna efter E4. Det har inte börjat grönska än - synd. Men snart exploderar det.

E4 norrbotten behöver för övrigt få kärlek från Trafikverket. Asfalten är INTE i form vissa sträckor.. den tunga trafiken sliter hårt på'n.

Kvällskäk: En salig blandning. Skivad skinka, fetaost, mörk choklad..Anmäl
2013-05-16 11:52 #13 av: Mozzarellan

Kul med ny tråd och tackar för ett pannkaksrecept som du lagt ut i annan tråd. Provade för första gången igår, även 1a gången jag testade fiberhusk och det blev ju kanon. Egentligen ingen pannkaks människa och var rädd för knepig mage efteråt, men men så här dagen efter allt hur bra som helst.
Ville egentligen prova mina nya kokosnötsmjöl, men inga sådana recept poppa upp.
Tjingeling

Anmäl
2013-05-16 12:39 #14 av: LaRose

"Hopp" - en stor filosofisk fråga. Här ett citat från den grekiske författaren, poeten, filosofen m m Nikos Kazantzakis, inristat på hans gravsten:

JAG HOPPAS INGENTING

JAG ÄR INTE RÄDD FÖR NÅGONTING

JAG ÄR FRI

(Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος.)


Anmäl
2013-05-16 15:49 #15 av: kaisakavat

Frågan är väl var man ska dra gränsen mellan nyttig, godartad filosofi - och överdos. Skämtar

Men allvar.. Om man längtar efter något väldigt starkt - och hopp är något som uppstår i och med önskan att övervinna eventuella hinder på vägen till sin längtans mål - är då denna tankeväckande filosofiska hållning den rätta??

Jag är inte säker. Jag tror, att vad man ämnar applicera en filosofisk hållning på för 'livsaspekt', har betydelse för hur funktionell den är. Allt funkar inte alltid, på allt. Men jag har inte grunnat klart (har jag aldrig iofs) - är mellan oljebyte i och avfettning av bil, i mamas och papas kök för att i hastigheten slänga i mig mat (som jag kom på att jag glömt) och mediciner (som jag kom på att jag glömt..). Så huvudet är ockuperat av betydligt mer konkreta saker än filosofi av denna art.

Det är en bra dag. Sol och svalkande bris. Havet glittrar så man bara står och glor och fånler.. Skrattar

Kollade mina magasinerade möbler. Å så fina de är - och funktionella - det är synd jag inte har plats för dem i mitt lilla Mikroskåp. Min soffa - ah.. Min fina sängram. Och hips vips - där fanns saker jag trodde jag hade dumpat - häpnadsväckande upptäckt! Innebär att jag kommer betydligt lindrigare undan på IKEA.. billigare.

Vilket är VÄLDIGT bra. Olja och filter till bilen kostade över 800 spänn.. och imorrn ska den in på verkstad för stiftbyte. Så pengarna rullar ändå. Huuu..

Nu: Köttfärsröra med ost och cf

Tjing!

Anmäl
2013-05-17 08:42 #16 av: maria6

Kul med nya trádenSkrattar


Anmäl
2013-05-17 12:08 #17 av: kaisakavat

Najs med era trådanslutningar. Glad

Ngt mör idag, efter gårdagens akrobatiska övningar under, runtomkring, i och på bil. Högra axeln knakar läckert - kan t ex användas som 'beat' ifall jag ska spela in en rap.. Men det gör inte ont. Och med tanke på, så är jag i god form. Lustigt bara - jag blir lam i huvudet av att jobba fysiskt.. Pallar inte med att min mor pratar samtidigt som jag ska koncentrera mig på att.. starta datorn.

Fantastiskt väder - och fortsatt glittrande hav. Igår kväll var det kav lugnt, spegelblankt - fick mig at tänka på första 'skridskoisen' på hösten. Kanske en konstig association.. Nu kaffe.

Dagens käk:

Frunch: Kokta hackade ägg, tärnad kokt skinka, cf, majjo och senap, paprika och avocado.. Mätt!

Och idag kom jag ihåg medicinerna FÖRE lunch. wow..

Middag blir: kycklingfilé och fet röra

Kväll: ost i ett par olika former

Anmäl
2013-05-18 23:09 #18 av: kaisakavat

Och så plötsligt drabbades jag av en känsla. Av att ha vistats färdigt i uppväxttrakterna. Dessuotm råkade jag se att det skulle bli Zlatan-TV inte alltför många minuter senare..

Dessa saker i kombination fick mig att packa ihop mina grejjer, slänga in dem i bilen, ta adjö av parenteserna och i TÄMLIGEN OBLYG hastighet köra de 14 milen hem.

Och jo, Zlatan-TV gör det värt det. Två mål av himself och 3-1 i matchen (mot Brest). PSG har för övrigt vunnit franska ligan.

* *

På vägen drabbades jag av två naturupplevelser i särklass. Luleåälven, spegelblank under aftonsol, en fullkomlig orgie till färghav - från bron jag körde över och bortåt in i oändligheten. Allt från metalliska blå och lila nyanser till att hela världen fullkomligen brann i guld, gul, orange, röd. Även det i 'metallic'. Det var som ett slag i magen. Fysiskt smärtsamt, ordentligt. Det gick inte att stanna - motorväg och bro - och egentligen finns det inte ord. Det är det mest fantastiska i den vägen jag någonsin har sett!

Ett par minuter senare - en berguv flyger över vägen en liten bit framför bilen. Det är en rejäl pippi det! Och i övrigt hela tiden aningen trolsk stämning, med sjok av dimma här och där, över vatten och i sänkor.

* *

Snälla snälla bilen har - trots hastigheten alltså - druckit riktigt snålt med bensin. Servicen blev lindrig i kostnad, ca 1/3 av vad Volvo ville ha för samma jobb. En skön satsning ändå, att fixa till den ordentligt, då det numera lutar åt att behålla den. Dottern och jag kommer dela. Hon äger, jag lånar när hon inte är i Sverige.

Besiktningen på måndag.. Spännande. Hoppas det går bra.

* *
Kylskåpet rätt fullt. Bland annat fick jag en stor laddning BRA-ägg av parentesernas granne vars mamma har höns hemma på gården. Av de andra grannarna - som är från Spanien - fick jag en påse hemskördad sötmandel.

Hos mamma hittade jag också min burk Dolomit, som jag gav bort när jag inte trodde jag skulle behöva den mer. Som jag trodde var förlorad.  Vi delade innehållet och nu kan jag ta mg min magge tål lite bättre.

Skönt vara hemma alltså. Och jag har 'sjukt' mkt att göra närmsta tiden. Men mår hyfsat, så länge det inte är för varmt. Hoppas på en sval sommar.. ;-)

Anmäl
2013-05-18 23:31 #19 av: Kajak11

härligt med din natur beskrivning! Vackert vid Luleåälven.Önskar så att se en berguv någon gång:-) Här var det gög och näktergal i dag. Syrenerne blommar redan. Sommer i Skåne. Bra att du har fått ägg och nötter. Och bilen så klart. Hoppas allt går bra på.måndag.
Ja det har gått några timma att rydda terrassen.Åkt i väg med ting till återvinning. Har försökt att slappna av lite i det fina väder.Grillade korv och salad i kväll.

Anmäl
2013-05-19 00:00 #20 av: kaisakavat

Låter underbart även i Skåne.

Under de tre dagar jag har varit borta, så har Piteå blivit grönt. Grönt gräs och utslagna björklöv. AAA-ATTJO!!!

Gjorde just äggmjölk på kaffe, smör och tre av gårdsäggen jag fick. Till det - hm.. - skivor av mozarella med köttfärsröra på. Yrar

Jag tycks ha fastnat för kaffe-varianten av äggmjölk. Gillar ju kaffe - och det blir inte sliskigt som t ex chokladvarianten kan kännas ibland.


Anmäl
2013-05-19 00:22 #21 av: Kajak11

har du allergi??
Fettkaffe med smör är min version. Men bra med smör.. Hoppas du sovar bra.

Anmäl
2013-05-19 09:40 #22 av: Kajak11

då kom regnen....så bra att vi njöt av solen i går. Glömde att det blev 5 styck jordgubbar...svenska...och lite vispa grädde. La in lite vispat grädde..vaniljpulver och lakritspulvar i frysen. Enkelt och lat glass version. Men ja grillad korv får bli undtak. Påverkar vikten oavsett att det är hög kött innhalt och lite kolhydrater. Varför vet jag då inte. Men att ha kött och salad går bra. Trevlig pingst. Nu regn i Skåne.

Anmäl
2013-05-19 13:24 #23 av: kaisakavat

Jordgubbar låter ju inte alls dumt.. Här blir det att vänta nån månad minst, innan de börjar mogna. :)

Känner av pollen endel, men inte farligt.

* *

Allmänt om hälsoläget..

Med en sådan påfrestning som den hemska förkylningen innebar, var jag lite inställd på följdverkningar. Att det skulle komma en tid med dålig ork. Men de trötthetsdippar jag ibland får verkar vara reaktioner efter att jag vistas i sol/blir varm - är inte generella. 

Istället för seg deg har jag vaknat senaste dagarna med en känsla av energi - och att jag vill skutta upp och ta itu med 'dagens'. Så också idag.

Skuttade upp och diskade. Frukost på gårdsägg - omelett - samt diverse kosttillskott. Klättrade sen upp på stol och skruvade ner 'balk' som jag och sonen skruvade upp för snart två år sen, provisoriskt, som skulle ner igen för målning och fästning av draperiupphängningsskena. Eller vad det heter.. Balken alltså nu nere, målad och snart torr. Imorgon köpa skenan, fästa under balken, skruva upp det hela och hänga upp draperi framför sängen. Äntligen. Det kommer bli fint - och så blir det lite bättre privacy när jag får gäster.

Fixar lite i träggan också. Och inomhus, med att ersätta skrivbordet.

Nu paus och kaffe på altan. Syrenens blad håller på att slå ut - längtar, för det betyder skugga.. Även maskrosorna är på G. :)

Anmäl
2013-05-19 13:45 #24 av: Kajak11

Vad härligt att höra om din energi! Här har vi ryddat i dag. I den mängd regn är det bra. Planerat att åke till återvinning igen i dag. Gamla kruckar i terrakotta förstört av vintrar och nu skall dom ut. Jobbigt att tömma för jord. Ja det gjorde jag i går. I Köpenhamn var det 27 grador i går...men också 33 grador på terrassen här. Men ja. Mycket gamla kläder ut..Får hinna så mycket denna helg. Kusin fest till lunch här nästa lördag. Så mycket att hinna innan gästar. Det blir nog 10 stycken och säkert roligt men jobbigt att göra klar och laga mat.

Anmäl
2013-05-19 20:01 #25 av: pamina

Hej!

Jag ansluter mig till församlingen som applåderar en ny tråd! Skönt att höra att du känner dig ok efter dunderförkylningen och att hjärnan också är pigg. Själv har jag inte så mycket spännande att berätta, har fullt upp som vanligt på jobbet och så ringde min gamla mor en eftermiddag och var körd till akuten med ambulans, de hade skickat henne direkt från vårdcentralen. Ja, så får man, såklart, rycka ut och försöka hjälpa till, fråga och fråga och fråga läkare och sjuksköterskor för inte tusan förklarar de så att en gammal rädd och lite snurrig människa förstår... Nåja, mor är hemma igen och ska förhoppningsvis få hjälp så att hjärtat slår som det ska men jäsiken vad med jobb det innebär, en sådan där vända. Som vanligt kan man konstatera att man ska vara frisk och stark för att vara sjuk!

Annars håller jag med om att det är underbart med grönskan, här i Stockholm har det varit en mild pollensäsong hittills så jag hoppas att du inte får det för tungt. Ha det gott, allesammans i tråden!

Anmäl
2013-05-19 20:05 #26 av: Kajak11

#25.Oj då så tråkigt med din mammå och ja det kräver något av en att vara sjuk. Du har så absolut rätt. Så stressande för anhöriga. Jag vet. Hoppas du kan få en bra kväll och njuta våren. Stockholm en vacker stad.

Anmäl
2013-05-20 13:05 #27 av: Efva

Hej igen kaisakavat! Va kul att du trådar vidare! Och vilken otroligt målande beskrivning av naturen du förmedlar! Jag kan riktigt se det framför mig, så vackert!

 

Här nere har det hänt massor under veckan som jag har varit borta. Träden har fullkomligt exploderat med löv i en mängd olika gröna nyanser och i trädgården har en pionen skjutit iväg minst en halvmeter under veckan och andra blommor har slagit ut. Häggen doftar ljuvligt och syrenen har börjat knoppas. Gullvivorna samsas med vitsipporna som fortfarande står sig. Det är sååå himla fint den här tiden före midsommar. Man tröttnar aldrig på svenska naturen på våren...


 

Anmäl
2013-05-20 17:21 #28 av: kaisakavat

pamina - Hej i tråden. Kul du syns. Trist att din mamma inte mått bra - hoppas hon blir hjälpt och bättre. Och så du får ro, inte oro, i själen. Och får njuta av våren.

Efva - Hej på dej! Roligt du gillar mina naturorgiebeskrivningar. Natur-o-fil eller vad jag nu är. Varje gång jag blir till mig över solnedgångsfenomen så skäms jag lite. När blir man leds på dem, liksom?? Borde jag inte vara mättad?? :P

Men det är nåt. Och den här gången var det verkligen som ett slag i magen. Jag körde vidare och kände 'knuten' i mellangärdet, som långsamt löstes upp.

Hur blev resan?? Allt väl??

* *

Era vårrapporter tas tacksamt emot. Tänk vad jag har att se fram emot. Hägg och syren - härligt. Maskrosor och annat. :D

Här har det liksom exploderat. Nyss 'bara' jord i mina rabatter - nån stackars tulpan som kom upp 5 cm men inte vågade vidare. Nu knoppar som sväller alltmer och gröna kuddar med perenner som far i höjd så man nästan ser det ifall man står och tittar.

Det är svalare i luften idag, så jag mår bättre än igår. Men ändå tillräckligt varmt. Egentligen perfekt, för mig. Typ 17 i skuggan. Pollenkänningarna har lindrats. Det är ingen fara med det annars - jag är inte särkilt illa drabbad av pollen.

Anmäl
2013-05-20 17:27 #29 av: kaisakavat


Kontrollbesiktning av McBettan idag. Det var riktigt kul. Nervöst innan, men när jag väl var där så gick det så fort att jag inte hann noja mer.  Tjoff var den igenom - besiktarna sa flera berömmande saker om den t o m. "Om jag var du skulle jag ALDRIG sälja den." "Min brorsa har en likadan, den har gått 32 000 mil och vi har aldrig behövt annat än serva den och byta små slitagegrejer. Aldrig nåt som gått sönder."

Och så vidare.

Blankt protokoll. Så det var bara köra vidare. 

*

Köpte nästan ingenting på IKEA i helgen. Inte nöjd med alternativen där, dålig kvalla för pengarna. Men hittade nyss en liten byrå i hurtsstorlek på Röda Korset, som kostade 40 spänn. Det är hm.. lite billigare än 1000 på IKEA och byrån är i massivt trä. Det är inte IKEAgrunkorna. Ska bara måla den, färg finns det gott om här sen min köksrenovering ifjol. Den lilla hurtsen jag hittade i mitt eget möbellager kommer också till användning, men ute i förrådet.

* *

Balken jag skruvade ner och målade är nu försedd med draperiskena, nypor och draperi - och sitter uppskruvad där den ska vara! Check!! 

(Tur jag inte hade åskådare när jag gjorde det. Den är rätt tung plankj*keln - och så skulle den ju hållas upp, samtidigt som man håller skruv i ena handen och skruvdragare i andra.. samtidigt som jag stod på sängen, som ju inte precis är nåt jättestabilt underlag.. Tror jag kan börja jobba på cirkus. Det gick!!)

*

Summa summarum: Bortsett från att jag inte mår helt bra av värmen, så flyter det.. Jag borde vila, men är lite uppskruvad av allt uppskruvande och annat som händer. Borde, borde, borde.. Egentligen måste.

Borde laga mat också. Men tja.. lever på kokta ägg och det går ju.. Grannens katt är in och klagar då och då - hon vill inte ha ägg..

Men jag har en bit skinkstek. Ska finstrimla och steka. Kom på att det kommer smaka bra med surkål.

Tjoff..

Anmäl
2013-05-22 11:50 #30 av: kaisakavat

Min kropp har tagits över av alians. Musklerna värker, seghet och tyngd och motstånd.. Jag VILL inte, jag har inte tid med det här tjafset!! Åk hem, skit-alians!

Och som om det inte var nog - telefonsamtal från AF-handläggare. Som pratar AF-vokabulär med AF-handläggarröst och AF-Rehabton. "Hur går det?"

Jag berättade att läget är sämre, att det har tagit stopp. Att jag är trött och har ont i kroppen och inte vet om det vänder idag eller om länge. Att jag måste vila när jag mår såhär, annars blir det värre.

Varpå hon säger, med ännu mera 'ton': "Jag förstår att det är jobbigt för dig att ta de här kontakterna.." Och så bröt svadan om coachning ut igen.. Jag förklarade (försökte) att det inte är rädslan för kontakter med en ev praktikplats som gör mig sjuk. Varpå det kom en ny svada om att ordet 'praktikplats' är väldigt olämpligt att använda för att bla bla bla..

Alltså, jag pallar inte. Detta petande i detaljer. AF-språk som måste tillämpas och som är helt opersonligt uppstyltat konstigt och VIKTIGT. Och icke-kommunikation. Varje gång jag säger nåt så blir det konstigt. Jag får nåt floskelsvar, eller så blir det tyst, sen ny AF-svada.

Jag förvandlas till en liten unge som sitter hos rektor och blir domestiserad. Medan rektor studerar sina nymålade naglar och ser helt nollad ut i fejset.

Om 'arbetsträningsplats'. (VÅGA säga praktikplats och det blir 25 piskrapp över knogarna!!) Det går trögt när det gäller plats i kommunförvaltningen. Tycks svårt få tag på 'rätt person'. Folk jag känner är positiva, men de bestämmer inte. Så det blev dödläge även där.. just nu. Min AF-handläggare ska lyckligtvis vara ledig två veckor, så nästa gång vi ska ses är först den 17 juni. Känns som om jag MÅSTE AGERA under den här tiden, för att slippa sitta med henne och gagga i oändlighet.

Och i huvet står det still. Inga idéer. Efter telefonsamtalet har jag en STARK känsla av flyktbehov i hela mig.. Vill gå och sova och dra täcket över skallen och ge fan i alltihopa. Inte bra.

Snälla ni, skulle ni ha lust att spåna fram några möjliga prak... NEEEEEEJ FYYYYYYY!!! PISKRAPP!!!! ..arbetsträningsställen för en sån som jag?? Helst ska det ju vara nånstans där verksamheten känns meningsfull, där det på sikt kan leda mig vidare in i något seriöst. En kontakt som kan byggas på inför framtiden..

Piteå är en liten stad, men det borde finnas.. Jag vet inte. Vill gå och dra nåt gammalt över mig just nu. 

Anmäl
2013-05-22 12:19 #31 av: kaisakavat

Ett stort krux är, att ett par de riktigt relevanta arbetsplaterna för folk med min bakgrund och utbildning - och som faktiskt finns här i stan - inte kan komma i fråga; AF och FK.

Tillägg:

Fast egentligen kom jag just på en rolig idé. Säg jag kunde arbetsträna (begreppstränar redan) på AF. De måste ju t ex ha en avdelning/arbetsuppgifter kring statistik/forskning/rapportering.. och där kunde ju jag få botanisera omkring i godan ro (man får inte göra nytta och måste 'gå bredvid' handledare). Och det här kunde ju ha ett andra syfte - att fundera över en möjlig D-uppsatsidé. Att hitta ett område inom arbetsmarknadspolitiken att policyanalysera..

Låter inte det lite lagom? Jagmenar.. det är ju ingen större skada skedd ifall jag inte hittar den exakta forskningsidén, men det kunde ge näring..

Månne om man skulle kriga för detta.. Om handläggarf*nskapet säger nej, så får hon minsann komma med en mer konkret orsak är sina vanliga "det är inte vanligt", "vi brukar inte", "det kan vara svårt". Å andra sidan kommer hon inte vara där under två veckor. Och vi har ju sagt att jag ska 'ta kontakter ifall jag kommer på nåt'..

Såå.. om jag skulle ta kontakter på AF medan hon är borta?? Eller det kanske vore dumt.

*fniss*

Vad tänker ni?

Anmäl
2013-05-22 14:33 #32 av: MimLan

Att fixa praktik hos FK/AF vore stor humor! Jag skulle garva en vecka i sträck. Och komplettera den "arbetsträningen" med uppsats som smular sönder något dumt, vore 

Hur arbetstränar man om man inte får göra något, förresten?

Å den seriösa sidan så resignerar jag trött att beteendet ang att du mår dåligt av tanken på praktik och sociala kontakter. Det är samma meningslösa, ansvarssjutande beteende som läkarna har när det kommer på att allt är depression.

Anmäl
2013-05-22 15:58 #33 av: Kajak11

tyckar du har rätt kompetens till AF. Du har ju erfarenhet med dom som AF skall hjälpa :-) jag ser pointen.

Anmäl
2013-05-22 16:31 #34 av: Septima

Åååååå det KRYPER i mig av obehag när du beskriver de idiotiska och (faktiskt) paternalistiska övergreppen av dessa tafatta tjänstemän. Minns när mitt kroniskt ilskna ex var föremål för denna typ av omsorg efter ett par års sjukskrivning: "Man får ju dåligt självörtroende av att vara sjukskriven och blir socialt isolerad. Det är nyttigt att komma ut bland folk och känna att man behövs." Detta sagt utan att fråga honom hur det låg till i just hans fall. Inte blev det bättre att den arbetsplats som han så småningom hamnade på och som var tänkt att stärka hans självkänsla genom att ge honom något meningsfullt att göra och bryta hans isolering fullständigt struntade i hans närvaro. Han fick sitta i en lagerlokal och sortera skrot som ändå skulle kastas. Ingen hälsade honom välkommen, han fick inte veta var fikarummet låg och ingen frågade om han ville vara med vare sig på fika, lunch eller någon annan typ av social sammankomst. 

Man undrar om dessa välutbildade personer blivit lobotomerade eller om det är en samhällelig lobotomi. Troligen det senare - men det är faktiskt mer skrämmande än om det rörde sig om korkade personer, eftersom ingen i så fall går säker. Man kan inte vaccinera sig mot den här typen av vedervärdig och kränkande dumhet. Hamnar man i systemet rycks man med och utövar själv den dumhet man nyss kräktes på. Kanske. Jag vet inte men jag har svårt att förstå eller acceptera att så många ska vara så dumma...

Det GÅR att skriva svidande satirer om eländet. Men är man sjuk orkar man bara med ett kapitel eller så. Man borde samla exemplen till en antologi. 

Anmäl
2013-05-22 16:33 #35 av: Wildrat

#31 Klart du ska kolla om du kan praktisera på AF. Får du det så kan du kolla upp om de har nån statistik över hur många med starta-eget-bidrag som har kvar sitt företag när bidraget är slut... Det skulle jag gärna vilja se siffror på (gissar att de är ganska låga) men, pessimistisk som jag är, tror jag inte de ens har nån sån. De vill inte veta tror jag.

Anmäl
2013-05-22 18:09 #36 av: kaisakavat

Men HEJ!!! Så underbart att ni skriver. Och DET ni skriver.

Det är en helt fantastiskt dag idag. Nej, det visste jag inte förut, när jag skrev det deppiga inlägget efter AF-samtalet - och inte heller när jag skrev det mer optimistiska om praktik på AF. Kanske mäktar jag inte med att i detalj kommertera det ni skriver just nu, jag måste egetnligen äta och lite annat, men är helt HYPER, och bara MÅSTE skriva av mig.. SkrattarYrar

Jag börjar i slutänden..  Har alldeles nyss, mer eller mindre klart och bestämt, skaffat mig arbetsträningsplats. Förskräckt

Träffade min gamla kollega utanför Coop, från tiden på dåvarande Miljö- och hälsoskydd på kommunhuset. Hon blev eld och lågor, ska ha möte med sin chef imorgon om ett projekt de precis ska dra igång. Och hon ska föreslå honom att ta in mig, på ARBETSTRÄNING i det projektet. Jag har redan börjat trimma henne i vokabulären, så hon säger rätt ifall hon blir min handledare. Skämtar

Projektet är lite halvtråkigt, väldigt 'enkelt'. Delvis att omstrukturera arkivering t ex. Men det är nog rätt perfekt som start, viktigt att det inte är komplicerat eller flummigt i början när det är mycket nytt att ta in. Men sen.. Verksamheten är numera mycket bredare, fler anställda - nyligen omorganiserat och handlar om kommunservice av alla möjliga slag. Nya chefer. Möjligheten att utveckla/anpassa min träning eftersom, är nog ganska stor, ifall det kommer dit. Och det kan leda vidare 'inom huset', även till andra förvaltningar, jag kommer ju råka på folk.

Min gamla kollega sa - med stort leende - att den som väl kommer in det huset kommer aldrig ut.. Tyst

Så det verkar inte bli AF i nuläget (om det här nu går i lås). Nästan lite snopet - AF-idén är både 'rätt' yrkesmässigt och 'finurlig' på ett sätt som tilltalar mig. Men den går ju att spara på.. Om det nu inte dyker upp någon liten intressant nisch i kommunhuset som jag känner för att nörda ner mig i och skriva d-uppsats om.

Logistik: AF och Studiecentrum (matten) ligger i samma hus. Kommunförvalningen ligger på andra sidan vägen från dem. Jag bor typ 300 meter därifrån.

Men igen - hur härligt är det inte att ni finns?? Tror jag skulle bli galen - alltså på det viset som 'de där' - om jag var ensam och bara hade AFare och FKare att prata med.

Återkommer om ert skrivna senare.

CYBER:ska KRAMAR till er alla - så länge!

Anmäl
2013-05-22 18:11 #37 av: bluegoose

Härlig läsning! Jag följer dig "i smyg" och är så glad att du trådar vidare. Heja dig! Glad

Anmäl
2013-05-22 18:20 #38 av: rapu

kaisakavat
jag gör en liten plupp här så jag lättare ser om och när det blir nya påhitt, galenskaper, funderingar, recept, reseskildringar, naturupplevelser, språkfrågor, politiska memoranda, medicinska strövare, framtidsplaner, bilmekanik, trädgårdsplanering, väderleksgrunkor ...osv... för allt är jätteintressant och utomordentligt roligt!  

Anmäl
2013-05-22 19:30 #39 av: Kajak11

yes here you go! Vad härligt nytt Kaisakavat:-) Det kommer att gå och ja visst är det hela spännande. Stödja jag gir dig och ja du förtjänar en bra början nu!! Då tråkigt med systemet och ansatta i dom..

Anmäl
2013-05-22 20:16 #40 av: kaisakavat

Sådärja. Nu har jag fått i mig käk - det har gått dåligt med det hela dagen. Och igår. Ingen matlust typ.. eller snarare nåt annat, som är ivägen.

Åter till AF-funderingar, mm..

MimLan - Ja, visst vore det humor. Det har en twist som verkligen tilltalar mig. Nu blir det kanske inte av att arbetsträna där, men hehe..

Och jo - det är definitivt samma katastrofala sorts brist som när läkare tror allt är depression. Det är cement, inte pannkakssmet, i dessa hjärnor.

Arbetsträna utan att göra något.. Jadu. En sjlvmotsägelse in absurdum. Att arbetsträna gm att inte arbeta. Att konditionsträna genom att se på när nån springer. Hehe..

Jag får helt sonika vakta min tunga när jag pratar med myndighetsfolket, för jag ämnar verkligen inte göra ingenting. Det vore ju fullkomligt löjligt och dessutom skulle jag bli galen. Och den jag gick bredvid skulle ju typ bara bli besvärad. När jag är där ämnar jag göra något. Orkar jag inte göra något ämnar jag vara hemma. Sen får 'idiotin' härja officiellt bäst det vill.

Kajak - Jag har ju kompetens för arbete på AF utifrån dels tidigare arbete i offentlig sektor, men även utifrån utbildning till statsvetare (nästan klar - saknas en 15 p uppsats på d-nïvå) som tillsammans med arbetsmeriter faktiskt skulle kvalificera mig för rätt högt uppsatta chefstjänster i såna verksamheter. Förutsatt att jag är 'duglig' förstås. Och DESSTUOM som du skriver - erfarenhet av livet. Jag är perfekt. Skämtar

Septima - Ja, det du berättar är goda exempel på 'klimatet' man fåkar ut för. Varmaste sympatier till din man. Alla dessa fina ord - som inte motsvaras av positiv verklighet.

Nu är det ju inte alla handläggare som är sådana. Jag har träffat bra exemplar både inom AF och inom FK. Så det är troligen en kombination mellan person och arbetsmiljö. Eller hur man nu vill beskriva det.

Och ja, man borde skriva en antologi.

Wildrat - Din idé att kolla Startaegetbidragen är ju förträfflig. Och kan ju faktiskt genomföras oavsett var jag arbetstränar.. Jag har funderat över det stödet flera gånger, och undrat varför det är så tyst om det i debatten. Om det vore en framgångssaga inom arbetsmarknadssatsningarna så borde det kvittras mer om det i media. Eller..?

Hursom.. vet att det finns vissa data. Bland annat någon undersökning med genusperspektiv som visade på att killar är mer benägna att skaffa leasingbilar som första åtgärd, än vad tjejer är - och att det påverkar utfallet för företagen. Alltså - tjejerna fick sina företag att leva längre. Men det är gamla news och det finns säker mycket att kolla på, från olika håll.

Bluegoose - Hej! Det är roligt att se dig itråden. Och tack för snälla ord.

rapu - Du får mig att le stort och så får jag en liten tår i ögat. Du är väldigt gullig du!

Är jag verkligen sådär.. 'yvig' i mitt skrivande...? *rodnar*

Anmäl
2013-05-22 20:25 #41 av: kaisakavat

Det här med myndighetskontakter igen.. Känslan, upplevelsen,  åskådliggörs rätt fyndigt och med viss känsla i poetens Peo Rask lilla bok CV. Han dedikerar:

Till er,

arbetsskygga, arbetslösa, sjukskrivna, som inte förmår, som inte är att räkna med. Jag älskar er. Denna lilla skrift är för er, för mig.

Kaisakavat tar sig friheten att citera inledningen:

"De sa åt mig att skriva ett CV.

Jag sa att det heter en CV.

Där gick allt fel.

Tillåt mig att presentera mig, fast vid närmare eftertanke spelar det ingen roll. Jag är bara en ur statistiken, möjligen uppmärksammas min kategori i valtider, men annars är min existens icke-existens."

Kan tyckas vara en tung inledning, men den tar sig faktiskt. Läs om ni stöter på.

Anmäl
2013-05-22 21:10 #42 av: odjuren

Vad för typ av ställe är de du ska söka till?? Jag själv har praktik, förlåt, arbetsträning, på Djurmagazinet i Gällivare! helt fantastiskt skoj! inte utbildad inom handels för fem öre! Jag har efter några månaders arbetsträning fått anställning 50%!! Älskar mitt jobb kan jag ju säga.... Har hand om djurrummet :D de e underbart och mysigt och när de blir för myckr för mig kan jag gå in dit o "gömma" mig en stund


Anmäl
2013-05-22 21:22 #43 av: pamina

Hej!

Det låter kul och spännande med prakt... nej, jag menar arbetsträning!!Det måste kännas skönt att ha gamla kollegor som glatt vill ha en tillbaka på sitt jobb. Hoppas att det går i lås.

Tack för sympati, både Kaisa och Kajak, angående gamla mor. Hon är hemma och klarar sig hyfsat men det är tungt och lite virrigt. Vi väntar på provsvar och hoppas på det bästa. Det finns risk att det är riktigt illa men inget är klart ännu så vi har sagt att vi inte tar ut eländet i förskott: förtränger. Hon sa själv idag; ja, jag har ju också haft en gammal mamma, jag känner igen det du säger! Vi skrattade gott åt det och allt kändes lite ljusare.

Låter som en läsvärd bok den där av Peo Rask. Ska se om den finns på bibblan, annars kanske köpa efter att lönen har kommit. Man blir ju tokig på alla knasigheter i detta "nya Sverige" med friskolor, jobbcoacher och pengar till Cayman-öarna  ser en del av det i mitt dagliga jobb. Huga! Känns inte som att man fortsatt kan sjunga med när Peps svänger till med Det här är mitt land... 

 

(Jo, det finns bra och icke-vinstdrivande friskolor och vårdbolag)

Anmäl
2013-05-23 11:45 #44 av: kaisakavat

Det är JÄTTEROLIGT att de vill ha mig tillbaka. Tänk om de stod och trampade besvärat och glodde i golvet.. Huu. Det vore rätt nedbrytande.. Men så är det inte. Och den här kollegan känner mig, hon vet 'vad hon får' - vilket är bra för mig, kan ju slappna av på den punkten därför. Och jag känner henne.

Hon ringde just. Chefen är pratad med och har sagt JA. Jag ska ringa honom för en träff. Försökte just få tag på AF-mänskan, tjänsteärende till kl 13..

Arbetsträningen blir inom Samhälssbyggnadsförvaltningen. Arkivering. Kan låta sådär, men när kollegan (som sagt ja till att bli min formella handledare) berättade närmare, så visar det sig vara inom rätt intressanta ämnen. Nörden i mig blev nyfiken, gå igenom gamla handlingar om allt möjligt i kommunens verksamhet. Kommer inte heller att var 'inlåst i ett mörkt, dammigt arkiv, utan ambulera mellan flera platser. Och ingå i arbetslag, höra till arbetsplats, och allt det där s k 'sociala'.

Det känns kul. Och väldigt 'lagom'.

Så.. På telefonen!

Men först en redig frukost med extra mkt piller. Har en huvudvärk utan nåd, av oklar anledning. Solen kanske.. Hypern igår..? Men förutom det, så känns det bra. Tror de där alians som hemsökte mig igår har flugit iväg med sitt tefat, jag är inte lika tung-trög-trött.

Alternativt har de flyttat upp i just huvudet..

Anmäl
2013-05-23 16:11 #45 av: Kajak11

hoppas det har gått bra.?Är lite stressad nu så bara kort hälsning nu. Trevlig kväll.

Anmäl
2013-05-24 09:51 #46 av: kaisakavat

Det har gått bra så tillvida att jag fick tag på AF-saken och (försökte) fråga konkreta frågor om 'gången', vad gäller, när kan jag börja, mm. När jag presenterat mig kom det vanliga "Hur-går-det?" Huvudet-på-sned-ton. Som om det är synd om mig på nåt sätt.. Tre gånger sa hon, med 'huvudet-på-sned-kaisakavat-är-tre-år-och-måste-uppmuntras': "Men så rrooooooligt för dig, grattis!"

Hursomhelst.. jag får jag inte börja innan hon är tillbaka från sin ledighet och har haft telefonkontakt med chefen, om drygt två veckor.

Det sista där var kanske lika bra.. Jag har insett att jag inte riktigt har en bra jobbgarderob. Bör vara bekvämt, men praktiskt och helst inte se ut som hejj-kom-och-hjälp-mig.. Ganska deppad över min kroppsform, byxor sitter obekvämt och blääää inte fint. Jag måste inte vara smal som en sticka, men jag vill kunna känna mig fin ändå!!!

Igår ramlade jag över hyfsade leggings på Åhléns, köpte två par inför sommaren. De får träda i tjänst tillsammans med längre tunikor/korta klänningar - A-line - jobbar på saken..

Frukost: Skivor av en bra korv, riskaka med rejält lager gräddig gorgonzola. Go-kaffe och grädde i det.

Anmäl
2013-05-24 10:30 #47 av: Efva

Hej! Va roligt att läsa om din kommande arbetsträning!!! Jag håller alla tummarna (har visst bara två...) för att det kommer att gå vägen och att du kommer igång i en för dig bra takt! Du får ut och fynda på jobbgarderobsfronten, det är ju massor av rea (åtminstone i min stad) på både HM och Lindex och KappAhl. Rätt snygga saker faktiskt, men inte direkt sommarkläder. Det är nu man ska inhandla höstens/vinterns kläder om man inte måste följa senaste modet.

