Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Hur ska magen reagera?

2013-03-17 21:38 #0 av: Valyria

Hej! Har inte ätit kolhydrater på 2-3 dagar. Har fått springa på toa ganska ofta de här dagarna, dock lite mindre idag. Låt oss säga att det inte är så trevliga besök...
Blir man lös i magen i början? går det över?
Planerar att inte äta kolhydrater något mer så vill veta att inte kroppen reagerar negativt.
Tack för svar :-)

Anmäl
2013-03-17 22:23 #1 av: lila82

Din mage kanske blev chockad av den plötsliga kostförändringen!- oftast blir man ist mer hård i magen av lchfmat.

En annan anledning kan också vara att du äter för mkt fett, det löser ju upp magen så att sägaGlad Äter du mkt kokosfett? Isf är det bättre med vanligt smör eller olja så mår magen bättre.

Hoppas det ordnar sigVinkar

Anmäl
2013-03-17 23:12 #2 av: Lilltilda


I början blev jag ruskigt lös i magen. Det tog lite tid för kroppen att anpassa sig till den fettrikare kosten (jag åt väldigt mager mat innan) men sedan har problemet snarare varit det motsatta.
Ge det ett par veckor och se.

Anmäl
2013-03-17 23:18 #3 av: [WickedAlly]

Var också lite lös i magen trots att jag omedvetet mjukstartade, tog en vecka och sen blev det tvärtom.. Fast det har jag löst med kokosfett :P

Anmäl
2013-03-17 23:35 #4 av: Valyria

Hm. Bra att det inte bara är jag ;-)
Men märker att jag har mycket att lära?
Åt mjukt bröd och potatis, pasta & ris innan.
Har ändrat så i kosten att jag äter kött med sås (med grädde i) +sallad med fetaost i. Varierar köttet med fisk och fågel.
Till frukost ägg. Funderar på att äta Bovetegröt. Men innehåller bovete kolhydrater som kan komma förstöra viktnedgången för mig?

är det något speciellt jag missar som ska göra kosten  fullständig?

Ursäkta alla funderingar. Men är ny på detta :-)


Anmäl
2013-03-18 06:27 #5 av: [Petronella Pip]

Självklart innehåller bovete kolhydrater, det är ju spannmål och ingår normalt inte i en lowcarbkost! Bovete innehåller 65 gram per 100 i torrt tillstånd i jämförelse med havregryn som har ca 57 ingetdera är  alltså speciellt bra ur kh-synpunkt.

Anmäl
2013-03-18 06:35 #6 av: [Petronella Pip]

några bra länkar till att hitta info om näringsinnehåll: http://www.hertzmanfrukt.se/produkt.htm


http://minmat.net/index.php  (välj dagens intag>kategorier>livsmedelsverket)

Anmäl
2013-03-18 08:20 #7 av: Mooniq

tänk oxå på att dricka ordentligt med vatten, för magen kan vänja sig fort och då finns risk att du kan uppleva det motsatta.

att man kissar mycket de första dagarna beror på att musklerna släpper ifrån sig lite av vattenreserven. Därför bör du vara noga med att dricka runt 1 - 1½ liter om dagen.

Om du skulle märka några myrkrypningar eller om du får kramp i vaderna så kan dett magnesium tillskott vara att rekommendera. Tex Cal-Mag /hälsokosten/. Kroppen rensar ut vid övergången till lchf och då kan du även bli lite dränerad på magnesium.

lycka till Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-03-18 08:45 #8 av: Mozzarellan

Hej ,
Jag var oxå lös i början men sen vände det åt andra hållet.

Drick vatten och ha tålamod så kommer även tarmen få en ny rytm.

Anmäl
2013-03-18 09:56 #9 av: Wildrat

#4 Nej, kött med sås (med grädde i) +sallad med fetaost innehåller allt du behöver. Ät ägg ibland för att blanda upp det, ägg är särskilt bra till frukost om man vill ha variation.

Anmäl
2013-03-18 10:41 #10 av: sussie

Min tarm verkar aldrig vänja sig................alternerar massa spring med ingenting, men det verkar som att jag är ovanlig min tarm var perfekt före LCHF.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.