Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Kokoschips

2013-04-02 19:46 #0 av: jeko69

Jag är alltid skeptisk när det gäller näringsinnehållen som står på livsmedelsförpackningarna och tar dem med en nypa salt och lägger till lite kunskap och avrundar till närmsta hundralapp. Idag köpte jag kokoschips som innehåller just kokos från Philippinerna och inget annat. Dessa innnehåller enligt förpackningen:

Protein 6,9%

Kolhydrater 19,6%

Fett 65%.

Stämmer detta på en höft? Vad jag undrar mest över är kolhydratsinnehållet. Och om dessa nu innehåller så mycket som nästan 20% är alla dessa nedbrytningsbara och möjliga för kroppen att tillgodogöra sig?

Hoppas någon vet...

//Jenny

Anmäl
2013-04-02 19:55 #1 av: sockersorg

Hej Jenny, 

Är du säker på innehåll? Jag kan inte ifrågasätta på annat sätt än att jämföra med de "Rostade kokoschips" som jag köper av märket Renée Voltaire, de innehåller enligt den innehållsförteckningen 7,0g kolhydrater... mysko?

Anmäl
2013-04-02 20:44 #2 av: [Petronella Pip]

Det jag kan tänka mig är att de räknar på "amerikanskt" sätt och har med fibrerna i siffran!

(fast då verkar det å andra sidan för lite Skrattar)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.