Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

LCHF-kryssningen 6år

2013-04-15 22:23 #0 av: Margareta

Ja så många gånger har vi som var med från början kryssat med Silja Galaxy.
Mycket har varit sig likt under alla år, den goda stämningen och alla matnyttiga föreläsningar.

En del har ändrats och varit lite fram och tillbaka. Särskilt fredagkvällen.
En del har ändrats till det bättre hela tiden... Föreläsningslokal, Siljas förståelse för LCHF-mat och en hel del anat.

Det bästa av allt - alla underbara deltagare som återkommer år från år. Nu 320 stycken plus alla talare, crew med anhöriga.

Vad tycker ni som var med?
Visst var det bästa kryssningen hittills?

Jag själv gillade fredagkvällen med stor del av buffetmatsalen fylld av glada LCHF-are. Det var svårt att hinna äta när man kryssade fram mellan matköerna och träffde alla trevliga människor.

Vi behöver mycket tid att bara umgås och byta erfarenheter med varandra.

Vad säger ni andra som var med?

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2013-04-16 01:17 #1 av: akitornas matte


Min första LCHF-kryssning blir nog dessvärre den enda.

Fredagskvällen började bra med trevlig middag. Fortsättningen med mingel blev inte av eftersom det blev allför trångt för just detta.

Föreläsningsdagen blev inte heller så lyckad. Konferenslokalen som ska ta 320 personer gör visserligen det men det icke sluttande golvet gjorde att bara de första 2 - 3 raderna såg vad som förevisades på bildskärmarna. Luften tog snabbt "slut"  och både huvudvärk och trötthet infann sig. Under bensträckarna var det närmast omöjligt att förse sig med kaffe och isvatten eftersom utrymmet utanför konferenslokalen definitivt inte var anpassad för så många personer.

Föreläsningarna var alla intressanta men jag skulle velat haft mer/djupare/nyare info. Många av oss har ju "snöat in" på LCHF och är rätt pålästa och vetgiriga.

Alla som hållit i trådarna ska dock ha stort tack då jag vet vilket "hästjobb" det är att dra runt ett dylikt evenemang.

För mig kanske Säffle kan vara ett alternativ värt att prova någon gång. Vi kanske ses där.

Anmäl
2013-04-18 16:41 #2 av: kitabu

Finns det inga som helst positiva omdömen?

undrar

Helena Hesselmark

Anmäl
2013-04-20 17:54 #3 av: Karin20

Jodå Helena

//Karin

Anmäl
2013-04-20 19:15 #4 av: kitabu

Så bra. Kan du skriva var man kan läsa dem?

Anmäl
2013-04-20 20:19 #5 av: Karin20

Här t ex

http://forum.kostdoktorn.se/topic/1839-lchf-kryssning-2013-avslutad/


//Karin

Anmäl
2013-04-20 23:20 #6 av: annalenag39@hotmail.com

Jag var mycket nöjd med kryssningen; välorganiserad och prisvärd. Som "ung" inom LCHF, tyckte jag det var fantastiskt att träffa de "stora", och vanliga likasinnade, inom det här. Förnämligt med alla föreläsningar, svårt att rangordna.

Visst är du Margareta en av arrangörerna? Jättebra betyg, ifrån mig. Jag kan absolut tänka mig att åka fler gånger.

 


 

Anmäl
2013-04-21 13:55 #7 av: kitabu

Tack Karin, jag hade nog förväntat mig att få se en del kommentarer på denna site, eftersom all information innan evenemanget publicerades här. Inte alla är inne på alla siter och forum.

#6 Jag tror nog att det är Karin20 som arrnagerat alla kryssningarna eventuellt med hjälp av någon eller några andra.

Däremot kommer jag ihåg att jag kom med förslaget när jag läst om kryssningarna i Karibien som anordnades av Jimmy Moore, redan hösten 2007 eller våren 2008.

Synd att man inför kryssningsprogrammet tycks glömma bort diabetiker typ2 som kanske är de som har allra bäst nytta av LCHF. Nu verkar inriktningen mera var åt friskvårdshållet. Inget fel i det men man kunde kanske skänka även andra en tanke.

mvh

Helena Hesselmark

diabetiker typ0, sedan mars 2007

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.