Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Undran om matvarianter under fakir

2013-04-04 18:47 #0 av: Mozzarellan

Inne på dag två med köttfärslimpa o Beasås / persiljesmör.

Kan jag äta parmaskinka med fin fettrand som alternativ? Är inte så hungrig.

Annat kött med beasås/ persiljesmör??

För det är väl egentligen kolisarna som skal ner på 0 och hålla fettet uppe samt inte ta för mycket protein?? Runt 60-70 gr

Har ätit mig lagom mätt, men efter två-tre timmar är jag supermätt och sitter i 7-8timmar.

För att få i mig kokosfettet tog jag en miniespresso med en matsked samt 25 smör efter maten. Använder mig av ett litet glöggglas....

Två dagar i rad ingen frukost pga vaknat lite senare och inte hungrig. Tagit en örte och sen lunchat vid halv ett. PF i två dar blir väl det...

Då jag skriver in i dumbell så ligger jag på över 1500kcal så jag svälter mig inte.

Gör jag rätt?? Alltså kan jag köra veckan ut med kött o sås??
Kan jag äta så längre??

Undrar ibland om jag gjorde fel när jag började med strikt direkt, under15kolisar om dagen, istället för mer liberalt och dra ner allt eftersom.....

Pga av platå tog jag bort mejerierna i veckan och äter nu som ovan skrivet.

IOM att jag tar upp detta är att jag känner mig lite osäker och hoppas ni med idéer och erfarenheter i bagaget vill dela med er.

Ps, sen igår eftermiddag känns det som eld i munnen, som metall som bränner som chilipeppar ungefär....

Anmäl
2013-04-04 21:13 #1 av: maria6

När det känns sá där i munnen är du antagligen i ketos.

Ang. tips om variation pá maten kan du kolla den här bloggen: http://www.tommytappar.se/?p=3593


Anmäl
2013-04-04 22:05 #2 av: Mozzarellan

Jo den vanliga ketos smaken finns sen vecka två, men det som känns nu är fem gånger intensivare och mycket brännande.

Tack för länken. Trevligt med nya ställen och titta på..

Anmäl
2013-04-04 22:15 #3 av: lila82

Om du, mentalt och kroppsligt, trivs med denna mat så är den såklart ok!! Köttfärslimpa och parmaskinka är ju gott. Så länge du känner dig mätt länge så har du gjort bra matval.

Du får helt enkelt lita på dig själv. Finns inga rätt och fel. Du känner ju dig lagom mätt efter måltid, vilket håller i sig i flera timmar. Det låter som lchf det :)

Ät det som du mår bra av! Tips och råd är bra men i slutändan så är det du som fattar  beslut som passar dig personligen!

Anmäl
2013-04-05 07:57 #4 av: Mooniq

klart du kan äta parmesanskinka med fettrand. Gott!!

nu när jag kör mbc - då hamnar jag lätt mellan 1500 - 2000 kalorier/dag. 

har slarvat 2 gånger under påsk och hade litet stopp viktmässigt men nu är kroppen igång igen.. och det tuffar sakta neråt igen.

jag äter riktigt lunch och middag i övrigt så blir det 2-3 mbc på dagen, varierar mellan kakao o kaffe. Jag får nog i mig mellan 30 - 40 gram kokosfett o sen osaltat smör oxå i mbc-dryckerna

När jag gör köttfärslimpa så blir det samma mat i 2-3 dagar - helt ok, kanske lite tråkigt smakmässigt sista dagen men ändå ok 

Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-05 08:16 #5 av: Mozzarellan

Oj, 2-3 mbc om dagen, men beror kanske på om man är van med flera koppar kaffe om dan. blir mätt bara jag tänker på det.
Är super mätt av 100-150 köttfärslimpa till ett mål.
Kollade "tommytappar" och han äter ett halv kilo kött till sin måltid.

Nu till det bra:iga för efter över två veckor med platå på 84.4 så ligger jag på 83.7 idag. Så det är väl bara att köra på så här och göda fettbrasan.