 

Min resa var jättebra! Jag gjorde inte ett dyft på en hel vecka, bara låg i solen och åt god mat. Lät tankarna bara vandra iväg, och bara "var". Lugnt och skönt hotell, jättefräscht, med egen strand och varmt och soligt. Jag mådde bra i precis hela kroppen! Men nu har min mage börjat trassla, så jag har varit hemma på deltid sen i tisdags, och är snart på väg hem igen. Blä! Men - jag vet ju att det går över...

 

Om du vill ha naturbeskrivningar, så kan jag meddela att maskrosor och allt annat ogräs som du kan tänka dig, har övertagit större delen av min gräsmatta och rabatt på framsidan av huset. Det är visserligen färggrant och vackert, men jag tror att det ska bli en rensning där i helgen. Så att inte andra blommor blir "överkörda". Syrenerna har knoppats, så även liljekonvaljerna (mina står helt i skuggan i norrläge). Även pionerna har skjutit fart och bildat knoppar. Gräset växer så det knakar, och nu är allt det vinterbleka fjolårsgräset borta och det är härligt grönt! Det är en otroligt vacker tid. Utanför fönstret på jobbet har jag vackra blodlönnar blandat med vanliga lönnar och en ask.

 

Ha en skön helg!

Anmäl
2013-05-24 13:18 #48 av: Kajak11

Satsa ochså på naturen. Näktergal och gög...men fasanar och rådjur kan jag ha tur att uppleva på min promenad..2 mil från Malmö!. Sprang i går kväll. Men ledig dag i dag på grund av gästar i morgon. Städning och mat förberedelse med mera i dag. Rea? Passa på svarte byxor....och något klassisk ochså. Ja 80 talls byxor med lägg har blivit moderna igen har jag sett! Om dom passar?? När annars är klassisk stil bra. Har börjat dom senaste år att ha fler färgar på toppar och klänning. Lycka till i tråden. Sköta om er.

Anmäl
2013-05-24 21:07 #49 av: kaisakavat

Efva - Fantastisk semester. Det var dig väldigt väl unnt! Vila och må skönt.

Tack för påminnelsen om rea på stan - du fick mig att hitta igen lusten att knata ner och leta runt lite.

Din mage får lov att bli snäll igen - hälsa den det!

Maskrosor är vackert när det blommar, men när det är överblommat blir det HEMSKT. Och fula fula plantorna som kväver resten.. Nej, de är inte mina favoriter, inte för där man bor. Däremot en avlägsen äng i full blom - wow.. så länge inte fröna blåser hit. Skämtar

Kajak  - Näktergal och gök. Vad härligt. De rackarna hör man inte här.

Vad menar du med klassisk stil? Jag tänker 'svarta byxor, tröja eller blus'. Tänker jag åt fel håll? Jag trivs sån när jag är smalare. Gillar verkligen att gå i 'kostymbyxor' och en enkel top. Men när jag blir tjockare känns det inte fint längre. Då dras jag till långskjortor och tunikor som går en bit ner..

Men det ordnar sig med kläder. Vil bara inte se ut som ett miffo.

* *

Jag kör ju med Dolomitpulver nu, istället för magnesiumtabletterna som gav mig ont i tarmarna förut. Har alltså inte alls ont i tarmarna längre, men dolomiten har viss effekt när det gäller att hålla igång magen. Det gör inget, blir inte alls överdrivet om än det märks.

Och så har jag märkt, att när jag äter fibrer, t ex gör nåt med fiberhusk i, så går magen plötsligt långsammare än annars.

Dessa två faktorer ledde kaisakavat till följande:

Prilligt experiment

Jag steker småpannkakor enligt recept här op KIF med husk i, samt har i dolomitpulver i smeten. Hehe.. Månne vad resultatet blir. Tar de ut varandra och magen blir lagom, eller blir det KROCKEN!! och magen får fnatt. Det visar sig.

Äter pannkakorna med vispad grädde och några björnbär.

Har korkat upp en halv-vinare och firar. Försöker FATTA att jag har 'halva inne' i kommunhuset igen. Det är ju FAKTISKT så, att jag nått ett delmål - ett viktigt sådant.

Ha en go fin helg allihopa!!!

Anmäl
2013-05-24 21:45 #50 av: odjuren

Grattis till prakti... sorry, arbetsträningen!! Hoppas att du kommer trivas som fisken i vattnet!!

Önskar dig all lycka på "jobbet"

Anmäl
2013-05-24 22:23 #51 av: Kajak11

ja klassisk stil är nog kostymbuxor och blus:-) Har städat och nu gjort danska köttbullar. Dom är större än dom svenska...och potatissalad till 11 gästar. Det bra. Nu bara salad och fläskfile i morgon. Dessutom har vi varmrökt laxöring. Potatissalad får jag nog smaka på. Hoppas att jag styrar utom tårtan till efterrätt. Gjorde glass på frysta blåbär och vanilhpulver och lakritspulver. Har inte glass maskin men det funkade.
Ja det blir väldig spännande med den jobb:-) Grattis med detta.

Anmäl
2013-05-25 13:07 #52 av: Wildrat

#49 Blir det inte väldigt pulvrigt att ha dolomitpulver i smeten?

Anmäl
2013-05-25 13:23 #53 av: kaisakavat

Den glassen blev säkert god.. Tack för grattis!

* *
Ett glas vin igår kväll. Kombinerad kvällspromenad-cykeltur sent, ljuvlig kväll - svalt men inte kallt. Kaosartad dag igår samt för lite sömn förra natten. Detta verkar vara ett bra recept ifall man vill vakna en dag som denna helt ÖVERKÖRD. Stööööööön....

Och upp mer än ett kilo. Vätskeansamling, svullnad? Känner mig som om jag både styvnat och svällt up.. Obehag vare sig jag rör mig eller är stilla. Det är dock kroppen som är överkörd, inte tänket. Det är ju lite intressant, förut var det ju både-ock alltid. Kanske B12 som hjälper där. Men vem vet? 

Jag är rätt trött på att inte veta, t ex

varför mina muskler är så vansinnigt stumma och onda och ovilliga. De är inte svaga - men nåt är ju väldigt FEL. Så fort det går bara en aning uppför t ex, repeterande muskelarbete som gång och cykling är.. så FY ATTAN vilken plåga. Det är inte lika illa alltid, men bli ju inte alls bättre över tid. Jag fundrerar på att ringa den bra sjukgymnasten som hjälpte mig med axeln, för att fråga henne om hennes infallsvinkel kunskapsmässigt. Vad kan ligga bakom muskeldysfunktion av den här arten??

* *

Hotfullt varmt ute. Jag behöver klippa gräset, men det vore idiotiskt nu, jag skulle 'dö'. Tänker mig en avslappnad altanvistelse med läsning till kvällningen.. får väl acceptera maskrosängen ett tag till..

Jag vill dra på stan och kolla rean. Men det vill inte min kropp. Återstår att se vad vi kommer fram till.

Anmäl
2013-05-25 13:26 #54 av: kaisakavat

Wildrat - Nej, det märktes överhuvudtaget inte. Tog kanske trekvarts tsk.. Smeten blev lite utökad mängd, två små ägg istället för ett normalt typ..

Än så länge har inte magen haft några åsikter i saken, men men.. :D

Anmäl
2013-05-25 20:03 #55 av: Kajak11

ibland kan nån samla vätska vid motion men om du svettas då försvinner detta. Har du ätit mycket salt?
Nu har gästar åkt. Trevligt med kusin fest. Mycket arbeta för...under...och efter samvaro. Smakte enstaka choklad och bitte liten tårta. Oj vad sött det var. Fisk och köttbullar blev bra. Åt brieost och nötter. Vispad grädde i kaffet:-) Ja trevligt att ses en gång i året. Nu föreningsjobb på datorn i morgon och kanske i kväll.

Anmäl
2013-05-27 10:03 #56 av: kaisakavat

Det där med att svettas - har jag problem med sen evigheter. Svettas ynkligt lite hur varm jag än är och mår förfärligt. Så det kan spela in.

Pannkakor på fiberhusk gjorde nog också sitt för kilona - husken binder mycket vätska den också. Mycket volym i magen.

Mitt prilliga experiment: Tja.. verkar som om det delvis funkade. Magen tog inte stopp som annars när jag äter husk/fibrer. Å andra sidan var det en endagsföreteelse. Kuren upprepad vet jag inte hur den slår..

Dolomitpulvret påverkar magen utan att jag får ont som om mg-kapslarna, det känns men inte ont, och det verkar tas upp av kroppen då sendrag och dyl hålls borta. Däremot verkar inte mg-tillskott hjälpa mot min allmänna muskeldysfunktion, där är läget värre.

Piller och sånt

Jag har ökat Levaxinet, sen igår. Till en halv 125:a, d v s 62,5 mcg. Tar B12 två gånger per dag. D vitamin ngt mer sporadiskt, då jag ju hängt lite i solen på sistone. Vilket i sin tur har gått bra för luften är härligt frisk/sval trots att solen är varm. Men så ligger ju is ännu kvar i Bottenviken. Badsugna?? Hoppas den ligger kvar hela sommaren. Skrattar

På gränsen till för hårt schema. Dottern med fästman är här (fast de bor i lånad lägenhet, inte med mig, puh!) och igår hade vi morsdags- i kombination med 'välkommen-i-familjen-picnic' i park vid stadsfjärden. Supertrevligt och roligt. Och så hjälper jag en kompis med en uppsats. Hon pluggar i Umeå och hela organisationen av deras examination verkar vara en total röra. Igår em var det Bokcirkel och så har jag ju matten och saker att ta tag i inför arbetsträningen. T ex träffa chefen och fixa kläder.

Igår blev jag lite stressad av alltihopet. Ställde in ännu ett möte med bankföreningen. Somnade skönt på kvällen, har sovit gott och vaknade klar i knoppen. Det gör mig optimistisk.

Skulle vilja fixa blommor till krukor på altanen och altanbordet. Klippa gräs, mm. Men det får vänta nån dag.

Nu - läsa akademisk uppsats.

Tjoff!

Anmäl
2013-05-27 16:08 #57 av: Kajak11

om du skall må bättre i värma måste du kunna svettas.Då klarar du bättre värman. Men kanske du får dricka mer vatten så du har något att svetta ut? Låter trevligt med familj och annat:-)

Anmäl
2013-05-28 08:13 #58 av: Wildrat

#56 Det är lite irriterande att läsa det du skriver och veta vad lösningen förmodligen är... Jag hade också problem med värmeintolerans och svettades nästan aldrig förrän jag fick de naturliga skkmedicinerna. Med dem är jag nästan normal igen, det var jag aldrig på Levaxinet... Det är ju ett litet mirakel att du fått Levaxinet, vet inte riktigt vad som skulle krävas för att du skulle få NDT och må ännu bättre.

Anmäl
2013-05-28 12:12 #59 av: LaRose

Jag svettas enormt och klarar ändå inte av värme...

Anmäl
2013-05-28 19:52 #60 av: kaisakavat

Tack för ert skriv..

Jag har fullspäckat schema i dagarna, har knappt tid att titta in här.

Det är varmare igen idag.. Stöööön. Ligger och vilar sen en stund, på rygg i sängen, och benen värker som f*n av ngt kramp-mjölksyra-svullnads-nervvärksbrännande-j*vla-liknande skit. Rätt illa just nu - just i benen. Annars inte värst ändå, men de säger det blir varmare imorrn.. Storgråter

Om svettas.. För min del. Det ligger förstås nära till hands att tro att ökad förmåga att svettas skulle gör att man mår bättre. Och troligen så hänger allt deta ihop med skk, det ju ett mycket typiskt sånt sorts symtom. Och samitidgt vet jag ju inte.

När jag började med Levaxinet, men även när jag introducerade Lio, så ökade förmågan att svettas ngt, för en kort tid vardera. Sen blir det ändå inte bra, bara tillfälliga up:s. Samma nu - två dagar med högre dos Levaxin = försiktigt positiva tecken. Men dag 3 och följande - huvudvärk och alllmänna 'överdossymtom', typ utmattning, flämtning, hjärtklappnigstendens. Kroppen vill inte ha, och jag orkar inte belasta den med långdragna försök när jag mår såpass pyton av det.

Jag testade naturliga skk-mediciner, i vintras, under några dagar. Men fick jätteproblem med samma 'överdos'symtom som Lio ger mig numera. Kroppen tar emot 50 mcg Levaxin utan att bråka, men inte mer. Håller öppet för tanken att mina skk-problem är sekundära och att jag inte kan få bukt med skk-symtomen förrän den egentliga, primära, sjukdomsorsaken är eliminerad. Vilket kanske är endast en utopi. Vet ju inte alls vad som är fel.

Vet inte vad jag ska göra alls. Så jag gör inget. Testar boosta B12, mg och D-vit och ser vad det ger. I övrigt både idétorka och en in i märgen leda/utbrändhet/själaöken när det gäller att kämpa för att må bättre. Där är jag nu, sen får vi se.

Anmäl
2013-05-28 20:06 #61 av: kaisakavat

Idag lät jag kapa håret. Nu är det kort, spretigt, och nog för att frissan tog ett par cm kortare längst ner än jag hade tänkt, men då kommer jag å andra sidan inte behöva klippa mig igen på rätt länge. Och i övrigt så klippte hon jäkligt bra, snyggt. Så det blir finemang och jag ser lite mindre idiotisk ut uppe kring skallen på arbetsträningsplatsen.

Chefen på arbetsträningsplatsen har jag pratat med. Han tjorvade lite om 'pengar'. Det lät som om han trodde att han skulle behöva betala mig och undrade ifall han får bidrag då från AF eller typ. Men så är det ju inte. Jag försökte förklara att jag ju är helt gratis på det här stadiet och jag tror han greppade. Men jag blev nervös.. bara det inte blir nåt strul.. för han ska prata med min AF-sak sen - och hon är ju som en robot med virus i kretskorten..

Men det blir nog bra det också. Min ex-arbetskompis har försökt försäkra mig om att det är ok, så jag får lägga nojjandet åt sidan.

*

Hungrig är jag. Och vill inte gå upp ur sängen.

Klippa gräset behövs. Och jag vill. Men så vill jag ju inte gå upp ur sängen..

Imorgon har jag 'dejt' med den braiga, snälla och rätt så läckra läraren  i studieteknik - och vi ska prata uppsatsskrivning.. Men jag vill ju inte gå upp ur sängen. Kan man föreslå vi tar lektionen här?? TystOskyldigCool

Anmäl
2013-05-28 20:10 #62 av: kaisakavat

Men jösses, vad jag får redigera det jag skriver!! Konstiga prepositionsval mm. I dessa dagar pratar jag mycket engelska - dottern med fästman är ju här - så jag blir språkconfusisk.. Snart kan jag inte svenska längre..

Anmäl
2013-05-28 23:12 #63 av: Kajak11


låter mycket bra med det korta håret. Det var det samma här; och jag njutar längden. Ja, ta du lektionen i sengen med läraren:-) Den udvidade versionen:-)

och på engelska, förstås. Sov gottSkämtar

Anmäl
2013-05-29 11:40 #64 av: Aniara4

"Robot med virus i kretskorten" Gapskrattar - strålande beskrivning! Jag har också haft en sån på AF. Lyckades aldrig lista ut ifall hon var utbränd och förvirrad pga det, eller bara helt dum i huvudet.

Anmäl
2013-05-29 18:24 #65 av: kaisakavat

Hm.. Jag visste inte heller säkert först. Men nu tror jag det är fastställt att min dessvärre är helt dum i huvudet. Möjligen är hon utbränd också.. av att pilla med håret och nagellacket och sminket och sånt. Det kan bli väl 'mycket'..

Människan förföljer mig.. trots att hon är ledig. Visade sig att jag tyvärr råkar känna hennes mamma. Som råkar jobba i receptionen på stadshuset - alltså i huset där jag ska arbetsträna. Som tur är så är det endel korridormeter mellan ställena. För stööööööön.. När jag fattade att DEN kvinnan är mamma till DEN AF-saken.. så hörde jag klart och tydligt för min inre hörsel, hur min hjärna sa:

Äpplet faller - sannerligen - inte långt från trädet.

Men det är världsrättvisan. Har man en suverän FK-handläggare, så är det liksom inte mer än rätt att man får ta sin beskärda del nån annanstans..

* *

Och nu har jag haft en officiellt sett 1 timme och 40 minuter lång på-tu-man-hand-lektion med fina läraren. Som inofficiellt blev 3 timmar lång.. Det var väldigt kul och faktiskt rätt konstruktivt. Han är en pärla. Och jag tjöt nästan ingenting!

Och extra sött blev det, när jag hade berättat om min troliga arbetsträningsplats, då han sken upp som solen självt och sa: "Men perfekt! För tysan, vi blir ju kollegor!"

Vuxenutbildningen ligger under Samhällsbyggnad den också. Liksom t ex även gatukontoret, kanske kan man på så vis även få veta när de ifjol uppgrävda vägarna i kvarteret ska bli asfalterade. Det dammar!

Flera flugor i en smäll alltså. Senaste dagarnas 'fixande' har ju tagit mig ett skönjbart kliv närmare norm, närmare vad som av gamla hederliga lutheranska kärnsvenskar ser som själva ryggraden i världsalltet, nämligen att:

"Se till å klipp dä å skaff dä ett jobb!"

(tycker nog fortfarande att håret är lite för kort.. men det kommer ju ordna sig om ett par cm hursomhelst, så övergående)

Anmäl
2013-05-29 18:26 #66 av: MimLan

Det är ruggigt vad det går framåt och händer en massa. Kul!

Anmäl
2013-05-29 19:39 #67 av: kaisakavat

Jo, kul. Väldigt kul. Mer kul än jag vågar ta in än tror jag..

För lite av ett luftslott är det ju än.. för ett riktigt, fullt ut klartecken har jag inte från chefen på arbetsträningsplatsen. Och jag är rätt för att han ska uttrycka sig så till AF-saken, att hon slår bakut.. Eller vice versa att AF-saken ska förstöra genom sin allmänna och synnerliga hopplöshet..

Men jag har trots allt klippt håret. ;) Och inte bara min gamla jobbarkompis, hon som isåfall blir min handledare, utan nu även läraren idag försöker lugna mig. De säger att det där formella är bagateller och att det hela kommer gå vägen.

Jag är nog institutionsskadad. Ser inte skogen för alla träden.. och är inte alls van vid att saker faktiskt kan gå vägen ÄVEN OM det finns frågetecken att reda ut. Att ha levt med den gravt autistiska s k vården, som inte kommunicerar, där varje fråga/tilltal besvaras med tystnad eller möjligen hyfsat irrelevanta invändningar, men som sen typ alltid visar sig betyda nej.

Jag hoppas och är rädd samtidigt. Och det går ju bra iofs.. jag mår ok. Unnar mig att drömma lite grann, om framtiden, men inte så mycket.. några sekunder kanske. Någon sorts säkring slår till.. vågar inte dra iväg.

Ont i skallen.. varmt och hungrigt. Får bli kokta ägg i väntan på att jag kommer mig iväg för matinköp. Ekar lätt i kylen..

Anmäl
2013-05-30 06:10 #68 av: MimLan

Visst är det inte i hamn, och visst är din stöttning inte helt realistisk, men det känns ändå nära. Inte omöjligt.

Institutionsskadad. Hm. Realistisk heter det! Det är realistiskt att kunna förvänta sig att de sätter käppar i hjulet, det är realistiskt att kunna förvänta sig att de sjabblar bort den administration som behövs, och så vidare.. Tyvärr. 

Men du har fixat vad du kan på egen hand, och det är en bra bit på vägen!

Anmäl
2013-05-30 09:22 #69 av: Wildrat

#67 Läser just nu en bok som jag tror du skulle ha nytta av, "Kaos i kvinnohjärnan". Handlar om hormoner, sköldkörtel, binjurar och alltihop. Har inte kommit så långt men den är intressant. Förklarar en del funderingar...

Anmäl
2013-05-30 11:39 #70 av: kaisakavat

Wildrat - Kollade in boken. Det står inte så mkt på bokhandelssidorna, men den verkar förstås intressant. Kollade biblan.. här i stan finns den inte, men den finns i fera ex inom länet och biblioteken har börjat samarbeta, så jag kan kanske få den på fjärrlån.

Måste hålla i börsen - behöver spara ihop ett antal tusen spänn innan juli då jag utförsäkras och får inkomsthål. 

MimLan - Jo, du har rätt. Det är ju realism, byggt på erfarenhet. Möjligen kan man ändå säga att vi är institutionsskadade, för jag tror världen utanför FK, AF och den så kallade vården är annorlunda. De är förstås också dysfunktionell, men fläckvis funktionell vilket jag inte är van vid.. 

* *
Varmt idag - skitsommar!! Skrattar

Anmäl
2013-05-30 11:50 #71 av: kaisakavat

Jag märker att jag håller på att skapa en priolista inom mig. När det gäller hur jag använder tid och kraft. Förutom det basala: sig själv, kontakten med ungarna och koll på hem, bil och ekonomi, så ser det ut typ såhär:

Prio 1 - Arbetsträningen.

Prio 2 - En blandning av matematiken, läsning, textiljox, annan 'hobby' fotboll, etc..  Kreativt, vilsamt, givande.. Frid-tid. Vara i fred.

Prio 3 - Socialt umgänge. De vänner/bekanta jag har här i stan.. Mitt gamla gäng hanterar jag selektivt.. Tyvärr för mycket av små och större destruktiva dumheter. Men på sistone har det dykt upp nya och nygamla bekanta, som ger bättre sorts input.. och där output tas emot, vilket också känns bra. Så jag behöver inte känna mig så mycket som ett UFO. Eller vem det nu är som är UFO..

Och så vidare.. Den här ordningen är alldeles självklar i mitt väsen. Jag vill VERKLIGEN lyckas med arbetsträningen, för om det går bra kan det förändra mycket. Till det bättre. Och då är punkt 2. crucial.. Vila, men inte passivitet. Det måste finnas balans - allt krut kan inte spillas på jobbet. Eller på dysfunktionella relationer..

Optimistiskt tänkt, men: arbetsträningen kan bli en VÄG. En riktig sådan. T ex kan den, om jag lyckas, ge:

1. Eliminering av hot mot mitt liv. Försörjningen ej ständigt ifrågasatt, ej återkommande i princip inkomstlösa perioder med allt vad det innebär.. Ålderspensionen kan möjligen påverkas till det bättre, m m. Den förbättrade ekonomin kan eventuellt möjliggöra hjälp med måendet utom länet, slippa 'skämtet' som jag är hänvisad till här och nu.

2. 'Innanförskap' - Det här med att vara autonom. Räknas. Skulle inte att vara lovligt byte för autistiska institutioner att köra med på samma sätt. Alla de här åren har jag kämpat för min autonomi, men det är som om man gallskriker mot en klippvägg - hör sitt eget eko, medan den avsedda mottagaren på sin höjd glor, svarar nåt irrelevant, psykanden, med uttråkad AF-saks-attityd.. Slippa alla dessa besöksstolar, slippa  underkuvat 'knäande' och tacksamhet när idioter/doktorer skriver sina intyg och FK betalar ut pengar.. en gång till.. trots allt.

3. Något som säker låter löjligt i samhället av idag, som många skulle håna mig för om de hörde; men jag kallar det för 'karriärmöjlighet'. Jag är inte dum i huvudet (inte heller 'skör, försvagad, förbrukad' som min idiot till doktor vill få mig att tänka. Jag är faktiskt tom robust, går inte ner för räkning i första taget, utan 'bara' uttröttbar fortare än andra, vilket innebär behov av särskilt upplägg för att kunna komma till min rätt). Jag har värdefull formell/yrkesmässig kompetens av alla möjliga slag och dessutom brukar folk gilla att arbeta med mig. Med stöd av lönebidrag om jag kunde komma så långt - bidraget följer enligt uppgift MIG, det inte kopplat till en viss tjänst/situation, utan till mig personligen - så kanske jag via intern rekrytering, 'goda vitsord' etc, på sikt kan få möjlighet till mer kvalificerade arbetsuppgifter. Kanske, kanske, kanske..   

Första kritiska punkten - ödesmättat: samtalet mellan AF-saken och arbetsplatschefen. Det kommer naturligtvis till fler kritiska punkter - för att inte tala om faktorn 'hur jag kommer må'.. Men men.. Piece by piece.. step by step.. left right left..

Jag vill 'satsa'. Sån är jag. (Inte undra på att jag hade såna problem med 'möjligheten' till pension..) Satsa betyder inte tagga upp och köra som en galning med huvet före in i väggen. 'Satsa' handlar om helhet, uthållighet.. och tom välmående.. Jag är en stenåldersjägare, som tar antilopen på uthållighet.. Det kan ta tid, men jäklar vilken middag!!Cool

"We've got to deal our cards well, take our chances when they come, never let them slip away or deny them."  (Stefan Andersson, Emperors' day)

J*vla väntande..

Och j*vlar vad jag svär!!

Anmäl
2013-05-31 17:08 #72 av: kaisakavat

Tjugosex grader i skuggan. Tjugosex!!! Det blir varmare för varje dag. Och torrare. Dammet yr från vägarbetet i närheten..  och så pollen på det. Tjoflöjt!!

Enligt klart.se ska det vända imorgon, med mulet och ngn regndroppe. Enligt SMHI ska det vända på söndag, med svalare och regn. Riktigt regn. Jag håller på dem båda. Vi behöver VERKLIGEN regn. Mina växter därute har börjat sloka rejält. Och det är fråga om perenner som är nedstoppade i backen för ett eller två år sen - de slokar inte i första taget. Och många av dem är i knopp - vill inte att de ska förstöras.

Så jag åkte och köpte grunkor. Slang med mera. Och ägnade mig åt koppleri. Det funkar.. Senare i afton bör de hämta sig, när solen inte går på och jag har låtit slangen ligga och drälla länge, ingen ide att vrålspola - det både dunstar och rinner bort då.


Anmäl
2013-05-31 17:11 #73 av: kaisakavat

Mat..

Tvingade mig själv att göra köttgryta igår kväll. På KRAV-högrev som jag fann till halva priset i kort-datum-korg. Jag avskyr att laga mat när det är så varmt. Blir ju ännu varmare ju, när spisen ska stå på..

Och inte har jag mycket till matlust. Dricker vatten och så får det bli ett större mål ikväll. Av plikt.

Levergryta har jag också.. Nyttigt. Käkar med en strössling osyltade lingon.

Anmäl
2013-05-31 22:14 #74 av: odjuren

svalt o skönt ju! :P
Vi hade igår 42 grader (i solen) o ikväll efter jobbet när vi gick ut kändes de svalt o skönt, då va de 28 grader... frös lite i skuggan hos svärisarna när de "bara" va 24 grader!!!! Jag fattar inte hur folk kan gilla denna hetta!!! så som de e nu kan de ju va mitt på dagen, de e lagom! :D


Hoppas att dina blomster repar sig!

Anmäl
2013-05-31 22:33 #75 av: Kajak11

Har haft en myckat blandat vecka. Alldeles för mycket på arbete och har kännt mig trött och sur. Inte ofte det händer och när det gör kännar jag mig bara så att jag vill vara utan andre kolleger. Det är ett symptom på för mycket att göra....när man tänkar att dom andra är dumma:-)

Nja....men vi sittar i ett stort öppet rum och kollegar pratar och störar.

Ibland vill jag hälst bara sitta ensam och göra mit....

Men nu är det styrelsesmöte i morgon I Köpenham, så det blir hela lördagen.

Kryssa för att jag gör det bra.

Hoppas det blir regn till dina blommar Kaisakavat.

Om du är trött på mat, då kanske en bra salad med fetaost, getost eller annat och olika sakor i känns bra. Du kan variera med kyckling, ägg, bacon (göra en "Caesar salad", typ)?

Godnatt, snart i tråden.

Anmäl
2013-05-31 23:18 #76 av: kaisakavat

Har vattnat mina blomster i två omgångar, så nu lär de överleva till regnet kommer. Andra gången så klantade jag mig rejält! Vred på kranen lite för mkt.. Varpå slangen blev 'levandes', ändrade riktning och vattenkaskaden sprutade rakt in i lägenheten.

Haha.. Av alla 360 grader den hade kunnat sikta in sig på.. så precis just in genom altandörren!! Gapskrattar

Jag hade tur - dator och telefon låg på bordet i samma riktning, men de klarade sig nästan torra. Puh!! Men det blev til att skura kan jag säga..

 kajak - Håller tummarna för bra dag i morgon. Tummarna säger att du fixar det fint!

Förstår hur du menar med att jobba själv. Jag är mycket lättstörd dessutom. Folk menar inget illa - och det är ju tom roligt att de har trevligt, egentligen.. Men man surnar til för man har sina egna issues.

Å tack för salladsförslag. Det är faktiskt riktigt gott med en ordentlig matig och fräsch sallad. Fetaost finns i kylen - och stekta kycklingbitar har jag i frysen. Och så fräscha grönsaker då. Och en oljedressing med t ex dijon, citron och örter.

På söndag ska jag bjuda ungarna med respektive på middag. Jag tänkte göra lasagne - jag är bra på det. Men den är ju inte lowcarb, så kanske det blir sallad åt mig då. Eller åt alla, så bufféar vi. Mums!!

Borde finna ut en bra efterrätt då..

odjuren - Hehe.. Du skriver roligt.

Jag törs inte spekulera i temperaturen på min altan. Söderläge och mycket skyddat. Man får typ panikkänslor och mår illa. Men förmiddag och framåt aftonen går det vara där. Bra det. Så jag håller helt med dig. .

Men nu har myggen kommit, sabbar grejjen med altankvällar lite.. De var mycket vänskapliga av sig när jag var ute och vattnade nyss. Dumma inne i sjäva huvet är de åxå - alla slog sig ner på mina svarta leggings, ingen på mina bara armar, smalben, fötter, händer, axlar, hals, ansikte, öron, hårbotten.. Nejdå - varför göra det lätt för sig. Svart är ju snyggt! Skrattar

Hoppas på lagom sommar, svensk som jag är. :)

Ordet lagom har vi tillsamans med dotterns fästman översatt till 'Just right'. Underförstått enligt honom nånting som är 'Ok, no more - no less'. Men för mig är en lagom sommar UNDERBAR!

Den här bilden har jag som skrivbordsbakgrund nu. Wow..

Anmäl
2013-05-31 23:56 #77 av: odjuren

hehe jag kan ju säga att ca 30grader i skuggan o ca 30-35grader inne på jobbet så flyter man nästan bort... Nu är en takfläkt och en golvfläkt igång! Mycket skönt och de e bara 17 grader ute så nu e de skönt :D 

Och tack vare hettan så mår myggen inte så bra! och är inte så aktiva!!! :D Lycka!!

Jag vill oxå ha en lagom sommar, ca 25 mitt på dagen INTE varmare!!! o jag kommer ju bara jobba 4 timmar per dag så jag hoppas på en bra sommar så jag får njuta av solen oxå innan den underbara vintern kommer :D

Anmäl
2013-06-03 20:13 #78 av: kaisakavat

Och nu är det fuktigt som tysan. Men det blir allt svalare och jag tror det är regn på väg - känns så i luften. Skönt. Det är ok med regn när man vet att solen kommer tillbaka snart igen. Sol

* *
Jag rotade i gamla papper idag. Hittade lab-lista från 2001 - från mitt allra första läkarbesöka efter jag gått i däck och varken kunde sova eller vara vaken.. De siffrorna var lite intressanta: Jag hade TSH 2.01, vilket inte var skumt alls.. Men mitt T4! Det var bara 9 blankt!! Det är ju fan på undre gränsen - är det inte?? Och ingen reaktion från puckona.

Uppenbarligen har jag haft skk-problem länge, precis som vi misstänkt.

Och ser man på TSH över tid, så har det gått stadigt uppåt efter det - och faktiskt lyckats styra upp T4. Men stackars hypofys mm - jobbat hårt länge.

En annan sak jag hittade - mye intressant det åxå - är stjärnmarkeringar på kalkvärde. Jag har haft förhöjt kalkvärde väldigt länge, det också!! Det har jag inte sett förut, har bara sett en markering, på ett lab-protokoll efter besök hon privat endokrinolog för 2,5 år sen. Men nejdå, ingen har brytt sig. De tidigare värdena har ibland varit rätt mycket högre än de senaste (som också är stjärnmärkt).

Vad har man lab-proven till alls - om det är ok att ha värden INOM ref och UTOM ref?? Lovar jag skulle ok-stämplas ifall jag kom till doktorn död.

Tjoflöjt!

Höjt kalkvärde kan alltså vara en indikation på grav d-vitaminbrist. Då man har d-vitaminbrist kan inte kalket tas upp ur blodet som det ska. Vilket i sin tur gör att man allvarligen riskerar benskörhet. Bland annat.

Tjoflöjt!

Mitt förtroende för den s k vården riktigt SPRAKAR av liv. *LJUG*

Det här är ju lite av 'repris' på mitt tidigare gnäll.. Hehe.. Tjat-kavat!!

Anmäl
2013-06-03 20:23 #79 av: kaisakavat

Min onge tog just sin fästman och min bil och drog söderut. De ska på Sweden Rock bland annat. Mys-ongar. Det har varit väldigt roligt lära känna fästmannen. Vilken väldans fin och väluppfostrad pöjk!! Och dessutom gjorde han en helrenovering av min gitarr - byte av lite smådelar, allmän rengörning och putsning, samt nya strängar - i morsdagspresent. Rätt mkt jobb.. väldigt försummad gitarr.. 

Visst kan det ju anses knöligt att hon hittar pöjkvän på andra sidan jorden typ.. men det går ju också att se på det med positiva ögon. Världen är inte så stor - den knyts ihop rätt lätt ändå. Och det enda viktiga är, egentligen, att de är bra med/mot varandra.

* *

Just ätit en STOR tallrik blandad sallad. Gottigott!! Och i em köpte jag ett kilo färsk kycklinglårfilé på extrapris. Favoritgrytan med cf och dijon, får det bli. Mycket smör..

Och Zlatan gjorde snygg assist för en stund sen.. Cool

Anmäl
2013-06-03 20:31 #80 av: odjuren

Åh vilken lycka att åka på SRF!!!

Skönt för dig att bli "barnledig" ;)

Anmäl
2013-06-03 20:40 #81 av: kaisakavat

Jag blev inte så lite avunds när de packade bilen.. Hyschar

Haha.. barnledig. Ja, lite så känns det. Har varit VÄLDIGT intensivt här senaste veckan. Förlängde helgen för mig själv, slappar med fotboll, en slurk vodka-mineralvatten-lime.. och bara mår fint. Drink

Anmäl
2013-06-03 21:43 #82 av: odjuren

hehe festival e ju såå skoj!! :D

åhåå de va inte illa inte!! Själv har jag firat 2års dag med sambon, laxlåda med spenat och efterrätt med chokladmousse och nu ligger gubben i sängen o ska sova så han orkar jobba i morron... Vi har även firat att han fått jobb o att jag ska köpa ny cykel :D

Anmäl
2013-06-03 22:03 #83 av: kaisakavat

Grattis!!!

Jag har ingen sambo att fira nåt med. Men efter lite tricky räknande har jag kommit fram till att jag snart kan fira 5-årig mejbo. ;)

Och nu börjar jag hitta på ord här.. Obo kan man kalla sig själv som hemlös. Nejbo när man blir vräkt. Vibo när man bor i kollektiv.

Oooops! Nu börjar The Newsroom!


Anmäl
2013-06-03 22:09 #84 av: Septima

Och tjabo när man hälsar hem.

Anmäl
2013-06-03 22:14 #85 av: Kajak11

Grattis till odjuren.
Ha ha, det later bra med mejbo. Inte dårligt heller:-)

Och några har barn och vuxna barn och sedan bara några som uppför sig barnsligt....Ja, undrar.....nog skall det bli ett bo-stad på något sätt.

