Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 3903 ggr
Tugge
3/30/13, 8:56 PM

Lax och kyckling innehåller för mycket omega 6

Annons:
hemul
3/30/13, 10:33 PM
#1

Visst. Du kan lägga till fläskkött också.

Zepp
3/30/13, 10:48 PM
#2

Och kor!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

hemul
3/30/13, 11:26 PM
#3

Nej. Kor är inte ens på samma skala. Nötkött innehåller väldigt lite fleromättat, så även om fördelningen inte är bra så påverkar det inte slutresultatet så mycket, d.v.s. fördelningen i oss. Gris och kyckling innehåller massor.

Anders-S
3/31/13, 8:02 AM
#4

Om vi är måna om vår hälsa bör vi kraftfullt protestera mot den enorma användningen av importerat kraftfoder både med och utan GMO. Det är kraftfoderanvändningen som gör att djuren får fel fettkvot.  Fodergrödor bör självklart odlas giftfritt i Sverige istället för att importeras.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5490208

”Det blir allt dyrare för de svenska lantbrukarna att hålla fodret till djuren fritt från genmodiferad soja. Både grisproducenter och kycklingproducenter anser att GMO-friheten skadar deras konkurrenskraft jämtemot utländska producenter.

Varje år skeppas det in ett par hundra tusen ton soja från Brasilien till den svenska kött, mjölk och äggproduktionen. I Brasilien odlas sojabönorna med farliga bekämpningsmedel som sedan länge är förbjudna i Sverige – det har Ekot kunnat berätta om i tidigare granskningar.

Men i Brasilien är det också alltmer genmodiferad soja som odlas och det är kostsamt för sojaodlarna att hålla isär den sojan från den GMO-fria. Det är också allt dyrare att få utsäde för den soja som inte är genmodifierad, då bolagen som driver på för GMO-grödor är mycket inflytelserika.”

Frågor om vår mat tas även upp i Ekots lördagsintervju där man intervjuar Göran Holm, styrelseordförande branschorganisationen Livsmedelsföretagen och ställer frågan om livsmedelföretagen tar sitt ansvar för maten?

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/172630?programid=3071

En stor modern livsmedelshall har över 30.000 produkter i sitt sortiment. Jag äter inte mer än ett trettiotal av dessa, det vill säga en promille. Resten, 999 promille, tycker jag borde kunna gå direkt till soptippen. Det är inte mat. Det är industriavfall. Inte konstigt att folk blir sjuka.

Upp till toppen
Annons: