Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Juläggen varar fram till påska?

2013-03-26 17:32 #0 av: maxiq

En undersökning om hållbarheten hos ägg förvarade i kylskåp har genomförts på Sveriges Lantbruksuniversitet på uppdrag av Konsumentföreningen Stockholm. 

"Studien visar att det inte finns några skillnader i smak och lukt mellan dagsfärska ägg och ägg som lagrats kylskåpskallt i åtta veckor, som är den tid studien pågick"

Vilket är ditt äggrekord?

Läs mer här eller ladda ner hela rapporten här

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2013-03-26 17:37 #1 av: Lisabet

Så många ägg har jag inte plats för i mitt kylskåp att de räcker flera veckor, så jag har ingen aning hur länge de håller.

Anmäl
2013-03-26 17:48 #2 av: Mozzarellan

Är även näringsvärdena intakta, läser smak och lukt??

Här har hänt att ägg lagrats länge.....har i de fall alltid knäckt ägget och kollat läget angående lukt.

En gång har jag knäckt ett ägg som var dåligt och lärde mig då varför mamma alltid sa: knäck alla ägg separat till bak o matlagning, annars får du slänga allt om ett ägg är dåligt.

Anmäl
2013-03-26 18:46 #3 av: Rasken90

Jag brukar lägga ägget i kallt vatten för att veta om det är bra eller dåligt :-) Ett dåligt ägg flyter i vattnet medans ett bra ägg ligger kvar på bottnet :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.