Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Läst på facebook...

2013-04-19 12:10 #0 av: Amandla

Såg just den här statusen på facebook... 

" (angående periodisk fasta) 5:2 slå upp det på nätet och följ det strikt och dom 24 timmarna ska vara helt utan kalorier bara vatten eller TE/kaffe och inget fusk...du kommer garanterat att tappa kilo och det ganska snabbt efter ca 2ndra veckan börja må super.Ät vad du vill resten av dom andra 5 dagarna.Det fungerar jag är ett levande bevis på det."

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-19 13:05 #1 av: Gia91an

Min pappa går på 5:2 dieten fick jag reda på. Eftersom jag själv är ganska säker på att min far skulle ÄLSKA LCHF med kött och feta såser blir jag lite ledsen. Orkar inte ta striden. Tror inte alls att 5:2 funkar bra i längden. Suck...

Men jag har inte heller läst in mig. Kanske funkar skitbra. Vad vet jag. Men jag fortsätter med LCHF...

Anmäl
2013-04-19 13:08 #2 av: Ary

Jag har kört 5:2 från och till och gick väl ner lite i vikt men vet inte om det är fullt så mirakulöst ur viktminskningperspektiv, dvs det tar tid som allt annat. Svullar man inte ohejdat, man skulle väl inte gå över 2000 kcal för kvinna, 2500 för män de 5 dgr man äter som vanligt tror jag att man både går ner i vikt och får hälsovinster i längden, bättre kolesterol, mindre fett runt organ.

Du kan ju googla eat fast and live longer. Eller någon kanske har länken till 5:2 videon med Michael Mosley?

Anmäl
2013-04-19 13:23 #3 av: Gia91an

Ja alltså, det funkar säkert om man gör rätt och äter okej under de där fem dagarna. Men jag känner min far. Och han äter nog allt onyttigt han kan tyvärr... :P Annars är jag helt för fasteperioder.. ^^

Anmäl
2013-04-19 13:28 #4 av: nyborjare08

Vetenskapens värld före påsk handlade om olika typer av fasta eller lågkaloridagar blandat med ätardagar. 5:2-metoden fanns med och med den och andra typer av fasta eller lågkaloridagar skulle man få mätbara förbättringar av hälsan enligt flera forskare. Det finns tydligen många studier på det. Jag tycker att området är intressant och om metoden passar och man mår bra - varför inte? Det återstår väl att se om det funkar i längden.

Jag och min man kör varannandagsmetoden, dvs en dag med bara ca 600 kcal och nästa dag med vanligt ätande, sedan vi såg Vetenskapens värld. Maten vi äter är enligt liberal lchf. Det funkar för oss och mig har det hjälpt att särskilja riktig hunger från sug. Så jag är nöjd än så länge.

Anmäl
2013-04-19 13:33 #5 av: Gia91an

#4 Härligt att höra att det går bra för er :) 

Anmäl
2013-04-19 19:24 #6 av: Amandla

Det är just det där med "Ät vad du vill resten av dom andra 5 dagarna." som jag vänder mig emot, ska det vara okej att leva på stripes och cola de dagarna? Han som sa det kanske inte gör det, för han tränade visst ordenligt men gör man ett sånt uttalande så får man allt förklara mer utförligt för det finns folk som gärna tar enklaste vägen och utläser det som så.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-04-19 20:41 #7 av: Gia91an

6# Jo det är lite det jag menade med. Själva fastan har jag inget emot, bara "ät vad du vill" delen. Vilket jag även tror min far tar väldigt bokstavligt.

Anmäl
2013-04-19 21:15 #8 av: Ary

Jag håller med er. Någonstans i infon säger man max kcal men det betonas inte så mycket, bara ät så mycket du vill.

Käkar man bara skräpmat och godis och dessutom alldeles för mycket har jag svårt att tro att man både får bättre hälsa och lägre kolesterol. Bristfällig information är ett farligt verktyg i fel händer..

Själv äter jag vettigt och lowcarb på ätdagarna, ja de flesta iaf Djävlas. Sedan märkte man efter ett tag att man ville inte ha lika mycket mat de vanliga dagarna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.