Tackar för stödjan till i lördags. Ja, det blev ett bra mote men har alldeles för mycket att hinna med nu, så jag får se till at ordna en hög så fort som möjligt.

Bra med maten.

Här var det lax i ugn med champignon, tomat, lök, lite ost, lite grädde och salad till i kväll. Sambon bytar balkong och fikk grundet vinden träsmulor i ögonen, det är inte bra.....men balkongen blir nog bra. Den gamla var ruttnad. Nästen mer eän 30 år, tror jag.

Patienten överlever, kanske, men är det grundet doktom? Eller medicine funkade så bra, oj tyvärr patienten avled.... Ja, du beskrivar så bra, Kaisakavat.

God natt i tråden

Anmäl
2013-06-04 00:04 #86 av: Wildrat

#78 De siffrorna förklarar ju en del...

Anmäl
2013-06-04 07:46 #87 av: odjuren

Tack hörni!!

O du Kaisakavat, mejbo är ju inte fel de heller! Framför allt om man valt de själv! :D

Anmäl
2013-06-04 09:12 #88 av: KarinJ46

Min gubbe och jag är Delsbo. Dels bor vi här, dels bor vi hos honom Skrattar

Anmäl
2013-06-04 10:51 #89 av: kaisakavat

Mejbo är riktigt bra. Jag är glá i mitt upplägg och har ju definitivt valt det själv.

Fast jag längtar efter någon, ibland. De senaste männen jag dejtat har haft sina issues, den ena pratade nästan oavbrutet om sitt ex och var extrem träningsnarkoman. Extremt speedad. Den innan var väldigt glá i flaskan - mer än i nåt annat överhuvudtaget. Blev både förnärmad och provocerad av att jag inte hade liknande konsumtionsvanor (varje dag) och samma fixering (ständigt på-tapeten-ämne). Och blev rktigt otrevlig när det gick upp för honom att han inte kunde få mig dit. Idiot.

Intresserade som dykt upp efter det - tja.. nej, det biter inte. Vill man kritisera mig kan man säga att jag är extremkräsen - och har inte många ess att komma med själv. Fet, o-snygg, o-frisk, fattig, karriärfri.. bor i ett ruckel, e t c.. Så man får se godbitar välja andra kvinnor, samtidigt som jag tycks få 'nöja mig' med dem som väljer mig FÖR ATT jag är fet o-snytt o-frisk, fattig, karriärfri.. e t c. Det finns nämligen dem som vill ha det lätt. Och som vill känna sig 'snälla' - de räddar mig och gullar med mig och jag ska vara så tacksam. 

BLääääää!

Nejtack! Mejbo är bra, men kanske kan underverk ske en vacker dag. Hitta den där mannen som fattar grejjen..

Låt! Skrattar

Anmäl
2013-06-04 12:19 #90 av: kaisakavat

Hehe.. Den felskrivningen blev ju lite kul. Osnytt! *LOL*

O-snygg, skulle det stå då.. Inte särskilt snorig. Skrattar

Anmäl
2013-06-04 14:08 #91 av: Efva

Halloj! Hur har du det med vädret? Har det blivit nå svalare. Här sjönk temperaturen drastiskt igår. Det vände från att ligga ute i solstol, till att kasta på sig en fleecejacka när solen helt plötsligt gick i moln. Tror att det sjönk typ 10 grader bara i en handvändning. Knepigt! Och nu är det mulet och småregnar. Gör inte så mycket när jag ändå sitter inne och jobbar, men till helgen hoppas jag på sol igen. Men inga extrema temperaturer....

 

Förtroende för vården. Ja, det måste jag kommentera. Har varit på ännu ett återbesök på kirurgen idag, inför min kommande operation. Min läkare (lugn, trevlig, pedagogisk) hade som vanligt en  till läkare med vid undersökningen. Denna skulle få göra ultraljud på mig, eftersom jag är ett bra "offer" som är lugn och orädd. Nåja, min läkare instruerade och den nya satte igång. Han blev ganska fort het och fräste om att inte knapparna på maskinen gjorde som han ville och när min läkare vänligt och pedagogiskt förklarade hur han skulle göra: då blev han besserwisser och sa att han visste precis hur han skulle göra, och inte behövde nån hjälp. Riktigt idiot!!! Sen ville min läkare att han skulle berätta vad han såg och titta igenom hela halsen, med cysta, luftrör, vener, sköldkörtel och allt som nu finns där. Och inte ett enda rätt hade han!!! Min läkare fick försöka styra hur han skulle föra den där grejen som dom "ser" med, för att hitta, men han hade svårt. När han var klar, så sa han till min läkare: "jag kanske behöver komma tillbaka en gång till och göra om det här för att det ska sitta." Då sa min läkare till honom: "du behöver komma tillbaka många gånger för att det här ska sitta." Då mumlade han bara till svar, och sa till mig: "ja, vi ses kanske när du ska opereras. Jag är troligtvis med då.". Så fort han gått utanför dörren sa jag till min läkare: "DU skär mig i höst!!! Inte nån annnan!!!" Och det lovade han att göra.... Men tänk vilka puckon som söker sig till läkaryrken. Bete sig som att dom kan allt, inför en kollega som försöker lära ut. OCH framför en patient! Man blir mörkrädd... Jag är otroligt glad över att min läkare är väldigt förtroendeingivande, och dessutom en kul typ som kan skämta och ändå vara allvarlig när så behövs... Oj, så långt det här blev. Nu slutar jag för nu! Ha det bra!

Anmäl
2013-06-04 18:33 #92 av: odjuren

Hehe du har en väldigt frisk syn på de hela! Jag har haft tur när jag hittade min man! Han bara var där, kompisens lillebror! Han har väl inte samma syn på hundar som jag men de mesta har vi gemensamt.. innan honom träffade jag ju en del stolpskott.. karlar är kass som fan när de inte är den rätte! Så du ska va mejbo tills DU hittar rätt, o han ska vara DIG till lags så enkelt är de :D

Anmäl
2013-06-04 19:14 #93 av: kaisakavat

Efva - Här är också betydligt svalare, upptäckte jag när jag klev ut på altan på förmiddagen.. Mulet, blåsigt och kallt. Skön känsla att få frysa lite.. Skämtar

Det var skillnad det - mellan dina båda läkare. Illustrativt. Förutom dessa två typer så finns ju dem som bara är hyfsat tomma i bollen, initiativlösa men ändå 'trevliga'. Stööön.. Den bra läkaren verkade ju tydlig mot den sämre. Men man undrar ifall det kommer hjälpa. Tänk - med den atttyden blir det nog ett hopplöst fall. Bortslösad utbildningsplats och kanske tom till skada när han blir klar.. Eller också bättrar han sig. Det sägs att vi ska tänka positivt! Skrattar

Håller tummarna för din hälsa. Och att du har det bra i övrigt.

Orkar du med nåt golfande??

odjuren - Jamen se där. Din man bara fanns där! Jag glodde mig över båda axlarna när jag hade läst det du skriver. Men nej, här är f*n ingen. Inte heller ingens brorsa! Skämtar

Vara mig till lags. Jodå.. Men han får allt skrapa ihop en alldeles egen hållning när det gäller både de viktiga och ngt mindre viktigare sakerna i livet. Tanke och självständighet. Och jag är gärna honom till lags lika mkt - bara han har bra saker att tillföra i vår relation, och inte åker bekväm snålskjuts.. Status Q kan jag uprätthålla själv, vem han än är, så måste det ju bli skillnad. Att få bli inspirerad emellanåt.. Får idéKärSkämtar

* *

Efter ett tidigare städ- och diskpass med musik till, så växlade jag till 'tyst dag'. Huvet behöver få vila och jag ser till att göra det jag gör helt frivilligt. 

Installerat min nya skrivare och gjort provutskrifter. Fina bilder. Multifunktion. Mycket mycket praktiskt - SOM jag har saknat att ha skrivare.

Mina sommarjeans - tunna sköna med kortare ben - totalhavererade häromdagen, när jag satte mig på huk. Tyget var såpass använt att de sprack på två ledder över låren. Och då är/var de inte ens snäva! Hehe.. Tur det hände hemma!! Så nu gör jag om tidigare omsydda långbyxor till lågmidjade och med capriben. Min trettonmiljarderfyrahudratusenniohundrafemtisjuttonde midjelinning.

Tjoff!

Och har go-kyckling på kokning.

Anmäl
2013-06-04 22:38 #94 av: Kajak11

stolpskott förut:-) Bra uttryck. Mejbo..jo. Tycker övrigt uttrycket särbo är ett roligt ord. Sär på danska är likt konstig:-) alltså finns också en konstig bo:-) men ensamstående är inte heller att vara ensam...eller hur? Oavsett finns det många bo former. Bara man trivs. Och Vibo är ju..för några två gångar Mejbo ibland:-) Åsa vilken filosof.....

Anmäl
2013-06-04 22:44 #95 av: odjuren

Hehe de bara blev så! han hjälpte mig när jag mådde dåligt, vi började umgås en massa och sen blev de bara så... :P

Anmäl
2013-06-04 22:46 #96 av: KarinJ46

Man kanske kan vara "självbo" också? Lite i samma still som Mejbo.

Man kan ju klara sig själv utan att vara ensam också.

Anmäl
2013-06-04 23:00 #97 av: kaisakavat

Absolut kan man vara självbo. Har använt det nångång. Sär som i 'weird' - jo, det betyder samma här uppe norra sverige också. Men har aldrig tänkt på hur man kan tolka om 'särbo' utifrån det. Haha..Glad

Jag brukar vara mycket envis i att INTE använda ordet ensamstående. När jag sitter i besöksstolar där sånt av nån anledning måste fastställas och de frågar om civilstånd, så säger jag: Självrådande

Då frågar de ofta: Ensamstående? Jag upprepar: Självrådande

Man får tjata.. om några hundra år går det in! Skrattar

Anmäl
2013-06-04 23:33 #98 av: Kajak11

ha det visar tydligen att benämninger stämplar folk! Akk. Ja ensamstående hur dumt uttryck. Enlig på danska är likt ensamstående. Ja det blir inte bättre heller i Danmark. Får vi verkligen vänta i hundrade år. ?? Men finns det en självisk bo och enslig vibo:-) ja bara undrar. Sambon är samlever på danska. Också ett konstigt ord. Har dom samma lever? Ja ursäkta dumma förslag men vill bara visa att det inte finns förstånd i dessa uttryck och kanske berörings ångest....

Anmäl
2013-06-05 07:52 #99 av: [Petronella Pip]

Själv och ensam förväxlas dock ofta..."ska du åka till stan själv? Ja inte ska någon annan forsla dit mig utan min egen inblandning ..." kan inte riktigt känna efter hur det är i fallet självbo och ensambo... svänska dä ä svårt dä! Skrattar

Anmäl
2013-06-05 08:05 #100 av: Kajak11

ha Petronella Pip. Visst är båda svenska och danska roliga...och känslan för språket gir extra bonus:-) Ja så får man niger reflektera. Men trots utbildat lärare gör jag också fel på danska. Och på svenska så klart. Och det gör jag helt själv:-) Har Nationaldag i Danmark i dag. Har därför ledigt. Gjort ost chips...Bra. Lätt. I kväll lite jordgubbar med vispad grädde. Trevlig dag. Ja då är det ju Flaggans Dag i morgon.

Anmäl
2013-06-05 08:18 #101 av: [Petronella Pip]

Det er et yndigt land.... Til lyke med dagen !


Anmäl
2013-06-05 08:47 #102 av: Kajak11

tackar Petronella Pip:-) Ja precis!

Anmäl
2013-06-05 09:09 #103 av: Efva

Tack kaisakavat! Ja, vi får hoppas att läkare nr 2 bättrar sig. Inte skulle jag vilja bli diagnosticerad av någon som inte kan skilja på strupen och en tumör.... Snopen

 

Golfandet ligger på is. Jag mår inte tillräckligt bra än. Tyvärr. Jag lider faktiskt när det är fina dagar och jag vet att mina vänner är ute på banan. Men - bara att gilla läget. Har precis varit hos barnmorskan (nä, jag är INTE gravid!) och då frågade jag om hon trodde att min orkeslöshet kunde bero på klimakterieproblem. Men när hon fick höra att jag haft Mycoplasma i ett års tid, så var hon övertygad om att det fortfarande är sviter efter den som spökar. Hon hade en väninna som var dålig i ett helt år efter avslutad antibiotikabehandling, ingen ork - ingen motion. Och jag hade min senaste i april... Ska jag behöva må så här ett år till? Ska nog uppsöka VC igen innan semestern om jag inte blir bättre. Annars mådde jag ju superbra på Kreta. Får väl säga upp mig och flytta dit och bara ligga stilla på en solstol... Cool

 

Självbo. Det tycker jag var bra! Jag lever ju också ensam/själv/ihop med mig. Och det är såååå skönt! Men nu har jag faktiskt span på gång igen. En ny hantverkare har kommit in genom min dörr (den förra, mitt ex, blev ju kvar i flera år...). Men jag avvaktar. Han är ganska nyseparerad, men väldigt trevlig och pratsam - och verkar intresserad på ett "lagomt" sätt. Om jag har ork att besöka stans nöjesinrättningar i sommar så kommer vi säkert att springa på varann. Känns kul!!! Lipar

 

 

Anmäl
2013-06-05 11:10 #104 av: kaisakavat

Här i trakten ersätter man ensam med själv 'med flit'. Dialekten tycks vara så. "Är du själv hemma?" Eh.. ja, jag är där själva jag är.. typ jämt.. Yrar

Det är kul med språk.

Under dotterns med fästmans här-vistelse så har vi fått skratta en del. Åt vår engelska. Man babblar på och det går fint, och så plötsligt väljer man helt fel ord eller snärjer in sig.. Hehe..

Dottern har en tendens att förväxla t ex choose och shoes uttalsmässigt. Och när de skulle ner på stan och hon skulle choose shoes - då blev det riktigt kul ett tag. Och överförde problematiken på en massa andra ord.

Sen säger fästmannen hennes att svenskar har dille på att sätta s bakom 'allt'. Vilket ju faktiskt stämmer.. vanligt. Jag drog en hemmagjord förklaring. Det är ju när vi får lära oss att sätta s efter he, she, it-verben, som det nöts in såpass rejält att vi sen kör det överallt. We overdoes it. SkämtarOch när vi hade pratat om det så var vi förstås tvungna att sätta s efter allt ett tag.

Till slut får man inte ens till svenskan - blir yrt i uppe i språkcentrum.. Men kul.

Anmäl
2013-06-05 11:58 #105 av: Aniara4

Jag tror det där med ensam och själv är en av de strider vi språkpoliser håller på att förlora, om vi inte har gjort det redan. Men jag kan ändå inte låta bli att fnissa lite åt de bilder jag ser för min inre syn när jag läser på bröllopsforum om blivande brudar som vill gå själv in i kyrkan. Alternativen kan utvecklas hur långt som helst...

Anmäl
2013-06-05 12:20 #106 av: [Petronella Pip]

Jo man säger så här med, till och med jag ensam... öh själv menar jag hehe men i TRYCK är det en annan sak, där ska det vara riktigt! Ja inte på bloggar och forum och så nödvändigtvis men ... helst ... hehe

Anmäl
2013-06-05 13:23 #107 av: Kajak11

ha kaisakavat....ja engelska språk förbistring....en gång skulle jag förklara att jag hade smärtor i bröstet..likt något förkylning. Det blev " Pain in my breast"...ja i stället för chest så klart. Inte roligt till två engelsmän som var...män...:-) blev man röd i ansikten? :-)

Anmäl
2013-06-05 14:02 #108 av: kaisakavat

Undrar över saken..

Har förväxlingen av ensam och själv att göra med att ordet ensam har dubbel betydelse? Jag kan förstås vara ensam utan att känna mig ensam - men det märks inte på själva ordet ensam ensamt. *fniss*

Det märks genom användandet av ordkombinationer:

 • Jag ÄR ensam.
 • Jag KÄNNER MIG ensam.

För mig har de två meningarna olika betydelse. Egentligen. Har i alla fall haft. Ligger problemet i att vi slarvar med orden runtomkring?

Vidare..

Jag är själv. Det låter ju fel - nånting i mig protesterar. Ungefär som när nån skriver "Dem stängde dörren." eller "Elefanten varken cyklar." Men själv är neutralt. Eller? Vidhäftas inte med nåt jobbigt känslomässigt. Hjärnan associerar själv till typ subjekt, självständighet - ojobbiga ord.

Men är det neutrala ord? Kanske - kanske inte. Neutral, kontrollerad, obrydd har ju gått och blivit eftersträvansvärda egenskaper på senare år.. Är det för att vi inte vill riskera verka ensamma - i betydelsen känslosamma, ocoola, brydda - som ordet håller på att bli ratat?

Varför det gick så bra förut att använda ordet ensam. Eller gjorde det?

Anmäl
2013-06-05 14:07 #109 av: kaisakavat

kajak - För att inte tala om en gammal bekant som var i England och hade ätit på fin restaurang och ville prata med kocken.

Gick fram till servitören och sa: "Can I talk to the c*ck." 

Föreställ er bildspelet i servitörens skalle då.. Skrattar

Anmäl
2013-06-05 14:20 #110 av: KarinJ46

#108 ja jag vet inte, man säjer ju att "ensam är stark" men även att "själv är bäste dräng".

Jätteintressant ämne detta Skrattar

Anmäl
2013-06-05 17:38 #111 av: Kajak11

#109. Det blir bättre och bättre:-) ja inte tro man kan engelska ....fullt ut. Men ja ser det för mig.....

Anmäl
2013-06-05 17:50 #112 av: [Petronella Pip]

# 108  Anna själv tredje.... kommer jag osökt att tänka på...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Anna_sj%C3%A4lv_tredje

Anmäl
2013-06-05 22:56 #113 av: Kajak11

Oj, somnade på terrassen och det är inte Krebs kalas tid än.

Men vi hade tur med grillen för förste gången. grillad torsk och kött och bra salad till.

Sambon blev färdig med balkong i dag. Somnade på soffan kl. 21 I kväll, så jag har suttit med föreningsgrejor sedan dess.

Natti natti i ënskilda men inte ensliga vännor i tråden:-)

Roligt med Anna själv den tredje, detta namnet fick jag nog inte hellt koll på.

Men önskar er en trevlig Nationaldag; arbete i morgon.

Anmäl
2013-06-06 20:59 #114 av: kaisakavat

Hej på er 'trådisar'!

Terapibehov. Alternativt behov av utlopp för svindlande hög agressionsansamling!

Möte ikväll, med bankföreningsgruppen. Som består av idel behagliga och kloka människor såna som jag gärna träffar. Förutom en. Som råkar vara vår ordförande. Han är högst troligen FÖRTJUST i mig - på DET sättet - men har ett vansinnigt fjantigt sätt på grund av detta. Tidigare var han som folk, men nu.. Varje gång vi ses kommenterar han mitt sätt att äta. Idag:

Han: "Håller du på med det där fortfarande." Jag: "Ja. Jag 'håller på' och kommer att 'hålla på'." Han: "Men nog gör du väl ändå undantag. Det här är väl inte så farligt.." Blablabla.. orera orera, invändningar mot mig, fast jag satt tyst sen.

Har provat att 'ta sakdiskussionen' på bra nivå - men det går bara inte in. Idiotsvadan fortsätter. I afton tänkte jag prova tiga ihjäl det hela, men nej det funkar inte heller. Han fortsätter. Liksom 'plockar poänger' och visar hur kan känner till saker om mig inför de andra, och visar mig hur han minsann har lagt på minnet saker om mig. Tror han.

En stund senare diskuterade vi inköp av t-shirts med bankens logga på - att använda vid möten och mässor osv. Vi har haft upp det förut, och då sa jag att jag själv inte kommer ha t-shirt, klär mig aldrig så, men för dem som vill är det en bra idé. Att jag kan sätta på mig pin med loggan eller dylikt - det ordnar sig. Alla andra har tyckt som mig - man gör som man vill. Men idioten ger sig inte. Både då och i afton: en lång salva kommentarer om varför jag inte vill ha t-shirt på mig.. med ett stort flin, tror han är gulligt retsam och liksom gömmer sig bakom sin 'snällhet'.

Jag vill spy på idioten!  Kräks

Puh!

* *

Och jo, det är nationaldag. "Sverige Sverige fosterland. Du e för j*vla bra." Vem sjöng så? Eddie Medusa? *ryser*

Jag har försökt installera min nya skrivare, men går bet. Fattar inte varför - har inte hänt på många år att jag inte klarat en sån sak.. Så det blev ingen provutskrift av vackert motiv.. Postar här istället - för radikalt bättre humör. Skämtar


Anmäl
2013-06-06 21:37 #115 av: Kajak11

ho hi...ordförande verkar vara ett bekantskap av en viss form. Ser det för mig ....äh ja han kanske är mycket förtjust i dig....verkar vara en utmaning.
Hoppas du kan slappna av nu....trevlig dag i förutsättning. Hade huvudvärk hela dagen eller lite koma men vill inte ta huvudvärk tablet. Tror det var grundet sol i går. Har njutit en halv timma på terrängen och balkong. Nu kvällstidningen promenad innan läggas. Försökar att gå i seng tidigare men är inte bra på det. Sovar som mest runt 6 timmar om.natten. Inte tillräckligt....

Anmäl
2013-06-09 22:34 #116 av: kaisakavat

Har troligen ramlat i min gamla äta-för-lite-fälla senaste dagarna. För idag blev jag ruskigt illamående.. Trött och avdomnad sen ett par dagar. De vanliga tecknen. Och jag har ingen annan förklaring.

Så nu är det läge att äta ikapp då - igen. Slukat två större portioner köttfärsgratäng samt en större äggmåltid.. Tre mål, som alla var större än.. på ett tag. Nu mår jag inte illa längre.

Dåligt med matlust. Och hm.. Vet att när jag äter för lite över tid så försvinner matlusten. Tysan också - måste måste måste äta ordentligt.

* *

När mina barn var i tonåren och de skulle iväg och hänga med kompisar om helgerna så sa jag - både på allvar och på skoj: "Ha det jätteroligt ikväll!" "Jadå", ekade aktuell onge. Varpå jag la till: "OCH INGET KNARK!!"

Det där blev en kul grej/ritual, både för ungarna och för deras kompisar. 

Dottern ringde nyss, de är på väg till hufvudstaden efter att ha avnjutit Sweden Rock Festival tillsammans med en drös kompisar. Hon var SÅ glad - babblade om de fantastiska konserterna och tyckte jag skulle kolla efter klipp på youtube - finns redan endel utlagt tydligen.

Hårdrock.. hm.. 

Mina ungar har klarat sig genom yngsta ungdomen utan att tappa kontrollen när det gäller droger/alkohol. Tacksam in i märgen. Värre är det med dottern i den bekanta i-svårigheter-familjen som jag skrivit om förut. Hon är 15 år. Fortsätter med diverse tabletter, alkohol i stora mängder, röker spice, cannabis, mm.. Ljuger, stjäl.. mm. Bara senaste veckorna - i samband med examen från klass 9 - så har ungen supit och drogat sig flera gånger, varit intim med killar hon inte känner (på i princip offentlig plats), slocknat medvetslös på stan, etc. Polisen har hört av sig till hemmet mer än en gång och begärt action från föräldrarna. Vid minst två tillfällen, har timtal tillbringats på akuten för att söka få liv i ungen. Både i torsdags och i fredags var det ILLA.

Modern skyller fortfarande på pappan och på vadhelst korkat man kan komma på, och hennes senaste idé: "Jag ska försöka få läkarna att skriva ut Sobril åt henne [dottern].." 

!!!!!

Motiv?? Tja.. det var nånting om att ungen söker kickar och mamman har förståelse..

Hur tror ni att en typisk läkare (vet ej vilken det är fråga om här) skulle reagera ifall en mamma bad hen skriva ut Sobril till en hårddrogande 15-åring med diagnos 'depression'?? 

Hoppas innerligt att läkaren ifråga gör nåt ANNAT. Men vet inte.. Ledsen

Anmäl
2013-06-09 23:17 #117 av: Kajak11

Det är mycket tråkigt. Jag skulla tänke att läkaren sade att dottern måste bort ifrån hemmet och mamman!

Finns  det inget ungdomsmottagning eller någon vettiga som kan göra något?

Hun sökar ju kickor, ja, och hun kommar att förlora sin ungdom på sådant. Men om hun har huvud och är intelligent? Ja, då kanske hon går att rädda. Att rädda sig själv.....Det är verkligen tråkigt.

Anmäl
2013-06-10 06:59 #118 av: kaisakavat

Jag undrar också verkligen. Det bara fortsätter. Flickan tom erkänner att hon aldrig har ens gjort uppehåll i nyttjandet. Hur är det möjligt när 'alla' ska ta tag i saken och rätt folk är inkopplade - läkare, BUP, skolans kurator/skolsköterska, soc..? Och nu även polisen (som hittar ungen här och där och kör na hem eller till akuten beroende på läget). 

Jag förstår inte. 

* *

Jag har inte sovit. Diverse ont i kroppen och oförmåga att somna. Nåt är konstigt och det är nog inte bara att jag ätit för lite. Önskar innerligen jag hade en bra läkare, att det skulle ramla ner en sån här och nu, från himlen. 

Och idag är det den 10:e. Idag är min AF-människa tillbaka på jobbet och kontakt ska tas mellan henne och han chefen på arbetsträningsplatsen. Vet inte om hon kommer ringa honom idag, eller ifall det dröjer ngn dag ytterligare. Dröjer det så måste jag trycka på.

Jag är trött. Önskar jag mådde bättre, för det här MÅSTE bara gå bra.

Anmäl
2013-06-10 09:01 #119 av: Efva

Godmorgon! Här är det en till som har sovit uselt. Kollade precis i månkalendern, och det är nymåne. Jag har fått en tendens att sova sämre vid nymåne än vid fullmåne på senare tid, så jag skyller nog på det. Men jag mår pestigt i alla fall! Vilar huvudet i handen

 

Här är de mulet, småregnigt och åska på gång idag också. Hade rejält oväder igår. Huvva vad vädrets makter kan ställa till det! Man känner sig rätt liten och maktlös när det blixtrar och dundrar kring en, men det är härligt efteråt! Regnbåge

 

Sitter med min semesterplanering just nu, och för första gången så känns det inte särskilt kul med semester. Är fortfarande trött och orkeslös och mår pest så fort jag gör nåt fysiskt, så det känns inte som att det blir nån kul semester. Får väl hoppas på kalasväder så att jag kan ligga still på en solsäng i trädgården och plöja igenom en massa bra böcker. Funderar på att spräcka upp nån semestervecka på halvdagar så att jag får längre ledigt, men inte på heltid. Trött.... Somnar Och så är det bara måndag - och en HEL arbetsvecka! Suck... 

 

Nä, nu får jag rycka upp mig. Det beror säkert på lågtryck och nymåne och att jag börjar få det lugnare på jobbet. Annars har man ju inte tid att fundera över sånt här. Skärpning!

 

Jag hoppas att det dimper ner en kanonbra läkare till dig! Och att AF-människan gör det som ska göras och att det blir nåt bra för dig! Försök få lite mera sömn, eller åtminstone vila....

 

Kram!

Anmäl
2013-06-10 16:24 #120 av: Kajak11

hoppas att ni båda Efva och Kaisakavat kan må bättre i kväll. Ja lågtryck kan ställa till det.Lycka till med AF...lite kort nu då jag är på väg mot möte....och hoppas det går bra i kväll. Ja vi har travlt....
också på arbete. Ser också fram mot semester....Hellst gratis då det har varit mycket utgifter .

Anmäl
2013-06-11 11:55 #121 av: kaisakavat

Hej på er! Hoppas ni har det ok. 

Själv är jag ARG! Men har också agerat, så litegranna känns det ändå som att jag möjligen kommer klara mig från totalpajjade huvudsäkringar. Som MimLan var inne på ovan - det är realistiskt att förvänta sig problem..

Min AF-handläggare är tillbaka från sin ledighet. Igår fick jag inte tag på na, men däremot idag. Men nejdå, kläcker hon ur sig, inte hade hon nån plan på att ringa den där chefen. Hon och jag har ju ett möte i nästa vecka och sen får vi se.  

What!? Det är på tisdag. En hel vecka till dess!! Här slösas det bort tid, så att det hela riskerar att gå åt helvete. Arbetsplatsen har möjlighet att ta emot och introducera mig NU, sen går chef m fl på semester och då är det liksom 'kört' för den här gången. 

Jag blev sträng. Sa att det är NU som gäller och att chefen väntar på samtal från henne. Och då säger hon lätt insinuant: "Jaha, men då har det nog blivit nåt missförstånd, du kunde ha organiserat det hela med arbetsplatsen medan hon var borta. 

Vaa??? Har sagt flera gånger att chefen väntar på samtal från henne. Och hon har sagt att hon ska ringa honom när hon är tillbaka. Bollen är hos henne, tveklöst.

Jag lyckades låta bli att bli galen, tog det ett par varv till i lugn och ro, om än TYDLIGT - och det behövdes för inte fick jag just nån respons. Efter ett tag, så mööööjligen kanske eventuellt skulle hon ringa honom innan vårt inbokade möte (hennes och mitt på tisdag). Och kaaanske kan vi klämma in en träff med dem tidigare. 

Är det jag som är knasig eller är jorden möjligen rund? Det är frågan.. 

Ringde min ex-kollega och meddelade läget. Hon fick spunk, men vi slog genast över till att bli konstruktiva. Hon ska säga åt sin chef att ringa AF-kärringen. Och vi preliminärbestämde - över under och mellan andras huvuden, att jag börjar på måndag halv 10. 

Men GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!! 

Anmäl
2013-06-11 12:07 #122 av: kaisakavat

Om kroppsligt mående..

Senaste typ veckan har jag mått inte så bra. Känningar av hjärtklappning - ibland rejäl sån - och nervvärk, muskelvärk, huvudvärk, tung-trötthet.. Allt från insomningssvårigheter till ytlig slummer med helknäppa drömmar. 'Flämt-slut' och inte orkat vara aktiv annat än med småpyssel. Glöm promenader och cykling, t ex, har inte gått alls. 

Funderat hit och dit. Mysko läge, svårt att veta nåt alls. Men läget liknar 'över'-ansträngd, som i 'övermedicinerad'.

B12 tycks pålitligt när det gäller att klarna mitt huvud. Har testat ta bort det nån dag - och genast blir det hjälm/dimma/trötthetstryck. Och inom en timme efter tabletten - så vips klarnar det! D-vitaminet har stärkt upp mig på andra sätt och hade sannolikt att göra med min plötsliga överkänslighet mot Lio i vintras, Lio:t som varit radikalbra för mig innan gick bara inte att ta längre. Inte ens småsmulor. 

Kan tillskotten av D-vit och B12 minska mitt behov av stöd till sköldkörteln?

Ja, teoretiskt. Allt har samband. Alla är viktiga komponenter i cellfunktioner/metabolism (även mg) och jag har ju hittat kopplingar mellan d-vit och skkhormonfunktion förut när jag letat info. Men det finns inget sätt att veta om det här gäller mitt fall, förutom genom att studera mitt mående och tro.. 

Återstår att testa sig fram.. Så idag har jag inte tagit 50 mcg Levaxin, utan hälften. B12-pillret klarnade mitt huvud som det brukar. Och jag måste ner på stan och köpa mer D-vitamin.

Fortsättning lär följa. Och jag undrar över vad skk-provtagning skulle visa.. Borde egentligen tigga om att få ta prov innan jag ändrar. Men ORKA!

Anmäl
2013-06-11 13:21 #123 av: Kajak11

min tlf . går inte att skriva på mer men bara säga att AF damen inte är bra. Men chefen får ringa AF. Gir dig många tankar och det inverkar på sömn och allt andetgTänk positivt om dig själv. Få luft och ljus

Anmäl
2013-06-11 19:03 #124 av: kaisakavat

Tack kajak. 

Hur är det med din telefon. Hoppas den börjar funka igen. Behöver den antingen semester eller utskällning? Skämtar

* *

Mitt lusläsande av AF-sak samt smygkonfererande med arbetsträningsplatsen tog skruv. Inget mera 'dra på saker'. Chefen tittade in i min ex-kollegas kontor i em och meddelade att han har pratat med 'min underbara handläggare' (hans uttryck, skämtspydigt) och att allt är klart. Jag börjar på måndag även officiellt. Handledare blir två olika chefer, så kära kollegan kan gå på semester utan att det blir tjafs om det.

Fast jag vet inte vem det var som ringde vem.. Gissar på chefen, den andra har lååååååååååååååååååååååååååååååååååånga ledningar.

Detaljerna när det gäller arbetsplatsen kommer falla på plats på måndag. Detaljerna när det gäller AF och regler - dem sk*ter jag i. Det känns som om mitt perspektiv håller på att ändras och jag får ÄNNU MINDRE tolerans mot tjafs än jag redan har. Tänker de vara stoppkloss så kommer jag ställa till hus i helvete. Jag är helt inriktad på att DETTA SKA FUNKA, arbetsträningen alltså.. och att det MÅSTE leda vidare. Jag SKA ALLTSÅ INTE tillbaka i besöksstolarna om det bara finns ett sätt att slippa. Även om tunneln jag ska igenom är smal som ett nålsöga så ska det gå, jag ska igenom ÄVEN OM min ända är STOR!!  Kämpar

Så det så! Cool

Som jag skrivit - målet är deltidsjobb. Eller heltid med delvis lönebidrag som i praktiken blir deltid. Men JOBB. Nu är det NOG!!! 

*kaisakavat DRÄMMER NÄVEN I BORDET OCH SÄTTER NER FOTEN SÅ DET BLIR KRATRAR I BACKEN NÄSTAN TILL AUSTRALIEN* 

Tycker ni jag är stöddig/övermodig?? Skämtar

Pajjar det så pajjar det. Men för nu och närmsta tiden - Here I Come!

Anmäl
2013-06-11 22:08 #125 av: Kajak11

Min telefon funkar mycket trögt, och tror inte den funkar på blogg, men jag har förstås inte hunnit updatera Samsung S2 eren, nja..

Huha, det verkar vara nu att du får satt gang i AF och allaSkrattar Det är bra. MYCKET BRA!! Nu körer du. Naj, du är inte overmodig. Du har bra det rätta. Ja, jag glädjas verkligen. Stå på nu!

Har semester från måndag en vecka, men kollar majlen och ser mycket fram till at höra nytt. Det blir vecka i stugan i Småland. Det blir lite sysslor där. Får bytta glas i fönster, då en sten smack in på glasrutan från gräsklipparen. Ja, det hander med alla dom sten i Svenske Trädgårder på landet......

Nu blir det arbete och föreningsgrejor innan fredag kväll.

Sov gott Kaisakavat och er andra i tråden.Gäspar

Anmäl
2013-06-12 08:18 #126 av: Efva

Men va roligt! Grattis! Har du sett över jobbgarderoben nu? Fast så här års så är det ju lättare (tycker jag) med jobbkläder, än på vintern. Och roligare med mera färg och så. Skrattar

Anmäl
2013-06-12 09:26 #127 av: kaisakavat

Tack! Glad

Garderoben: 

Otur som f*n på byxfronten. Två par sommarbyxor har under senaste veckan gett upp på grund av ålder. Superbekväma tunnare jeans med kortare ben, vars tyg rämnar.. Bara förpassa till soporna.

Men har idkat massivt omsyningsarbete på sistone. Ett par stora långbenta linnebyxor blev lagoma kortbentare modell. Leggings finns, att användas i kombi med långtunikor/klänning. Har även två par fungerande långbenta byxor. 

Slipper kanske gå byxlös.

Tröjor, långskjortor och tunikor.. Blandade inköp under våren i kombi med redan havda exemplar - torde efter senaste tidens febrila omsynings-/storleksjusteringsverkstad vara tillräckligt bra tills vidare. 

SOMM jag har gjort små ändringsarbeten på sistone! 

Skor.. Här finns ett bekymmer däremot. Har bra 'vardagssandaler' åt det sportigare slaget. Men måste investera i snyggare, men som ändå är bekväma. Vägrar ha ont i fötterna! Samt ett par 'tygskor' tror jag. Såna 'slip-in' utan snörning och med bar vrist.. Saknas endel i sortimentet här..

