Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 2576 ggr
maxiq
3/26/13, 5:32 PM

Juläggen varar fram till påska?

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En undersökning om hållbarheten hos ägg förvarade i kylskåp har genomförts på Sveriges Lantbruksuniversitet på uppdrag av Konsumentföreningen Stockholm. 

"Studien visar att det inte finns några skillnader i smak och lukt mellan dagsfärska ägg och ägg som lagrats kylskåpskallt i åtta veckor, som är den tid studien pågick"

Vilket är ditt äggrekord?

Läs mer här eller ladda ner hela rapporten här


"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Annons:
Lisabet
3/26/13, 5:37 PM
#1

Så många ägg har jag inte plats för i mitt kylskåp att de räcker flera veckor, så jag har ingen aning hur länge de håller.

Mozzarellan
3/26/13, 5:48 PM
#2

Är även näringsvärdena intakta, läser smak och lukt?? Här har hänt att ägg lagrats länge…..har i de fall alltid knäckt ägget och kollat läget angående lukt. En gång har jag knäckt ett ägg som var dåligt och lärde mig då varför mamma alltid sa: knäck alla ägg separat till bak o matlagning, annars får du slänga allt om ett ägg är dåligt.

Rasken90
3/26/13, 6:46 PM
#3

Jag brukar lägga ägget i kallt vatten för att veta om det är bra eller dåligt :-) Ett dåligt ägg flyter i vattnet medans ett bra ägg ligger kvar på bottnet :-)

Upp till toppen
Annons: