Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som är beroende

Sockerberoende och desperat.

2013-04-04 12:29 #0 av: Drutty

Jag har förstått att jag inte är ensam om att vara sockerberoende på den här sidan och nu är jag i desperat behov av hjälp och tips från er som är eller har varit i min situation. Mitt sockermissbruk har gått från illa till förfärligt och det känns inte som att jag orkar ha det såhär mycket längre.

Jag började självmedicinera med socker när jag drabbades av en svår depression som 13-åring och idag - 15 år senare - är jag fortfarande deprimerad och sockermissbrukare. Jag äter tvåhundra gram choklad nästan varje dag, ofta i stället för middag. På sätt och vis är jag glad att jag aldrig blivit fast i ngt tyngre missbruk (dricker inte alkohol öht tex) med tanke på min psykiska problematik (som även inkluderar en personlighetsstörning och svåra sömnrubbningar), men det är nog illa att vara så beroende av socker.

Jag kan vara utan godis i en vecka om jag är bortrest, men på hemmaplan får jag panik bara jag tänker tanken på att inte "få" äta choklad på kvällen. Jag ser ju fram emot den hela dagen, samtidigt som jag bävar inför det och känner mig helt gråtfärdig för att jag inte kan bryta beroendet. När någon i all välmening tipsar om att äta EN ruta mörk choklad vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Jag kan äta tvåhundra gram 85%-ig choklad om nöden så kräver, men det är mjölkchoklad som är min "drog".

Jag tycker att LCHF låter som en bra kost för mig, men de försök jag gjort har inte ens hållit i sig en enda dag - på kvällen får jag sådan panik av att tänka på att inte få äta choklad att jag börjar skaka av ångest. Jag har träffat ett flertal behandlare inom den specialiserade ätstörningsvården de senaste åren och deras råd fungerar inte heller. Tallriksmodellen fungerar till frukost och lunch, men till middagen äter jag godis hur jag än har ätit under dagen.

Ja - jag har provat mängder av psykofarmaka (bland dessa Lithium, Voxra, Cymbalta, Efexor och Fontex), men det hjälper föga. Jag är nu medicinfri sedan ett år. Eller nåväl, jag medicinerar med choklad.

Finns det månne någon annan som varit riktigt svårt (åtminstone psykologiskt) beroende av socker och som lyckats hålla sig till LCHF med bra resultat? Läkarna inom psykiatrin tycker förstås att jag ska prova fler läkemedel, men min depression verkar onekligen svår att hantera. Om jag måste leva med min depression resten av livet så gör jag det, men sockerberoendet är så otroligt handikappande. Jag är missnöjd med min kropp och chokladen står mellan mig och ett normalt socialt liv. Den sätter ofta krokben för träning (jag blir orkeslös och har haft anemi vid upprepade ggr de senaste åren), restaurangbesök etc. Jag är banne mig mer socialt handikappad av mitt sockermissbruk än av min depression!

Finns det hopp? Hur börjar man när självförtroendet ligger i spillror och man inte ens klarar av att ta sig igenom en dag med LCHF? Finns det hopplösa fall?

Anmäl
2013-04-04 13:09 #1 av: annainorrland

Jag åt ungeför som du innan jag började med lchf. Massor av choklad, pasta med bara ketchup osv. Sen rensade jag skafferiet och slängde all skit. Började med strikt lchf. Första 3 veckorna var hemska, hade fruktansvärd sockerabstinens i form av huvudvärk. Jag orkade inte göra nåt annat än att vara hemma. Gick jag ut blev jag frestad att köpa godis så jag stannade hemma i soffan och drack mycket kranvatten och åt mig mätt på mycket fett och protein. Efter 3 veckor blev det bättre.

Det var drygt 4 år sen nu

Anmäl
2013-04-04 13:14 #2 av: Mooniq

Hej

klart det finns hopp! du inser ju ditt sockermissbruk - och det är en BRA start.

Är det ENBART choklad som du får ångest över att inte äta?? eller är det mer godisvarianter/kakor/snacks/chips/läsk/saft/juice/frukt ??

Att inse ett missbruk är ett stort steg.. att sen orka ta itu med det är ett ännu större steg.