Hittade fina skor igår på stan. Blev kär och fick ångest - det blev för dyrt så jag var tvungen att avstå. 

Misstänker att jag snart måste till tandläkare. En gammal plomb som jag tror kommer pajja snart. Tanden gör ont ibland när jag tuggar lite extra där. Samtidigt som jag måste skrapa ihop pengar till kompensation för juli's extremlåga ersättning. Kommer få ut ca 3000 bara. Och jag vill kunna åka och fira midsommar på dotterns fjällort, med mera..

Det här med ekvationer. Inte alla går lösa.. 

Anmäl
2013-06-13 08:51 #128 av: Efva

Ekvationer är knepigt! Det håller jag med om! Och pengar är ju alltid ett problem som man kan få ont i magen av. Det är mycket som kan kosta, och som inte alltid är roligt... Tänder t ex. Men dom är bra att ha!

 

Skor. Ja, det är ett kapitel för sig. Jag är också en sån som vägrar ha snygga skor som jag får ont av. Eller inte kan gå längre sträckor i. På jobbet kör jag i princip alltid med Scholltofflor. Inte det snyggaste direkt, men fasen så skönt för fötterna. Både luftigt och fotriktigt. Har också hittat en skön sommarsandal med supermjuk sula (italiensk) som jag just nu växlar med. Skulle aldrig springa omkring i högklackat vareviga dag, som jag har vissa kollegor som gör. Men - jag har heller inte den klädstilen som passar till högklackat... Å andra sidan kanske inte mina kläder alltid passar till Scholltofflor heller... Men då har jag lite snyggare skor/jodpursh som står här på jobbet, ifall att jag måste vara "snygg" och representativ nån gång. Och kombinationen snygga och sköna skor hittar man i princip aldrig på rea. Nä, man får vackert betala fullpris...

 

Och apropå kläder kan jag tipsa om REA:n på Lindex idag. Fick sms igår om att man fick ta 3 och betala för 2 på rean som MORE-kund (vilket jag tydligen är...). Det kanske går att göra nåt fynd! Om du har Lindex i närheten alltså. Tror att det bara gällde igår och idag. Jag måste nog ta ett besök efter jobbet...

 


 

Anmäl
2013-06-13 09:36 #129 av: Mozzarellan

Skor...... Ett ont måste ibland. Verkar som med åren som går blir fötterna mer och mer kräsna.
Bor ju i skomekkalandet Italien och här tänker man definitivt inte bekvämt i första hand!!
Har insett att helt platta skor inte funkar för mot kvällen har foten fått en ny dimension liksom, så lite upphöjt bak är ett måste.
Till slut har jag hittat en sko som man kan gå i hela dagen och foten är glad även sen kväll. Tyvärr kostar skor skjortan men ibland får man ju prioritera.

Hoppas du hittar lite läckra sommarskor.

Anmäl
2013-06-13 09:39 #130 av: [Petronella Pip]

LITE upphöjt där bak, nänä vi ser ju alla vilka skor du har! Skämtar 

Anmäl
2013-06-13 10:17 #131 av: Mozzarellan

Ops, blev det fel?
4 cm är det på nya dojjorna.

Inte så att jag bakade😁

Kan man inte uttrycka sig " så lite upphöjt bak är ett måste"
bak-hälen?

Anmäl
2013-06-13 10:26 #132 av: kaisakavat

Hm.. Ni får det att låta lite kul ändå, att kolla efter skor..  Tror jag tar en ny tur idag.

*

Mående och mediciner..

På tredje dagen uppstånden från de döda. Tyst 

Tredje dagen med 25 mcg Levaxin och jag mår betydligt bättre. Hjärtklappningen i princip helt borta, ingen huvudvärk, kunnat både somna normalt och sova riktigt gott, tung-tröttheten borta, mindre ont i kroppen, vaknade klar i skallen, alltså behövde inte kämpa som en bakbunden galning mot koma-spindelväven... 

Slump?

Jag begriper INGENTING när det gäller min skk-medicinering. Nope. Hur kan jag inte längre (nästan alls) ha behov av de mediciner som nyss var AVGÖRANDE för skillnaden mln liv och icke-liv?? Det skulle jag verkligen vilja veta. Vad tror ni doktorn svarar om jag ringer och frågar honom? Jo, troligen kommer det väl: "Jamen då har du ju aldrig behövt dem, precis som det sagts hela tiden." 

Men så är det ju inte. Jag har verkligen behövt dem. De hjälpte mig ENORMT mycket. Jag vet inte alls om jag har rätt, men såhär tänker jag:

 • Sköldkörtelhormonerna
 • D-vitamin
 • B12
 • Tid 

Tänker att tillförseln av extra skk-hormon tände en första gnista, eller sparkade systemet i ändan så det så smått började kämpa igen, från att ha varit medvetslöst i hundra år. Jag är Törnrosa, höhö.. och pillren är prinsen. Gris Och har sen har prinsen utgjort 'kryckor' till kroppens dubbelhaltande och lytta processer. Sen fortsattes/förstärktes det med tillförsel av D-vitaminet och B12:et (var för sig eller tillsammans) och på den vägen.. 

Att uppmärksamma, ta på allvar (istället för att gäspa åt den digra massan av) symtom - och sen 'sätta in insatsstyrkan' mot dem - verkar ha verkan. Kroppen kanske 'kan mer själv' nu. 

Eller jag vet inte. Jag är ju ännu inte alls frisk och vet inte om det här kommer hålla heller, även om det gör det nu. Gu vet vad jag lider av egentligen. Nånting är ju allvarligt kejk i nervsystemet - I tell ya - till exempel. Och hormonerna har spökat i väldigt många år. Muskeldysfunktion. Vad är vad och i vilken ordnig? Nej.. frisk är jag inte - men lättnaderna när det gäller trötthet, värk och dum-i-huvudet - är verkliga och VIKTIGA och det är via skk-hormonen som det har kommit till. På nåt mysko sätt.

Så.. target symthoms.. Bara dra i sig sin T4DB12-coctail varje dag, uppmärksamma sitt mående, justera dos vid behov, samt vara envis som synden. Djävlas


Anmäl
2013-06-13 10:37 #133 av: [Petronella Pip]

Mozzarellan jag anspelade på din avatar bara Glad 7 cm MINST!!

Anmäl
2013-06-14 12:04 #134 av: kaisakavat

Den bättre sömnen håller i sig. Nackspärr igår, som är kvar delvis idag. En riktigt ond en - men det går åt rätt håll. I övrigt är det ok.

Förutom pengarångest. Hu.. Måste till tandläkaren - har inte ont, men det spökar i tanden och det blir nog rotfyllning - en gammal skada som hängt på gärdesgården länge. Min buffert kommer blöda - ymnigt.

Inför arbetsträningen.. kontext:

Nu när alla formaliteter är avklarade (skrivit på en bunt papper idag)  återstår att styra upp och få struktur på övrigt. Effektivitet på morgnarna. Ätandet. Rejäl frukost innan jobbet, med sikte på att hålla tills jag kommer hem (längsta passet 4 timmar). Men buffrar medelst t ex ost i kylen i personalrummet. Viktigt vara steget före med handla och tillaga käk, för det måste bara funka.

AF-handläggaren har genomgått en förvandling, låter numera som om det är hon som fixat hela alltihopet. Positiv och 'viktig'.  Det är komiskt - och mycket trevligare såhär än när hon var kretskortsdefekt robot och hoppas det håller i sig. Hon får tro det var hon, nu när det är klart. Glad

Spöregn, spöregn, spöregn. Men jag tycker det är bättre än iskall blåst som vi hade innan regnet. Regnar

Anmäl
2013-06-16 09:56 #135 av: Kajak11

önskar dig mycket lycka till i morgon. Vad spännande. Här semester en vecka i stugan i Småland . Sova....sova på.nätterna utan störande element. Härligt:-) Fick hemrökad lax fångat av sambon och rökt av honom. Den var bra.
Här regn i går kväll och i morse. Gick i yrväder och blixt i går kväll. Men det är ju torrt här så det får bli bra med vatten. Lågt vattenstånd i sö och å.

Anmäl
2013-06-16 10:28 #136 av: kaisakavat

Tack kajak. Glad

Så bra du har semester. Både sovandet och laxen är ju härligheter.

Ja, regn. Vi har fått gnaska så mycket regn. Men idag är det en ljuvlig sommarförmiddag - sol och 'lagom' i temperatur, ca 20 grader. Hoppas det fortsätter så.

Spännande imorgon. Jag är ganska rädd, på ett diffust sätt.. När jag tänker på saken känns det mest roligt och 'rätt', men ibland får jag rentav ångestattacker - tänk om jag blir jättesjuk, tänk om det inte går, tänk om jag har blivit en asocial knäppskalle under de här åren och inte kan ta, eller orkar med, folk. Och tänk om jag inte får ihop det i huvudet, inte minns viktigheter och gör en massa fel och skämmer ut mig. 

Och så får jag ont i magen och blääääää..

Jag tror inte att jag egentligen behöver vara rädd. Visst är jag handikappad och visst är jag en knasboll på mitt sätt men inte så jag inte går ha i möblerade rum, och jag borde kunna/orka göra viss nytta. Bara jag inte tar i för mycket och går i väggen igen.. Men huu.. 

Tuff och ynklig samtidigt.  Förlägen 

*

Igår kväll gjorde jag tekakor på mandelmjöl och en gnutta husk. Ja, även ägg och philladelphiaost, m fl ingredienser. Som en utveckling av oopsies - betydligt brödigare och goda. Recept finns i den här tråden, # 25. De blev inte jättesnygga, men de beror på att jag slarvade massor när jag klickade ut smeten. De går få både rundare/slätare och högre i formen. Men bröd.. hm.. det är gott ibland, men jag tröttnar. Har provat att frysa in, får se hur de blir efter upptining.

Ett kilo blandfärs i kylen. Måste komma mig för att tillaga idag - ska göra små biffar.

Anmäl
2013-06-16 10:43 #137 av: Mozzarellan

Vilka fina bröd, vet inte om jag vågar prova....
Gjorde microminut bröd och slängde freesbee sladdret direkt.
Egentligen saknar jag inte bröd, men när man ser dina foto så vill man iallafall prova.
Berätta gärna hur de är tinade sen, kanske kan rostas?

Anmäl
2013-06-16 13:28 #138 av: [Petronella Pip]

Det brödet såg ut precis som brödkakor som jag glömt namnet på som jag brukade baka förr i tiden, undrade först vad de hade här att göra för de är ju med vetemjöl!! Mums! 

Anmäl
2013-06-16 14:22 #139 av: Kajak11

#137.Här på samma sätt. Kom just hem från ICA. glömde
Ja
att köpa husk:-) lite roligt då husk på danska betyder komma i håg:-) Men jag hade problem med uttaksautomat och då var mat och dryck glömd...
Kaisakavat jag förstår så utmärkt dina tankar och det är helt vanligt att tänka så och klart man blir trött i början också. Å andra sidan är du smart...och du vet en massa saker. Inget problem med din hjärna:-) Alla på jobb kan bli disträte och det också vanligt.

Anmäl
2013-06-16 14:45 #140 av: kaisakavat

Mandelmjölet är min absoluta favorit i mjölersättningskategorin. Det är inte jättedrygt, men jag bakar ju verkligen inte ofta, så strunt samma. 

Mandelsmaken är god men neutral. Tar inte över och krockar inte med andra smaker. Inga bismaker. Kan framhävas och kombineras med annat. Konsistensen blir 'knaprig' t ex när det används till pajskal, men inte ostadig. I mjukt bröd blir det brödigt utan att bli torrt, förutsatt att man inte tar i för mycket. Med mera. 

Min användning av fiberhusk har minskat ordentligt, men det är en bra produkt att kombinera med som jag inte skippar helt. Pofiber har jag slutat använda i bröd, men använder i köttfärssmet. 

Men kokosnötmjölet.. kommer inte överens med det. Det är nåt med konsistensen där. Som suddgummismulor.. Tyst ..och nåt med smaken - trots att det också är nästan neutralt - som stör. Så jag har slutat använda det. 

Tyvärr blir ju alla hittills provade lowcarb-bröd lite av en sten i magen, så nöjet med dem är högst begränsat. Fibrerna drar vätska och i min mage blir det - inte stopp men - halvstopp. Den som hävdar automatisk koppling mellan fibrer och 'fart' på magen, har nog inte gjort en fullständig analys av föreliggande fakta..  Men det visste vi väl redan. Cool

Anmäl
2013-06-16 15:09 #141 av: Kajak11

här nu en prova i gång utan husk:-) kakor alltså. Fiberhusk har jag inte haft tur med och bakar nästan inte längre men kakor ser gulliga ut. Mandelmjöl här en bra smak tycker jag också.

Anmäl
2013-06-16 16:27 #142 av: Kajak11

jag har jag inte talang för bakning. Tekakor ser ut som frisbee när någon har tryckt dom flat. Min sambon tycker inte om dom men jag sägar inte illa smak på dom. Utseendet fel. Vitar blev inte tjocka och därför blev dom låga.
Nej nu får det räcke måste springa imellom regnet...Här en bok på datorn jag vill läsa. Kompis har skrivit manuset. Lycka till i morgon Kaisakavat. Ser fram mot att höra nytt då! Du klarar detta.

Anmäl
2013-06-16 16:31 #143 av: Kajak11

får bifoga att jag använde turkisk yoghurt då jag inte hade philadelfiaost ..till tekakorna. Trevlig kväll.

Anmäl
2013-06-16 17:02 #144 av: kaisakavat

Turkisk youghurt är ju 'blötare' och ofetare än philla - så det spelade säkert in. Samt det där med inte uppvispade vitor. Fast jag rörde faktiskt lite för länge när jag rörde ihop de olika smeterna, så en hel del av det potentiella fluffet i mina gick nog hädan..

Och nu har jag biffat upp 1,2 kg färs! Efter stekningen den vanliga proceduren; hällde ett par dl grädde i pannan och rörde om. Kokade upp, smakade av med salt och peppar, hällde över biffarna och drog ur  pannan med slickepott och två varv lätt med torky-papper. 

Och då ser min stekpanna ut såhär fin, utan diskning alltså. 

Lite kär i min stekpanna.. som ni nog vet vid det här laget.. Kär

Anmäl
2013-06-16 17:13 #145 av: MimLan

Sätter bara ett tumhållaravtryck inför veckan som kommer. Det kommer att blir tröttigt men du har gjort vad du skall för att det skall bli drägligt och fixat maten. :)

Anmäl
2013-06-16 18:11 #146 av: Kajak11

du här rätt! och sedan att jaginte fickdet till med vitorna.. Fina biffar:-) Nu hollar rummarna för i morgon.

Anmäl
2013-06-16 21:57 #147 av: kaisakavat

Tack för tumhållningar. Ni e goa ni. Pussar

Anmäl
2013-06-16 22:35 #148 av: pamina

Hej!

Även jag stoppar in nosen i tråden och önskar lycka till med nya jobbet!

Och du - kom i håg att hur pigg, rask och frisk man än är så brukar de två (minst) första veckorna på  nytt jobb vara totalt utmattande. Jag brukar tro att jag har blivit allvarligt sjuk varje gång, men sedan när jag börjar piggna till så kommer jag ihåg att det visst brukar vara så med nytt jobb! Så simma lugnt så kommer det här gå fina fisken, kram!

Anmäl
2013-06-16 23:43 #149 av: Kajak11

oj vad dom smaker bra dom frisbees...särskilt efter att ha lagt 5 rummeter ved i ved rummet. Natt natt. Lycka till.
Ja trött blir man i nytt jobb.

Anmäl
2013-06-17 06:03 #150 av: bluegoose

Håller tummarna för dig idag! Glad

Anmäl
2013-06-17 08:41 #151 av: kaisakavat

Det kan ju bara gå bra, med tanke på alla era tummar tillsammans. Pussar

Jag har sovit fint - inte jättemånga timmar för jag var tvungen Oskyldig att kolla på Spanien vs Uruguay lite inatt.. Moral support till 'min man'. 

Morgonrutinerna fungerar utan missöden hittills. Vore iofs typiskt om man spillde ut kaffet och tappade frukosten över kläderna.. och upptäckte 5 illröda finnar i nyllet en sån här morgon. Men njäe.. inte än iaf. Skämtar 

Känner mig nästan helt o-nervös. Mest nyfiken, som vanligt.. Ni har rätt i att jag kommer bli trött, mycket nytt.. 

Näe, nu fixa håret och sen iväg. Cykeltur på sisådär två-tre minuter inkl parkering.

Ha en go måndag alla!! 

Anmäl
2013-06-17 10:04 #152 av: Wildrat

Lycka till Kaisa med nya jobbet. Hoppas du trivs. Håll tummarna för mig imorgon, jag ska på jobbintervju... Blä, gillar inte nervositeten men det är det närmaste jag varit ett jobb sen jag blev arbetslös i höstas så jag hoppas det leder nånstans.

Anmäl
2013-06-17 16:02 #153 av: kaisakavat

#152 Håller tummarna så de blir alldeles blå av syrebrist! Stort lycka till, innerligen! Det får vara din tur nu. Glad

* *

Hemma igen och konstaterar: Det gick ju fint. 

Förmiddagen - Ta in massor av småsaker/info. Mitt huvud är ju sånt att det antingen är PÅ och tar in ALLT, eller också lägger det ner.. och det var hotande nära att lägga ner ett tag, när jag hade hälsat på femtielva välkomnande medarbetare och det sen skulle fixas nycklar och passerkort (lovar - ser ut som ett totalpucko på fotot, haha) och jag skulle fatta vilket som hör till vilken dörr/lås/hiss och dessutom inte gå vilse helt i huset som byggts om lite sen jag jobbade där.. ;) 

Låst och larmat typ överallt - kommunen bombhotades ifjol och säpo har varit här och styrt upp. 

Huvudvärk och svettningar. På riktigt. Men nog gick det.

Jag får en egen skrubb (litet kontor) - avskildhet större delen av tiden (kommer vara delvis på annat ställe, men) och därmed avlastning för en eventuellt ansträngd hjärna. 

Lunchtid - Vi packade in oss i bilar hela högen och åkte ut till havet, till naturreservat, slog oss ner vid sandstrand bland strandrågstuvor som vajade fridsamt i brisen, himlen delvis blå och delvis täckt av moln i allt från kritvitt till mörkblygrått. Lagom varmt. Ljuvligt..

Käkade och umgicks och hade sen arbetsplatsträff. Rekreation och arbete i samma smäll - inte ett dugg trött längre och huvudvärken som bortblåst. Enormt informativt, intressant. 

En perfekt startdag, skulle jag tro. Huvet är fullt, jodå.. men det har funkat - och jag är varken hyper eller i koma. Men ska vila en stund ändå. 

Tjoffs!

Anmäl
2013-06-17 18:00 #154 av: Kajak11

jag gratulerar! Det låter ju bara bra:-)
Svar i.min semester. Efter ved jobbet i går kväll.Har slappnat av i dag men somnade just 1,5 timma
..ufs vad man har behov för vila. Solen skiner i dag här.

Anmäl
2013-06-17 18:47 #155 av: kaisakavat

Tack!

*

Käkar middag - broccoli+smörfräst fänkål+fetaost i gratängutförande, med gräddskyn från biffstekningen i botten. Biffar.

Lite lätt 'ansträngd' känsla i skallen. Men jag ämnar tillbringa kvällen i moltystnad och i avslappnat läge. Förresten - ovanstående eftermiddag och förmiddag var inte HELA halvor, utan totalt rörde det sig nog om ca 3 timmars arbete. Resten prat och skratt och strandpromenad i sakta mak.

*

Och hm.. Apropå det där med moltystnad. Grannens 4-åring tycks ha förklarat krig idag. Mot typ inte bara sin mor utan även resten av världen, så helt tyst blir det inte. Tror hon samkör med F21 i Luleå, för de har haft flygövningar med JAS-plan i omgångar under dagen - och ibland kan jag inte skilja på det tjutande ljudet planen ger ifrån sig när de kommer farande.. och på ungen när hon just tagit ett djupt andetag och bara ILLTJUTER/VRÅLAR rätt ut. Men faktiskt, jag gillar verkligen ungen - hon är störtskön. Smart, full i upptåg. För bästa effekt (på mammans stressnivå) rusar hon ut på bron och gastar.. hehe.. Igår tjöt hon: "Jag vill inte bo med dig i det här RUMMET mer! Jag vill ha ett EGET rum!" Stackars mamman ser helmatt ut ibland - men ger sig inte. Vad månde bliva av den lilla pärlan? Skrattar

Anmäl
2013-06-17 19:05 #156 av: Kajak11

ha ha...
Jas och spas:-) ja inte har jag barn men vissa blir utmaningar för mamman och pappan

Anmäl
2013-06-17 22:56 #157 av: Wildrat

#155 Låter som min son och han är inte ens 2 än... Så jag vet vad jag har att vänta.

Anmäl
2013-06-18 06:53 #158 av: Kajak11

lycka till i dag Wildrat och till dag två..Kaisakavat. Här sol i dag och i morgon så hinna det bästa utomhus. Sedan säger väderprognos regn för resten och då är det inte målning och kajak. Vi hade ryggbiff och bea. Broccoli och salad till. Äter frukost och kvällsmat. En handfull nötter mitt på dagen. Det får räcke:-)

Anmäl
2013-06-18 15:15 #159 av: Efva

Va skönt att din första dag på jobbet gick bra! Och jag förstår om det är mycket att ta in, jag vet ju hur det känns efter att man har haft semester i några veckor. Det tar tid att komma in i allt igen. Och har man som du varit borta en längre tid än så, då är det väldigt mycket att ta in. Alla ljud, människor, information - ja allt! Håller tummarna för att den här dagen också har gått bra för dig, och att det även kommer att göra det framledes. Och tänk på att säga ifrån om det känns som att det blir för mycket, så att du inte bara kör på och blir dålig... Det finns ju en anledning till att du ska träna dig in i jobb igen.

 

Jag sitter och längtar efter semester..... Jobbar åtminstone 2 veckor till, och det börjar kännas trögt nu. Solen skiner så vackert utanför fönstret, så jag längtar ut. Hoppas att det håller i sig hela kvällen, så att man får njuta av det när man väl kommer hem...

Anmäl
2013-06-19 14:17 #160 av: kaisakavat

Och nu är hela min arbetsvecka avklarad. Glad

Mina arbetsuppgifter har haft endel uppstartsproblem. Inkonsekvent förarbete och icke helt genomtänkt vad som komma skall. Så jag har fått envisas - med resultat att två kategorier blivit 4 (anpassat till sånt som arkiverats tidigare) och att 'undantag/specialare' kommer hanteras mycket mer systematiskt än vad som skett om inte jag hade varit observant och tänkt. Kort sagt - jag har 'kvalitetshöjt'. Redan.Förskräckt

Jag är stolt och glad. Det är roligt att märka sig duga nånting till. Skrattar

Har tydlig tendens till stopp i tänket när det blir många intryck och späckat med detaljer att ta in fort. Hjärnan lämnar kroppen, känns det som, en typ fysisk känsla, helt weird.. öronen börjar 'dunka liksom'.. Men det går över rätt fort, hittills. 

Sviter i efterhand i form av huvudvärk dock. 

Inga andra neg reaktioner som jag kommer på. Men skönt att bli ledig några dagar nu. Återhämtning. Om jag bara slipper huvudvärksomgångarna framledes så..

Det vet vi inte än. Men 'so far'.

Anmäl
2013-06-19 22:44 #161 av: kaisakavat

Tjingeling!Glad

Huvudvärken jag hade försvann efter 15 minuters nästan-sömn, utan hjälp av piller. Fantastiskt. Återstår emotse stadiet då huvudvärken aldrig uppstår..

Min andra gamla jobbarkompis - hon som numera jobbar inom kommunledningen - tittade in på 'min' arbetsplats idag när hela gänget hade kaffepaus. Blev överlycklig att se mig. Och sa - verkade seriös - att då mina tre månader på plats är över så vill hon ha mig till sin avdelning. Tror inte hon liksom lovade jobb, såhär direkt.. men 'nånting'.. Nu är det inte säkert att jag vill dit.. Beror på många saker. Men att hon är så klockrent seriöst positiv! Inför alla på avdelningen! 

Jag får helt enkelt "deal my cards well,  take my chances when they come" -  alltså inte ta i för mycket och sabba allt. Det ska hålla. Men inte heller 'krypa'.. Visa mig vara en tillgång. 

En sporre, inte en fel sorts stress. Jag har tid på mig. 

Kaisakavat - naivt optimistisk?? 

Anmäl
2013-06-19 22:44 #162 av: kaisakavat

Har ätit ruskigt god kycklinggryta på lårfilé - igen - och den här gången fick jag verkligen till det! Variation på dijonvarianten. Massor av smör och med dragon och persilja. Perfekt saltat. Ruuuuuuuuuskigt god. Väntar på att dottern ska komma 'hem' så hon får bli impad. Skämtar

Dricker ett glas rött vin, kollade lite på fotboll.. abstinens. Men imorgon händer det - Spanien spelar... Kär Till vinet har jag lyx-lyxat till det med mozarellaskivor bredda med tunt lager av dotterns hemkokta apelsin-tranbärs-saffran-chilli-marmelad från i julas.

MUMS!!!YrarYrar

Biffar finns kvar på lager. Stoppade en laddning i frysen. En fläskgryta är planerad. Den ska dottern göra. Väntar på att bli impad, haha!

Tror jag tackar nej till midsommarfirandet i Hemavan och prioriterar hemmaensamtid i tystnad. Har lust att sy t ex, mycket lust. När jag nu 'jobbar' känns fritiden plötsligt så oerhört.. 'fri'. Som den inte känts på alla de åren jag har varit sjuk. 

Konstigt kanske. Eller kanske inte..?

Anmäl
2013-06-19 23:04 #163 av: Kajak11

låter mycket mycket bra! grattis....och ja fritiden känns mycket viktig. Vi var på tur till Båstad. Hann titta på havet...fiske lite...och åt räkor utan bröd på café och slutligen se Hovs Hallar. Ja Bergmans berömde Det insjuenda segel är filmat delvis här. Mycket trollsk och urtidigt ställe. Det blev lite målning av stuga oc
hi Ljungby en kajaktur

Anmäl
2013-06-19 23:40 #164 av: Kajak11

telefon krängler till det. Det sjunde insegeln heter filmen. Kajaktur var vid stugan i går. Natti natti.

Anmäl
2013-06-21 17:05 #165 av: Efva

Tittar in och önskar dig en trevlig midsommar! Här blir det lugnt och stillsamt i soffhörnet, efter en 18-hålsrunda på golfbanan!!! Min första i år! Är tvärslut nu, men det gör inget.. Är så glad att jag fixade att gå i 4 timmar o dessutom spelade hyfsat bra.

Hoppas att du har det bra! Kram!

Anmäl
2013-06-21 17:39 #166 av: Kajak11

trevlig MIDSOMMAR i tråden.

Anmäl
2013-06-21 18:09 #167 av: kaisakavat

Nämen hej i midsommaren!!

Glad fin mysig midsommar till er också!

Här pågår nån blandning av slappande/mys med god mat och film - och ommöblering på prov, pyssel i trädgården.. ditt och datt. Fåtöljen kommer ockuperas senare.

Vädret är småkallt och solen försvann. Känner mig inte sdär jättesugen på att sticka ut i naturen ikväll. Tar det när vädret är med istället.

Roligt läsa att du Efva har varit ut på banan, äntligen!! Stort grattis och kram!

Kajak, Båstadturen låter fin. Ha det gott!

Anmäl
2013-06-22 10:05 #168 av: Kajak11

Trevlig midsommar dag. Ger upp min telefon att skriva från på blogget! Det är ju säckert att den inte har blivit upddaterat som alla android phones. Så får se om allt försvinnar på den om jag bara updaterar styrstystem. I går lite olagligt mat, eller mycket. Det är ju bara midsommar en gång i året. Tyckar inte att jag får mer sötsug, men annars har jag mått rimligen och inte ätit dårligt mat i semestern. Vi har målat hela stugan utom, men det är ju inte en stor stuga i ytan. Denna helg är slutet på semestern för denna gång.

I dag har jag gjort ny portion tekakor, men tyvärr flat som ufoer, vitorna blev bra, men kanske det är fiberhusken igen som fattas - och nä inte heller philadelfiaosten blev det till.  
Men buten på tjälknöl i dag, det är då första gången jag provar detta.

Anmäl
2013-06-22 22:26 #169 av: Kajak11

Det blir nyuppdaterad telefon. Vet inte om det funkar bättre här men det tok hela dagen att göra det. Tror det var lång tids månglande uppdateringar. Det blev gjort från telefonen. Har ätit lite fel....tjölknöl bra men inte et styck rulltårta efteråt. Blev bjuten. Tok grädde på. TREVLIG MIDSOMMAR I FÖRTSÄTTNINGEN.

Anmäl
2013-06-25 18:53 #170 av: kaisakavat

Andra arbetsträningsveckan igång. 

Själva jobbet går fint, börjar känna att jag har 'koll' på det jag ska göra, inte osäker längre och det löper fint. Halva tjänstemannastyrkan har gått på semester så det är lugnare på stället. Och trevligt. Börjar lära känna några personer lite mer. Kul.

Det är lite av ett 'fyspass' att langa arkivkartonger fulla med papper upp och ner på transportvagn, skrivbord och i hyllor. Fick lite ont i handlederna som första reaktion, och 'tumgreppet' gör ännu lite ont - greppar om varje låda och lyfter en per hand.. (inte smart) - så lederna där får stryk. Det gör nästan inte ont längre, men måste slow down där, ta en låda i taget. Vill ju inte gärna haverera händerna.

Men fyspass, vilket är rätt skönt då det ju faktiskt funkar rätt bra! Går endel i trappor också (eller springer oftare om jag ska vara ärlig). Stumhet, men inte outhärdligt.

Maten - Funkar fint. Äter bra på morgonen och äter när jag kommer hem ifall jag är hungrig. Inga behov av mellanmål. Bara kaffe i pausen eller vatten.

Stiga upp på morgnarna går bra. 

Det som inte går helt bra än, är nervarvandet på kvällen. Det är mycket bättre än förra veckan, men inte helt bra. 

Tudelad orsak - dels så hittar jag inte avstängningsknappen i huvudet och när jag sover drömmer jag om arkivmappar.. Och dels - vissa av gångerna har det inte bara att göra med 'hjälp - stoppa huvudet', utan också med att när jag ska sova så kommer 'skräcken' och biter mig i nacken. Hur ska det gå? Tänk om det inte går bra.. Tänk om jag ska tillbaka till ickelivet och pension.. utan nåt vettigt att göra för resten av livet. Hur ska det gå med min försörjning? Och vilka papper är det nu jag måste fylla i och vart ska de skickas och.. Etc.. 

Oron mal på och då kan jag förstås inte somna. Inatt fick jag ont i magen av skiten och sov totalt typ två timmar. Men ändå gick det bra både att stiga upp och gick bra på jobbet. Bestämde paus en dag innan nästa pass, hinna ikapp och sova ikapp. 

För varmt är det också, idag. Märker det inte på jobbet - Hurra svalt!! - men hemma.

Bild på uteplats - blomorgien har kommit igång nu och tar sig alltmer. Här sitter jag och läser emellanåt. 

Anmäl
2013-06-25 19:03 #171 av: kaisakavat

Maten, ja. Min meny just nu kretsar runt detta ungefär:

 • Fläskstek (grytstek på spis) med tomat och lök och svampfräs, mycket smör
 • Ägg, oftast 3 kokta med majjo - med eller utan grönsakshack, extra fett i form av smörklick
 • Kesosallader - skär ner diverse vegetabilier till en sallad, lägger på en hög keso och pimpar med kallpressad rapsolja för att fetta upp, krydda om jag ids.. 

I helgen gjorde jag den här. Och hm, den är slut nu! Tyst


Anmäl
2013-06-25 21:42 #172 av: Kajak11

oj vilken härlig uteplats du har och trevligt hus:-)

Det ser underbart ut.

Ja, det är manga ting och sakor I din vardag, och klart att du drömmar mycket nu! Det går bra, och allt är som det skall vara.

Den rulltårta ser bra utSkrattarRecept utan socker?

Jag har köpt philadelfiaost och hittade min glömda fiberhusk hemma, men det blir nog först till helgen jag hinnar göra  nya "ufoer" /Frisbees!

Det blir förberedelse för föredrag på torsdag, men det blir nog först i morgon kväll. Det är en hel del att se till, och lite mycket att göra nu.

I kväll blev det liten litteratur tur I Köpbenhamn med insamlingsföremål till barn och kvinnor i Indien, inte jag som var guiden.

Lycka till för resten av veckan.

Anmäl
2013-06-25 22:11 #173 av: kaisakavat

Tack!

Recept på rulltårtan finns HÄR! LCHF for real! Skrattar

Jag har inte i de hackade nötterna i äggvitevispet, utan strör dem ovanpå den utbredda smeten innan jag gräddar. 

Sen pimpar jag phillagrädden med kardemumma. Och hade i granatäpple istället för hallon. Blåbär eller björnbär är också suveräna alternativ. Funderade ett tag på lätt förvälld rabarber i små små bitar, men det blev inte, för jag har inga rabarber. 

Man tager vad man haver och gillar. 

Anmäl
2013-06-26 17:20 #174 av: kaisakavat

Herrejösses vansinnigt varmt idag. Kämpar Och skållhet sol. Sol Mår inte bra - skärande och krypande smärtor och utmattningskänsla - men hittills 'står jag på benen' iallafall. 

Läser boken: Det infantila samhället av Carl Hamilton och köpte idag en pocketbok med titeln Det var inte mitt fel - om konsten att ta ansvar av Ann Heberlein. Plötsligt snöar jag in på ämnet Våga Vilja Vara Vuxen. Tänkte föreslå min bokcirkel att de läser dem de åxå.. så vi får diskutera. I bokcirkeln finns hon med urspårad ekonomi och urspårad tonåring. Och ett par stycken som skyller livets alla olyckor på sina tdigare äkta män.. trots att skiljsmässan var för evigheter sen.

Och så jag.. som brände 300 spänn på en tunika idag. Och köpte den där boken. Och lite annat..  OANSVARIGT!! Glad

* *

Att Vilja Vara Vuxen och sköta sin ekonomi.. kan ju funka ifall man åtminstone får in liiite pengar.. 

När jag kom hem idag (efter shoppingen) fick jag brev från a-kassan. Nu plötsligt FÅR jag räkna mitt tidigare uppfyllda arbetsvillkor, så mitt aktivitetsstöd går upp en bit. Förut hette det att en ny regel gör att man ALDRIG får räkna det mer. Vad hände med det tvärsäkra beskedet?? Funderar

Hur detta påverkar det speciella boendestödet från FK vet jag inte. Och får ont i magen igen. Troligen minskas det bara motsvarande höjningen från a-kassan, men jag vet inte. Tänk om det försvinner helt. Då blir det inte kul för aktivitetsstödet är inte högt ens nu när det blir höjt.. 

Det är jobbigt att typ aldrig veta säkert, precis när man tror man fattat villkoren och ställt in sig på det, på vilka kronor det blir - ja, då ändras nånting.

Ont i magen, som sagt. Ska försöka ringa FK.

Annars går det bra trots omständigheterna. Det FÅR bli svalare! 

Anmäl
2013-06-26 22:26 #175 av: Kajak11

Oj, ja det är inte roligt, när man inte fatter vad dom gör. Det är likt deklarationen från Danmark. Den blir mer och mer ofattbar vär enda året, och jag har tre olika svår på samma frågar. Liter på det som jag fick på skrift. Men men ja, det går nog.....Men tjänar du lite pengar nu? Eller hur funkar detta?

Grattis med köpet, visst får du lov att göra inköp.

Bra rulltårta recept utan socker, för det tålar jag nog inte mer. Hade mycket svårt i magen efter vanlig styck rulltårta före helg i midsommar helgen.

