Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

vad gör jag fel?

2013-04-11 13:19 #0 av: michynagy

Jag började ca 1,5 mån sedan och först gick jag ner ca 2 kg men nu går jag upp på ena dagen och ner de andra, men ca 2 veckor har ja gått upp. Jag fuskar inte äter nästan inga kolhydrater lite purjolök i omeletten (bacon+smör+1 ägg+1/2 dl grädde). Med kött tar jag en tomat. Vad gör jag fel?

Anmäl
2013-04-11 13:42 #1 av: [Petronella Pip]

Hur mycket övervikt har du? Hur många sådana omeletter äter du? Hur gammal är du? Man, kvinna? Det behövs lite mer uppgifter för att du ev. ska kunna få bra svar!

Du får skriva ner det totala matintaget på en dag.

Anmäl
2013-04-11 16:28 #2 av: Tyroidea

Använd en våg och www.matdagboken.se så ser du hur du äter.

Anmäl
2013-04-11 16:57 #3 av: michynagy

jag är kvinna 64 år och 10 kg övervikt. Jag äter omelett varje morgon och sedan  ev.liten lunch inte alltid för jag är så mätt. Kl 17-19 äter jag middag. Jag väger mig varje dag

Anmäl
2013-04-11 19:00 #4 av: Miss-S


Dra ned pa protein och mjolkprodukter, gradde och ost framforallt. Eftersom jag har en del kroniska akommor + jobbstress ater jag halva dagsbehovet av protein for att ga ned i vikt. Ater jag hela dagsbehovet gar jag upp. Suck. Ocksa 10 kg overvikt.

Anmäl
2013-04-11 20:32 #5 av: Magica1970

Frågan är snarare; vad väger du till dina 164 cm? Viktstressen kan orsaka två kilo på vågen samt all annan stress som du kan drabbas av. Vågen är ingen bra måttstock för hur du egentligen mår och att väga sig varje dag är bortkastad tid.

Anmäl
2013-04-11 20:36 #6 av: [Petronella Pip]

Du måste precisera mer än så, vad består middagen av? Vad består lilla lunchen av? Hur ska vi annars kunna svara på vad du gör för fel!? OM du gör något fel...

Anmäl
2013-04-11 22:25 #7 av: michynagy

Hej Petronella

Lunch om jag tar den innehåller  ca -2 dl yoghurt eller halv avokado+ett kokt ägg

Middag är heta räkor eller kyckling, eller kött  med blomkål/broccoli (lite)


Anmäl
2013-04-11 23:28 #8 av: Sindri

#7 skrivet av michynagy 

Jag skulle göra omeletten på två ägg, alt. ett ägg plus en äggula. Dra ner på grädden.

Om du behöver lunch avstå yoghurten, ta ett kokt ägg med lite smör.

Lägg till mera fett till middagen. Det står ingenting om att du äter såser eller kryddsmör.

Läs gärna på om kokosfett, äggmjölk, Magic Bullet Coffee (MBC) här på sajten (Du har väl sett den fina sökfunktionen ovanför inläggsrubrikern?).

Tyvärr är det så för oss kvinnor 60+ att vi ofta tål väldigt lite mejerier. Därför är kokosfett så bra som omväxling till smör.

Gör lite olika kryddsmör och ha i kylen, det är gott både till kött, fisk och varma grönsaker.

Anmäl
2013-04-12 07:25 #9 av: [Petronella Pip]

# 7 jag tror tyvärr jag ger upp, det verkar inte riktigt som du vill ha hjälp när man får draaaaaa alla uppgifter ur dig? Trodde det framgått av mina tidigare frågor att du måste ange mängder också? (middagen?) Jag överlåter åt någon annan att försöka hjälpa, nu ska jag åka till min brors begravning Ledsen

Anmäl
2013-04-12 15:56 #10 av: Magica1970

#7 Skippa mejeriprodukter under två veckors tid för att se om du får resultaten du önskar. Smör är ok.

#9 Beklagar sorgen :(


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.