OM du äter riktigt mörk choklad - tex 90% - ger det lika stort behag som att äta mjölkchoklad?.. för det är skillnad på att äta 200 gram riktigt mörk eller att äta 200 gram sockerstinn mjölkchoklad.

måste det vara chokladkaka? kan det vara egengjord kakao? funkar det lika bra ..? för i såna fall har jag ett tips..

magic bullet cocoa

10 - 20 gram kallpressat kokosfett (med eller utan smak)

10 gram kakao

1-2 tsk sukrin/steviaströ

2 dl hett vatten

blanda ihop och mixa med mixerstav eller blender. Denna kakaodryck gör  dig mätt och chokladen kanske gör dig nöjd. Du kan även byta ut kakao och sukrin mot 1-2 rutor riktigt mörk choklad som du bryter i småbitar innan du mixar ihop drycken..

du kan läsa mer om du söker på magic bullet coffee här på sajten

Lycka till Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-04 13:34 #3 av: Drutty

annainorrland: Tack för ditt svar! Det sorliga är att 15 år med depression sett till att mina marginaler är mycket små och att uthålligheten är så gott som obefintlig. Jag vill så väldigt gärna klara av en "avgiftning", men har som sagt aldrig klarat ens en dag =/. Men nu känner jag mig aningen mer taggad inför en förändring, eftersom jag börjat gå upp i vikt och känner mig degig och svag i kroppen.

Mooniq: Tack för ditt svar!

Om jag äter 200 gram riktigt mörk choklad (det har hänt vid ett flertal tillfällen) blir jag illamående av allt fett, samtidigt som jag inte känner mig tillfredsställd och sen äter ytterligare 100 gram ljus choklad... Mitt behov av Marabou mjölkchoklad är tvångsmässigt.

Jag dricker ingenting annat än vatten och senaste gången jag åt chips var nog 2008, men smågodis i största allmänhet, choklad i synnerhet men också havregryn (som gröt eller tillsammans med mjölk) är mina främsta kolhydratskällor. Ris, pasta och bröd klarar jag mig utan och därför utgår jag ifrån att mitt beroende i mycket hög grad är psykiskt. Dessvärre hjälper den vetskapen mig inte att bli av med skiten =/.

Vad glad jag blir för att ni tog er tid att svara och tack för tips! Jag misstänker att jag är mer fettskrämd än jag vill erkänna och gärna ökar mer på proteinet än fettet när jag försöker äta mindre kolhydrater. Jag ska absolut prova mbc, kanske till frukost till en början så att min arma hjärna inte omedelbart känner att den dagliga kvällschokladkakan är hotad. Jag ska faktiskt gå raka vägen till stan och köpa kokosfett i en hälsokostaffär. Dyrt, men värt ett försök. I min vanliga matvaruaffär har de bara det silverfärgade paketet från Unilever.

Anmäl
2013-04-04 13:42 #4 av: Tyroidea

Det sägs att chokladsug kan bero på magnesiumbrist! 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Magnesiumbrist

Pröva att äta 600 mg terapeutisk dos några veckor och se om du blir bättre! Om du blir lös i magen har du överdoserat så då kan du dra ned dosen. Gå till hälsokosten och fråga efter ett biotillgängligt preparat. Holistics brukar vara bra.

Kombinera detta med ett allmänt vitamin- och mineraltillskott. Har du anemi har du troligen brist på en hel del vilket också kan öka på din depression. Varför inte testa Mivitotal?

Glutenfri kost kan också vara idé att pröva. Magnesiumbrist precis som depression kan bero på detta. Be också att få kolla upp dina sköldkörtelvärden. Om du bor i Stockholm kan jag rekommendera Sibyllekliniken och doktor Jan Arlestig.

http://www.gastrolab.net/ksqcepss.htm

http://hd.se/halsa/2006/02/07/maanga_vet_inte_att_de_lider/

http://gluten-celiaki.blogspot.se/2011/03/celiaki-glutenintolerans-depressioner.html

Lycka till! Berätta gärna hur det går!Anmäl
2013-04-04 13:46 #5 av: Tyroidea

Det är mycket mindre fett och socker i en 90% kaka än i en mjölkchoklad! I mjölkchokladen är det mer socker och mer fett eftersom det är mindre kakao!

Sedan ska du ju inte skämmas över att du vill äta choklad! Det är ju också nyttigt! 

Om du äter riktigt mat före chokladen till middag så kommer du att orka mindre (särskilt om du håller dig till den 86-90%iga).

Tänk dig att du ska trappa ned på chokladen, inte ta bort den helt!