Nej, visst får du sova, du klarar det hela så fint, ser du:-) Nej inte vill jag vära vuxen, det var ting och sakor som var roligt som barn, typ lång semester på sommarenGlad

Ville gärne sova mer här, särskilt då det blir föredrag om de indiska ëmnen, det blir nog roligt, men efter en stressande jobbedag efter semestern är det lite tuft att inte kunne slappna av oavsett var man er nu på dagen eller kvällen. Det är full rulle i vardagen och vid datorn efter arbetsdagen. Det fattas folk överallt. Ser fram mot helgen redan. God nattMåne

Anmäl
2013-06-27 18:30 #176 av: kaisakavat

Du må ge din magge LCHF-tårta - då blir den glad! Skrattar

Låter som du stressar rätt mycket på jobb. Eller? Stress är ju inte bra. Mycket arbete kan vara bra, så länge man känner att man har flyt.

Ja, det är invecklat med papper. Svenska deklarationen är ju enkel - knasigt att din är sån!

För min del.. Det är idiotiskt många papper. Har ju redan skrivit på en massa men fler blir det. Jag kommer rapportera samma sak (närvaro t ex) till två olika ställen som ändå samkör alla uppgifter per datasystem.. Jag har alltså skrivit på ett särskilt papper om det, att de ska få utbyta uppgifter om mig - och ändå.. 

Min ersättning.. Vet inte än - har inte haft ork/tid att ringa än. Imorgon ringa om allt det.

Vi får se till att kämpa! Glad

Anmäl
2013-06-27 19:00 #177 av: kaisakavat

Andra arbetsträningsveckan klar - check!! Glad

Trött/lite ont i armarna och händerna. Men det går bra. Trevlig reflektion är att trots det relativt tunga arbetet så tappar jag inte motoriken (vilket jämt hände förut). Kan bli lite skakig, men de (händer, fingrar) lägger inte ner.. Och nu är det helg för mig.

Nästan bekymmersfritt kognitivt. Fast när det egentligen är dags för paus men jag råkat glömma.. så kan jag stå och stirra på en fastighetsbeteckning ett bra tag utan att koppla alls. Det blir helt blankt i skallen. Då vet jag.. dags att pausa. Trevligt här, är att det räcker med små-pauser - sen är jag ok igen. 

Det är också mysigt att tillhöra en arbetsplats. (Eller egentligen två.. då jag ambulerar..) Idag har nya personer varit in i min skrubb och hälsat och fått mig att känna mig ännu lite till som 'någon'. Och så har jag flirtat - i en dörröppning - med en läcker en som höll upp dörren för mig och gjorde en 'grej' av det. Haha! Jag blev generad. 

Trött nu, men det beror på att jag även haft en massa annat att ombestyra i veckan. Tänk att det går såpass bra! 

Hemma har jag hängt upp en whiteboardtavla - och på den fäster jag upp kul och seriösa saker. Sånt som peppar mig och får mig på gott humör. Småfnissar åt det hela då och då. Fånigt?? Struntar jag i isåfall - det funkar ju! SkrattarDjävlas 

Gäller hålla ögonen på bollen! 

Och ikväll äre ju just fot-bollen som gäller.. Semi i Confederations Cup och Spanien möter Italien! Det blir NAJS!!

Anmäl
2013-06-27 19:42 #178 av: Kajak11

Stressan glömd när jag gör föredrag:-) trevlig med nya jobb. Bra kamp. Nu på väg hem.

Anmäl
2013-06-29 19:05 #179 av: Efva

Skönt att se att det funkar bra för dig på jobbet. Att finnas i ett jobbsammanhang är jättebra för välbefinnandet. Att 'tillhöra'. Och att du dessutom får flirta på arbetstid!!!! Härligt! ;-)

Hoppas att du har fått det svalare. Här har det varit kanonväder sen igår eftermiddag. Sol o värme, men lite väl blåsigt. Har legat ute i trädgården o vilat o läst hela dan, och nu väntar soffhäng med film. Fick ett rejält bakslag tidigare i veckan, så nu tar jag det superlugnt och vilar mig i form igen...

Hoppas du har en skön helg! Kram!

Anmäl
2013-06-29 21:49 #180 av: kaisakavat

Ja, det blev svalare. Ombytligt väder. Bra i stort sett, men igår var det konstigt. Sol och 'till synes fint', men jag mådde pyton. Det blåste rejält.. kanske hade det med saken att göra. Viss typ av blåst..

Jag har läst en massa. Väldigt givande läsning, bra böcker. På eftermiddagen idag kände jag mig lite sådär inaktiv.. men hade ingen fantasi till att komma på vad göra. Så jag tok boken igen..

Men plötsligt fick jag en snilleblixt. På med skor, bilnycklar och telefon och iväg ut till havet. Det är inte badväder, men det var ju bara bra för mitt mood. Bara-vara-och-känna-fundera-moodet. Gick en llååååååååååååååååååååång strandpromenad - barfota - delvis vadande och delvis uppe i den lena sanden. Satte mig och glodde utåt havet, söderut. 

Helt ljuvligt. Kom hem sömnig som sjutton.. Vilade kort stund, pigg igen och myser med TV och virkning. 

Anmäl
2013-06-30 18:14 #181 av: Kajak11

Härligt foto. Ja bra med havet och promenad. Här blev det springande i går och nya tekakor på fiberhusk. Det blev dom tyngre av. Fick kokos fett i kaffet i dag. Det får jag kvalm av. Så det blir smör fortfarande men magen strulae lite på fettet i bland. Mattlust går ner på det. Annars ochså morgon promenad i regn i dag. Det har varit kallt och tråkigt väder i helgen så det blev datorn och läsning här. Städning i dag ochså. Ha en trevlig vecka.

Anmäl
2013-07-01 10:45 #182 av: Wildrat

Jag tror ditt "lycka till" hjälpte, Kaisa. Idag ringde de och vill diskutera anställning! Kanske har jag ett jobb snart. Men usch vad ovant att vara borta 9 timmar hemifrån. Och från lillkillen...

Anmäl
2013-07-01 10:59 #183 av: kaisakavat

För min del funkar kokosfett i små mängder, enstaka gånger. Men om jag äter det hela tiden mår jag pyton och får dålig mage. Det är synd förstås.. men jag har kapitulerat. Och det går finfint utan.

Här är det nästan-stopp i avloppen. Ringde hyresvärden, som lät deppig över beskedet. Problemet tycks gälla mer än enstaka lgh. Ringt annat viktigt, men inte bara avloppet går trögt.. Kämpar

Vädret är minst sagt klibbigt. Inte sol, men det känns som om rötmånaden redan är här. Kläderna fastnar på kroppen, ungefär som när jag var i Miami år 2001 under riktigt fuktiga årstiden. Eller kanske håller jag på att hamna i klimakteriet.. Sen igår kl 13.00. 

Men annars är det rätt bra med mig. 

Halvslarvig med maten. Fy skäms på mig!

Finalen Confederations Cup var en SENSATIONELL fotbollsupplevelse. Mitt 'kära' Spanien förlorade, vilket jag nästan trodde de skulle göra för brazzarna gick varken på fett eller socker - I tell you - de måste ha gått på rendestillerat adrenalin med dynamit i! Första målet efter 1,5 minut! På Spanien! Impad av Neymar Jr, Hulk, Fred, Thiago Silva, David Luiz m fl. 

Thiago Silva spelar i PSG med Zlatan, till vardags. 

Lycklig.. bra fotboll är viktigare än vem som vinner. Även om det ju svider liiiiiiite. Om ett par veckor är det damfotbolls-EM i Sverige. Och om ett år är det VM för grabbarna. Visst är det KUL med all fotboll på TV!!!??? Skämtar

Strax sticker jag till jobbet.. eh arbetsträningen. Det blir bra det.. Glad

Anmäl
2013-07-01 11:00 #184 av: kaisakavat

Wildrat!! Men hallåååååååå! JÄTTEKUL!!! Skrattar

Håller tummarna även fortsatt! 

Anmäl
2013-07-01 17:21 #185 av: kaisakavat

Wildrat - Var på språng när jag skrev ovan. Upprepar: hoppas du får jobbet. Och visst blir det en omställning med jobb och att vara ifrån din lille.

Jag började jobba när den yngre av mina ungar var -bara- drygt ett år. Självförälder och hade extremlåg föräldrapenning för jag var ung och hade knappt jobbat alls. Men det gick bra - det positiva övervägde. Och jag tror det blev folk av oss alla.. i alla fall av ungarna.Skämtar 

Men en omställning är det alltid förstås. 

* *

Flämt, vilket klibb!! Dricker massor med vatten. Mår inte speciellt bra. 

Som jag var inne på - det kan förstås vara klimakteriet. Men isåfall sammanfaller det med att alla andra i den här stan också tvär-hamnat i klimakteriet - oavsett ålder och kön. Bara 21 grader, men 97 % luftfuktighet enligt 'kollega'. 

Flämt!

Jag ämnar göra ingenting resten av dagen. Eller just det - måste laga mat. Eller kanske går det leva på kokta ägg med majjo. Räknas äggkokning som matlagning?

Ingen åtgärd av avloppet verkar det som. Och jag som VERKLIGEN vill duscha. Får bli tresekundersvarianten då. I kallvatten!

Anmäl
2013-07-03 17:44 #186 av: kaisakavat

Avloppen åtgärdade. Två är superbra, det i duschen nästan bra.

Arbetsträningsveckan avklarad. Kom på idag att jag nog har gjort 12 timmar drygt, inte 10. Men det går himla bra.

Jag är trött och mår på ett konstig-trist sätt. Det känns inte som det har med jobbet att göra, utan annat. Alltså.. skulle inte vara mindre påverkad ifall jag inte arbetstränade, utan skulle må likadant. Luften är kvalmig trots att det inte är så varmt i temp. Soligt, men väldigt blåsigt. 

Eller också är det nåt med medicinerna. Nåt som är fel.

Avvaktar annat väder - och så ska jag vila/läsa.

* *
Nästa fredag blev jag bjuden på födelsedagsfest hos ex.jobbarkompisen som numera jobbar inom kommunledningen. Vi konstaterade att det är 10 år sen jag var till henne - och då fyllde hon 40. Tiden går..

* *
Fyllde på i 'nödmatsförrådet' idag. Frysen. 

Hittade två frysta produkter på Willys som jag bedömer ok. Kaj P.s köttfärsrullar - ostekta - kallas Cevapcici tror jag det var. 1 kh per 10 g från potatis och 92 % kötthalt. Kronfågels kycklingburgare med 4 kh per 100 g, 70-nånting % kötthalt, kh också från potatis. Båda ca 55 kr/kg. 

När man betänker hur mkt köttråvaran kostar per kilo.. så tyckte jag det var nästan ok priser. Trots 'utspädningen' med annat. Igår sålde coop kycklingfile (också Kronfågel tror jag..) med 13 % insprutat vatten, nedsatt pris 70 kr kg. Måhända är det andra delar av kycklingen i burgarna.. men ändå.

Halvtaskig bild:

Anmäl
2013-07-03 20:03 #187 av: kaisakavat

Ny laddning tekakor.

Gäller vispa vitorna först, så man kan blanda innan den andra smeten (mandelmjöl, äggulor, philla, majjo och husk) sväller för mycket. Det blev svårblandat.

Men jäddrar vad goda de är! Käkar t ex med lagrad ost och gurkskivor. Eller salami och tomat. Eller..  Och så kaffe till då, förstås. 

MUMS!!

Och mättande.

Anmäl
2013-07-03 21:25 #188 av: Kajak11

JA tack för receptet. Dom är mycket bra. Skall ha köpt mer mandelmjöl i ICA. Det är himla dyrt i Danmark har jag upptäckt. Trevlig kväll. PÅ väg hem från kontors görande.

Anmäl
2013-07-04 17:32 #189 av: kaisakavat

Det trasslar med besked om min ersättning. Och varje gång någon 'informerar' så gör de det med auktoritet, som om 'det här är vad som verkligen gäller'. Sen gäller det inte.

Just nu, den 4:e juli och min första utförsäkringsdag, så har jag inte en aning om vilken ersättning jag kommer få. Inte nivån. Inte hur många dagar som kommer betalas ut av vad när slutet av den här månaden kommer och räkningarna ligger på hög och väntar. Inte hur mkt jag får i tillägg. Ingenting. Jag TROR det kommer gå bra, men pengarna kan utebli helt eller delvis i juli - ett av flera möjliga scenarier, som FK har påstått. Fast det senaste är att ALLT kan betalas ut i juli. Frågan är då vad ALLT definieras som. Ingen vet. Eller rättare sagt; alla vet. Fast de vet olika.

Det är fullkomligt prilligt alltihopa. 

Senast idag fick jag besked IGEN om att IGEN inte bry mig om det senaste BESLUTet (rubricerat BESLUT) som FK har skickat ut och som baseras på uppgifter från A-kassan som denna har skickat till mig separat samma dag. De hänvisar till varandras uppgifter i de utskickade papprena, men de kommer fram till helt olika pengar. Och då säger FK om sitt BESLUT:

"Nejdå, det där är fel. Det där är ett sånt beslut som datorerna bara spottar ut. Ha is i magen - om ett par veckor, kanske, kommer ett nytt."

Datorerna bara spottar ut.. Jävligt duktiga datorer de har på FK. Kan en massa saker, hitta på felaktiga spontanbeslut - troligen när spänningen på elnätet är lite högre än annars, sånt händer ju - ta papper fysiskt och stoppa ner i fönsterkuvert, klistra igen, ta på sig skorna och gå till posten med dem! Framtiden är här - leve framtiden!!

Så.. 

Hur veta vilka jag ska strunta i och vilka jag ska agera utifrån? Det går inte. Vilket som helst - eller inget alls - av de femtielva olika besked jag fått hittills kan vara det rätta. De kan tom börja betala ut, innan det rätta har fastställts - och hur vet jag då ifall jag ska invända? Kan vara rätt, kan vara fel, "och än slank jag ner i diket".

Om jag utgår från att de gjort rätt och dröjer med mina protester - har jag försuttit min rätt då? Ska man klaga/överklaga varenda jävla papper för att vara på säkra sidan?? Jagmenar - ifall deras datorer kan spotta ur sig, så kan välan jag..

Eller kan jag väl inte. Jag orkar inte.

Inte bara prilligt, utan ytterst rättsosäkert.

Och förvirrande.

Och stressande. 

För man kan ju bara spekulera i vad som händer om JAG gör nånting fel?? 

Anmäl
2013-07-05 11:12 #190 av: Efva

Usch! Jag lider med dig! Det måste vara hemskt att inte ha grepp om sin ekonomi. Fattar inte handläggarna att det finns människor bakom deras BESLUT. Som inte mår bra om de inte får rätt information? Man tycker att nån måste kunna svara. Hoppas att du inte deppar ihop dig alltför mycket bara!

 

Här är det sista arbetsdagen innan en välbehövlig semester. Har varit riktigt risig i 1,5 vecka igen, så jag ser verkligen fram emot att bara få vara stilla och vila mig i form igen. Så att jag kan orka med åtminstone nån golfrunda på semestern. Problemet blir bara att ta det lugnt när jag väl känner att jag mår bra, så att jag inte "kör i diket" igen.... Ledsen

 

Mulet och trist här, men man har lovat bättre väder till helgen. Längtar efter att ligga ute i solsängen och plöja böcker på löpande band. Cool

 

Får du nån semester, eller är det arbetsträning hela sommaren?

 

Ha en skön helg! Kram!

Anmäl
2013-07-05 12:41 #191 av: kaisakavat

Efva - Så skönt för dig med semester! Mycket vila och förhoppningsvis även kul. Ligga i solsäng och plöja böcker låter inte alls fel. Cool

Semestertårta a la internet, till dig! Low carb förstås, med jordgubbar.. Tårta

Ja det är mulet. Men mindre blåsigt än innan och som av en händelse mår jag bättre. Lite Sol nu, utan alltför mkt värme, vore grejt. 

*

Arbetsträningen fortsätter, men är ju bara tre dagar per vecka och totalt 10 timmar, så jag har många lediga dagar, stunder. Helt nöjder med det.

*

Jag deppar inte över skiten med FK mm. Men det tar på orken - för trots att jag på sätt och vis 'vet' att pengarna kommer på endera viset, så vet jag inte när eller hur mkt. Blir aktivitetsstödet 3000 eller kanske 5000 eller 9000 eller..? Och vad blir det där boendetillägget? Mellan lägsta och högsta 'budet' skiljer det flera tusen. 

Jag sa igår, i all vänlighet, innan det körde ihop sig (han frågade nån random fråga): "Jag är intresserad av att få rätt ersättning, i tid för att kunna betala hyra och mat." Då svarade han: "Det förstår jag". 

Jag vidare: "Det är inte alls bra att ni skickar ut felaktig info - det är nog svårt att få grepp om det hela; det som är rätt." Då svarade han "Det är inte jag som har gjort det." 

Eh.. Som om jag trodde det var han. Den mest idiotiska sortens retorik i syfte att få tyst på mig. Och samtidigt som han DÄR OCH DÅ ju faktiskt gav MER felaktig info. Och sen skyllde ifrån sig i telefon - låtsades att det hade blivit fel FÖR ATT JAG GICK. Jag skulle alltså ställa upp på hans extremkorkade försök att save face, på min bekostnad. En mycket mycket liten man..

Önskar jag hade orkat bli arg istället för att gå, och skällt ut honom inför 'publiken' i FKs/Skatteverkets/PPM-myndighetens foajé. Men man ska ju inte sparka neråt.. (han skulle ha blitt jätteotrevlig i ivern att söka hävda sig, den typen). Så istället 'tog jag smällen' och gick i frustration. Vilket faktiskt är fel mot mig själv. Jag SKULLE ha skällt ut honom där, för han förtjänade det. För han pratade högt och raljant (och felaktigt) till mig.. över sin jävla disk i en foajé är alla hör allt. 

Puh! Hade inte tänkt orera mer om det här, men det står mig upp i halsen. Och gör mig så TRÖTT. 

Fast mår bättre idag.

Måste ringa a-kassan - igen - och fråga om ifyllande av en blankett. Där jag ska förmodas fylla i mina ARBETSMÖJLIGHETER. "Hur mycket vill och kan du arbeta? Ange antal tim/vecka." Och så fin ruta där jag ska skriva timantal. Hur i fanken ska jag kunna veta det?? Om de ändå gjort TVÅ frågor - en om 'vill' och en om 'kan'. (På a. svarar jag 40 h och på b. vet jag inte.) Men inte. Och fyller jag inte i, så blir det inga pengar.

DJUUUP Suck!

Men sen är jag 'ledig'. Gris

Må skönt!!! 

Anmäl
2013-07-05 13:58 #192 av: kaisakavat

Hehe. A-kassan helt förundrad. Inte ska jag skicka in den blanketten, den är inte för mig!! Och då har AF vid TVÅ tillfällen tjatat om hur viktig den är, att jag måste skicka in den direkt och gett mig TVå ex, försäkerhetsskull. Tjoflöjt!

Nu ere helg iallfall!! Glad

Anmäl
2013-07-05 14:21 #193 av: Efva

Tack för tårtan! Jag tar med den ut till sista fikat med kollegorna om en stund! Skrattar

 

Vilken vidrig människa på FK! Man är ju utlämnad som det är ändå, när man besöker dom, och att det dessutom inte sker i enrum, utan där vem som helst kan höra. Väldigt dålig stil. Du skulle ha skällt ut honom... fast jag förstår att du inte gjorde det. Skriv ett elakt brev till hans chef! Djävlas

 

Nu äre fika här! Lipar

Anmäl
2013-07-06 15:58 #194 av: Wildrat

Det blev anställning! Har skrivit på papper men börjar först 1 september. Så nu har jag semester..? Eller inte för jag är ju tekniskt sett arbetslös tills jag börjar jobba...

Glad att jag slipper ditt strul iaf Kaisa, jag har "bara" AF och a-kassa att göra med. Lycka till med besluten och hoppas du får ALLT i juli, oavsett vad allt är.

Anmäl
2013-07-06 16:40 #195 av: kaisakavat

VÄLDIGT roliga nyheter! Grattis i massor!! BallongBallong Ballong

Hoppas du kommer trivas finfint - bra jobb ger mycket positivt, både lätt- och svårdefinierbart. Och att du får en skön ledighet fram till dess du börjar. Kanske kommer du känna som jag just nu förundrat känner - hur ledigheten blir mer 'ledig' när man har ett jobb. Även om du nog har mer att göra på den fritiden än vad jag har.Glad

Man kan helt klart överleva hjärnmoskombon AF+A-k+FK. Verkar som jag har 'fått in' allt som ska in i pappersväg - för den här omgången. Återstår en närvarorapport per månad i ytterligare två månader. Sen vette 17 - men det är då det.


Anmäl
2013-07-06 21:41 #196 av: Kajak11

Grattis från stugan. Telefon inte bra på bloggen.
Och är beroende av tekakor med smör eller gärna stärk ost. Trevlig helg i det fina väder här. Trevlig helg till er.

Anmäl
2013-07-07 12:41 #197 av: kaisakavat

Märkliga ting händer här..

Jag ligger ute i solen i bikini och läser och blir jättevarm. Men inte sjuk som jag blivit de senaste femitelva åren. Tillfälligt? Vet inte.

Måndag till torsdag i gångna veckan mådde jag obra på konstigt sätt. Igen. Utmattningstrött och stressad. Och har funderat på skk-hormonerna. Äter jag för lite eller för mycket - den eviga frågan. Eller är det vädret. Eller nåt annat.

Av slump glömde jag bort mitt skk-piller torsdag. Och fredag morgon. Kom på det sent i fredags.. men hejdade mig inför att slänga i mig dosen, då det slog mig att jag mådde bättre. Särskilt fredag kväll - riktigt bra i jämförelse. 

Samband?

Jag tog ett beslut och skippade Levaxinet även fortsatt. Och mår fortsatt lite bättre. Så har det inte varit förut när jag glömt Levaxinet, då har jag så smått börjat känna av bristen efter ett par dagar och mått sämre, inte bättre. Vad betyder detta? Jag går alltså på noll tillskott skk-hormon nu. Inte klokt!

Och mera.

Igår konstaterade jag, att området på vänster ben där jag haft ingen alls till dålig känsel i åratal nu tycks ha bra känsel. Ja, det gör ont nästan precis som det ska, när jag prov-klöser. 

Allt detta händer alltså samtidigt som jag vistas en hel del i solen och samtidigt tar d-vitamintillskott -> alltså rätt mkt d-vit i systemet nu. Är det förklaringen? Vet inte.

Vet inte heller om det kommer hålla i sig.

Vet ingenting - bara funderar..

Anmäl
2013-07-08 23:32 #198 av: Kajak11


Bra med solen, Kaisakavat, och så himla bra att du trivs i din vardag!

Jag satt nu och tittade på et specielt program på SVT2 om sopptippen i Sao Paolo i Brasilien. Vilka stärka människor med utstråling. en konstnär gjorde en stor utställning med bildar med och av dom. Otroligt.  Det förandrade allas liv. De flesta av dom kämpade sig vidare i livet men dom hade en kamratskap som var fint. Nu finns det verkligen inte något man kan skylla på att man inte kan göra, när man har sett detta.....

Så nu går jag vidare med det ideelle arbete efter mit dagliga arbete:-)

Vär i målet!

Kosten på tala här är så vitt strikt LCHF, det blir mycket mat ibland, men inget socker och mjöl, bara lite mandemjöl i enstaka tekakor:-)

Godnatt.

Anmäl
2013-07-09 19:19 #199 av: kaisakavat

Man får perspektiv på sina egna bekymmer när man ser andras. Det är sant. Och man blir inspirerad av att se deras initiativ och kraft. Imponerande, ofta.

Samtidigt kan det vara svårt att leva i Sverige också. Får man inte glömma. Och även här finns fantastiska överlevare. Träffade en sån igår och jag känner som du.

* *

Här käkas bottenlös pizza.

Jobbet går fint - rätt kul idag, gjorde endel 'fynd'. Hittade ärendeakter som varit försvunna i åratal. Glad

När jag kom hem slocknade jag och sov i nästan tre timmar. Och då kände jag mig inte trött ens. Bara 'siestasugen'. 

Men mår bra - både före och efter. Lite 'mosig i huvudet' på jobbet vissa stunder. Ngt riktigt enkelt tar plötsligt en evighet i huvet, som en dator som 'hänger sig' några sek.. innan de hoppar igång igen. Funderar över det. Tog dubbel dos B12 imorse, men fick ingen bättre respons då jmf med att ta ett. Däremot känner jag mig mer klar i skallen NU, många timmar senare, än jag annars brukar vara. Ska sätta i system att istället för att bara ta på morgonen ta en på morgonen och en på em. Se om det håller bättre då.

Anmäl
2013-07-11 23:11 #200 av: kaisakavat

Har gjort min 4:e vecka arbetsträning, med den äran. Det går verkligen bra. I veckan har jag faktiskt gjort några extra timmar - utan några som helst problem. Snarare känns det bara bättre att öka. Bättre för rutin och 'mening'. Ökningen var iofs tillfällig - ville göra klart projektet innan centralarkivet semesterstänger - men som det känns nu skulle jag lätt kunna fortsätta på fler timmar. 

Hoppingivande. Vet inte om det bara är en bättre period nu, eller om jag verkligen är bättre, på riktigt. Men det kommer ju visa sig. 

* *

Det kokar ner till en uppsstädning här. Av ätande och aktivitet. Jag äter inte bra, men vill göra en närmare check.

Ökat lite i vikt, och jag tror det är delvis muskler - cyklar mycket och fort.  En skillnad mot förut är, att det gör visserligen ännu ont, men jag blir inte uttröttad, muskelstyrkan försvinner inte. Men tyvärr - fläsket släpper inte. Har mer höfter än vanligt och jag är störtleds på skiten - som vanligt hamnar allt där och på låren. Och överarmarna. Tänker göra ett försök att jobba MED kroppen nu när den faktiskt ställer upp.. Om det ger nån viktminskning vet jag inte - men jag kommer inte må sämre av det precis. Så..

Maten - Måste göras enklare - vägnings- och registrerbart. Utgå från bestämda rena råvaror. Kolla makrofördelningen och anpassa mängder.  Inte nödvändigtvis en kh-sänkning, men kanske byte av kh-källor. Jordguppssäsong t ex.

Fysiken - Öka aktiviteten. I tid - inte i intensitet. Längre pass.

Det blir ingen rivstart, bara en övergång. Kommer kanske ta några dagar dit, men det gör inget.

Anmäl
2013-07-12 08:05 #201 av: Torparmor

GRATTIS!  Det här trodde du inte för ett år sen. Oavsett har du bevisat både för dig själv och vi som följer din resa  att "det är alltid för tidigt att ge upp". Har långa dagar med tungt fysiskt jobb just nu och är för dåligt tränad, så det blir mest en snabbkoll vad som hänt, men följer dig varje vecka.

Bra jobbat, fortsätt så och Lycka till! Kram Lill

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2013-07-12 08:59 #202 av: kaisakavat

Tack! Glad Det ÄR alltid för tidigt att ge upp. Så sant. 

För ett år sen.. Då kanske hoppades jag ibland, men allt är mycket närmare nu. Tro är starkare än så. Och tills alldeles nyss så trodde jag inte alls att det kunde gå så här pass bra.

Sköt väl om dig, söta du. Har du möjlighet att träna, så du pallar jobbet utan risker?

* *
Start på baconomelett. Go-kaffe - Zoegas Dark Temptation.

Skatorna stjäl mina jordgubbar - morrrrrr... Två stycken stora sönderhackade gubbar nu på morgonen - två små kvar till mig. Skatorna hjälper till med kh-begränsningen.. eh.. Tack. Arg

* *

Ledig idag - och det känns som om jag har hur mycket fritid som helst. Vaknade utan alarm kvart i 8 - pigg! Tror jag ska dra till grannstaden. Det är tygrea - lite lockande.. 

Och hitta en liten present, för ikväll ska jag på födelsedagskalas hos 50-åring (jobbkompis). Funderar på att åka förbi handelsträdgård och köpa nån bärväxt. Och en bra pava vin från bolaget. Har inte en susning annars.. så länge sen jag umgicks med henne privat.

Efter kalaset ikväll/inatt har jag Skype-dejt med Hawaii-poare. Vi ska dricka vodkadrinkar och undersöka livets och universums mysterier. 

Påtår kaffe, sen iväg. 

Tjoff!

Anmäl
2013-07-13 11:01 #203 av: Kajak11


Det låter ju mycket, mycket bättre med allt, jobbet, och hälsan och sedan gir det mycket energi att må bra.

Här tyckar jag att det går si och så. Det är nog för att alla har lata sommardagar, och här stressar jag nog lite over båda arbetet och att jag inte hellt hinnar med mina andra ting och sakor. Men nu lunch och dagsgästar. Dom har alldrig besökt oss i den tiden vi har bott i Sverige, 7 år (!) ups, och jag kännar dom rimligen bra:-)

Hoppas det var en bra fest?

Med maten går det så pass att jag bara orkar fettkaffe till frukost i vardagen och äter lite til lunch men rejällt på kvällen. Men i dag blir det Skagenstoast utan  bröd så klar, men lite ströbröd att vända fisken i. Dertill räkor. Det är lätt sommarmat och passer in. Vi får jordgubbar och grädde och nötter för dom som vill. Så kan vi göra gästmat för alla.

Dom får erbjudande om ett glas hvitvin, det är kanske mindra bra med sockret, men....

Trevlig helg i solen

Anmäl
2013-07-13 12:05 #204 av: [Petronella Pip]

Vitt vin är nog betydligt bättre än ströbröd iallafall, Blinkarom vinet är torrt finns inte mycket socker i det!

Anmäl
2013-07-13 13:08 #205 av: kaisakavat

Sant. Vitt vin är inte farligt, bara det är torrt. Gott är det också.. 

Jag käkar biffar gjorda på enbart kycklingfärs (gräddskvätt, örter, finhackad lök, salt och peppar). Trodde de skulle fastna i pannan - kyckling är ju så 'löst' av sig - men det gick superfint att steka dem. Väldigt bra konsistens också - inte torra och håller ihop riktigt bra.

Tillbehör: en klick cf. 

Efterrätt: en jordgubbe.

*

Hälsan är fortfarande rätt bra. Det blev ju en nästan nykter föreställning igår då jag körde bil. Drack en slurk vin efteråt hemma, men annars inget. Och maten var en sorts italiensk-inspirerad buffé med rätt mkt som jag kunde äta från. Åt lite strunt också - små chokladiga kladdiga snittar med mandel som var för söta men helt LJUVLIGA. Till kaffet. Mums!!

Men jag har UFO-känningar. Festen var trevlig och glad och jag träffade både många nya och ett antal gamla bekanta. Alla supertrevliga. Och liksom 'lyckade' människor, med riktigt stabila ekonomier, fina hus som de bott i sen de gifte sig för 20-30 år sen, välutbildade och bra jobb, välartade små genier till barn.. Glad

Och så jag då.. Känner mig inte som ngn succé precis.. Och de är så vänliga och BRA. Och frågar hur jag har det. Och jag får nästan tunghäfta - för jag har ingen lust att berätta om ohälsa och inga pengar och att bo i ett ruckel och att ingenting vettigt alls ha gjort på en hel massa år. Och eftersom tunghäfta inte är ett normaltillstånd för mig så blir det konstigt. Och så säger jag nåt halvkonstigt. Och så får jag för mig de tycker jag ÄR konstig..

Troligen tycker de inte alls jag är konstig. Inte just konstigare än nån anna. Men jag nojjar.. Stora förändringar med arbetsträning och en rätt radikal ändring även i fritidslivet, på kort tid. Som jag ju också verkligen VILL HA. Men känner mig osäker. Och osäkerheten sätter käppar i hjulet för mig. Vet i huvet att det bara är ett spöke, men hur jagar man iväg ett sånt spöke??

Så.. Jättemycket bra. Och jobbigt samtidigt.Anmäl
2013-07-14 21:44 #206 av: Kajak11

Oj, ja, kännar känslorna. Men du har ju som du skrivar mycket förandringar i gång och det förklarer tankorna och att man kan må konstigt ochså i sådanna sammanhäng. Det kan ibland vara ottäckt att träffa folk till middagar och så...vad har man att göra? Jämnföra sig med andra....och det verkar sälden att funka bra.

Ja, "normaltillstånd" : tror aldrig hellt att jag kommar dit , på insidan är jag annorlunda än på utsidan.SkrattarDu har ju en häftig förmåga att förmå leva på ett sätt där du kanske utmanar andra i "bra jobb" men du klarer dig på på pengar - det är då livskonst i min världen - att man kanske gärna vill leva bättre och tjäna fler pengar är ju något annat.

Jag förstår tankorna och har ochså haft samma upplevelsor manga gångar. Särskilt i mit före arbetsliv med lite pengar och "udda" resor till Indien. 

Osäckerheten; ett elande att bekämpa och jag jager den bestandig själv. då är vi tvåOberördom det hjälpar?

Jag tyckar det är så flott at du mår bra i ditt jobb och fysiskt mycket bättre och det är viktigst.

Här gick det rimligen i går men åt för mycket jordgubbar med yoghurt, grädde och mat. Maten var bra. Rökt helleflynder i skivor och salad på kvällen, men nu har jag ju sett flera kommentera att för mycket salad blir ju för magert/manga kolhydrater. Ja, nu var det tyvärr en i bland av gästorna som är fett förskräckt så jag sökte att göre det bra för alla. Skagentoasten blev bra, bara ströbrödet var ju inte så bra.

Det blev otur till kvällsmaten sent på kvällen, och kycklingen fick dom undvära. Varmelementet i ugnen stod av - och då blev det rest mat och salad.

Måde konstigt i dag, men inte i magen - huvudet och kroppen. Men det var mycket varmt i går och vi promenerade en aldeles för lång tur i värmen, så gästorne hade det tuft.  Tur dom hade en liten kaka med, och jag hade gkömt att "vanliga" människor måste äta var annan eller tredie timma....ups.

Jag ar mer van att promenera/springa i värman...men kännte att det var aldeles för fuktigt varmt att promenera snabbt.

I dag blev det inte gjort mycket - huvudet inte klarnat för nu. Vi fick planterat tagetes och lite sommar blommar på rea på terrassen, och det var bra.

Men så blev det då snart måndag igen.

Godnatt snart och trevlig måndag i tråden.

Anmäl
2013-07-14 21:59 #207 av: maria6

Kajak11, dina inlägg är bara för härliga, älskar allt du skriver!HjärtaAnmäl
2013-07-15 09:29 #208 av: MimLan

Är så glad att det gått vägen med arbetsträningen. Det är kvittot på att det gått framåt så pass att det går att sätta en lägsta nivå nu, och då är det ändå under sommaren med pestig värme/fukt och den där ansträngningen med att allt är nytt och en drös med nya ansikten att vara social med. 

Dina framgångar kittlar mig att tro att även jag orkar med något nytt.

Anmäl
2013-07-15 09:51 #209 av: MimLan

Vem som helst blir fnurrig av att socialisera med Lyckade Människor. :-)

Den festen jag var på för ett tag sedan innehöll en del IT-relaterade människor (jag tillhörde den gruppen), den andra delen innehöll Lyckade Människor, av typen som aspirerar på Solsidan-boenden och andra liknande högstatusområden med välartade barn i pressveck som var stilla och spelade schack. Det var intressant att observera deras minglande. Väldigt behagligt pratande, men aldrig något tankeväckande eller provocerande.

Men jo, jag var _så_ tacksam att jag hade ett jobb på ett ställe de kunde relatera till. Det går inte att hymla om.

Din fördel är att du är väldigt mycket mer än ditt jobb. Din skalle är din på ett sätt som min inte är min, jag är väldigt mycket mitt jobb och vad jag gör. Det kanske blir så när man haft IT som hobby och fortsatt på den vägen även om jag idag pysslar rätt minimalt med IT.

Anmäl
2013-07-15 17:22 #210 av: kaisakavat

Hej på er!

Tack för era skriv. Mitt perspektiv behöver ställas rätt - påbörjat förstås men ni bidrar väldigt bra!!

Solsidan..  

