Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

cocillana!

2013-04-10 08:34 #0 av: annamanna

Har en förskräcklig hosta just nu som jag lindrar med medicinen cocillana. Är det någon som vet om den innehåller socker? Försökte tolka innhållsförteckningen men tycker att det är svårt. Om den har socker som ingrediens hostar jag nog hellre!

Tacksam för svar!

Anmäl
2013-04-10 08:53 #1 av: Marinas Mix

efter vad jag kan se så innehåller den sackaros, en sockersort

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2013-04-10 09:25 #2 av: [Blodpudding]

Men ta din hostmedicin. Du ska inte ta den resten av ditt liv.

Anmäl
2013-04-10 10:20 #3 av: Wildrat

Ta hostmedicinen. Det är ingen stor mängd socker och det är bara en begränsad tid. Vill du minska mängden ändå så ta bara till natten så du får sova. Dålig sömn hindrar också viktnedgång...

Anmäl
2013-04-10 11:07 #4 av: Aniara4

Ja, det är socker (känns på den äckelsöta smaken), men är man sjuk så är man, och det är ett h-e att hosta så man inte kan sova.

Anmäl
2013-04-10 11:10 #5 av: annamanna

Tack för svar! :-) Ja, det är en väldigt liten mängd man tar så jag fortsätter nog med medicinen. Men lite förvånad (och naiv kanske) är jag, trodde att socker var förbjudet i medicinska preparat.

Anmäl
2013-04-10 11:16 #6 av: Wildrat

#5 Haha, nej socker brukar vara den främsta ingrediensen. Är det inte vanligt socker så är det laktos, de allra flesta piller är uppbyggda av laktos. Inte ens azofärgämnen är förbjudna i läkemedel TROTS att man vet att de ger problem för vissa.

Anmäl
2013-04-10 12:07 #7 av: Heffe

Jag har konstaterat att Fishermans friend, Salmiak hjälper strålande mot hosta. 
Det är dessutom den enda av märket som inte innehåller något annat sötningsmedel än sorbitol vad jag kunnat hitta!

Innehållsförteckning: Sötningsmedel: sorbitol. Naturliga aromämnen: lakrits, salmiak, mentol, pepparmyntolja laktrisarom. Klumpförebyggande medel: Magnesiumstearat. Färgämne: sockerkulör.


OBS! Andra smaker av märket Fishermans Friend kan innehålla detta: 

Innehållsförteckning: Sötningsmedel,: sorbitol, aspartam och acesulfam-K. Aromämnen: citrusarom, mentol, citronsyra. Klumpförebyggande medel: magnesumstearat. Färgämne: Kurkumin. Innehåller sorbitol (90g /100g).


Anmäl
2013-04-10 12:18 #8 av: annamanna

Fishermans friend, Salmiak ska jag testa, tack för tippset Heffe! Och just salmiak tycker jag är så gott. :-)

Anmäl
2013-04-10 13:26 #9 av: Marinas Mix

Ja Fishermans Friendmed salmiak, är den absolut bästa. Och ibland har de superbra erbjudande på dem, så då laddar jag upp rejält med dem.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.