Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som vill gå ner i vikt

Laktos fritt/ soja ?!

2013-03-20 13:25 #0 av: Essaka

Läst att det är bra att undvika mejeri produkter om man vill gå ner lite till.


Detta har gjort mig lite fundersam. Kört laktosfri grädde typ i min LCHF gröt en liten skvätt samt ca osötad soja dryck som har ett lågt kolh värde. Svårt och utesluta båda helt... Kan inte blanda äggen med bara vatten liksom?!


Samt till middagar skippa laktosfri creme fraiche och köra aioli istället el bea?

För att se om något händer....

Anmäl
2013-03-20 16:23 #1 av: [förgätmigej]

Jag tycker att kokosmjölk är det bästa alternativet till grädde etc. pröva ska du se

Anmäl
2013-03-20 16:35 #2 av: Essaka

Är det då mycket smak av kokos?


Hittar man det på ICA?

Anmäl
2013-03-20 16:41 #3 av: [förgätmigej]

Finns på ICA ja. Jag tycker inte att det smakar för mycket kokos. Sen är vi ju olika. Till middag idag gjorde jag en fänkålsgratäng från bloggen: under vårt tak. Väldigt god. Dom har många recept på mat utan mejeriprodukter.

//undervarttak.blogspot.se

Anmäl
2013-03-20 17:21 #4 av: [Petronella Pip]

Äggmjölk är en bra ersättning för mjölk/grädde. Sök på sajten så finns det hur mycket info om det som helst!

Anmäl
2013-03-20 18:43 #5 av: Essaka

Brukar göra goda pastasåser med laktosfri creme fraiche.... liiite svårt och ersätta.


Så med andra ord måste jag avstå ifrån laktosfritt med? för det kan påverka vikten...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.