Står en halv liter grädde i kylen.....tog ju bort mejerier i början av veckan.
Skall laga en stek idag, vågar man ha grädde i skyn med lite lök ??

I dumbell ligger kolisarna på 1E%

Lokalodlade sparrisar finns nu klara, så himla gått smörfrästa och ett lättstekt ägg på och sist en massa färskriven parmesan.............

Anmäl
2013-04-05 08:21 #6 av: chlj5@icloud.com

@mozarellan
Vill du dela med dig av ditt recept på köttfärslimpa? Blev sugen att byta ut biffarna !!!

Anmäl
2013-04-05 08:25 #7 av: Mooniq

tja, du får använda grädden o se hur just din kropp reagerar. De dagar du använder mejerier av något slag så kör lite papperanteckningar och om du ser ett mönster där vikten står still eller du går upp lite så har du svaret. Några kan använda mejerier nästan helt fritt och några är som jag. kan bara använda smör utan problem.

Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-05 08:31 #8 av: Mozzarellan

Egentligen är dom jättetrista😉

Tog två kg köttfärs (blandfärs och grisfärs) tre hela ägg och tre gulor, öste ner linfrön kanske 1.1/2 dl och spädde med vatten tills konsistensen var mjuk. Kryddade med vitpeppar, salt och lite peperoncino(chiliflingor)

Förra gången hade jag färsk timjan i och det blev väldigt gott plus ner smulad fetaost.

La färsen i två smorda brödforma( så,stannar allt det gottiga kvar)
Och täckte sen med 3-4 skivor bacon.

Knappt en timme i 200 grader. Skivade ned o lade i frysen.
Till har jag beasås eller persiljesmör.

Mina två varianter på köttfärslimpa....

Fick tips om att ha i senap, så det blir väl nästa test.

Min man gillade baconsmaken så tänkte knapersteka bacon och sen klippa ner i bitar i smeten.

Lycka till.

Anmäl
2013-04-05 08:36 #9 av: Mooniq

#6

till köttfärslimpa har jag hittat en kryddblandning med solmogna torkade tomater - jättegod. Fetaost är underbart 150 gram till 700 - 1000 gram färs, jag gillar även malda grön och rosepeppar. Min kompis gör färslimpa i två lager, mellan lagren lägger hon in antingen lagrad stark ost eller gorgonzola.. inte dumt alls faktiskt.. jag har även haft i smörstekt lök -varianterna är många

Lägg i ugnsform - den stekskyn som blir kvar blir supergod sås om du blandar upp skyn med 2 dl creme fraiche -om du nu äter mejerivaror.

annars blir det steksky eller bea-sås. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-05 08:48 #10 av: chlj5@icloud.com

STORT tack, vilka enkla och smarriga recept, MOT SPISEN!!!

Anmäl
2013-04-05 09:32 #11 av: Mozzarellan

Oh tack, där fick jag med lite inspiration.....ett nytt kg köttfärs ligger i kylen Samt en stek....

Mooniq, vad tror du om grädde i skyn under stekningen??
Tog ju bort mejerier i början av vecken...

( med risk för att bli tjatig)😁

Anmäl
2013-04-05 09:35 #12 av: Mooniq

Mozzarellan - som jag skrev - testa och kör lite anteckningar - lite grädde kanske funkar utan att viktnedgången stoppar - eller så är du som mig - det funkar inte alls. Jag har mejerier vid 2 tillfällen / månad och kan då märka att vikten står still 2 dagar - men vi är alla olika så du får testa var dina gränser går 

Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-05 09:40 #13 av: Mozzarellan

Då utesluter jag grädden denna gång....nu har det ju äntligen börjat röra på sig så vore ju dumt om det blir stop igen....

Lägger den grädden i frysen så länge.

Anmäl
2013-04-05 09:40 #14 av: Mooniq

frysen är bra alternativ Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-05 11:23 #15 av: Mozzarellan

😉😉😉
Precis där hamna grädden...