Trots att de utgör 'lyckade-människor-kategorin' så ÄR de flesta jag träffade därute i fredags bra folk. Uppriktigt tagna av de få - inte alls överdrivna utan försiktiga - svaren jag gav om hur jag har det. Stora allvarliga ögon. Äkta sympati och äkta motvilja mot det som drabbar. Och intresse för mig i övrigt - hela mig - inte bara för 'stereotypen kaisakavat'. De allra flesta av dem klarar att hålla fler än en boll i luften - d v s de kan vara trygga själva och ändå se att alla inte har det så. Och utan att stoppa in mig i det där 'facket' - white trash med personliga -läs psykiska- problem - som några genast gör. 

Det fanns några såna där också - och jag har insett att det är DESSA som är mitt problem. Inte de andra, de med närvaro och hjärnor/hjärtan i bruk. I förvirringen och den plötsligt uppblossande osäkerheten i fredags kunde jag inte se skogen för alla träden..

De där.. som låtsas vara ens vän, och uppriktigt TROR sig vara 'vän', men som trivs alldeles utmärkt med att ha en överordnad position. De är ju så goda där de står och räcka mig den där skorpan till den extra kaffekoppen vid juletid (kulla-gulla-metafor) låter mig stå där.. vara med där, trots själva 'mig'.. De är kanske inte så många - men de provocerar mig i djupet av min själ. 

"Vi äger faktiskt 17 byggnader", sa en av frugorna, fnittrigt halvviskande och himlade med ögonen i kokett spelad genans. Så vi skulle tro att hon tycker det är pinsamt, vilket hon naturligtvis inte tycker.. Visar gärna upp härligheten - och råkade ju nämna siffran utan att någon frågade.. Hade fullt upp (jag) med att låta bli att nämna att folk på jorden svälter ihjäl i parti och minut. Och sen himla kokett med ögonen i spelad genans.. Höll också spontant på att utbrista "Det här är inte en födelsedagsfest - det är ett Varumärkes-Expo." 

Jag höll käften förstås, men blev riktigt full i skratt ett tag. Det är ju så otroligt löjeväckande. 

Kanske tror folk jag är avundsjuk när jag stör mig på dylika människor, men det finns ingenting i deras överdimensionerade materiella uppsättning som jag faktiskt skulle vilja ha. Norrbottensgård av den HUUUGE sorten - jag orkar inte räkna upp alla specialbeställa grunkor och färgpytsar och kakelplattor och specialvävt gardintyg.. eller uthuslängan inredd som dels en stor extra bostadslägenhet och dels en jättestor partylokal med proffsutrustning. Bagarstuga inredd som bostad den också, fritidshus i Norska fjällen och ett kustnära torp a la  helt äkta 1800-talsstuk. Jättefint, jag beundrar smak och hantverksskicklighet och finess och roliga praktiska lösningar, men har inget behov av att leva så själv. Jag vill bo hos mig - inte i ett visningsprojekt. 

Vad jag vill ha - av andra - är inte deras grejor, utan ett erkännande om ett fullvärdigt medborgarskap, tillgång till mina mänskliga rättigheter till försörjning, liv och frånvaro av hot mot detta, en frihet att vara mig själv, bygga mitt eget liv i frånvaro av rent sabotage och tvånget att ödmjukt knäa framför någon enskild, som står och njuten av makten. Jag tackar gärna skattebetalarna (bland vilka några idioter ingår, men tack på det sättet ändå) och jag tackar gärna dem som byggde upp ett tryggare Sverige men som är gamla nu eller har gått vidare. Men de samhällsparasiter som kräver andras offer och mindervärde för sitt överflöd och höghet, de är faktiskt motbjudande. Och löjeväckande.  Men sant är: Sverige är så väldigt mycket mer DERAS numera, än vad Sverige är mitt.

Det där med att söka politisk-ekonomisk asyl i annat land (som jag var inne på vid förra utförsäkringen) och göra en 'politisk aktionsgrej' av det, känns plötsligt aktuellt igen. 

I helgen medan jag har bearbetat min olust och hittat källan, så har jag känt en sund och livgivande rosenrasande ilska. När jag väl fattade varför jag mått pyton. Min politiska person (en sån finns i oss alla även om några ivrigt förtränger det) och min självrespekt tvärvaknade och kuggarna började plötsligt ta i varandra. Jag har mig - som du skriver MimLan - precis som Du ju också har Dig (men jag förstår tror jag, hur du menar). Ett helt batteri av egenskaper och förmågor och en äkthet som diskvalificerar apspel och koketta ögonhimlingar utan att vi egentligen behöver säga ett enda ord. 

Besviken och ledsen stundvis, men betydligt sundare läge nu. Jag kan inte be vederbörande människor fara åt helvete personligen. Det vore att sabotera för mig själv - de har makt (kan bränna broar när det gäller jobbmöjligheter). Men jag har känt ett brinnande behov av att skriva. SKRIVA så det ryker! Attackera ämnet/problemet på en annan nivå. Det har inte lossnat på skrivområdet än - det är för trångt och för 'alltmöjligt' i mitt Mikroskåp för att kunna gå in i rätt sorts bubbla och låta det bara hända. Dessutom måste jag fokusera på arbetsträningen och lite annat. Men det formuleras hej vilt i mitt huvud och det känns som att det ska bli möjligt. Snart.

* *

Hela eftermiddagen ägnad åt telefonköer. Äntligen eliminerat ett hemskt inkassoärende - ett företag har felfakturerat mig och skickat till inkasso trots att originalfakturan aldrig gick ut. Pappskallar! 

Verkar äntligen som om jag fått rätt uppgift om storleken på aktivitetsstödet. Bra. Men samtidigt säger nu FK att det inte alls är säkert jag får det där boendetillägget. Det beror på vilken sorts arbetslivsintroduktion jag deltar i. 

Nya oklarheter. Omväxling förnöjer.

Ett krux är att stor del av den ersättning jag faktiskt ska få, kommer utbetalas i augusti. Här har de ändrat sig flera gånger.. 

FK:s råd: "Ha lite is i magen!" Jag svarade: "Ja, funkar istället för mat om man sväljer lite luft också då och då! Illusion av mättnad." Besvärat skratt till svar.. 

Tjoflöjt! 

Wohoooooooooooo! Jädrar vilken avhandling! Jag är nog PÅ G! Gapskrattar

Anmäl
2013-07-15 21:07 #211 av: Kajak11


# 207. SkrattarTackar.

# 210. Oj, ja, jag ser det för mig. Får läsa och reflektera over detta. Många ting och sakor på gang.hmm..

Mian gästor svältede, dom sade tack men att fiskfillet inte var tillräckligt mat, nä, inte visste jag att andra måste äte bestandig:-)

Kommar aldrig att bli bra "normal" värd....

Anmäl
2013-07-15 21:48 #212 av: [Petronella Pip]

Vilka oförskämda gäster! Tyckte du räknade upp en hel del mat, fick de nog med vin? Cool

Anmäl
2013-07-15 21:51 #213 av: kaisakavat

Kajak - Då är vi minst två 'onormala' då. GladPartajar

Det är ju inte kul när gäster är missnöjda, men de svalt nog inte ihjäl.. Hoppas du inte deppar över det. Du rådde ju inte för missödet med ugnen t ex. 

Jordgubbar låter jättegott. Här mognar det långsamt - vädret är mycket ombytligt - nästan så det hinner vara flera olika väder varje dag. Funderade på att köpa en låda jordgubbar på affären idag - men det blir ju alldeles FÖR MYCKET. Men skulle förstås kunna rensa, skiva och frysa in ett par små askar till sen.

Det kan jag ju göra - varför tänkte jag inte på det då!!? Får idé

Ditt pyssel med blommor och annat låter fint. Hoppas du mår bra!

* *
Jag är vrål-trött. Ögonen svider och kliar - en kombination av att jag lipat en massa (pengar, fk, a-kassa, UFO-feeling..) och troligen gräsallergi. Gräset nyklippt här.

Mycket är rätt trevligt. Det har varit svalt och fint ute ett tag. Min trädgård blommar rätt bra. Det har varit ett glapp i blomningen - men nu har omgång två kommit igång. Fint. Jag gjorde en RUSKIGT fin bukett till födelsedagsdamen i fredags - den såg ut som en frukttårta - i blekgul lupin i mitten, violett toppklocka, rosa och vit rosenskära, blåviolett näva som ett 'slingerfluff' mellan de andra rakare stjälkarna och blommorna - och tre knallrosa nejlikor som accentfärg. Gröna frodiga blad runtom nederst som inramning. Attans - varför tog jag ingen bild?? 

Och så har jag lagat mat. Stekt fläskfärs'köttbullar' och gjort bea-smör. Förberett morgondagens frukost o lunch. 

Min dotter kommer strax på tvådagarsvisit. Najs.

Nu till tvättstugan och hämta sista lasset. Ska bli skönt att sova..

Natti till folket! :)

Anmäl
2013-07-15 22:54 #214 av: Septima

#210


Vad roligt att det går bra (eller förekommer framsteg kanske man ska säga eftersom allt ju inte kan gå bra samtidigt) och att du anar att ett större skrivprojekt närmar sig. Jag har ibland länkat en del av dina rapporter (de som handlar om hur man kan bli behandlad och betraktad i "omhändartagarsverige") och skickat till vänner som är intresserade av den typen av berättelser. Vet inte om det är sådana texter du tänker dig men är det det så vill jag heja på. (Jag hejar på oavsett vad ämnet är, förstås!) Den sortens betraktelser behövs hursomhelst. Du uttrycker det så fantastiskt väl - både upprörande och underhållande på samma gång, att det ska mycket till att inte bli berörd. Alla som arbetar med människor och har nån typ av hierarkiskt förhållande till dem de arbetar med borde ta del av den här typen av upplevelser då och då. 

Man behöver inte vara en idiot för att hamna i schablonmässigt tänkande om dem man möter  i sitt yrke. Själv är jag också överkänslig mot den här typen av behandling. Har alltid varit det. Hade svårt att studera bara av den anledningen. Nu är jag själv lärare och försöker tänka att jag ju inte har en ANING om studenterna i en A-kurs kanske har doktorerat i nåt närliggande ämne eller om de inte läst en hel bok i hela sitt liv. Jag försöker att inte ta något för givet så jag inte hamnar i att tänka om studenterna som ett kollektivt  "dom" . Men jag hamnar säkert där ibland ändå och då är berättelser som dina otroligt nyttiga. Så de kan fylla fler funktioner än att uppmärksamma de egendomliga förhållandena i försäkringskassevärlden. (Men det senare är förstås anledning nog till att publicera sig.)

Anmäl
2013-07-15 23:01 #215 av: Kajak11

#212 och 213. Tack för peppandet. Mår plötsligt bättre:-) Nej dom fick alldeles för lite vin. Seriöse folk:-) nä det är att dax att säga godnatt. Mycket arbetsam dag.
Fina blommar du har kaisakavat. Ja..glömde att skriva att strömmen till routeren försvann med ugnen.Tur att vi hade annan strömbrytar..natti natti.

Anmäl
2013-07-17 07:48 #216 av: kaisakavat

Septima - Hej i tråden! Det är najs när du tittar in. Tack för support när det gäller mitt skrivande - det har inte fungerat på så många år, men är egentligen viktigt för mig. Svårt att fokusera tillräckligt.. 

Typen av texter är nog ungefär det du tänker. Men med variation från arg-allvarlig till spydig-rolig till ont-i-själen-terapi. När det gäller all uppdämd 'erfarenhet' av att ha suttit i besöksstolar, så finns material för en större flod av text, men det gäller ju att kunna framställa det så att det inte bara blir en flod av gnäll.. det måste lyftas och kopplas och fås till med snits. Jag har kunnat, men vet inte om hjärnan fortfarande är för trött.. 

kajak - Var det någon huvudsäkring som gick sönder när strömmen dog? 

Synd gästerna drack så lite vin.. Skämtar

* *

Soligt, men lite för blåsigt och rätt svalt. 

Jag har sovit väldigt gott inatt och drömt nonsensdrömmar av den friska sorten. Hur jag drömmer är en fingervisning om hur jag mår, så när jag vaknar vet jag liksom direkt..

Jobbet igår gick fantastiskt bra. Kände mig både smart och effektiv och dessutom en fungerande kugge i avdelningens maskineri. Avstämningar med 'kollegor' går snabbt - kommunikationen fungerar. Och vi har trevligt. 

Efter jobbet umgicks jag med mina ongar. All möjlig aktiitet. Ganska trött vid 6-tiden då jag lämpade av dottern hos sonen för de skulle joxa vidare utan mig. Sonen öppnade köksfönstret och ropade åt mig att komma in och äta med dem. Jag tackade nej - hem och vila - varpå sonen hojtade 'vänta' och stängde fönstret. Kom ut med en stor bit nygrillad supersmarrig karré till mig att ta med hem. GOTT!! 

Idag: Först jobb. Sen vill dottern ha med mig med sig och sin chef när de ska göra inköp till restaurangen på AlterHedens Rabarberi & Gårdsbutik. Tror inte de har så mkt LCHF-grejjer där, men väldigt fina produkter i genren. Kvalitet. Det blir kul - har aldrig varit där. Hoppas det passar tidsmässigt med jobbet bara.. 

Full rulle, alltså. Men jag klarar att varva ner och jag sover för det mesta bra. Så det tycks funka.

Dags 'borsta upp sig'.. som vanligt står frisyren åt alla håll utom dit den borde. Och sticka ner på jobbet.

Ha en najs dag!

I övrigt så går det ju rätt bra för Sveriges damfotbollslag i EM. Glad

Anmäl
2013-07-17 16:43 #217 av: kaisakavat

Slö eftermiddag på en bra arbetsförmiddag. Lite tung i skallen - tror det har att göra med ngt för lite sömn och kh-neddragning i kombo.

Hade tänkt pyssla på, men energin tänder inte till riktigt. Å andra sidan gör det då absolut ingenting.

Käkar go-karré och beasmör. 

Har glömt att skriva förut tror jag - men har haft bättre luktsinne på sistone. Fler dofter, starkare och större antal dagar/timmar på raken.

Den förbättrade känseln tycks hålla i sig. Kan bli sämre för någon dag, men för det mesta känns knä-området typ ok. Idag fick jag dock skrik-värk i nerverna i armarna-handlederna en stund. Gick över nästan direkt då..

Anmäl
2013-07-17 22:19 #218 av: Kajak11

£2126.
Ja, huvusäkringen strök. Men nu vi byttat varmelementet, men det är fortfarende något galet, så har ochså köpt annat till ugnen. Vi får se.

Har så manga funderinger om allt möjligt, att jag inte orkar att stiga upp på morgonen, och tränger visst till semester men det är inte förr midten av augusti. Ja, så kan det bli.

Men jag arbetar på att ta det lugnt och reflektera på min kvällspromenad.

Söv en halv timma i solen då jag kom hem från jobbet.

Det är mycket på jobbet och mycket på fritiden, något ut av dette är roligt, men ja, för lite sömn i vardagen staller det till, ochså humöret, och sedan får jag lätt svamp på sommaren, ochså utan socker, men ja, jag kommar åter när mer energi.

Lycka till, det ser ju bra ut med jobbet:-) Och ochså bra med dottern och besök.

Anmäl
2013-07-17 23:26 #219 av: kaisakavat

Det låter lite oroande att du har så mycket både på fritid och på jobb. Önskar du kunde känna dig utvilad och pigg. Hoppas.

Svamp är inget kul alls. Jag har sluppit i en himla massa år nu - glad för det. 

Min trötta eftermiddag fick en ände då dottern ringde och ville bjuda mig på restaurangmiddag. Jag var på vippen att tacka nej - hade just ätit ett par ägg och var lite sömnig. Men hon ville ha nån med sig och de andra skulle käka hamburgare - så efter lite tjat så sa jag ja.

Tur det!! Jäkla fin middag!! Jag har druckit en Dry Martini, käkat stooor fin medium-rare oxfile med en potatis- och rotsellerigratäng (portionsgratängformar, läckert upplagt) och typ stooor klick färskostmousse med olika sorters peppar och litegrann av nåt bär i. Precis en antydan till sötma, inte mer.  Elegant att det inte var sliskigare - någon har fattat! Lite långstrimlad purjo och morötter som var typ ungsrostade och hopsnodda urtjusigt, mest som dekoration. Stänk av en rödvinssås också, dekorativt. Jääääättegott dyrt vin - det slog typ drillar i gommen, hahaha.. - urbra matchning till maten. Chokladtryfflar med cognac till efterrätt. Iofs en standardkötträtt a la ngt bättre utförande - men verkligen DunderMumsigt alltihopa!! 

Fattig som jag är oroade jag mig för notan men dottern viftade bort - hon tycker det inte bara är ett nöje utan också hör till hennes yrkeskompetens att inte bara laga finmaten själv, utan att gå ut och äta på andra restauranger, få tips och hålla koll. Chefskocken på det stället har desperat försökt värva henne i flera år, men hon har ju varit på annan ort. Och är.

När vi ätit färdigt och pratat och pratat, så dök sonen med sambo och kompisar upp och anslöt vid bordet. Många kramar av nu stora pojkar som man 'haft i huset' som små under ungarnas uppväxt. Alla kallar en mamma och man blir typ hissad. Så himla goa de är!

Cyklade hem vid halv 11..  Ska ju jobba imorrn. Från stan och hit till mig är det en lång och rätt mastig uppförsbacke, som är absolut sadistisk den sista tredjedelen. Tror inte att jag nånsin har cyklat uppför hela förut, ialla fall inte utan att lida innerligt. Brukar gå jobbigast stycket. I afton cyklade jag hela vägen utan problem, alltså utan att få ont mer än 'normalt' för sån backe.

Skrattar

Nu är det förstås fel kväll att tänka på följande med tanke på det jag stoppat i mig ikväll, men tänk om jag - förutom fungerande arbetsträning och bättre mående och roligare fritid - skulle börja tappa kilon!?! Då skulle mitt liv tamme tysan vara typ fulländat. 

Eller typ iallafall på väg att alldeles snart bli. Partajar 

Men faktiskt - idag har jag märkt TVÅ rätt fina karlar som spanat på mig. Trots eller inklusive mina kilon. En och annan kvinna tittar också. Jag syns, verkar det som. Ingen blänger negativt, de bara tittar. Kanske är jag bara nästan hopplös - inte helt. Men faktiskt kände jag mig fin i afton - svarta leggings och knälång orange knälång trikåklänning i lite 'finare' stil, köpt på REA och omsydd för att bli perfekt för mig. Sandaler. Lite solbränd. Sådär så jag nästan okejar mig själv. Tänk.. Och det kändes ok redan innan jag började dricka Martini.. Skrattar

Nu kryp i säng med Sudoku och penna. Hoppas somna gott alldeles snart - innan jag hunnit lösa ett helt.

Natti!

Anmäl
2013-07-18 07:27 #220 av: kaisakavat

Otroligt.

I lördags drack jag vin. Blev lätt onykter och fick inga alls problem med konstigt mående trots detta. Igår drack jag lite av varje.. Jag brukar ju bli dålig samtidigt som jag dricker - baksmällan kommer direkt liksom.. och håller i sig i flera dagar. Brukar inte kunna sova alls så länge jag inte är helt nykter, får ont i magen och allmän sjukkänsla. Men inte dessa gånger.  

Det kommer troligen dröja ett tag innan jag dricker igen - riktigt onödigt att belasta sig extra. Och så är det ju mysigt bara när det är enstaka gånger och inte en vardagsvana. Råkar gilla känslan av nykterhet. Cool 

Frukost: Gott kaffe m gräddskvätt, kokta ägg och skinka. Majjodipp. 

Igår fint väder fast blåsigt. Idag vindstilla och tråkmulet. Vädret kan uppenbarligen inte bestämma sig. Och jordgubbarna mognar alldeles för långsamt. Arg


Anmäl
2013-07-18 07:37 #221 av: KarinJ46


Själen måste ju ha sitt också! Du har säkert börjat bilda en massa bra positiv-endorfiner/hormoner eller vad det nu kan kallas. Hoppas att du hamnat i en bra uppåt-spiral Hjärta

Anmäl
2013-07-18 07:43 #222 av: kaisakavat

Det vore inte så dumt. Positiv-hormoner som räcker till en uppåtgående spiral. :)

Allt väl Karin? Ledig nåt i sommar?

Anmäl
2013-07-18 09:55 #223 av: KarinJ46

Allt är bra :-) Är ledig just nu, ska ta en tur till Molstabergs Gårdsbutik  för att spana in deras ekologiska lammdetaljer och korvar. Skriver inte så mycket just nu men följer din och några andras trådar.

Kram

(försökte lägga in en länk till Molstaberg men dom finns här: www.molstaberg.com)

Anmäl
2013-07-18 18:37 #224 av: kaisakavat

Verkar vara ett jättefint ställe det där.. 

Hoppas vi ska kunna ses igen, när jag kommer ner till storstan nästa gång. Vet inte alls när det blir då, inga planer alls just nu.

* *

Trött idag, så går det när man är ute och slarvar äter och dricker gott. Men jag mår bra. Och jobbet har gått finfint ändå - det är som om trötthet kan uppstå utan att slå omkull mig.. nowadays. Tar det på allvar ändå och tillbringar eftermiddag och kväll till stor del i horizontalläge.

Långt samtal med enhetschef o 'kollega' idag. En summering av det färdiga arkiveringsprojektet ledde vidare till jobbprat överhuvudtaget. Informellt, men ändå.. Organisationen är nyskapad och det finns tydligen ett antal specifika arbetsuppgifter av modell handläggning som inte än har permanentfördelats på ngn tjänst. Plus att själva den rena administrationen är svårt underbemannad - i hastigheten blev 5,5 tjänster 3.. 

Jag fick frågor om vad jag kan tänkas jobba med. Förslag från deras sida. SUPERKUL FÖRSLAG!! Snacket lite underförstått 'hur man kanske kan plocka ihop en lämplig tjänst'.. Jag höll typ andan och anmälde mig VÄLDIGT intresserad. 

Smygkollade vilka löner dylika tjänstemän kantänkas ha. Man kan lugnt säga att min ekonomi skulle stärkas.. Lönen sätts ju enligt kollektivavtalen och sen utreds min 'funktionsnedsättning' vilken sen ligger till grund för bidragsdelen i lönen - alltså den del kommunen får av AF. Och så är det tidsbegränsat 4 år, arbetsplatsen ska bjuda till på olika sätt så ens arbetsförmåga kan utvecklas under den tiden och bidraget möjligen inte behövas. (Lite press här men..)

Om jag har fattat det hela rätt. Har jag?

Känner mig hoppfull. Det som har varit en till synes helt ouppnåelig dröm.. Måtte jag bara fortsätta må ok.

Anmäl
2013-07-18 19:31 #225 av: MimLan

YESYESYES! Du är rejält inne, på så kort tid! Grattis! Nu fortsätter du i lagom takt, och även om du orkar mer så glöm inte bort att portionera ut den energin på fritiden också så att jobbandet inte ökar för snabbt.

Anmäl
2013-07-18 20:37 #226 av: kaisakavat

Ditt råd om energin är väldigt bra. Vaktar på mig själv - hittills är jag rätt duktig på att sätta ner foten och ge mig själv väldigt ledigt. 

Ikväll medbjuden på surströmmingsmiddag.. med mäniskor som provar på livets allvar dagligen men som ändå lyckas vara positiva och kontruktiva. Såna som man kan tänkas trivas bra med alltså. Hade väldigt gärna varit med.. men hm.. jag åt inte ens surströmming innan jag blev allergisk mot fisk - och hade ju bestämt att det är VILOKVÄLL. Behövde det verkligen. Så jag höll fast vid det och det kommer gå fler tåg. Fritidskul ja- bara inte fest varje dag liksom.. Skämtar

Efter några timmars vila har jag piggnat till lite. 

Diskat. Och stekt biffar av fläskfärs med finstrimlat bacon äggula och gräddskvätt i. Diverse kryddor. Lök och finhackad syltlök. Inga gryner eller fibrer. Använder allt mindre sånt i mat, men istället händer det ngn gång att jag bakar de där tekekorna. Fast nu var det nån vecka sen och jag saknar dem inte. 

Anmäl
2013-07-20 09:45 #227 av: Kajak11

Tak det gårkanske bättre nu. PRATADE med en av gästerna i torsdsgs i annan sammanhäng. Det hjalp. Men nu stugan och bra väder. Härligt du mår så jättebra i alla lag ochså me arbetet.kommer årer på datorn. telefon funkar inte här.

Anmäl
2013-07-21 16:13 #228 av: kaisakavat

Söndagsaktivitet..

Sveriges fotbollslandslag ladies håller just på och sopar fotbollsplanen med Island, i kvartsfinal. Fast några chanser har Island haft - och det är roligare att kolla om det är lite jämnare. 3-0 i halvtid.

Vi kan troligen räkna med semifinal för Sveriges del.

Mående..

Jag mår förhållandevis bra. Nu när alla utsvävningar och diverse alkoholintag har 'värkt ut', och kroppen anpassat sig till lite lägre kh-nivå - så har trötthet och magont blåst sin kos nästan helt.

Lite funderingar kring dosen B12 och när ta in den. Har även en tendens att glömma bort D-vitaminet i dagarna - fläckvis dement - idioiskt då jag tycker mig märka att HÖGT intag av D-vit verkar dämpa mina neuro-konstigheter. Men inget allvarligt funderande. 

En trötthetsdipp kan inträffa på eftermiddagen, t ex just nu, men kortvarig de flesta dagar. 

Arbetsträningen..

Jobbade typ 15 timmar under veckan som gick. Utspritt över 4 dagar. Det var för att nytt arkiveringsprojekt startat och jag behövde komma igång medan det fanns folk på plats att fråga ifall det skulle fastna. Visade sig att det här jobbet är bökigare. Dammigt instängt litet arkiv, får klättra upp och ner på pall och stå med huvudet på sned och nacken böjd bakåt för de högre planen - för att kunna läsa mappmärkningarna. Både listorna jag går efter och akterna som hänger i hyllsektionerna, är i grym oordning. Svårt hitta ett rationellt sätt att gå till väga. 

Tur att det rör sig om ett relativt sett litet material - och det kommer blir HELT UNDERBART bra när det är gjort. Och massor med plats frigjort i det aktuella rummet. 

Och när jag är därinne så får jag lust till en allmän uppstädning. Extra hyllplan och arkivmappsupphängningsskenor och tavlor och skräp står kring väggarna - och så snubblar man på dem/knockar till dem när ma går förbi för det är dåligt med plats. Grovstädning och finstädning vore en grej. Mycket bråte jag misstänker kan kastas (gammalt skitfult julpynt, små epiga mojänger som ser ut att inte ha varit använda på åtskilliga år, nästan tomma dammiga lådor med.. eh.. ja, vad?). Alternativt flytta 'bråte'  till annat utrymme jag spanat in - en f d städskrubb längre ner i korridoren som är riktigt dåligt nyttjad nu - och renodla vilken typ av förvaring som ska vara på vardera stället.  

Har inget sagt till kollegorna än. Min konkreta handledare är på semester i 3 veckor nu. Arkivprojektet kommer inte ta 3 veckor.. Mouahahahah.. 

*visslar* Oskyldig

Maten..

Lite irriterad på mig själv när det gäller käket. Visserligen har jag ju styrt upp det till stor del redan, och det funkar jättebra med frukost och att inte äta alls medan jag är på jobbet. Men när jag är hemma - har kvar tendensen att dels dra ut på tiden med lunchmålet, och dels sen äta för små måltider smått oengagerat - och 'småäta' och faktiskt få i mig för lite mat, småätandet till trots. 

Vad är det för svammel? Småäta, nej!!

TRE MÅL MAT där jag äter mig mätt såpass att jag håller till nästa, är vad som ska till. Som jag ätit förut om åren. Även kaffeintaget ska styras upp. Inte så mkt begränsas i mängd - det blir inte så mkt totalt sett - men inte småsippas, utan drick en rejäl mugg till frukost och annars i samband med/efter maten - och sen är det bra.

Helst inte äta på kvällarna.

BASTA!

Anmäl
2013-07-21 16:15 #229 av: kaisakavat

Och där blev det 4 - 0. Skrattar

Anmäl
2013-07-21 23:27 #230 av: kaisakavat

Nöjd med dagens ätande. Tre mål, med jämna mellanrum. Middagen lagom halvsent så jag är nöjd inför natten. Blir jag hungrig mer än litegrann så brukar jag inte kunna sova. Inget svammel med kaffeskvättar i tid och otid heller. 

Men det krävdes bestämdhet. Jag har en tendens att inte lyssna på vad jag säger.. Hm.. 

* *

Var iväg och handlade käk - tomt i kylen innan. Såg att Coops bacon är gjort på tyskt fläsk - varpå det åkte tillbaka i disken. Tyskt och danskt fläsk bojkottas av mig på grund av den helt hänsynslösa rovdrift de bedriver på miljön i Baltikum och Polen samt förorsakar Östersjöns ödeläggelse, via sin outsourcade produktion till gigantiska svinfarmar helt utan rening. Fläsket blir billigt och ingen behöver bry sig - naturen dör ju nån annanstans. Så. jag lägger tilll några kronor och köper svenskt fläsk.

Sen var jag snubblande nära att både köpa riskakor och mörk choklad - men vände resolut nära kassan och la tillbaka struntet. Vilken kamp, haha - men jag vann över mig själv! Och trots allt vel och jox, så hade jag blippat allt rätt när jag kom till kassan och fick 'avstämning'.Tummen upp

Trött nu. Men det tror jag måste få betraktas som normalt. 

Anmäl
2013-07-21 23:29 #231 av: kaisakavat

En annan sak..

Philladelphia färskost har förut inte innehållit tillsatser, så jag har valt den före Coops, som innehåller tillsatt stärkelse bl a. Men nu har Original-Phillan hamnat i diket - numera tillsatser.

Det var inte kul att se - surar! Arg Ledsen

Anmäl
2013-07-22 20:34 #232 av: kaisakavat

Jädrans vad sömnig jag har varit i eftermiddag. Kh-neddragning I tell you - det känns.

Har tagit det i steg. Nu är jag nog nere i ca 10. 

Hur hittar man en lagom nivå? Tänker att jag ska hitta en bra nivå som jag kan HÅLLA över tid, på ca 15-20 gram. Men det är som om jag har svårt att göra det tillräckligt rationellt. Antingen strikt eller alldeles för ostrikt. Så fort jag börjar tänka på grönsaker mm så drar det iväg och blir fler gram än vad jag tänkt.. och så blir det lite mer svammel.. och på den vägen.. Äter ju fortfarande bra, men det är som om jag lite tappar grunden, d v s kött och smör och grönsaker i någon mån. Drar ner på det till förmån för mejeri och svammel.

Därav att strikta upp. Sen fr jag se.

AVSKYR mina förvärvade extra fläskkuddar på höfterna. Inga kläder sitter ju fint!! 

En tanke som stör i bakhuvudet - är det frånvaron av Levaxin som gett mig extrahöfter?? Men jag mår ju bättre UTAN. F*n, alltid ska det vara nåt muppigt man inte vet!!!! Arg

Anmäl
2013-07-23 21:31 #233 av: Kajak11


Ja,. jag tror du hittar lagom nivå men konsten är svår. Har fettkaffe till frukost i vardagen men på sommaren blir det mer ost till kvällen.

I dag var det ett kokt ägg till lunch och en kaffe latte på fettmjölk.

Sedan tonsallad med ägg och isbergsalad och tomater och gurka. lite mayo till och kapris i salladen. Inte så mycket färre kolhydrater men jag har behov av salad ibland.

Nej, stressen är nog det värsta.

I dag var jag hos homöpat, det fans kvar en bakterie och lite inflammation från vaccinationer, och sedan B2 vitamin mångel. Hon sade svamp, och ja, det visste jag ju. Det roliga är att man sätter sig och sager inte varför man kommar och sedan testar dom allt.  Så det blir några homeopatiske droppar och lite vitamin och utrensningsgrejor.

Ja, bara det blir bätrre, men då vet jag varför jag kännt mig mer trött än vanligt.

Hoppas du får koll på maten. Dom där tekakor är bra. Gjorde en portion I helgen och gav halvparten bort till en diabetiker, som äter kaka...och bröd och socker(hmm.) Denna gågen blev dom bra utan fiberhusk.

Ja, jag kännar ochså att inte lyssna på vad jag sager.

Hur skall det då bliva om inte andra lyssnar heller:-)

Anmäl
2013-07-27 23:13 #234 av: kaisakavat

Jag har inte gluttat in i tråden på flera dagar. Hoppas du mår bra kajak. 

Tekakor.. hm.. det var ett tag sen jag gjorde dem. Men tror jag väntar, det går fint för mig med ätandet nu - ligger på max 20 g kh och ca 1800 kcal enligt övrigt god fördelning.

* *

De blev varmt häromdagen. Och värmen har stannat kvar, så dagarna är en plåga för mig. Jag är i princip helt sängliggande dagtid, men har varit igång lite, kvällstid. Vaknade torsdagen med migrän - en rätt jävlig attack som inte riktigt har velat släppa. Synfältsbortfall med flimmer som iofs försvann, men trots att jag började se så såg jag bara bokstäver - min hjärna kunde inte hitta orden och i stort sett varade det dagen ut. Det var riktigt scary..

Den här gången har jag känt lätt yrsel och återkommande attacker av dimsyn - vilket jag inte brukar göra. Har fortfarande känningar av migränsmärta tre dygn senare. Tung och avdomnad fysiskt, musklerna värker och känns svaga, som om jag nyss gjort ett riktigt seriöst styrkegympass.. ja. Inte kul.

Fick ett infall och sökte på nätet om värmeintolerans. Det enda jag inte sökt på tidigare, då jag tänkt att det naturligtvis har med hypon att göra. Gissa vad jag får för träffar?? 

Jo - MS.

Den här sidan var mycket intressant att läsa - helt relevant, HÖG igenkänningsfaktor. Exakt så känns det. Fast värre.. 

De övriga symtomen har varit bättre sedan januari vilket jag tror beror på d-vitaminet. Och d-vitamin är extremviktigt när man har MS.. btw.. Liksom low carb käk och annat skoj. Jag gör vad jag kan.

Rädd ha MS och rädd för att ifall jag har MS att det ska vara ett 'skov' på g. Som ifjol i augusti då jag rasade och inte tog mig upp förrän framåt december så smått. Känner mig inte alls paralyserat rädd då. Även om jag måste ligga i sängen mer som hela dagarna, så skuttar jag upp emellanåt (tar mig om huvudet och stönar av ilningarna och håller fast mig i saker för yrselns skull och ifall synen sviker) - och hittar på saker. Joxar hemma. Var nere på stan igår eftermiddag och kväll för här pågår PDOL. 

Enligt väderprognoser ska det snart bli svalare och jag troligen bättre. 

VÄGRA ge upp arbetsträningen! VÄGRA!! För ÄVEN om jag har MS, så ska jag jobba. Så det så!

Anmäl
2013-07-28 16:04 #235 av: kaisakavat

Jiskanes, vilket yrsel. Ibland blir jag lite skraj.. Det är inte så att det 'snurrar', det är mer som korta blackouter.. som kommer och går i tätare och glesare serier. Och även om B12-tabletterna jag tog för några timar sen hjälpte mot mycket av trycket i skallen, så är det inte bra.

Det blåser upp här och moln börjar kunna skönjas på himlen. Jag hoppas på väderomslag. Det ska bli lite svalare, frågan om ifall det blir tillräckligt. Måste må bättre om jag ska jobba.. Yrar

Anmäl
2013-07-28 23:33 #236 av: Aniara4

Usch, det låter inte bra! Hoppas verkligen det ger med sig. Ta hand om dig!

Anmäl
2013-07-29 07:44 #237 av: kaisakavat

Svalare, annat väder. Men fortfarande typ sommar liksom.. Tack!

Jag mår betydligt bättre. Huvudet avgjort bättre; inte yr, men lite 'öm', inget järnband runt skallen eller nacken, inget 'dån' -  trots att jag inte ätit ngt piller än. Och  den totala utmattningen har gett med sig. Känner mig inte sjuk längre. Men lite skakis, som typ efter en värre influensa. Och fortfarande lite för varm.