Jag tror att du har dold glutenintolerans och kanske fel på sköldkörteln också! Det är lätt att fixa bara du kommer till rätt doktor som tar dina besvär och din depression på allvar.

Du vet kanske att akupunktur kan hjälpa mot depression också? Pröva!

Anmäl
2013-04-04 13:54 #6 av: Tyroidea

B-vitaminbrist är också vanligt hos många. Testa ett tillskott på detta. 

Jag tar en halv sån här varje dag och blev av med alla utslag jag haft. 

Burken är dyr men den räcker mer än ett år!

http://www.vitaminbutiken.se/produkter/vitaminer/individuella-vitaminer/b-komplex-b50-b100/vitamin-b-50-komplex-vitamin-kosttillskott.html

Fast först skulle jag gå till doktor Arlestig och få alla värden tagna! Det är lätt att få tid hos honom!

Anmäl
2013-04-04 13:56 #7 av: Mooniq

läs gärna på om kokosfett - det är ett superfett som inte uppför sig som vanligt fett kroppen

http://www.greatlife.se/halsoprodukter/ekologiskt-kokosfett/

där finns lite info, läs gärna under FAQ-fliken oxå.

annars kan du googla Laurinsyra - riktigt bra för kroppen, immunförsvaret, magen och tarmen.

En annan bra sida är

www.vitaminsidan.se 

mycket lättläst info - och om vilka livsmedel som innehåller vad i vitamin och mineralväg.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-04 14:04 #8 av: Drutty

Tack för ert engagemang. Har länge funderat på att prova magnesiumtillskott, men hur vet man vilket man ska köpa? Vilken djungel det verkar vara och vad många åsikter det finns om vad man ska och inte ska ta.

Min senaste läkare vill sätta mig på en kombination av lithium, lamictal och stesolid, men jag känner mig färdig på medicinfronten nu. Har haft så långa medicinlistor att man fått skriva ut två A4-sidor med aktuella recept när jag hämtat ut från Apoteket. Jag mår hellre dåligt utan läkemedel än med. Men jag är absolut beredd att prova tillskott av tex magnesium. Tar D-vitamin och Omega 3 dagligen sedan tre år och märker en klar förbättring vad gäller antalet förkylningar, men det biter inte på depressionen.

Anmäl
2013-04-04 14:07 #9 av: Mooniq

läs på vitaminsidan

magnesium hittar du tex i sötmandel, pumpakärnor (även zinkrik). och äkta mat är det bästa för kroppen för då har kroppen som lättast att tillgodogöra sig vitaminer och mineraler

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-04 14:16 #10 av: Tyroidea

Pröva Great Earths Super Magnesium 375 mg som finns på Life. 

Sen tar du en flaska Mivitotal http://mivitotal.se/etikett-kvinna.html

Men gå nu och ta prover! Sköldkörtelproblem kan leda till precis samma symptom som Bipolär typ2! I botten ligger ofta en oupptäckt glutenintolerans som alltså INTE behöver betyga magproblem utan kanske snarare mineralbrister, anemi och depression!

Anmäl
2013-04-04 14:26 #11 av: Drutty

Tack igen, båda två!

Jag har legat på sjukhus (psykiatrisk slutenvård) vid ett antal tillfällen och gått igenom de flesta provtagningar som finns (inklusive undersökning av tarmarna för att identifiera ev glutenintolerans). Mina värden, förutom när det kommer till järn, är bra. Det finns ingenting som tyder på sköldkörtelproblem, men jag är absolut öppen för att undersöka det igen. Tror det var ett halvår sedan jag tog prover senast, men det har sett bra ut varje gång.

Ska botanisera lite på hälsokosten, tror det är en Life-butik vi har inne i stan!

Anmäl
2013-04-04 14:36 #12 av: Tyroidea

Ok, sedan är det frågan om proven verklingen visar allt. I USA pratar man om att det finns glutenkänslighet som inte syns på vanliga test ännu men som ger samma problem. 

Jan Arlestig sa till mig (som är glutenintolerant) att mjöl inte är bra för någon. Det var också han som fick mig att börja med LCHF redan för 3-4 år sedan och då var det inte många läkare som trodde på det.

