Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Skillnad på psyllium

2013-05-01 10:28 #0 av: Mozzarellan

Har köpt gogreens ljust psyllium och risentas psylliumfröskal, undrar vad är skillnaden och vad använder ni dom till.

Dessutom fick jag med mig hem en paket nyponskalsmjöl, såg lite fel på kolhydraterna. Tips vad man kan göra med detta mjöl??

Anmäl
2013-05-01 11:07 #1 av: [Petronella Pip]

Psyllium är fröna (om de inte skriver fel) det andra som namnet antyder bara skalen,  (husks på engelska, och det man även kallar husk på svenska)  och det är det senare man använder vid bakning, det fungerar INTE med fröna, de sjunker till botten.

Anmäl
2013-05-01 15:36 #2 av: Sindri

Jag äter nyponmjöl nästan varje dag, tar det i lite yoghurt. Det är bra för lederna bl a. Kolhydraterna i en matsked kan man nog bortse ifrån.


Anmäl
2013-05-01 17:06 #3 av: Mozzarellan

PEtronella PIp
Blev så nyfiken så jag öppnade även huskpåsen....där var det finmalt som mjöl. Medans fröskalen var dunlätta flingor och gogreens var som hela loppfrön. Alltså bör det tre olika grovlekar på psyllium beroende på vad jag skall ha det till. Och det vet jag inte just nu😁

Sindri,
Ja det var ju ett bra förslag. Märks det nån skillnad i kroppen med en matsked om dagen? Känns det mjukare i lederna??
Kan ju alltid ha i en sked i nån smoothie.😃

Anmäl
2013-05-01 17:32 #4 av: Sindri

#3 skrivet av Mozzarellan 

Jag märker framförallt förbättring i min tumbasartros. Nu ska sägas att jag började med detta långt för LCHF och har fortsatt, så med LCHF kan jag inte säga om det är någon skillnad - jag vågar inte låta bli nyponmjölet.
Det är ungefär samma sak som finns i kosttillskotten Litozin och Litomove, som kostar flera gånger mer.

Anmäl
2013-05-01 17:53 #5 av: [Petronella Pip]

Hela loppfrön = psylliumfrön, ja jag vet inte vad man har det till, har slängt ner lite i LCHF-bröd ibland men tycker inte det är så mycket att ha faktiskt Snopen De andra två tycker jag är utbytbara mot varann, men vet att en del tycker att det ena är bättre, vilket kommer jag inte ihåg just nu!

Anmäl
2013-05-02 07:06 #6 av: Mozzarellan

Sindri,
Ja om effekten är lika samma med mjölet från vanliga affären som den dyra på hälsokosten är det ju bara plus.

Petronella Pip,
Tänkte mest ha loppfröna om magen blir trög istället för linfrö som jag upplever "river".

Det blir väl till att prova sig fram.

Trodde att husk kunde vara en variant till pofiber i vissa rätter. Då de verkar vara lika i sin torra konsistens.

Anmäl
2013-05-02 07:32 #7 av: [Petronella Pip]

Jag använder husk till det, mycket bättre än hela frön!  Första gången jag köpte det var Lindroos husk (den luftiga varianten) och det stod på burken "verkar normaliserande på tarmen"  är man hård blir man lösare och vice versa,  det är vattenlösliga fibrer och väldigt snälla för magen. De hela fröna löser ju inte upp sig helt och är inte lika snälla i MITT tycke!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.