Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har autoimmuna sjukdomar

Hjälp att tolka provsvar? TSH /Fritt T4

2013-04-30 17:55 #0 av: m87

Hej!


Eftersom jag inte får några svar av min lækare så frågar jag hær. Sett några andra trådar dær några kunniga personer hjælpt till å tolka provsvar! Jag tror att jag har øverfunktion i skøldkørteln, har hjærtklappningar (varje dag næstan hela tiden), svettningar etc, men har också svårt å gå ner i vikt, trøtthet,.. underfunktion? Ja, ingen aning blir bara kokko på allt detta...

Jag skulle bli såå supeerglad om jag fick lite hjælp! Vad ær normalt før TSH etc? Svårt å hitta info om det, står olika øverallt! 


I proverna så ser allt næstan normalt ut, det ligger innanfør ref.værderna.. men men.. 

Har fått blandannat dessa provsvar:


S-TSH  2,2 (ref 0,20-4,0)

SR 10 (ref 3-20)

FRITT T4 15,6 (ref 11-23)

S-CRP 19 (ref <5) *

B HEMOGLOBIN 15,5 (ref 11,7-15,3) *

FERRITIN 101 (ref 15-200)

JERN 13,5 (ref 9-34)

JERNBINDNINGS.? 56 (ref 49-83)

KALIUM 3,9 (ref 3,6-5)

KREATIN 61 (ref 45-90)

NATRIUM 140 (ref 137-145)

Anmäl
2013-04-30 18:20 #1 av: OlgaMaria

Ditt CRP är förhöjt, men inte så mycket att läkaren kanske bryr sig om att reagera. :-/ Antingen beror det på att du var lite sjuk vid provtillfället (hade ett virus i kroppen) eller så kan du ha en inflammatorisk sjukdom som eventuellt drabbat sköldkörteln. 

Ditt s-tsh-värde tyder på att sköldkörteln mår bra.

Hur länge har du ätit LCHF?

Är du överviktig? Ålder? Är du stressad?

Jag tycker du ska ta tillskott med Omega 3 och D-vitamin, om du inte gör det redan, för att få ner inflammationer i din kropp.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-04-30 18:35 #2 av: m87

Tack så mkt før svar!

Jag var førkyld den gången jag tog provsvaren, (15/4) hade væl influensa eller något tror jag & har det fortfarande. 

Det kænns konstigt att mina prov var normala, eftersom det ær så många symptom som stæmmer in på mig. LCHF har jag ætit i många år och ær inte stressad.. Væger 65 och ær 168 så inte øverviktig men min idealvikt ær kring 57kg.


D-vitamin har jag precis startat med, och omega 3 får jag från fisk (1ggr i veckan) men tror du jag måste ta mer? Tack før tips :D

Anmäl
2013-04-30 18:49 #3 av: OlgaMaria

Du kanske ska prata just om hjärtklappningarna med läkaren och fråga om du ska bli undersökt av en hjärtläkare?

Om du var förkyld då så är CRP inte alls konstigt.

Kan inte säga utifrån dina prover att du borde ta Omega-3, men det är ändå ett gott tips. Fisk 1 gång i veckan räcker vanligen inte. 

Själv äter jag fisk och naturbeteskött men känner också att jag behöver ta tillskott. Jag märker att huden blir bättre och att jag har mindre värk när jag är duktig på att ta omega 3, så det verkar som att det behövs.

Bra att du börjat med D-vitamin. :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-04-30 20:00 #4 av: m87

Japp jag skall till en hjærtspecialist snart!


Tusen tack før hjælpen, då ser det ut som att TSH osv ær som det skall :)

Anmäl
2013-04-30 20:20 #5 av: OlgaMaria

=)

Hoppas allt går bra!

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-05-01 07:13 #6 av: AndersAA

Jag har haft problem med hjärtklappning i många år utan att läkarna hittat någonting. Nu har det lugnat ner sig betydligt och jag tror det är sen jag började med lchf och magnesium. Slutade med magnesium ett tag och då fick jag tillbaka det lite grann. Började då åter med magnesium och det lugnade sig igen...
Självklart skall du låta läkarna kolla på hjärtat, men hittar de inget fel kan det vara värt att prova.

Anmäl
2013-05-01 07:38 #7 av: OlgaMaria

Bra tips!!

Jag har en hjärtsjukdom och hjärtsvikt vilket gör att jag lätt samlar på mig vätska. Ibland har jag tagit magnesium och då märkt tydligt att jag kissat större mängder och inte varit lika svullen. Sjukt bra!
Nu är min magnesiumburk slut sen ett tag men nu måste jag fixa en ny!

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.