Anmäl
2013-04-04 14:39 #13 av: Tyroidea

Läs mer här! Biopsier visar inte hela bilden.

http://celiacdisease.about.com/od/glutenintolerance/a/Gluten-Intolerance-Gluten-Sensitivity.htm

Anmäl
2013-04-04 14:39 #14 av: Maria Katarina

Förutom dom goda råden ovan skulle jag prova på meditation. Kör du stenhårt på LCHF och det i början inte går så bra så kan självförtroendet få sig en hård törn och du känner dig ännu sämre psykiskt än tidigare. Meditationen ger dig balans och för mig har det hjälpt med sockerberoende också (tillsammans med magnesium).

Det finns specifika meditationer för att bli av med beroenden, och till och med självhypnos. Leta på "guided meditation addiciton" i Youtube, så hittar du mycket. Du behöver inte ha mediterat tidigare för att testa på dessa. Meditationen kan ge dig nycklarna till att hantera det här inifrån, och klara av att äta hälsosamt. Meditera gärna flera gånger i veckan, eller till och med varje dag om du har möjlighet. De flesta meditationer är inte längre än ca 15 minuter.

Anmäl
2013-04-04 14:42 #15 av: Tyroidea

Här mer om depression, ångest och glutenkänslighet 

http://celiacdisease.about.com/od/glutenintolerance/ss/Nine-Signs-You-May-Have-A-Gluten-Allergy_9.htm

Anmäl
2013-04-04 18:29 #16 av: Drutty

Nu har jag köpt kokosfett och magnesiumtabletter. Jag har inte bestämt mig riktigt för vilken "taktik" jag ska ha. Långsam nedtrappning känns lika "hemskt" som abrupt stopp på chokladmissbruket - blotta tanken på något av alternativen får pulsen att rusa. Och efter femton års självmedicierande med socker är det inte så konstigt att jag inte sprudlar av hopp, speciellt som jag fortfarande har kvar en svårbehandlad depression.

Men jag vill verkligen tacka för alla tips jag fått och jag ska absolut prova meditation. I kväll ska jag disktuera lite med maken om att jag vill försöka bryta med mitt sockerberoende, kanske har han lite input att komma med han också, han är väldigt förstående och stöttande.

Anmäl
2013-04-04 18:32 #17 av: Mooniq

Börja då i morgon morgon med en rejäl MBC - kokosfett på kvällen kan göra det svårt att somna. Under några dagar så fasa in kokosfettet - öka lite varje gång, kokosfett mättar, och dövar även sötsug.. 

Lycka till och återkom, även om du kämpar i motvind. 

OM du tittar över dina övriga kolhydrater så kanske du ser mer än ett mönster som triggar ditt chokladsug, som du kan fasa ut eller sluta tvärt med. 

Glad 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-04 19:02 #18 av: Tyroidea

Ett annat tips som kanske redan prövat är att träna hårt 5 kvällar i veckan. Om du verkligen kör hårt kommer du att få mycket endorfiner som uppväger sötsuget. Om det trots allt inte hjälper och du äter choklad så kommer du ändå att må bättre både till kropp och själ!

Lycka till!

Anmäl
2013-04-04 19:14 #19 av: MimLan

För en kropp som inte mår bra kan träning stressa och därigenom skapa mer sug.

Hellre meditation och långa promenader i behaglig miljö tills energin kommer av sig själv.

En sak jag tror kan vara bra för dig att ha ett öga på är det du säger att när kvällen kommer så är det chokladen som gäller. Dels kan det vara att du normalt sett inte äter bra och kroppen ger igen på kvällen med sug etc. Men det kan också vara en del av problemet att din dygnsrytm inte fungerar på rätt sätt, att du har kortisolutsöndring på kvällen istället för morgonen som man skall. 

Anmäl
2013-04-04 21:32 #20 av: Tyroidea

#19 Fast väldigt ofta är det tvärtom vilket även forskning visar. Träning tar bort sug och gör att depressioner lägger sig, särskilt om man bara är 28 och inte har hyptyreos! 


Anmäl
2013-04-04 21:57 #21 av: goliath

Min erfarenhet av beroende (snus och kaffe) och dåliga vanor är att det hjälper med generella ombyten av vanor och miljöer. Bryt så mycket som möjligt. Om man är van vid att äta choklad eller snusa eller vad det nu kan vara i ett visst mönster så bryt det mönstret.

