Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Hos Malou efter Tio, idag.

2013-03-20 09:45 #0 av: Cajsavarg

Hör att Stephan Rössner ska uttala sig om matmyter i programmet EFter Tio (TV4) idag.
Vetemjöl blir man inte sjuk av, barn blir inte hyperaktiva av socker osv.

Vet faktiskt inte om jag har lust att titta. Blir så himla irriterad på att man bara tar in en part och så blir det den personens sanning som ska gälla utan att bli bemött med argument.

Anmäl
2013-03-20 10:02 #1 av: lila82

Alltid intressant när de pratar om hälsa på tv. Men som du säger, man blir oerhört frustrerad för de lär alltid ut metoder som är dömd att misslyckas... Lågfettsmetoden!!

Denna nya dokumentär är intressant, men man vill slita sitt hår när de hela tiden pratar kalorier. Denna dokumentär från hbo är gratis och de gör jättemycket reklam för den och vill att man ska hålla visningar (speciellt i skolorna...). För denna film lär ju lösa människors kolhydratsberoende *sarkasm*

www.weightofthenation.com

Anmäl
2013-03-29 21:27 #2 av: Ary

Men kära nån! Tillbaka med pannkakor för de har mycket energi till barnen och barn blir inte hyperaktiva av socker, det är ju befängt att säga så.

Jag har haft café och brukade ibland fråga föräldrar om barnen ätit ruskigt mycket påskgodis då de i princip hängde i lamporna. Alla de barnen kan inte ha haft bokstavskombinationer. Och pannkakor räknade jag inte som nyttigt ens innan lchf, det kändes alltid lite syndigt när man ersatte riktig mat med dem, men visst gott var det väl. Just det Rössner - pannkakor är inte riktig mat.

Här kommer länken för dem som orkar med irritationen lol

http://www.tv4play.se/program/efter-tio?video_id=2307139

Anmäl
2013-03-29 22:17 #3 av: Gia91an

Hmmm... drog han just paralellen att vetemjöl var fullvärdigt protein... O.O Jag kan ju även hört fel.... Men ja.

Anmäl
2013-03-30 08:41 #4 av: stepside88

Jösses!

3# hörde det med men han sa nog fel

får man hoppas. Fettskrämd till tusen iaf.

"mer frukt som var känt sedan gammalt"

Men han såg rätt gammal ut så.....

Anmäl
2013-03-30 10:20 #5 av: Siggebus

Jag klarar inte att titta på honom - blir så jäkla arg att han får sitta där i tv gång efter annan och servera dessa, rent ut sagt, lögner!

Anmäl
2013-03-30 10:36 #6 av: Gia91an

4# Ja vi får verkligen hoppas att han sa fel. Men det är en väldig massa rappakalja alltså... :/

5# Blir också jävligt arg, usch!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.