Sovit bra - skön sömn - och det gick bra att vakna. Ska bara stoppa huvudet under vattenkranen och åtgärda det hemska tillståndet som borde vara ngn sorts frisyr..

Frukost: Köttbullar, cf, ägg, majjo. Kaffe och lite grädde.

Idag fyller min äldsta unge år. 28 år. Hur gick det till? Hur é de´möjligt - man frågar sig gång på gång.. Eller, ja. Lite har det ju att göra med att jag var rätt ung när jag fick honom och att det har gått 28 år sen dess. Skrattar

I fredags sena eftermiddagen när jag hade kravlat mig ner på stan och satt på café och läste lite och drack kaffe, så blev jag tilltalad av herre som satte sig vid bordet bredvid. "Hej! Vad tänker du på?" Jag: "Lite runtomkring det som står i boken." Han: "Du svarar inte på frågan. Måste jag läsa boken  för att vi ska kunna prata?"

(Gillar!!)

Vi snackade i två timmar om väldigt viktiga och intressanta saker. Gick till Stadsfjärden och satt på parkbänk och snackade lite till. Han heter Greger och bor i Stockholm. Så mycket mer vet jag inte och sen sågs vi aldrig mer..  Tjofs! 

Anmäl
2013-07-29 17:34 #238 av: kaisakavat

Går i vågor idag. Jag mår verkligen inte bra, men bättre än igår och tidigare. Pendlar mln gott hopp och oro.

Arbetsträningen gick. På vilja.. Altså, det går ju, men skillnaden är stor. Lite lägre tempo, men nog fick jag saker gjorda ändå. Vilket säger mig att jag kan göra lite grann trots sämre läge. Inte ge upp i första taget.. Men bättre än såhär får det allt lov att bli. Yr-konstig i huvudet, svettas floder när jag gör ngt mer fysiskt, och har ont i kroppen. Konstigt ont i magen ibland. Med mera.. 

Mulet och blåsigt men klibbigt i luften liksom. Blä.

Ska gratta sonen på Dagen snart. Kul för en stund. Partajar

Anmäl
2013-07-29 22:34 #239 av: Kajak11


Hej Kaisakavat. Tack för peppande. Det går bättre tror jag. Men i natt hade jag rejält magkrampor. Var för snäll och nyfiken på besök I går. Åt sötost, men visste inte att det var båda mjöl och socker i.  Sov faktisk inte i natt, men var på jobb i dag, då min kollega hade ledigt.

Nu får den bakterie och rest av vaccine gärne gå bort.

Har inte gluteninterolerans tror jag, men tror att mycket socker och mjöl tillsammans ger mycket magvärk. Det har i alla fald blivit sämre med upptaget av detta genom året. så mit godis är svarta vinbär och lite grädde. Och lite tekakor och ost/smör.

Men värman gör att man inte är så hungrig.

Vi var i stugan i helgen. Det blev mycket avslappnad då det blev för varmt. Hade en bra kajaktur, och en kvälls runda med löp. Fint. Men alltså inte i går kväll/nat då jag lade mig..Svettades ochså mycket  då det blev 26 grader i sovrummet. Grannen har semester och i ett radhus är det inte lugnt med 3 barn och 3 hundar!

Det verkar inte bra med dina vågor men värman har ochså sitt att göra.

Hoppas att du mår bättre, såg den blog du hänviste till. Hmm. Inte roligt....men då var det bättre med Greger praten, roligt:-)

Hoppas det var trevligt med sonen i dag, gratulerer till sonen och den unga mamma:-)

Anmäl
2013-07-29 23:22 #240 av: kaisakavat

Ojdå - du har ju inte heller mått bra. Våra magar har åsikter - de vill inte ha vadsomhelst vet du. Kräsna magar. Din kajaktur var ju jättebra - och lugnet i stugan.

Vilda grannar.. hm.. Här är det inte bara gräsklippning utan även grannens söta 4-åring som håller 'konsert'. Jädrar vad hon gastar ibland. Och det är så tydligt när hon är ledsen på riktigt och när hon 'bara' terroriserar mamman. Men hon är ju rolig samtidigt - en riktig show att följa den lilla söta saken. 

Haha.. Ja, kul med Greger-prat, den 'extremt unga och fräscha mamman' ;) och gratulationerna av sonen. Söt och go är han - fick både välkomstkram och flera ytterligare kramar sen. Och kramade lika ofta tillbaka. Slog mig ner på golv bland en hel flock kompisar på besök och serverades kaffe och tårta av en av dem, riktigt gentlemannamässigt. 

Åt alltså lite olämplig tårta *bikt* och drack gott kaffe. Glad 

Tror jag mår lite bättre, men vet inte säkert.. Har inte varit yr-konstig nästan alls ikväll. Vädret har fortsatt att förändras. Hoppas det blir en bättre må-dag imorgon.

Gäääsp. Dags att sova. Pratar i nattmössan

Anmäl
2013-07-30 15:29 #241 av: kaisakavat

Jag har just talat med en vägg. En lång stund dessutom. Och väggen hade en röst som frågade och sa saker.. men det var ändå en vägg.

Jag mår fortfarande inte bra. Inte bra alls. Stack hem efter 2,5 timmars arbetsträning, för även om det 'går' så börjar det kännas väl så äventyrligt att bara köra på.

Har kommit på vad jag ska kalla det som pågår i mitt huvud. Det är inte blackouts, det är whiteouts. Allt blir vit bomull i skallen - och hjärnan gungar till. Ibland känns det som om ngt 'fräter/svider' till inuti skallen, ibland slår det typ 'lock' för öronen.. alt. trycket ökar krin skallen. Kommer och går. Synen funkar inte alltid - som 'syn' - alltså det blir blurrigt. Men för det mesta ser jag, men korta episoder när t ex text blir bara bokstäver min hjärna inte förstår. Jag är inte yr så det snurrar. Tappar inte balansen direkt.. det är på annat sätt. När det är som värst känns det som om huvudet brinner och är inslaget i åtklämmande järnbelag som går över bakhuvud nacke och tinningar.

Jag är kokhet. Tror inte att jag har feber för jag mår inte som då man har feber. Och fryser inte - aldrig. Svettas massor, särskilt när jag använder armarna i lite högre position. 

Stundvis blir jag riktigt skraj - det här är inte alls ngt normalt mående. INTE ALLS. Det är inte ens en typisk extremvariant av mitt 'normala' mående - det är riktigt konstigt. Och läskigt. Hur länge ska jag må såhär?? VARFÖR mår jag såhär?? 

Jag ringde 1177. Som slussade mig vidare till min Vårdcentral.. tyvärr. Det var där jag råkade på väggen. "Det var mycket konstigt det du beskriver. Svårt säga på rak arm vad det kan vara."

Jaha.. Det fattar jag faktiskt. Vilket jag sa. Kruxet är, att de där meningarna ju faktiskt betyder mer än vad låter. De betyder: "Ingenting vi har lust att titta närmare på - gäsp - good luck have fun." 

Efter många om och men, då jag hade tryckt på att det här inte är ngt 'lite grann-mående' - utan nåt riktigt konstigt och obehagligt - och väggen gjort vad den kunde för att bagatellisera, så sa väggen att hon har dåligt med läkartider. Jaha.. Och det vet jag också - för en av stans andra Vårdcentraler har gått i konkurs och det är KAOS när det gäller alla omlistningar av patienter. Och dessutom semestrar. Säg nåt jag inte vet!!! Det är inte så att jag ringer dumjävlarna för att det är kul eller för att de är så jävla duktiga på att lösa folks problem precis.

Jag tryckte på igen: "Det här är något mycket obehagligt och jag mår INTE bra." Väggen försvann för att konferera med annan vägg.. gissar jag.. kom tillbaka och gav mig en tid på torsdag eftermiddag. "Om det blir värre kan du ju höra av dig igen, eller söka akut."

Väggjävel! Det är redan värre - det är redan akut!!

Så nu sitter jag här helt villrådig och smått förtvivlad och vet inte vad jag ska göra. Knata iväg till akuten efter 5?? Kommer jag träffa ännu en vägg när jag kommer dit?? Jag orkar inte!

Anmäl
2013-07-30 16:02 #242 av: [Petronella Pip]

Kan du inte ringa upplysningen igen och tala om att vc inte låter dig komma, eller uppsök akuten direkt!


Anmäl
2013-07-30 16:07 #243 av: Aniara4

Ja. Gå till akuten. 1177 brukar inte kunna göra så mycket mer än att säga "det är säkert ingen fara men om du känner dig orolig kan du gå till akuten", eller tala om var ens vårdcentral finns.

Om inte annat kan det vara en fördel att någon annan har sett dig medan det pågår, ifall det sen går över och du ska försöka förklara för en läkare i efterhand vad som hände. 

Ta hand om dig!!!

Anmäl
2013-07-30 16:33 #244 av: MimLan

Ja, håller med #4. Du är inte i ett läge där du skall argumentera och tjafsa med väggar.

Anmäl
2013-07-30 17:06 #245 av: kaisakavat

Tack för det ni skriver. Ska försöka ta hand om mig. Det är bara så svårt veta vad man ska göra.. Gå till läkare - det blir ju till att berätta hur jag mår, som vanligt. Det liksom 'syns inte på mig' det som känns inuti. Jag ser säkert ut ungefär som vanligt och hur intressant är det!? 

"Du ser trött ut, men du ser inte sjuk ut." Har jag fått höra miljarder gånger. Alla dessa väggar man försökt nå fram till.. Men skulle man då känna sig uppgiven och börja gråta - DÅÅÅÅÅÅÅÅÅ får man en kasse psykofarmaka och DÅÅÅÅÅÅÅÅ 'vet' plötsligt doktorn PRECIS vad som är fel fast man inte såg sjuk ut just innan. Jag lipade inte alls i telefonen med min VC idag. Tvärtom tydlig och saklig och helt lugn. 

Vägg-löss!!

Jag tog McBettan och stack ner och köpte febertermometer. Jag har drygt 37, så det ÄR ingen feber, åtminstone inte som vid infektion. 

Och ändå känns det som om jag brinner. Öronlock som kommer och går också när det är som värst. Jätteskumt. Suck. Hur måendet utvecklas får avgöra om/när jag går till den s k vården. Och lite grann hur modet utvecklas. Det pendlar med modet också.

Det är nära till akuten.

Ska vila en stund och låta dörrar och fönster stå på vid gavel och vädra in lite kyligare luft. Det är väldigt tydligt hur mkt bättre jag mår när det är svalt där jag är. Tyvärr blir det snabbt varmt igen när jag stänger - och det är varmt på jobbet - och kan ju inte sova med allt öppet såhär på markplan. Men i några timmar nuså.  

Och jag som har mått så bra - och allt har gått så jättebra - fram till mitten av förra veckan. What?? 

Anmäl
2013-07-30 18:14 #246 av: MimLan

Stoppstoppstopp! Det går inte spikrakt framåt med måendet, det är inte ett bakslag, det är sedvanlig variation. Tänk på hur länge du klarat dig, ett helt nytt ställe, nya människor, att jobba, och det i flera veckor! Bara det är fantastiskt. Nu är det ett litet, och temporärt, steg tillbaka innan du fortsätter framåt igen.

Anmäl
2013-07-30 18:39 #247 av: kaisakavat

Jo, sant.. Det går inte spikrakt - det HAR INTE gått spikrakt - och det har jag inte förväntat mig heller.

Men sant är också att det som händer nu inte bara är en liten tillbakagång eller sedvanlig variation. Såhär har jag inte mått nånsin tror jag. 

Jag hoppas att det 'bara' handlar om värmen. Och att det kommer gå över när ställena jag vistas på svalkas av, när sensommaren och hösten äntligen är här. Jag borde läggas på is (fiskdisken på Coop så härlig ut.. Skämtar), duschar svalt.. har öppet.. men det är som om kroppen har besegrats av värmen, kan inte ställa tillbaka. Det räcker inte att det har blivit svalare, inte än, det måste bli svalt länge. 

Eller också rasar jag, har rasat ner i en riktig svacka. Som utlösts av värmen, eller inte.. Vet inte.

Anmäl
2013-07-30 19:39 #248 av: Aniara4

När jag blir övervarm brukar jag svälja is i så stora bitar som möjligt och kyla ner mig inifrån. Ingen aning om ifall det är nyttigt eller ej, men det är skönt!

Anmäl
2013-07-30 19:48 #249 av: kaisakavat

Kanske ett sätt. Har inte vågat mig på att svälja hela isbitar, typ rädd för frostskador.. Men dricker kallt.. och duschar.. svalt medan man torkar iaf. Barfota på kalla golv (kalla när jag har öppet). Efter några timmar så har mina fötter blivit kalla. TACK. När jag vilade bytte jag kudde några gånger.. till såna som stod på rad på avsvalning vid altandörröppningen (nära sängen). Ljuvligt att kyla ner skallen kan jag säga.

Mår rätt mkt bättre. Järnbeslagen runt skallen, yrsel-whiteouts, öronlock, den skitjobbiga spänningsvärken i nacken och svedan i hjärnan - allt lindrat.  Jag FÅR flytta till Antarktis. Inte underligt jag trivs på vintern.. höhö. 

Det går tydigen fortfarande att påverka, inte hopplöst. Frågan är hur jag ska arra det på dagtid när det inte är svalt ute, och på jobbet - hehe.. Får bli latmask-tempo där tills vidare.

Fortsätter vädra in kyla..

Tack för ert stöd. Hjärta

Anmäl
2013-07-30 21:03 #250 av: kaisakavat

Fy f*n! 

Bra mår jag ju inte. Det kommer attacker av brännande huvudvärksliknande känsla och whiteouts fortfarande, så fort jag stänger altandörren börjar jag må konstigt igen. 

Det blir inget jobb imorrn.

Anmäl
2013-07-31 08:50 #251 av: MimLan

Hur är morgonen?

Anmäl
2013-07-31 11:59 #252 av: kaisakavat

God'morgon'! 

Ganska ok, tack, än så länge. Lyckades få ner tempen i lght och mig själv igår kväll till sval utan att frysa. När övervärmen går tillbaka, så går allt det plågsamma tillbaka - inklusive nackstelheten och whiteoutsen, de senaste nytillskotten i plågofloran. Men till skillnad från förut då svalare väder kurerade mig typ direkt, så vill det inte ge med sig den här gången. Lurar i bakgrunden, direkt jag steg upp kom känslan av övervärme och obehagen började mucka i kroppen.

Har sovit som en sten till halv 11. Sover mer än jag brukar, men tycks behöva det, för jag sover verkligen bra.

Men det är inte ok. Det försvinner inte, trots att det är svalare och jag ligger lågt. Triggas igång av ingenting typ. Varför försvinner det inte som de andra gångerna? Obehagligt och oroande..

Blåsigt och småregnigt och 17 grader - en vansinnig tur att värmeböljan tog slut. Vill kolossalt gärna göra mina 10 timmar i veckan, tanken är ju att gå till jobbet imorrn. Men avvaktar - just nu verkar det som en riktigt dålig - trots bra - idé.   

Anmäl
2013-07-31 21:10 #253 av: kaisakavat

Dagen har spenderats i lugn och ro och med altandörr och köksfönster öppna hela tiden. Här är under 20 grader inomhus, kallt golv och jag går runt i tunna kläder och barfota med byxbenen uppkavlade till strax under knäna. Kall om benen - ljuvligt.

På så vis har jag lyckats undvika äckelmående hela dagen. Najs.

Men..

Tvättstugan bokad. Tvättstugan ligger i källarlokal i invidliggande byggnad och där är det varmt. Det är inte många minuter jag spenderar där varje gång, men hinner börja må f-n ändå. 'Svid-frät-ontet' i skallen sätter igång, järnbeslaget runt skallen och nacken ökar, blir lätt illamående, direkt klar övervärmekänsla.

Har ju tiden hos doktor imorgon kl 14. Tänkte lämna återbud men glömde göra det i tid i em. Får betala hursomhelst och inser i afton att det var bra jag glömde. Jag ska träffa en Muhammed, inte min ordinarie läkare, och ska fråga honom till råds. Han får dokumentera det hela ialla fall. 

Jag är skraj för två saker: 

Att det här inte ge med sig, som jag skrivit innan. Tänker gå till jobbet imorrn, men misstänker att det kommer gå o-bra. OM det nu inte lägger sig helt tills imorrn. Man kan ju hoppas på det.

Jag är också skraj för att problemet ska bagatelliseras. Som det gjort hittills. Bagatelliseras även fast det har förvärrats. Ifjol gick jag en jättelång terrängtur i skållande solsken efter en naturslinga - och visst blev jag övervarm och mådde inte alls ok, men det var inte i närheten av det jag upplevt nu. Utan terrängvandring i skållande sol. Det skulle t ex heller inte förvåna mig alls ifall 'klimakterie-ämnet' kommer upp. Jag lovar - det här har INTE med några begynnande klimakteriebesvär att göra. 

Vet inte hur jag ska bemöta det tråkiga som eventuellt kommer upp, eller hur jag överhuvudtaget ska klara av eventuell idioti. 

Stålsätter mig..

Anmäl
2013-08-01 07:52 #254 av: Kajak11

Hoppas allt går bra. Lite kort nu från telefonen. Har inte hunnit trådan annst än läsa grundet förenings jobbet på kvällen. Hoppas det blir en fin dag och du mår bättre nu. Inte roligt med värman. Men ja här går det nog rimligen nu men hade ichså ett dårlugt huvud i går. Måtte vila lite på kvällen.

Anmäl
2013-08-01 16:07 #255 av: kaisakavat

Vet inte hur det går riktgit. Huvet är inte ok.

Genomförde arbetsträning idag per slow motion. Iallafall i jämförelse med mitt vanliga tempo. Så det gick vägen. Men inte känner jag mig nöjd precis.. fusk liksom.. och när jag var i arkivet i värmen därinne, så började konstiga måendet genast spöka. Spöka mer. Spökar gör det hela tiden.

Sen träffade jag doktor Mohammed Nånting. Tror inte han är helt ny doktor, men har inte varit doktor tillräckligt länge för att bli förstörd. Han  tog mig på största allvar och genomförde tester. Mycket ögon och koordination/motorik/rörelse. 'Fällde mig' baklänges (sittande till liggande) samtidigt som han vred min skalle radikalt åt sidorna. Med mera. Vid flera av testerna whiteoutade det i mitt huvud. Rörelserna (typ ingenting.. alltså inte jobbigt fysiskt) utlöste genast värme-/brännkänslan i skallen - och ögonen känns riktigt märkliga. Vid sidvärtes rörelse så känns det som om de 'skevar ur läge' längst ut och synen blir lätt blurrig. ALDRIG känt det förut i livet. Jäkligt skumt - och omöjligt att kontrollera. 

Vet inte om han SÅG nåt, men jag sa att ögonen kändes jättekonstiga. Han satte mig varligt på stol, tog lappen med mina amatörmässiga anteckningar av symtom och försvann för att konsultera kollega. Kom tillbaka efter LÅNG stund, harklade sig. Gravallvarlig min. 

Planen:

Steg 1: Blodprover. Vitaminer, blodstatus, sköldkörtelprover

  Om dessa förefaller normala, så..

  Steg 2: Datortomografi av min hjärna..

  Svar på proverna trodde han sig kunna leverera imorgon och sen ta ställning den eventuella fortsättningen. Jag tror det blir att vänta tills nästa vecka.. min erfarenhet av dröjsmål. Oavsett vad detta kommer ge eller inte ge, så är det här extremobehagliga äcklig-konstiga nu  dokumenterat i min journal. Må det så försvinna för den här gången!

  * *

  Det går ett rykte om att det ska bli varmt i helgen. Ledsen Doktorn förmanade mig att ta det MYCKET lugnt och att hålla mig så sval jag överhuvudtaget kan. Uppriktigt fundersam/bekymrad verkade han.

  Ja, ska förstås göra vad jag kan. Men mitt uppe i allt så ska jag fylla år också. ORKA!! 

  Baka = gräddning i ugn = Bomb Kommer bli många timmar med öppet på vid gavel här.. Och många långa timmar i horizontalläge mln varven. Frysklampar under kudden. 

  Nu äta, sen zzzz.. en stund.

  Anmäl
  2013-08-01 19:53 #256 av: kaisakavat

  Mitt uppe i allt verkar det som om jag har lite flyt igen. 

  Fick besök av kompis i em - och han har en Air Cooler i källaren som han inte använder. Så han ska bara kolla att den funkar och isåfall ska den få bo hos mig på obestämd tid. Rätt perfekt kapacitet för min bostad - och en bra modell funktionsmässigt.

  Gratis.

  Najs.

  Jag mår ganska bra så länge jag inte gör mycket. Gör jag nåt, så börjar det bränna i hjärnan och hela världen svajjar till. I serier. Seriesvajning. "Det var en gång en... med hjääääääärnan svårt på svajj!"

  Troligen kommer jag inte få Air Cooler'n före helgen (blir äckelvarmt) men hoppas hoppas hoppas den ska funka, så jag kan skjuta lite på Antarktisflytten.

  Anmäl
  2013-08-03 14:19 #257 av: kaisakavat

  Småjobbigt nu. Men så länge jag inte är så fysisk så verkar det hålla sig ifrån katastrofläge. Börjar även tro att de ganska abrupta och smärtsamma magknipsattackerna jag får.. inte bara kommer samtidigt som det andra av en slump, utan kanske hänger det ihop. För igen har de dykt upp samtidigt.. 

  Strunt i det så länge..

  Häromdagen köpte jag Hermesetas Stevia Sweet, den flytande varianten. Råkade slänga kartongen, men om jag inte fattade alldeles fel så innehåller den destillerat vatten och steviaextrakt. Koncentrationen är sådan att 10 droppar motsvarar 1 tsk strösocker. 

  Testade gm att hälla lite grädde i en skål och provsmaka undan för undan eftersom jag tillsatte 1 droppe i taget. Jag tycker det är en GOD sötma - mycket godare än Sukrin. Och med den dosering jag hittills har kommit upp i - som är alldeles nog sött för mig - så finns absolut ingen negativ bismak.

  Tror det här är ett lyckat köp. Och då jag har önskat mig (pengar till) en glassmaskin i årfyllningspresent, som ska sättas i bruk, så kan några droppar av detta i en sats göra gott ännu godare. 

  • Lakritsglass med riktigt lakritspulver, nedrörda havssaltpluttar vid servering
  • Vaniljglass med bitar av hackad mörk choklad
  • Björnbärsglass
  • Limeglass

  Fler förslag? Partajar


  Anmäl
  2013-08-03 16:01 #258 av: [Petronella Pip]

  Saffran! Kanel!

  Anmäl
  2013-08-03 17:06 #259 av: kaisakavat

  Ah, kanel! Underbart! Om man låter bli att söta kunde det kanske bli gott med lite finhackad syltad ingefära till kanelen.. 

  Saffran vet jag inte om jag skulle gilla, men får ju lov att testas. Glad

  Värmen tycks skjuten framåt i tid. Nu säger prognoserna äckelvarmt på måndag. Tidigare sa de idag. Jaja.. Här är bara 18-19 grader nånting, men jag mår halvtaskigt ändå, har inte hämtat mig från förra varvet än.

  *

  Behöver städa lite. Och göra tårta. Step by step..

  Anmäl
  2013-08-03 17:29 #260 av: [Petronella Pip]

  Testa bör man, annars dör man! Testar gör man, ändå dör man.... Blinkar

  Anmäl
  2013-08-04 14:09 #261 av: kaisakavat

  Cake up your life!

  Vet inte om det blir några gäster idag.. jo, sonen förstås, med sambo. Sen vet jag inte. Här finns iaf marängtårta för såna som käkar socker och mascarponerulle för normalt folk.. 

  Stoooooooooooooooor marängtårta. Tror jag kommer få slänga - alternativt utfordra kvarteret med - kvarblivet. Eller sätta upp en skylt på torget. Tror den blev lite konstig också, kanske. Det är sällan jag gör sockerstinnt urk nuförtiden så jag har inte den rätta knycken längre. Bottnene blev jättebra, men sen hade jag på mixade björnbär och en kräm kokad på äggulorna. På det grädden toppad med jordgubbar. Det kan ha blivit mysko smak och äckelgeggigt därunder. Hoppas det inte smälter bottnen för fort..

  Nåja.

  Mascarponerullen stuffade jag med skivade färska jordgubbar. Mums!

  * *
  Huvet känns skumt. Nacken värker grymt och tryck-bandet sprids framåt sidorna efter skallen. Blodådrorna 'kokar' i händer och handleder och trligen i resten av kroppen fast det inte syns.. Börjar vara varmt som f*n. Dags för paus. Men först ett glas bubbelvatten.

  Anmäl
  2013-08-04 22:08 #262 av: kaisakavat

  Tjohoff! 

  Fick en glassmaskin i present av mina ongar. En philips. Som är på väg per post till mig, så jag kan inte testa den riktigt än.

  Roligt! Glad


  Anmäl
  2013-08-05 20:18 #263 av: kaisakavat

  Mår riktigt dåligt idag. Inte som under den läskiga krisen nyss, men på vanligt äckelsätt som jag gör när det är varmt. Kroppen är/känns blytung, som ett förstadium till kramp överallt, absolut ingen energi, tendens till huvudvärk, bultande blodådror, mm. Det är så jobbigt att man bara vill lipa, men går ner i nån sorts stand by-läge, uthärdar. Tills det vänder. Börjar vara lite svalare nu. Jag genast lite bättre. Väldigt skönt att inte läskiga krisen blossat upp igen.

  Det gick bra att arbetsträna idag. Det var ju svalt i morse. Och jag tog det lugnt och systematiskt och inser att jag FORTFARANDE är rätt värdelös på att reglera tempo, arbetsintensitet, efter 'formen'. Om jag bara gör det, så går det. OK, det går inte förträffligt, men målet är inte att uträtta mirakel varje dag, hela tiden.. som någon liten prillig del av mig ibland tycks tro. Så.. jobba metodiskt, pausa, inga rusher.

  Jag har skrivit på min whiteboard hemma: "Håll ögonen på bollen - oavsett typ av distraktion." Och så har jag hängt upp en bild på Xavi ovanför. Alla tror jag skojar dubbelbottnat om fotboll och att jag ju är galen i den mannen av lite fler orsaker än eminenta djupledspassningar samt bollhanteringsteknik, men det handlar faktiskt om något HELT annat. 

  'Bollen' är målet att ta mig ur sjukskrivnings-, besöksstols-, utförsäkrings- och totalförnedringsberoendefällan. Möjliga distraktioner är; tillfälliga svackor och rädslan/risken att 'ge upp', min egen tendens till att köra för hårt när jag är pigg, självförtroendesvackor och UFO-feelings, 'välmenande' råd från t ex doktor som säger att jag måste inse att det är kört, olika styrningar från 'systemen' fk, af, e t c.. 

  "Ögonen på bollen - oavsett distraktionsmoment!"

  Vet inte varför jag blev så sjuk nyss. (Inga besked från vc heller än..) Själv är jag rädd för MS (vet jag tjatar) - en vanlig metod förut var  just att lägga misstänkta MS-fall i varmt bad för att se om symtomen blossar upp.. och jag som typ dööööööööör ifall jag tar varma bad. Och då det just var en massa neuromupp som faktiskt blossade upp när jag blev så överhettad.. så har inte min oro lindrats precis. 

  Men oavsett sjukdom: Krisen verkar vara över. Blämåendet nu är av den vanliga arten och snart är äckelvärmen gone för det här året.  Grundläget är bättre än ifjol, jag boostar ju D-vit fortfarande och Metylkobalaminet är på G från USA (iHerb). Cyankobalaminet (Behepan) hjälper mig mycket när jag är jätterisig, men inte så mycket när jag är lite bättre.. Mekobalaminet behöver inte omvandlas av kroppen - kan funka bättre därför - ska bli kul se ifall det blir nån skillnad.

  Hur jag ska lyckas mackla mig till att få ett jobb med detta handikapp vette gudarna. Men Det Ska Gå! Ögonen på bollen!

  Jaja.. avhandling. Behov av att upplysa mig själv om allt det positiva mitt i det rätt jobbiga. Tjo-och-hej!!

  Anmäl
  2013-08-05 22:03 #264 av: Kajak11

  Det låter ju bra. Har inte så mycket energi på kvällarna nu grundet värmen i Skåne men kommar åter. Huvudvärk i går och i dag. Grannarnas hundar skällar hela tiden när dom inte är hemma så har sagt det till dom och skrivit till föreningen men det är ett kommunfråga. Hmm. Bra med gå efter bollwn...det behövs ochså här. Du är bra Kaisakavat:-)

  Anmäl
  2013-08-06 09:13 #265 av: MimLan

  Bra att du fokuserar på att fokusera rätt. :) Just den biten är så vansinnigt svår, det är ju inte självklart för vare sig dig eller mig att köra på utan att det kan bli konsekvenser som kostar mer än de smakar, hur harmlöst det än kan verka att ha kul och jobba på. Det är ändå enklare att leva i stunden än att sitta och begränsa sig när man inte behöver det för just nuet.

  Men jag upprepar. Du HAR klarat av väldigt mycket! Att köra på så länge, med så mycket nytt, så mycket nya människor och utan att det slagit tillbaka är ett stort framsteg i hälsan. Att värmen är där och stjäl energin, bara det är mycket.

  Så. Du behöver inte bekymra dig för att du inte kan få vara kvar skulle jag tro. Trots allt handlar det nog mer om att du kan få vara kvar på rätt sätt, med rimliga krav, än att du inte kan vara kvar eller att de inte skulle vilja ha dig. För om du ser till dina insatser vore de korkade om de inte ville ha dig, eller hur?

  Fast nog är det väl lite elakt att träna på fokusering på bollen med en så distraherande pudding? Det är ju bara sund hälsa att bli distraherad! :)

  Anmäl
  2013-08-06 09:34 #266 av: bluegoose

  Håller med MimLan: du HAR klarat av fantastiskt mycket redan.

  En sak som jag själv kämpat mycket med och verkligen fortfarande måste träna på är att medvetet och noggrant lägga in vila i min vardag. När man för en gångs skull har energi är det så himla lätt att bara köra på. Det är ju så roligt och man njuter av att orka och vill så gärna orka mer. Ända in i väggen. Det kräver sin kvinna att hitta rätt avvägning - särskilt som alla olika faktorer varierar hela tiden. Nörd

  Det ska bli intressant att höra vad provsvaren visar.

  Anmäl
  2013-08-06 09:48 #267 av: Aniara4

  #266 Jag känner också igen det där alltför väl! "Jodå, det här går jättebra och jag har roligt, och jag borde nog kanske vila men jag har inte tid just nu!". Så slår det till och så ligger man där i en vecka utan att orka ta sig längre än till toan. Vid vissa tillfällen är det värt det. Andra inte.

  Ska försöka bli bättre på att boka in vila i kalendern. Möjligen ska jag skaffa gemensam kalender med Kaisakavat och boka in gemensamma tider. som vi båda måste respektera för det är taskigt att överge någon man bokat träff med. Får idé

  Anmäl
  2013-08-06 11:03 #268 av: Effie

  #267 "har inte tid" är ju i alla fall lätt att känna igen och akta sig för. "Jag vill ju så gärna" och "det är ju så kul" är mycket lömskare...  Man vill ju inte att det som är roligt ska stressa en - och det kanske inte alltid gör det, men man får vara uppmärksam.

  För övrigt håller jag med övriga skribenter, kaisakavat; du har klarat mycket. Håller tummarna för att vädret blir svalare.

  ___________________________________________________

  Visst går det. Om inte annat, så går det galet

  Anmäl
  2013-08-06 13:50 #269 av: kaisakavat

  Fantastiskt!!

  Vad roligt att ni tycker till och delar med er. Glad

  Idag gick det också bra, bätttre än igår. Och ändå är det varmare. Ganska mycket tror jag det beror på att idag bökar jag i hyllsektioner nära golvet, så jag kan sitta ner istället för att klättra upp och jobba strax under skitstarka lysrör.

  Bra alltså.

  Men ännu alldeles för varmt.

  Sen blev det en kris. Inte hälsorelaterat, utan annat. Min jobbroll när det gäller det första arkivprojektet ligger ju mittemellan en förvaltnings verksamhet och Centralarkivets. Dessa två är lite osams om hur och när saker ska arkiveras var. Det där trodde jag vi hade rett ut och bestämt - VI HADE det - innan semestrarna, men idag fick JAG!!! lilla arbetstränande gratisslav!!! ta en ny svada från centralarkivschefen. 

  I tell you - jag orkar inte befinna mig på den nivån. Och att förmodas ska stå där och ta det som varken anställd eller underordnad henne och med kanske en fjärdedels betalt i jämförelse, gör att det blir extra svårsmällt. Pay me och jag ska styra upp hela jävla kommunarkiveringen, inklusive kärringen i lufttätt arkivskåp, men nä-ä - inte såhär!! Hon gav mig omväxlande nedlåtande liksom pikar (med falska och irrelevanta fakta som grund), gnällde i FLODER om det som redan är utagerat - och sen fjäskig. Vafan!? Börjar undra ifall hon är riktigt ok upptill liksom..? 

  Sen var jag härligt förbannad i två timmar och LOVAR att det blev mycket gjort i nyare projektet. Skrattar 

  Men återkommande fick jag attacker av 'slav-känsla'.. ett jäkla SKITJOBB jag gör, som ingen någonsin gjort bättre. I själva verket lämnar jag efter mig ett material vars bearbetning och tillstånd glänser av jävla fulländning. Måste dra upp nån sorts rimlighetsgräns. Vänligen uppskatta mig efter förtjänst, eller så hoppsan knockar jag ner de jävla akterna på golvet och leker "Joakim-von-Anka-plaskar-runt-i-sin- sedelbassäng" med dem.. 

  Råkar ju ha ansvarsfrihet liksom.. alla vet att jag inte är 'frisk'. Lipar

  Puh!

  Behövde få det där ur mig.. Sorry, ifall nu någon av er råkade drista er att läsa.. 

  Anmäl
  2013-08-06 14:01 #270 av: kaisakavat

  Återkommer om det andra, det ni skriver om. Måste käka och sen bestämma mig för om jag ska gå ner på stan och sommarmingla lite, eller stanna hemma. På stan fläktar det skönt, här hemma är det kvavt och lä. 

  Lagade mat gjorde jag igår.

  Köttfärslimpa och kycklinggryta. Behöver inte laga mat på en vecka troligen.. 

  Anmäl
  2013-08-06 20:33 #271 av: kaisakavat

  Det blev INTE stan. Istället tvär-kollapsade jag. Sov i tre timmar i en konstig drogslummer med vrickade drömmar och nästan illamående. Med alla de vanliga paralyserande 'för-varmt-symtomen'. 

  Har just tvingat mig upp ur sängen. Det är lite svalare, det var väl därför det gick ändå. Fy fan! Inga whiteouts och inget skruvstäd runt skallen den här gången heller då.. bara några helvetesilningar och yrsel som nu har gått över. Tack!

  * *
  Om skrivet ovan. Ni har rätt i att jag redan lyckats med mycket. Måste hålla det i huvet - känslan av och faktumet att det ju faktiskt har gått riktigt BRA och faktiskt fortfarande GÅR, trots väderhelvetet!! FörskräcktOk, i längden skulle jag inte orka med det här, men det kommer jag ju inte behöva heller.

  Om att avväga göra-insats mot dagsform.. 

  MimLan - Jag tycks ha simultankapacitet i detta fallet åtminstone. Det går fint att fokusera på bollen trots pudding. Till och med bättre, tror jag. Det är nåt med den där mannen och hans smidighet.. för att inte tala om lårmuskler.. eller smajl, eller ivrigt smattrande spanska, eller.. Äh, vafan!! Jag twistar till och gör det hela än mer ATTRAKTIVT, haha!! 

