Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för bäbisverkstan

Progester all, hur använder man krämen?

2013-05-02 00:16 #0 av: Annella

Hej!

Har nu läst mig till att lchf-kost kan innebära östrogendominans vilket kan innebära att man får lägre nivå av progesteron som i sin tur kan öka risken för missfall. Eftersom jag nyligen haft mf, för en månad sedan, och börjat med lchf för en vecka sedan undrar jag om någon vet hur jag ska använda krämen?!

Läste i en annan tråd att man ska ta krämen från äl-mens och sluta samma dag man får mens. Jag antar att man fortsätter med krämen om man plussar, men om man inte plussar då?! Då måste man väl skippa krämen direkt, annars förskjuter man ju mensen? Är det någon som vet?

 

Anmäl
2013-05-02 13:23 #1 av: Wildrat

LCHF-kost brukar normalisera hormonerna, inte ge östrogendominans. Men det är inte alls fel att både äta LCHF och använda progesteronkräm. Vill du bli gravid är det nog snarare en fördel.

Du har helt rätt när det gäller användningen. Börja vid ÄL och sluta första mensdagen om du inte är gravid. Blir du gravid så fortsätt använda krämen åtminstone till vecka 12 eller hela graviditeten ut om du vill.

Om du tar tempen varje morgon så ser du lättast när du har både ÄL och när mensen börjar (mensen börjar inte alltid första blödningsdagen!). Du kan även se om du har vissa hormonproblem och om du är gravid. Vill du veta mer så läs gärna här (även boken rekommenderas): http://www.tcoyf.com/

Anmäl
2013-05-02 19:22 #2 av: Annella


Hej Wildrat!
Tack för din kommentar! Då var jag inne på rätt väg när det gäller användning av krämen. Ska kolla länken du tipsade om oxå, ciao!

Anmäl
2013-05-07 11:07 #3 av: Hannathu

jag använde en liknande kräm när jag blev gravid den här gången (spontant gravid).

Fick även gå på progesteronvagitorer denna och förra gravidteten (IVF) eftersom jag haft sju missfall innan och ett par stycken emellan (obehandlade)

Smörjde mellan ägglossning och mens (dock tempade jag inte)

Anmäl
2014-05-16 07:33 #4 av: Sarah-S

#3 hur länge tog du Progesteron? 
Jag tar just nu Lutinus och funderar hur jag ska fortsätta efter gravtesten om det visar +
Idag är det dygn 16 efter återinförande

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.