Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Meeen.

2013-05-04 18:10 #0 av: Shettisar

Alltså,vart köper ni era tillbehör? Som ex Fiberhusk,Mandelmjöl,Kokosmjöl osv osv.. Allt är ju så förbenat dyrt jämfört med mängden i påsarna. Har kollat Lidl där någon skrev att de sålde Mandelmjöl men inte sjutton hittade jag något där... 

Anmäl
2013-05-04 18:28 #1 av: kaisakavat

De där produkterna finns på de flesta större affärer numera. Men de står ibland i hyllorna för t ex glutenfritt, eller bland 'hälsokost'/gryner/frön. Och det händer man hittar dem bland vanligt mjöl - men det är undantagsvis.

Hoppas du hittar. Fråga personalen annars.

Något som kan sägas om de flesta av dessa alternativ till spannmål, är att de är drygare. Visst är de dyrare, men åtgången är mindre. Olika mycket mindre, men mindre.

Personligen använder jag dem också ganska sällan - så de blir ingen större belastning på börsen.

Anmäl
2013-05-04 18:32 #2 av: MimLan

Finns en hel del webbaffärer man kan köpa dem i också.

Anmäl
2013-05-04 18:48 #3 av: Paukku

Jag köper mina på ica maxi och hittar de bland mjölen 😄 förutom fiberhusken som är mittemot dvs glutenfria hyllan ;)

Anmäl
2013-05-06 09:55 #4 av: Dicobayo

Till en vanlig limpa använder man kanske 2-3 dl mandelmjöl eller kanske lika mycket koksmjöl, att jämföra med 10-12 dl vetemjöl som brukar vara normalt.
Så faktor 1:4 ungefär på mängden.

Anmäl
2013-05-06 13:32 #5 av: [Petronella Pip]

Fast kokosmjöl använder man ännu mindre av, man brukar ta halva mängden mot mandelmjöl. Och öka ägg eller vätska.

Anmäl
2013-05-06 15:28 #6 av: Shettisar

Jo jag köper det på Maxi,men jag trodde att det kanske fanns någon affär som är billigare.Men så är inte fallet då.Har köpt av internet butik också men det blir ännu dyrare eftersom det tillkommer frakt.  Jag bakar mycket bröd och gör plättar därför behöver jag mandelmjöl,husk och kokosmjölet..

Anmäl
2013-05-06 15:43 #7 av: [Petronella Pip]

Lidl har ofta bara mandelmjöl till jul tyvärr!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.