Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

D-vitamin och risker?

2013-04-07 13:55 #0 av: aspas

Enligt socialstyrelsen eller livsmedelsverket kommer inte ihåg vilken, så kan man drabbas av brist på vitaminet k2 när man tar D-vitamin. Ligger det någon sanning i detta eller är det som vanligt inget att bry sig om.

Anmäl
2013-04-07 14:04 #1 av: Suzanne56

Kostdoktorn.se har utmärkta inlägg om allt som har med D-vitamin att göra, senast idag. Gå in där och läs så tror jag nog du kan få svar på din fråga :-)

Anmäl
2013-04-07 14:10 #2 av: Zepp

Eh.. näe.. har du länk till den uppgiften eller bara blandat ihop det hela?

Grejen är att D-vitaminförgifting.. i själva verket oftast är K-vitaminbrist!

K-vitaminbrist är något väldigt ovanligt då det i stort sett finns i varenda livsmedel samt produceras i tjocktarmen!

Såå.. lider man av K-vitaminbrist så lider man som regel av någon maldigetion eller malabsorbation.. eller att man äter någon medecin som hindrar upptaget.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.