  Modifiering: Ögona (inte bara) på bollen Dreglar (men) definitivt på bollen!Cool

  Joo, de vill säkert ha kvar mig. Garanterat om de slipper betala för mig. Frågan är ju hur övergången skulle kunna ske.. Om det finns, eller kan huggas upp, något som helst utrymme i deras budget för mig. Och avvägningen pengar + risktagande i att anställa just mig, mot mig. 

  Och sen har vi det lilla kruxet att jag inte vill fortsätta göra skitjobb så mycket längre. Det är en sak med att hålla efter och göra rutingrejjer i arkiveringen, en annan sak att städa efter andras katastrofer utan egen makt i saken.. Jag måste alltså flytta fram mina positioner, men göra det på ett smart och attraktivt sätt. Vilket jag inte vet närmare hur. Alls. Gå på känsla, ja, men det behövs mer än så.

  Bluegoose - Känner helt igen mig i det du skriver. Att hela tiden riskera vilja rätt in i väggen. Ett upprepat seriekrockande i väggar blir det, ajajaj! På grund av något som tycks bara bra. 

  Och det där med att faktorer runtom varierar - en tydlig svårighet i det. Hur veta hur just det här ska utveckla sig? Vet man ju inte..

  Effie - Sant, 'har inte tid' är mycket tydligare risktanke än 'det här var ju skitkul!' eller 'jag vill ju'. De senare måste ju betraktas som sunda strävanden efter friskhet, liv. Att behöva göra våld på livet när man måste säga 'nej tack, inte idag (heller)' till en uppenbar möjlighet att njuta eller LYCKAS med något. Hur mycket behöver man inte få känna DET?? 

  Aniara - Tänk om man skulle veta i förväg vilken gång det blir värt det.. O ljuva tanke. 

  Gemensam kalender är ju en fiffig idé. Eller nånsorts gemensamt planeringsprojekt, med avcheckningar. Att göra våld på sin egen planering går ju fint.. man liksom hittar ju fina ursäkter då.. och märkligt nog - ingen protesterar. Men inför nån annan blir det ju lätt ihåligt. Men vette 17 hur man skulle organisera det. Förslag? 

  *

  Jag är redan rätt duktig på att få till vilopass. Mitt arbetschema är ju så regelbundet - att jag relativt lätt kan indentifiera lämpliga stunder. Jobba förmiddagar, kaffepaus vid halv 10. Går hem vid lunchtid, ibland sitter jag kvar och glor/läser tidning, småpratar med arbetspolare en stund. Det är också vilsamt. Att sticka hem sen är en naturlig brytpunkt. Är det bara inte sjukt varmt så passar det med en power nap och sen har jag resten av dagen kvar. Sjukt varmt.. ja då går det åt h-vette.. men ja, vila. 

  Mitt problem ligger mer i tempo och intensitet under själva arbetspassen, än i svårigheter att få till verkliga vilopass, -dagar. Jag liknar min hyperaktiva mor även om jag inte är så extrem som hon är.  Antingen OFF eller så ON!! Och jo, lite grann svårt hitta off-knappen när jag är ON. Det är tur de 'naturliga brejken' kommer. Om inte annat går nån förbi arkivet på väg till köket och påpekar att "hörrö, kaffe nu!", vilket får mig att vakna upp ur matandet.

  Xavi kallas för övrigt 'maskinen', för sin roll som speldrivande.. LOL!! 

  Nåt j*vla fel är det på maskineriet ens, mitt i det braiga. *fniss*

  Anmäl
  2013-08-07 08:21 #272 av: Effie

  Visst måste man få njuta. Visst måste man få lyckas. Kan inte tänka mig att det är något annat än bra för kropp och själ. Vad jag tänkte på var mer hur jag funkar. O visst vill jag sjunga i kör! Visst vill jag dansa squaredans! Och spela harpa är ju kul. Och träffa familj och vänner! Och gå på opera och bio och... Helt plötsligt har det blivit ett ekorrhjul som känns som en massa stress och måsten, fast det bara ska vara kul. Man får vara lite uppmärksam så det inte blir för mycket, och att man har kvar inställningen att det är kul.

  ___________________________________________________

  Visst går det. Om inte annat, så går det galet

  Anmäl
  2013-08-07 08:41 #273 av: Mozzarellan

  Tjingeling,
  Läst en massa här under frukost....det var ett tag sen sist.
  Tycker det går väldigt framåt för dig och det är jättepositivt.
  Kopplar även ihop ang B12 som jag frågade om i annan tråd.

  Anmäl
  2013-08-07 08:52 #274 av: rapu

  Om vilopass

  Min kamrat sa häromdagen:
  Jag kan nog slappna av om jag riktigt anstränger mig.

  Skrattar

  Anmäl
  2013-08-07 12:08 #275 av: kaisakavat

  Hehe.. Ja, vi är som vi vart, för att vi inte blev som vi skulle.. 

  * *

  Idag: Arbetsträningen gick bra trots värme och typ många nys- och hostattacker på grund av damm.. Tar det lugnt. Känner mig omväxande spyleds på projektet och omväxlande nöjd att det blir gjort. Det går ju framåt, men sakta. Urk. Blä. Men jaja, det ska göras. Och görs. Tillfredsställelse i det, och hör sen kaisakavat..

  Den mellanchef som är i tjänst nu verkar se och uppskatta mig, om vi möts i korridor eller i fikarummet skiner han upp, verkar ibland tom som att han kollar efter mig när han kommer in.. 

  Hm.. Förlägen

  Han är inte 'min typ'.. vad det nu är. Jag har nog flera olika 'typer'.. men typ.. Och så känner jag mig väldigt oattraktiv själv i dessa dagar, varm, sliten, smutsig.. tjock. Vill helst gå och gömma mig. Men jag var duktig och frågade honom om 'läget' igår, jobbrelaterat alltså, och han gav mig en resumé. Vi är lite bekanta sen tidigare, så det är en naturlig grej att göra. Trevligt värre iofs.

  * *

  Mindre trött jmf med igår. Det är svalt och regnigt. Funderar på att göra nåt ekonomi-dumt, men avkopplande. Sticka ner på stans LCHF-certifierade hak och käka lunch. Det var fläskytterfilé, broccolimos  o basilikasås, som dagens. Efterrätt LCHFäppelkaka m vaniljsås. Blev lite nyfiken dårå.. 

  Vara o-hemma för ett tag.

  *

  Inga besked från Vårdcentralen än. 

  *

  Säsongpremiär för PSG och Zlatan i Franska ligan på fredag. ÄNTLIGEN!  Fotbollslandskamp mot Norge i nästa vecka. Förhoppningsvis får dom ihop nån sorts spel då.. Spanska ligan startar först nån vecka senare, ILLA! Sånt man måste 'ta' tydligen.. Men det finns alltså hopp. Nörd

  Anmäl
  2013-08-07 14:28 #276 av: Efva

  Hej på tråden! Oj vad det fanns mycket att läsa ikapp här! Jag har haft 4 veckors helt underbar semester, och till och med kopplat av från internet så mycket jag bara kunnat... Sover

   

  Kul att se att ditt arbetstränande fortfarande går bra, förutom eländet med värmen för dig. Fick du hem nån cooler? Här har det också varit otroligt varmt, men mitt hus är kallt, även när tempen utomhus är över 30 grader. Kanon på sommaren, men annars fryser jag resten av året.  Här på jobbet är det däremot inte alls så kul med temperaturen. Har mitt rum mot söder, en gård utanför som blir en gryta av kokande luft som strömmar upp mot mitt fönster. Och inget att öppna korsdrag mot. Jag har i och för sig en cooler, men då måste jag ha fönstret öppet = släpper in både sol och värme samtidigt som det kyler om benen. Förskräckt

   

  Nåja, jag ska inte klaga, har möjligheten att gå hem tidigare den här veckan, så längre än till 3 behöver jag inte lida. Sen blir det nog en tur på solsängen idag. Man får passa på innan hösten är här! Cool

   

  Ha det så bra så länge, jag tittar snart in igen! Hoppas att du får det svalt och skönt nu!  Och - GRATTIS i efterskott!!!! Tårta

  Anmäl
  2013-08-07 22:59 #277 av: Kajak11

  Här var det värmt tills i dag. Inte bra i helgen men vi hade trevligt besök  I lördags och åkte till havet, då det var 30 grader här på terrassen, och det var inte bra....så lite vindar måste vi ha...Kåseberga ett mysigt ställe på Österlen.

  Men ja, jag skrev och sedan har det varit en granne på besök i dören i kväll (lite för mycket ölkänsla, så det var nog för att han ville prata om hundarnes skällen och kanske inte hade lust om inte han fick hjälp av öllet. dom har semester änn. Det var hellt tokigt i lördags och i går kväll med hundarne. Det är en valp...meen..) Huvudet sade ifrån, mitt.

  Har nu i alla fald upptäckt hur mycket skvaller det finns här I samfällighetsföreningen. Upps. då är det bättre att sitta vid datorn och ordna föreningsgrejor....typ...hmm.

  Nä, men jag har sagt ifrån på ett lungt sätt. Inte är det bra med flera timmors ylande av hund/hundar.....näh.

  Nu har jag ordnat en LCHF tekakor runda igen i ugnen. Det är ditt fel Kaisakavat:-) dom är goda! Snart semester och jag ser fram mot detta. Det är bra att höra att du står på medd maten och jobbet. Hösten och bättre temp. blir nog hellt fint. Det är inte lätt att jobba i värman.

  Var du på stans LCHF fika?

  Anmäl
  2013-08-08 20:07 #278 av: kaisakavat

  Åååå... Just nu orkar jag inte med mig själv. Hade skrivit ett lääääängre svar till er båda damer, och så knappade jag bort det in i evigheten.

  Klantskalle, är jag.

  Har läst iallafall. 

  Puss på er! Pussar

  Anmäl
  2013-08-08 21:43 #279 av: Kajak11


  Nej du får inte tappa tålamodet. Vi är bra nu igen. Inte klantskalle.

  Semester från i morgon kväll. Stugan och mycket annat...men två veckor är redan fullt planerade......med mycket.

  Nu kommar regnen och lägra temp. Grannan har lugnet ner ochså:-)Skrattar

  Sedan blir detSpöke i semester.

  Vi tastes vid.

  Godnatt.

  Anmäl
  2013-08-08 22:05 #280 av: kaisakavat

  Efva - Det var fint att se dig i tråden. Kramiz!

  Kajak - Tack för ditt glada och energigivande inpass! 

  Tror jag är lite trött. Därför jag inte orkade skriva om de förlorade styckena. Förlåt.. till er båda.

  * *

  Har haft en aktiv dag, shoppat och promenerat och cyklat lååååååååångt. Och varit glad. Och så har min glassmaskin kommit, jag hämtade paketet per cykel - tänkte att det nog itne skullle vara så stort.. Men hm.. Kolla bilden nedan - emballage som om jag köpt en byggsats till en tanker.. Se nedan. 

  Flysblocket är i frysen sen några timmar. Imorgon kväll kan jag provköra. Blir kul. Skrattar

  * *

  Testade en grej idag. Tänkte att jag kanske kan ta Lio nu - nån smula - när jag inte äter Levaxin. För att få ngt mer energi. Men NÄHÄ, sa huvet genast. Äcklig sorts typisk Lio-obehag i skallen. Inte bra. Och då tog jag verkligen bara en smula. Kanske en åttondel av en 20-mcgrammare, d v s 2,5 mcg.

  Återgår till att vänta på B12:et från staterna. Borde vara här snart.

  Anmäl
  2013-08-08 22:10 #281 av: kaisakavat

  Och nu lyckades jag fippla bort mer text. Som jag klippte ur det förra och skulle göra en ny kommentarsruta av.

  Funkar inte typ. Det är nog dags att sova.

  Natti!

  Anmäl
  2013-08-08 22:46 #282 av: Kajak11

  Fin stor, glassmaskin och spännande vad det blir för LCHF glass ut av den?? Trevligt. Jag var nära att köpa en i Gekås på våren, men det blev inget av, då jag inte använder så mycket sötmedel. Gekas, du vet(?)

  Har mycket glädja av LCHF tekakor, tack! kollega testade i dag, tyckte det smakte bra.

  GodnattMåne hoppas det blir fin dag i morgon.

  Anmäl
  2013-08-08 22:58 #283 av: Torparmor

  Gör inte för liten glassats utan följ nära den mängd som anges i medföljande receptbok. Första gången jag skulle testa min tog jag en mindre mängd och den fastnade. Lycka till.

  Grattis förresten till allt det positiva som händer. Värmen varar inte så länge till, det vet vi ju. Det gäller bara att härda ut, och det är du bra på.

  Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

  Anmäl
  2013-08-10 16:34 #284 av: kaisakavat

  Glassmaskinen har provkörts och det var roligt. Och blev gott.

  Jag gjorde typ full sats, vågade inte experimentera med mindre så det skulle bli strul. Tack för det tipset Torparmor!

  Tack för era snälla tillrop. De värmer. Eller kanske ska jag skriva svalkar, låter mycket bättre med svalka, hehe.. Skämtar

  * *
  Ledsnade på att vänta på provsvar, så när jag cyklade förbi VC på väg till kompis igår, så tvärstannade jag, gick in och frågade. Det blev ett jäddra macklande. Sen det vanliga: "Allt är normalt" och "Doktorerna brukar skriva brev." Sköterskan fick inte lämna ut lab-listan och doktorn var upptagen med pat.

  Suck. 

  En stund senare ringde doktoren. Han sa, att det dröjt för han väntar på second opinion. Jag misstänker att denna second opinion väntas av min ord. läkare. 

  Denne har jag förresten permanent döpt om till Fjant. 

  Men nu alltså annan doktor på tråden:

  Högt B12 - vilket vi tjafsade om ett tag. Jag sa jag äter tillskott, för att jag mår BÄTTRE av det, särskilt när jag är dålig. Lite tveksamt från doktorn, men efter min direkta fråga konstaterade han att det inte finns ngn som helst dokumentation på att det skulle vara farligt med högt B12. Om man inte har 'för högt' blodvärde på grund av ett specifikt tillstånd. Ok, gäller allså inte mig. 

  Blodvärde 138 

  Lågt natrium (136 när ok är 139). Jag mindes fel förut då jag skrev i 'salt-tråden', men har kollat min anteckning nu. 136 är LÅGT. Hm.. Saltbalansen är jätteviktig. Måste alltså tanka salt! Fattade aldrig under samtalet med doktorn att jag hade allvarligt lågt värde. Fast det sa han iofs. Kanske går ens doktors-skepsism för långt? Förskräckt

  Sköldkörtelvärdena - Ja de var förstås NORMALA. Haha!! No shit, Sherlock! 

  TSH på 2,8 och T4 13. 

  Här skiter jag i vad de säger så länge värdena inte bär iväg åt fanders. Bra få en hint iaf. Det finns endel T4 och TSH är väl inte riktigt i taket än, bara lite ute och glidflyger typ.. Och de har inte förändrats sedan förra provtagningen - lite anmärkningsvärt, då jag ju har tagit bort Levaxinet helt sen dess. Från 50 mcg til noll, i två steg. T3-prov saknades, får gnälla mig till det nästa gång.

  Summa - Någon vidare utredning i form av hjärnscan blir inte nu. Jag är HELT säker på att Fjant (som dessutom är VC-chef) har 'stoppat' det, för nuvarande doktorns tonfall lät lite så (en aning annoyed, muttrade) och han verkar själv uppriktigt fundersam och uppmanar mig till försiktighet. Att vila och göra allt jag kan för att inte bli varm. Dricka och tänka på saltet. Och att om symtomen inte försvinner helt inom ett par veckor, eller skulle bli värre, så måste jag höra av mig. Till honom. 

  Han frågade om jag ville resonera mer. Så jag passade på - berättade lite om mitt grundohälsoläge och att jag själv TROR utan att veta, att det som hände nyss har med mitt grundläge att göra. Och hur jag tänker då. Inte för jag trodde det skulle ge ngn akut respons, men planterade ett frö kanske..? 

  För om man nu inte kan få veta namnet på ens huvudfiende (sjukdomen) och därför inte vet varåt ens vapenstridsspetsar ska riktas, så kan man väl iallafall få roa sig med att göra Vårdcentralens läkare osams..?

  Mouahahahahahaha!

  Anmäl
  2013-08-10 17:47 #285 av: kaisakavat

  Gud vad jag svamlar med siffror i dessa dagar.

  Mitt TSH var inte alls 2,8 - det var 3,2. När jag nu kollar i anteckningarna och inte tror jag minns när jag inte minns.

  Det har alltså stigit några snäpp medan T4 ligger på samma. Sk*t!

  Anmäl
  2013-08-11 21:52 #286 av: Kajak11

  Hoppas du får trevlig vecka och att helgen var bra. Glassmaskin låtrr fin. Har inte det själv. Nu åker vi ut med kajak och telt till Bohuslän i morgon bitti.med lchf mat så klsrt men med många nötter som energi. Första gångan med denna kost när vi har åkt ut i flera dagar. GODNAT.

  Anmäl
  2013-08-13 19:55 #287 av: kaisakavat

  Kajak i Bohuslän låter helt underbart!! Hoppas det funkar bra med käket och med allt.

  *

  Måndag risig, natten var ett smärre h-vete av värme och krismående (Fast inga whiteouts den här gången heller, bra). Ledsen var jag också, hann få dumma tankar om att jag måste fixa det och det, se kan jag dö för jag orkar inte må såhär. Somnade inte förrän på morgonen. Sov i 4 timmar, upp i deterministisk anda och stack till jobbet. Och det gick vägen. Mycket vila efter arbetsträningen.

  Idag rätt mkt bättre. Rullar på fint. Snart är båda mina arkivprojekt klara, ett par grejjer återstår, bland annat att knipsa bort EN MILJARD häftklammer och gem ur pappersberget som ska ner i papperstuggen. Men det ska ske. Punkt. 

  Folk är najs på jobbet. Mellanchefen är söt, faktiskt. Och flera andra vänliga och verkar tycka jag 'hör till gänget'. Måste ta till mitt hjärta att folk (vissa iallafall) faktiskt tycker om mig. När nu så många tycker jag är jobbig som tycker att folk ska bete sig som folk och ta ansvar och sånt trist. Och att man måste kunna vara vuxen fast man har kul och liv i livet. Men why liksom.. När man kan sitta och humma med och 'gilla' allt folk gör hur korkat det än är.. på fjortisnivå.. varför vara sån torrboll som jag!!?? Duh!!?? 

  Fast där finns en 'damig' dam på mitt jobb, som verkar van att ta stor plats, vara i centrum och lyssnas till, som har kallat mig 'lilla vän' två gånger. I samband med att hon behövt komma fram i arkivet och mitt jobb behövde flyttas på. Ingen annan uttrycker sig så och har inte hört henne kalla ngn annan det. Känns inte helt ok faktiskt. Tror hon jag är en 14-årig praktikant som hoppat av grundskolan eller? Orden i sig behöver inte störa mig men i kombi med just den damen och kontexten. Tror inte hon är medvetet nedlåtande, men hon visar verkligen NOLL intresse för mig i övrigt - och vi inte känner varandra alls. Vaddå lilla vän. Fan! 

  Avvaktar, men har svaret redo för nästa gång. "Javisst, lilla vän." Samma ton, samma 'i förbigående', lugnt och fint. Hon kommer uppfatta markeringen. Så det ordnar sig. Mer liksom intressant.. 

  * *

  Efter endel vila i eftermiddags klev jag plötsligt - det bara hände - i skogsuniformen inklusive stövlar, grabbade min lilla gula bärhink och drog ut i skogen. Hann bli drygt ett kilo fina blåbär innan myggen (och de andra flygande rovdjuren) blev GALNA, vid 7-tiden. Men nu vet jag var det finns. Nära. Plockade allt på liten plätt bara.

  Tänker.. blåbärsglass.. Partajar

  Köpte turkisk youghurt och tänker blanda den och grädde i nästa glassomgång.

  Tjing-e-ling!  Anmäl
  2013-08-14 14:44 #288 av: kaisakavat

  Arbetsträningsvecka nr 8 är i hamn.

  Idag har det gått bra. Jättebra. Har inte jobbat i närarkivet (det varma dammiga hemska), utan annat ställe och märker att jag mår bättre.

  Trots att jag fortfarande är i en formsvacka alltså, så går det bra. Känner mig inte slutkörd vid lunch heller, efter en paus skulle jag kunna fortsätta, förutsatt att det inte är fyspass i hög värme allstå.

  'Damen' kom in till mig idag, visade sig att hon plötsligt hade ett ärende, till själva mig. Annan attityd, nästan 'försiktig-mjäkig'.. What liksom? Varför till mig nudå, plötsligt? Med sammetsmild röst..? Tror hon att hon kan snabbsnika till sig ngn sorts förtur till hyllmeter via mig.. för att jag typ inte fattar vad hon gör (manipulerar).. och utan att arkivansvarige behöver blandas in? Isåfall vet hon nu att det inte går. Jag sa att det finns andra planer för de hyllmetrarna, men att jag noterar hennes önskemål i bakhuvudet och så får vi se längre fram i processen.

  *fniss*  Skulle bli förvånad om det kommer nåt mer 'lilla vän'.. men man vet aldrig..

  Småsömnig, lite ont-stel i höften-ländryggen av gårdagens blåbärsplockningsexkursion, men annars ok.

  Och ikväll är det FÜTTBÔLL - vänskapsmatch Sverige-Norge. Skulle man ha slängt ihop en glassladdning?

  Anmäl
  2013-08-14 18:38 #289 av: kaisakavat

  Blåbärsglass i maskinen, brummar på och det ser fint ut.. Partajar

  Höll på att klanta mig. Slängde ner alla ingredienserna (3 äggulor, 1 dl turkisk 10 % youghurt, 4 dl grädde, 1 msk socker, lite vanilj) i en skål och tömde i från ett påbörjat paket grädde. Kanske 2 dl i det. Skulle ju fylla till med 2 dl till.. men var så inne på 'smaksättning' i tankarna så jag glömde. Hällde smeten i maskinen och konstaterade häpet att det verkade frysa jäkligt fort blev liksom klumpar. Hjälp!!! 

  Så jag tvärkastade mig på gräddpaketet och hällde ner de saknade dl-rarna och sen en knapp dl ca mosade blåbär genom påfyllningshålet och efter några minuters körning hade temperaturen utjämnats och klumparna smält så smeten blev jämn och fin. Nu fryser det i rätt takt. Ser ruskigt gott ut! Tummen upp


  Anmäl
  2013-08-14 19:09 #290 av: kaisakavat

  Matade in ingredienserna i dumbbell för att kolla innehållet.

  Cirka såhär för kanske 6-7 dl (ögonmåttsuppskattat, hade i lite vatten också), cirka 500 g glass:

  • Protein: 21,5 g - 5 E%
  • Kh: 25 g - drygt 5 E%
  • Fett: 187 g - 89 E%

  Alltså - å ena sidan - nog för att fetthalten är härligt hög, men det här är inte riktigt 'mat' för mig. Det blir en jäddra massa mejeri. Det är 'efterrätt/lyx', men å andra sidan en betydligt mindre onyttig sådan jmf med andra. Och man äter ju inte hela laddningen på en gång. Det mättar rejält. 1,5 dl glass känns som en rätt ordentlig portion ändå - och jag vägde nyss den mängden. Blev ca 120 g - lite slarvigt uppmätt, men typ. 

  Om vi höftar till med att en femtedel av smeten är en portion, blir det som följer:

  • Protein: 4,3 g
  • Kh: 5 g
  • Fett: 37,4 g

  Inte så farligt, vaa? Jag använder nästan ingen grädde annars, förutom i kaffet. Och det tar jag ju bort när jag har glassen till. Så.. 5 g extra kh kan definitivt rymmas i min ranson några dagar här och där. 

  Anmäl
  2013-08-15 12:44 #291 av: Kajak11

  Är det inte bra med grädde i glass? Ja ser bra ut din glass. Har just kommit hem efter Orust runt på 2, 5 dagar...10 mil ca. Packat ut...tvättar kläder....nu städning av stuga. Bjudar gammal vän på lammstek i kväll. Ja har gjort avsteg på kajakturen. Finn crisp och ost på tub. Annars fräsch fisk. Fångat makrill och öring och en horngjedde. Rökt på rökugn. Det var fint att se ejder...och många strand skadar. Såg ochså mink...den luktade till badskor:-) Teltat i vind och åska. Ätit många nötter då kajak ture var 10-11 timnar var dag.

  Anmäl
  2013-08-15 19:22 #292 av: kaisakavat

  Kajak - Vet inte riktigt vad du menar med din fråga. Klart det är bäst med grädde i glass, blir ju fetast och godast. Menar du att jag tog youghurt? Det var en smaktestidé - tänkte syrligheten från youghurten skulle funka finfint till just blåbär. Även till lakrits när jag testar det.

  Om du menar min tveksamhet till mycket mejeri, så menar jag ju att det kan diskuteras hur mkt mejeri man ska hälla i sig per dag liksom. Egentligen vill jag använda rätt lite, grädde innehåller ju trots allt mjölkprotein och mjölksocker som kan påverka viktregleringen. Fast jag kör med laktosfritt, vet inte hur det blir då med just sockerdelen.. det är ju ändå typ lika stor mängd kh i den som i vanlig grädde.

  Vilken fantastisk tur du verkar ha haft. Runt Orust - wow. Och fiskelycka också. Rökt fisk är ju helt underbart!! Tycker väl inte att lite finn crisp är hela världen om du äter så bra annars. Ost på tub.. beror väl på märke, men många såna är helt ok.

  * *
  Jag har gjort ett klänningsmönster idag. Eller egentligen flera mönster för det går att variera enkelt på flera olika sätt. Det är ett mönster för trikåtyger. På tur står att uppfinna ett västklänningsmönster som funkar till stumma, vävda tyger, har inte hittat nåt bra köpes..

  Men så hittade jag en 'gammal' skjorta från kappahl som jag inte är nöjd med. Ärmarna är för snäva medan den är tältaktig annars. Ful krage, mm. Fram med min sysax - klippeliklipp och nu är skjortan snart en ärm- och kraglös västtunika.. De bortklippta ärmarna är rätt mkt tyg, de ska bli en infällning mitt fram. Knappslåarna går bort och istället blir det snörning just över bysten, sen får tyget hänga fritt nedan. Ska ju ha tröja under.

  Ett idiotjobb att sprätta bort slåarna.. tyget är skört, tråden typ osynlig.. och jag är knasig. Yrar

  * *
  Börjar undra var mina B12 från California USA håller hus. Skulle enligt iHerbs påstådda statistik ta 7-10 dagar, och enligt dem skickades försändelsen med vanlig post den 28:e juli. 

  Ligger de hos tullen och möglar?? Eller är det posten som ruvar på dem? Post mln mig och Californien brukar ta mindre än en vecka. Till min vän på Oahu Hawaii tar det ca en vecka. Ok, det har varit semestrar - men Hallååååååå!?

  Anmäl
  2013-08-15 23:02 #293 av: Kajak11

  Ja frågan var grädde...det är ju mejerior men sedan ochså mer fett. Här var det alltså en liten bit skumbanan glass med mycket grädde...vi hade en gäst. Vilken ursäkt...näh men åt inte mycket glass. Ja det var bra med kajakturen. Det var 7. Gång vi paddlade i Bohuslän. Stärkt beroende men jag är skraj i åska på sjön. ..
  Du är duktig på syning och så många ting och sakor.. bra.
  u är det en vecka kvar av semestern. Har städat....tvättat och ryddat i dag. Det blir solsemester en vecka på Gran Canaria. Sambon ville så gärna...vi har inte lediga dagar för till jul igen...så...men en travl höst står för dören.
  Hoppas att få mer lugn självom mycket att göra och at kosten och träning funkar...kosten och löp i vardagen funkar. Men fettkaffet kanske inte hellt funkar...tyckar bara att fett förbränningen gick ner men kanske jag hade för mycket smör och ost i min vardag. Ost svårt att lade bli. Alltså svårt att inte ha ost....nötter och inte äta för mycket på kvällen. I semestern äter vi frukost och kvällsmat men inte på kajakturen där det blev många nötter och tre måltider.

  Anmäl
  2013-08-18 20:34 #294 av: pamina

  Hållå!

  Sommaren (ledigheten) är över för min del, jag har jobba en vecka och det är chockartat. Hoppas att kommande vecka blir mer normal. Ruskigt vilken omställning det är att gå från lata dagar på landet till heltidsjobb i stan.

  Grattis till att det går bra med jobbet - förlåt arbetsträningen! - trots att du har haft bakslag i måendet på sistone. Jag hoppas att du snart drar igång nästa tråd då denna börjar gå mot sitt slut. Nu kör vi mot hösten så det ryker! Hälsningar från Pamina 

  Anmäl
  2013-08-19 08:03 #295 av: kaisakavat

  Måååååååååååndag måååååååårrån. Funkar.. Skrattar

  pamina - Ojdå.. Inte hade jag koll på trådlängden. Tack för det, och för arbetstränings-påhejjning!

  Ja, nu verkar de officiella sommarledigheterna vara slut. En kompis dotter hade svårt att somna igår kväll, för hon längtade så till skolan -en känsla man önskar alla barn kunde få känna nu. Sen har jag en drös lärare i bekantskapskretsen också - väldigt blandat där. Endel verkar hata jobbet - andra älska det. Jaja.. det lär ju omgivningen märka vilket. 

  På min arbetsträningsplats är nog alla tillbaka nu också - d v s knökfullt i fikarum och mycket surr. Verksamhetens tempo kommer också bli mer uppskruvat, vilket iofs inte berör mig just. Men såvitt det gör det - hoppas orka med det, för det är ju kul och den verkliga verkligheten. 

  kajak - Solsemester.. Härligt. Liksom så mkt annat du/ni hittar på. 

  Får du några reaktioner på när du äter mycket nötter? Min mage vill inte ha många nötter, mår konstigt efter typ en halvdeciliter. 

  * *

  Efter en helg med korta attacker av mystiskt illamående och ont i magen - och på det lite 'migräntendenser' - så känner jag mig ok. Inte heller speciellt trött, trots rejält strul med sömn. Hoppas det är goda tecken. Igenmulet och spöregn, med extrarejäla regnskurar på det liksom.. länge sen vi hade en så o-ljus dag vädermässigt. 

  Men så har ju fotbollssäsongen änteligen kommit igång på riktigt. Fantastiskt! Barca-vinst med 7-0, 'min man' skötte sig. Zlatans PSG rejält trögstartade som vanligt - och miljarder missade målchansen. Slutade 1-1 andra matchen i rad, så de får allt skärpa sig. Så det så.  Men Z skötte sig fint, många superinfernaliskt fräscha passningar/skarvningar.

  Lycklig suck.. 

  Nu ska jag vinka av söta dotter och hennes kaffetermosmugg, hon ska tillbaka till svenska vackra obygden och köra troligen sista jobbperioden där för hennes del. Själv ska jag ta mig ner till stans administration för ett pass papperstugg - utan att bli genomsur helst. Hur nu det ska gå till - kan ju bara inte ta bilen och har ingen bra regnoutfit..

  Hm..

  Anmäl
  2013-08-19 14:06 #296 av: Efva

  Halloj! Kul att läsa att det funkar bra för dig på jobbet! Här är alla tillbaka igen också, och det är ett himla surrande överallt. Man märker hur "avtrubbad" man blir mot ljud när vi bara är några få som jobbar. Men man vänjer sig nog fort igen. Och jag brukar faktiskt gå undan om det blir alltför stökigt vid fikabordet. Är inte riktigt i balans med min ork än, och vill ju inte offra min energi på vad som helst... Glad

   

  Kyliga vindar här idag, men vackert väder. Skolstartsvecka med allt vad det innebär i min jobbvärld, och som vanligt fint väder. Ska försöka ta mig hem tidigare idag och avnjuta lite läsning innan solen försvinner bakom träden.

   

  Ha det bra! Och du, dags för ny tråd jue.... Får idé

  Anmäl
  2013-08-20 13:48 #297 av: kaisakavat

  Trådsummering

  Mående - En lång period av bättre mående från januari och tom juli, då det visserligen har förekommit sämre dagar/svackor, men där grundläget ändå har varit klart stärkt. Snabbare återhämtning och inte lika allvarliga downs. Medicinfri från i våras, men boostar D-vitamin och ibland B12.

  Rejäl smäll med sämre mående i början av augusti, då det var riktigt varmt väder och samtidigt arbetsträning med fysiska inslag i varmt närarkiv. Varmt dygnet runt alltså - ett h*lvete på jorden!

  Långsam återhämtning sedan dess. Fortfarande inte ok; nervvärk, störning av sömn, yrselliknande känsla ibland, huvudvärk av brännande art - som glödhet nål på specifika ställen i skallen - och tryckkänsla inklusive lock i öronen runt skallen. Mysko, men allt tydligt relaterat till värme. Ju varmare, desto större problem - ju svalare desto mindre framträdande symtom. 

  Hoppas på fortsatta förbättringar. Igår vaknade jag pigg, pigggheten höll inte sig mer än ett par timmar, men förhopningsvis en hint om stundande bättre tider.

  Kärleken - Menar.. ifall man rapporterar om hälsan så brukar man ju rapportera om kärleken. Sålunda kommer här rapport: Nej, ingen kärlek. Men kollegorna meddelade idag att ifall jag nu ska vara kvar så kommer jag bli föremål för deras ständigt pågående sidoverksamhets uppmärksamhet. Koppleri. Jag frågade hur det brukar gå, ifalld e gör resultatutvärdering av den sidoverksamheten. Och då såg de lite 'tagna på sängen' ut - och fick konstatera att visserligen blev ju folk ihop ibland, men inte med den person de hade planerat för..  

  Jag sa att de verkar behöva en utmaning - ett svårt fall att bita i; mig. Och önskade dem lycka till. 

  Maten - Bortsett från vissa glassrelaterade äventyr, så är tanken att jag ska äta min vanliga välstädade low carb. Goda råvaror, enkelt tillagade men med en liten dos kärlek. De extra minuterna kärlek till maten betalar sig i högre grad av njutning vid måltid. 

  Gröna blad och örter. Tomat, paprika, lök.. och så kött, ägg, fågel.. och begränsat med mejeri.

  Har dragit ner rätt mkt på ostkäkandet, utan att jag har tänkt på det. Bra, ska fortsätta så. Bort med småmål, stadiga tre mål om dagen.  Punkt.

  Arbetsträningen - Idag avstämningsmöte med AF (jag + handledare+AF). Odramatiskt. Påtryckningar lite grann, om att testa utöka arbetstiden. OM framtiden: AF-mänskan klargjorde att det ju handlar om två saker: 1. Arbetsträningen 2. Ersättningsformen. 

  Hon var förvånansvärt tydlig i det att en vettig ersättningsnivå måste fixas fram, heta vad det heta vill, och hon tom tycker det vore vettigt med en återsjukskrivning (bäst betalt), så jag kan koncentrera mig på rätt saker, d v s arbetsträningen. Slippa ha ångest över pengar, för Aktivitetsstödet är lågt och boendetillägget finns inte kvar efter de tre månaderna. 

  Min AF-människa verkar ha mått bra av sin semester, svårt tro det är samma person som i våras..

  Så gällande arbetsträningen - Kan jag? vill jag? får jag? fortsätta - dessa är frågorna. Vill, vill jag. Kan, kan jag - iallafall på den här nivån förhoppningsvis mer. Får jag..? Möte med högsta chefen inbokat på tisdag, så han blir informerad och kan ta det formella (av många efterfrågade) ok-beslutet. Administrativa enheten har redan planer för mig, har haft möte och presenterade förslag för mig idag gällande nya arbetsuppgifter. 

  Jag SKA fixa att fortsätta!!! För VILL vill jag ju!! Och får kommer jag ju få tydligen, enligt alla möjliga förhandshintar.. 

  *

  Återkommer med trådskarv och fortsättning när andan och orken faller på. Kaisakavatalogi/en.. 

  Anmäl
  2013-08-23 00:46 #298 av: Kajak11

  Ja ibland....magen har krånglat i senestern och på kajakturen. Det går bättre nu. Tack. Åker hem på lördag.

  Anmäl
  2013-08-23 12:27 #299 av: kaisakavat

  Ny tråd! 

  Anmäl

  Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.