Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Rabarber lchf-style?

2013-04-25 21:02 #0 av: FruJag

Jag håller på att tina rabarber. Tänkte göra nåt utav dem imorgon.

Tänkte rabarberpaj eller så. Vilket är ert bästa tips?

Jag har stevia, hasselnötsmjöl, kokosmjöl o mandelmjöl hemma. Nåt borde man väl kunna göra av det?

Ska vara enkelt o smidigt helst och göra även sockerätarna nöjda. :)

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Anmäl
2013-04-25 21:12 #1 av: Jojomaja

Hej,

Den här pajen har jag provat. Den var väldigt enkel att göra och den blev god. 

http://piccolacasa.wordpress.com/2012/05/19/rabarberpaj-a-la-lchf/

Anmäl
2013-04-25 21:12 #2 av: VildaVittra

Jag brukar bara riva mandelmassa över rabarbern och gratinera. Mandelmassa lchf går att göra själv.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-04-25 21:49 #3 av: FruJag

Tack till er båda!

Ska testa ditt recept #1, tror jag :)

Min fundering är om det inte blir väldigt blött när man inte har potatismjöl som suger upp?

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Anmäl
2013-04-25 21:55 #4 av: misty09

Jag brukar koka rabarbern i lite vatten och strösöt stevia ( Ica:s) till en kräm.

Finhacka nötter ( eller använd mjölet) Smält smör och rör i nötterna. Smaka av med strösöt. Låt sjuda ca 20 min rör då och då. Bred ut och låt stelna på bakplåtspapper.

Gör vaniljkräm LCHF- style. mariannes mat och bak blogg har ett bra recept

Varva sen rabarber, crunch och vaniljkräm i ett glas...gärna på fot. 

Supergod efterrätt. Jag brukar variera med färska bär också ibland.

Anmäl
2013-04-25 22:45 #5 av: FruJag

#4, det låter ju också gott!!
Man kanske kan använda rabarberkoket som pajfyllning.. hm.
Nu har jag massa uppslag. Kanske tur att jag har med rabarber i frysen :)

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Anmäl
2013-04-26 07:55 #6 av: Marianns LCHF Mat & bak

Här finner du mina rabarber-recept

smulpaj, lyxpaj, kompotter, mousse mm mm och varför inte prova  frittatan Blinkar

Anmäl