Låt oss säga att kvällstid är den tid på dygnet då du konsumerar mest choklad. Att börja träna på kvällen kan vara ett sätt bryta ett mönster eller vana som annars hade utlöst ett vanemässigt sug efter choklad. Träning verkar dessutom dämpa aptiten för vissa (mig bl.a.) flera timmar efter träning (även om studier visar att totalt sett så kompenserar man för det). Kanske så länge att du bara kan kasta i dig 3-4 ägg och gå och lägga dig?

Kan väldigt lite om detta asså, bara delar mina personliga små erfarenheter på området :)

Anmäl
2013-04-04 22:38 #22 av: lila82

#Drutty

Jag var som du, det längsta jag kunde vara utan godis var 1 dag. Och det var en plåga. Älskade godis, speciellt choklad. Men åt sällan bröd och pasta. Åt aldrig snabbmat utan lagade alltid min mat från grunden. Åt antingen ris eller potatis till maten. Sedan jag började med lchf så har jag inte någon gång känt sug efter bröd, potatis, pasta eller snabbmat. Precis som du så var problemet  chokladen! Så jag tror faktiskt inte att "allt" ditt sockerberoende är psykiskt!!

Du har fått flera bra tips av de andra som jag själv har levt efter:

  • avgifta dig! Tar 3 veckor som beskrivits. Det värsta jag gjort om jag ska vara helt ärlig. Men det som gjorde att jag kunde gå från att äta godis varje/eller varannan dag om jag kunde var att äta fett! Smör, kokosfett, grädde, creme fraiche till maten + inga kolhydrater gör underverk med sockerberoendet!!
  • Skaffa nya vanor. Eftersom du blir sugen på kvällen så ät din middag vid den tidpunkten. Om det (likt jag) kvittar hur duktigt du än äter vid frukost och lunch, så flytta då fram dina mattider! Koncentrera dig på att äta rejält, och med en hög fetthalt, sen eftermiddag plus kväll.
  • Rensa ut alla kolhydrater ur hemmet! Om du vill bryta ditt sockerberoende så finns det inga genvägar. Och du inte gör det så är du dömd att misslyckas eftersom du är omgiven av frestelser. Gå inte ut och ät, ät inte middagar med vänner, handla inte mat (om du måste så gör det på morgonen) osv. Precis som #annainorrland så isolerade jag mig under dessa 3 veckor.

Men det viktigast är kosten när det gäller att bryta beroendet! Ta bort kolhydraterna och tillsätt fett. Det låter knäppt när man inte har kunnat vara utan godis i en dag, men det funkar! Ibörjan, första 10 dagarna, mådde jag otroligt nog jättebra! Yr och svag kände jag mig men var helt lyrisk över att jag inte kände sockersuget! Sedan blev det värre... men jag  klarade det! Kan jag så kan du :)


Anmäl
2013-04-04 23:01 #23 av: Drutty

Åh, jag vill verkligen tacka än en gång för all respons, vad glad jag blir!

Träna på kvällen är tyvärr uteslutet, då jag som sagt lider av svåra sömnproblem och tränar jag senare än kl 17 betyder det ofta att jag inte somnar förrän fram emot tre på natten. Jag springer ett par, tre gånger i veckan, men då på morgonen.

Har inte tid att skriva mer nu, men som sagt - tack, tack, tack för att ni svarar och skänker mig lite hopp.

Anmäl
2013-04-05 08:21 #24 av: Tyroidea

Pröva hård styrketräning eller grupp träning typ cross fit vid 16-17-tiden. Ät sedan middag som ska vara proteinrik och fettrik samt magnesium och b-vitamintillskott Gå på akupunktur. Det kan hjälpa! Men man måste ge det tid. Allt kan inte ändras på en vecka.

Anmäl
2013-04-05 14:01 #25 av: Drutty

Idag har jag smygstartat genom att bestämma mig för att äta LCHF utöver min älskade/hatade choklad, dvs till frukost och lunch. En kompromiss som känns lagom för mig. Förhoppningsvis vågar jag sakta men säkert släppa på sockermissbruket med tiden, men just nu känns det som om steget till ett liv utan choklad blir gigantiskt och då är det bättre att krypa lite närmare målet först.

I morse kände jag för ägg, så det blev äggröra på 4 ägg och 10 gram smör, kryddat med salt, grovmalen svartpeppar och dill.

Till lunch blev det köttfärssås med brysselkål och krossade tomater.

