Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Koeton-färg på urinen? :)

2013-04-18 13:12 #0 av: marina1m


Är de någon som vet vilken färg på urinen det är om man är i ketonfas?

Gul?

Alltså om man bara tittat på urinen och ej använder ketonstickor, ja fattar f_n inte stickan, den blir ju bara lite orange :)

Tacksam för svar :)

Anmäl
2013-04-18 17:04 #1 av: hemul

Det syns nog inte på färgen. Aceton är ju färglöst även i stark koncentration. Man kan nog anta att de andra ketonerna inte heller har några knallfärger.


Anmäl
2013-04-18 17:06 #2 av: hemul

P.S. Äter du lite kolhydrater är du per definition i ketos. Vore du inte det skulle du dö av energibrist. 


Anmäl
2013-04-18 17:15 #3 av: Rasken90

Stickorna är ju busenkla att använda..pissa i en mugg eller glas behöver inte vara mycket, utan tillräckligt för att täcka båda "Kuddarna". 15 sekunder väntar du och tar upp stickan..Sedan jämför du med vad som syns på förpackningen. :-)

Anmäl
2013-04-18 17:45 #4 av: hemul

Hon undrar nog inte därför att hon inte fattar hur hon ska göra utan för att hon inte får något utslag. Skrattar


Anmäl
2013-04-18 21:09 #5 av: marina1m

Ja de stämmer, får inga utslag :( vilken färg har ni på stickorna när ni e i ketos?

Tror ni de kan va väldigt gult i urinen när e i ketos, de ska ju va helt färglöst om man äter som vanligt enligt kostcirkeln typ, men nu sen lchf e de knall gult/lite brunt :(

Tack alla ;)

Anmäl
2013-04-18 21:13 #6 av: Rasken90

Jag brukar ligga på lila färgen alltså överflödigt av ketoner, men sen äter jag väldigt strikt lchf och brukar sällan komma över 10kh per dag, förutom vissa dagar då jag kan unna mig lite mer( Dagar då jag har träning). Mitt brukar också vara lite gulaktigt, men dricker man lite mer vatten så blir det inte lika gult :-)

Anmäl
2013-04-19 18:20 #7 av: marina1m

Tack snälla :)

Anmäl
2013-04-19 18:50 #8 av: Zepp

Om man säger som så.. stickan mäter koncentrationen av en viss ketonkropp i urinen!

Dricker du mer vatten späder du ut urinen och halten minskar, dvs mindre utslag!

Men nu menar du ju att färgen är gul.. ju gulare ju mer koncentrerad urin.. dvs mindre vatten.. såå då borde även ketonhalten vara högre!

Såå.. du är inte i ketos.. eller så förbrukar du alla ketonkroppar och kissar inte ut några!

Men det brukar ta några veckor innan man hamnat i det tillståndet!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2013-04-19 19:02 #9 av: kaisakavat

Troligt att man dricker för lite vatten ifall kisset är mycket gult. Har inte med ketoner att göra..

LCHF-mat innehåller mindre vatten än normalkost, så man kan behöva dricka mer för att hålla balansen.

Anmäl
2013-04-19 21:42 #10 av: [Petronella Pip]

Mitt kiss är jättegult även om jag dricker två liter vatten per dag, ofta mer!! Har i princip ALDRIG ljust kiss!  På morgonen drar det åt grönt!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.