Men i fläskkarreskiva peta jag ner lite katrinplommon och vitlök samt ett litet äpple med lök runt om...

Den som gillar att räkna ut får hemskt gärna hjälpa mig

1.4 kg fläskkarre
20gr katrinplommon
60 gr lök
60 äpple
30 gr smör

Och biffarna blev med grönpeppar.

Gillar att ha mat klar för flera dagar.... Helgen är räddad 😃

Nä, nu vill min katt ha all min uppmärksamhet!!!!

Anmäl
2013-04-05 11:27 #16 av: Mooniq

katrinplommin, lök och äpple innehåller tillsammans 23 gram kolhydrater - antar att du inte äter allt själv, 

härligt med katt - jag har katt oxå - idag skiner solen och han har fullt upp med att sola på yttertrappan, och kolla luncherna som flyger omkring 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-05 11:30 #17 av: Mooniq

jag gör köttfärslimpa nu

200 gram smörtstekt lök

50 gram röd paprika - lättstekt

vitlöksklyfta

sen blandar jag i 150 gram fetaost och 2 ägg i färsen  tillsammans med grön och rosepeppar + andra kryddor..

Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-05 11:36 #18 av: Mozzarellan

Nej jag tänker inte äta det en när steken är klar utan la till för smakens skull. Dessutom skall det delas på 1.4 kg kött.....

Gött, bra med ännu mera tips...
Det funkade för min mage med linfrö i smeten...

Måste vispa ihop en bea och majonäs oxå.

Jo jag såg ett fint foto på din Goa katt.

Förresten har de en egen tråd nånstans??

Anmäl
2013-04-05 11:37 #19 av: Mooniq

katter - ja det finns nog både raskatter o lite blandat . Skrolla bara ner i den nedersta rutan där du har ditt eget info uppe till höger, så hittar du nog olika kattsidor.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-05 11:39 #20 av: Mozzarellan

Ops skall ju vara om Du har en egen tråd.....ipaden skojar med mig ibland

Anmäl
2013-04-05 11:40 #21 av: Mooniq

aha. nej jag har ingen egen tråd men finns på facebook - lizabettan@hotmail.com eller Monica Hansson 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-06 16:05 #22 av: Mozzarellan

Ibland dyker ju frågor upp och då kan det ju vara bra med att man har en tråd..

Problem - har nu i tre dagar rapat i mängd..... Varför. ???

Mätt av allt kött, men aldrig övermätt.

Mycket mer törstig dessa dagar och den brännande metallsmaken intensiv.

Men så otroligt ofräscht att rapa i tid och otid.

Ni som vart med ett tag har ni några bra vetenskaper om detta.

Anmäl
2013-04-06 19:34 #23 av: Mozzarellan

Ingen som har eller har haft problem med och rapa för mycket.

Anmäl
2013-04-07 15:34 #24 av: Mozzarellan

Still the same.....

Anmäl
2013-04-07 15:40 #25 av: Suzanne56

#5+23

Tänk på att Tommy är karl vad gäller proteinhalten :-)

Jag rapar också rätt mycket fast det är ganska snälla och tysta rapar så jag brukar tänka att där försvinner övervikten ut genom munnen, för någonstans måste den ju ta vägen :-). Hellre den vägen än den andra om du förstår vad jag menar...

Anmäl
2013-04-07 15:45 #26 av: Mozzarellan

Haha, den var bra....övervikten försvinner ut genom munnen😃😃

Känns ju rätt okvinnligt och rapa.......och det började när jag drog igång med bara kött och fett.

Andra vägen är kolugn, tack o lov.

Anmäl
2013-04-09 10:48 #27 av: Suzanne56


:-) Jag tror faktiskt att det är fettet som gör det. Tror inte du behöver känna att det är okvinnligt heller. Du bor väl i Italien? Tänk på att i det gamla Rom ansågs det som synnerligen ohövligt att INTE rapa efter maten. Det är nog en rätt naturligt reaktion för oss all, småbarn måste rapas annars får de ju ont i magen. Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.