Totalt (utan chokladen, som utgör 50% av dagens energiintag, vilket förstås är förskräckligt...) 60% fett, 30% protein och 10% kolhydrater. Inte perfekt, men jag känner mig nöjd. Kände för att äta havregryn och fil till lunch, men stod emot och lagade "riktig" mat i stället.

Nu ska jag prova det här några dagar, så får vi se om jag vågar ta steget att minska ner på chokladen eller åtminstone ersätta den med någon nyttigare variant därefter.

Anmäl
2013-04-06 16:04 #26 av: Tyroidea

Hur känns det idag? 

Anmäl
2013-04-07 11:16 #27 av: Drutty

Det fungerar fint så här långt! Idag är tredje dagen jag börjar med äggröra och det känns som en utmärkt frukost. Sprang en mil två timmar efteråt och det flöt på fint.

På fredag ska jag utvärdera första veckan och se om jag vågar plocka bort lite choklad på kvällen.

Anmäl
2013-04-07 11:55 #28 av: Tyroidea

Ta bort en ruta i taget! Det kommer funka fint! När du är nere på typ 20 gram så byter du ut det mot 70%-ig. Sen är du i hamn!


Anmäl
2013-04-07 14:01 #29 av: Suzanne56

Som sockeralkoholist kan jag bara applådera dig i dina försök: heja heja!!!

Jättebra när du skrev att du lagat lunch istället för havregryn o fil. Försök att laga en liten middag innan du hugger in på chokladen för kvällen, och öka fettet så mycket du kan över tid. Ett tillägg till MB-kaffet som Mooniq tipsade om är att lägga till 30-50 gr smör också. Min erfarenhet är att kokosfett kan ta lite tid för magen att vänja sig vid o man kan bli illamående om man dricker det för sent på kvällen! Mycket fett under dagen kan minska behovet av choklad på kvällen. Bort med allt spannmål för det om något ökar suget i alla fall för mig :-)

Anmäl
2013-04-07 14:20 #30 av: Mooniq

skickar massor av  pepp! SkrattarHärligt att läsa att du lägger om dina vanor och att du finner dem positiva!

Helt klart bra att äta en rejäl portion mat innan du hugger in på kvällschoklad, ät dig övermätt så blir chokladen mindre god

Kämpa på!! 

Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-08 12:33 #31 av: Drutty

Tack för uppmuntrande ord och råd!

Jag fortsätter äta äggröra till frukost, det känns snällt mot magen och går snabbt att fixa. Till lunch ska jag fixa kycklinggryta med kokosmjölk och squash och jag ska försöka övertyga mig själv om att äta en liten middag i kväll innan chokladen, men jag bävar verkligen för att gå upp ännu mer i vikt. Har gått upp 13 kg de senaste två åren. Har funderat på huruvida jag ska ge bort/sälja min "smalkläder", men någonstans hoppas jag ju att kunna komma i dem igen. Nu ligger dock jeansen på sin hylla i garderoben och verkar hånskratta åt mig...

Sen är vikten en petitess i sammanhanget. Det värsta är det rent psykiska, att känna sig helt låst och totalt beroende av en substans som de flesta tycker att man ska "unna" sig med jämna mellanrum, men som blivit som ett fängelse för mig.

Jag ska från och med fredag göra som Tyroidea föreslog och ta bort en ruta i taget. 28 rutor ger fyra veckor och jag hoppas så att jag ska klara av det.

Anmäl
2013-04-08 12:45 #32 av: Mooniq

Du kanske går upp i vikt nu i början - men se det som början till något nytt. Spara dina kläder för när du minst anar det så är det dags att ta fram dem.

Övergångsperiod kan vara både uppgång och fall, se det som en bergodalbanetur.. Du fixar det här.. ät dig mätt och övermätt så blir chokladen mindre lockande.. speciellt om du är övermätt Glad

Om du inte redan läst Mats-Eric Nilssons böcker så gör det! Handlar om alla E-ämnen i vår mat. Börja med Den Hemlige Kocken. Du kommer att få en enorm aha- upplevelse när du läser om E621 som är smakförstärkare .

Dänger över en enorm portion pepp!! Skrattar

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-08 12:53 #33 av: [Marja-Liisa]

Lycka till. Sälj inte dina smalkläder, vi är många som vänt viktuppgången till viktstopp och därefter neråt med det nya sättet att äta som du börjat nu!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.